benim kayın validen ilk zamanlarda gelinim değil kızım derdi beni kendine benzetir öve öve bitiremezdi :) ee şimdi nerde zatı muhterem göremiyorum ben ee kızıydım yaaa boş ver bence kale bile alma sen eşinle ii ol onlarla resmi olsanda olur saygısızlık yapmadıkça sorun yok ama tepenede çıkarma yavaş yavaş evin ve kararların senle eşine ait olduğunu bilmeli sanırım orayı kendi evi sanmamalı
aynen canım benim kayınvalidemde nişanlıyken ben sadece güleryüz saygı istiyorum başka hiiçbirşeey istemem siz iyi olun yeter diyordu. güler yüzün aalasını gösterdim hatta yedi sülalesinde benim kadar cana yakın bir tane daha yoktur ama hani nerdee evlendiğimiz günden beri 1 gün huzur vermedi her hafta başka bi mevzumuz var. ama dediğin gibi önemli olan eşlerimiz çok şükür eşimden yana ailesine karşı olan pısırıklığı hariç bi sıkıntım yok. beterin beteri var sonuçta neler duyuyoruz görüyoruz. Allah daha beteriyle sınamasın diyip sabredecez artık napalım başa gelen çekilir
:) ee benimkide sessizdir zaten sessizlikten geliyoo başımıza ne gelirse amma sessiz atın tekmesi hesabı benim eşime tak dedi ben herseye rağmen ilişkimizi bozmayılım dedim ama sonuç rtada geçen konuşurken eşim görüp göreceği gelin sendin senden iisini bulamaz dedi ee bende mükkemmel değilim ama yaptığını buldu benim elimden bişey gelmedi kötü olmayalım dedim ama .... sen sen ol gelin olduğunu unutma maalesef ayrımcılık var kızıyla seni bir görmez senin yaptığın gözüne batar üzgünüm ama bu böyle ben bazen derim ki keşke en baştan kötü olsaydım o zaman kıymetliolurdum belki düğün dahil hiç canını yakmadım hiç saygımı kaybetmedim ama kaybeden ben oldum şimdi niye diye çok düşünürümsuçum neydi ...gelin olmak ii olmak sanırım
neyse en azından eşin neyin ne olduğunu biliyormuş o cümleyi kurması bile onun için katlanmaya değer bence..anacım bunlara rahat batıyo biliyonmu olacaksın cazgır çirkef illet bişi ilk günden koyacaksın kurallarını mesafeni o zaman görecekler gelin derdi nasıl oluyormuş.. ama herkeste o vijdan o terbiye yok işte yapamıyoz anca gelip burda kaynanam beni üzdü ühühühü topikleri açıyoruz
aynen canım benim kayınvalidemde nişanlıyken ben sadece güleryüz saygı istiyorum başka hiiçbirşeey istemem siz iyi olun yeter diyordu. güler yüzün aalasını gösterdim hatta yedi sülalesinde benim kadar cana yakın bir tane daha yoktur ama hani nerdee evlendiğimiz günden beri 1 gün huzur vermedi her hafta başka bi mevzumuz var. ama dediğin gibi önemli olan eşlerimiz çok şükür eşimden yana ailesine karşı olan pısırıklığı hariç bi sıkıntım yok. beterin beteri var sonuçta neler duyuyoruz görüyoruz. Allah daha beteriyle sınamasın diyip sabredecez artık napalım başa gelen çekilir
valla çok güldüm yazdığına doğru soramadım ki yüzüne suçumuz neydi karıkoca niye böyle yaptınız diyee eşime kalsa o nun huyu o kimseyi sevmez ben oğluyken böyle sen niye üzülüyon diyor ama gel ban anlat çok bişi yapmadı veya yapamadı 2-3 söz duydum ve ayrıntılar var tabi benim önemsediğim yaa sormayı çok isterdim gerçi geçti eşim asla görüşmem onlarla işim bitti diyor ama için için üzülüyorum böyle olduğuna niyeeee
o pısırıklığı zaten herseyin sebebidir
Allah Allah ya bu erkeklerin hepsi aynı repliklere mi çalışmış benimkide benim annem bana da dert yapıyo napalım huyu böyle diyo. ama benimki vazgeçmiyo canım ağzına ediyolar hala laf kondurmuyo sabahlara kadar uyumuyo sigara ardına sigara yakıyo ama lafa gelince onlar benim ailem mecbur katlanacaz diyo ve beni daha çok deli ediyo.. ama ben bazen eşime diyorum söyle diyorum ben bugüne kadar en ufak bi saygısılık mı yaptım, soğuk mu davrandım, evime geldiler de güzel ağırlamadım mı ne yaptım yani bi hatam varsa söyle düzlelteyim diyorum yok diyip susuyor.. bi tavrını koyabilse benim karım size ne yaptı dese diyebilse onlar bi anlasalar bu böyle gitmez belki bişiler yoluna girer ama yok anacım benim adamda o ruh yok
böyle düşünme sonuçta ailesi oda biliyor ama ne yapsın sana sen haklısın dese sanki bişeyler çözümsüz olur sanıyor sanırım ee sen haklıyım ee sonuç istersen diye belki korkuyor ben ilk başta 1-2 sorun yaşayınca dedim ben dersem kötü olur sen de yok sen demessen ben demeyi bilirim dedim ee oğlu deyince hanıma dokunmadı düzeltti oda gerçi normal süreç gelin kaynan kavga edr erkek ayırı am bimki tersi oldu ana oğul tartıştı ben ayırdım ama hala arkamdan karısı doldurmuş dedi ki o tartıştıkları konuyna yakından uzaktan ilgim yoktu yani benim dışımdaki konuydu başına kuş ... benden bilecek :)
ya canım yok benim kocam bana haksızsın demiyo her zaman haklısın diyo ama bişiler yapmıyo.. bizim bi kere olaylar koptu ben salya sümük boşanacam dedim onun halaları kız kardeşi babası herkes devreye girdi herkes üstüme geliyo( gerçi halaları beni haklı buluyorlar ama devamlı sabret modundalar) benim ailemden kimse yok telefonla aradım anlattım durumu yurt dışındaki abim bile delirdi çıkıp geliyorum seni almaya yedi sülaleri gelse seni geri bırakmam alırsam falan diyo kocam napıyo o da ağlıyo.. tek kelime söyleyemedi o durumda bile ya ben gidicem nerdeyse adam ağlıyo ya o kadar millet girmiş araya burnunu sokuyo kocam bişi diyemedi durun bu benim yuvam noluyoruz bi devreye gireyim demedi .. gelde çıldırma.. hatırlayınca yine sinirlendim valla
ee sen ipleri eline alsan olmuyormu peki ssen yönlerdirsen onu ve sevgili ailesini yaa yanlış anlama ama bişeyle o olark çözmek güzel oludu ama olmuyorsa sen durumu ayarla rtık en başta annesine açık konuşmadan üstü kapalı talı diile cevap versene
birde naçizane fikrim aileyi araya sokma senin kızgınlığın geçer ama senin ailenin kızgınlığı geçmez abinin falan çok ileri gitmedikçe sen kafanda sorunları eşinle hallet bazen çözelim derken körüğüm yapıyor aileler ben kendi aileme kayınvalidenle olan kişel ayrıntıları anlatmam görüşmediğimi bilirler ama o kadar yani
yazdıklarını geçde olsa okudum kusura bakma lütfen ailesini en ii sen bilirsin burdan 2-3 cümle ile bilemem mümkündeğil ama anlattığından anlağım kadarıyla senin kayınvalide benimkine göre çok baskın ve güçlü bir yönetime sahip biraz çözüm yok gibi ama dediğin gibi sırf bu sebebdende evinin huzurunu bozmak olmaz. herşey zamanla oturur eşin zamanla senin üzülmene kırılmana tepki verecektir daha çok yeni evlilisiniz zamanla bişeyler yerine oturaktır senin arkanda duracaktır hiç takma bence onları sözlerinide sen elinden geldiğince duyma önemseme biz duydukça önemsedikçe aslında olaylar büyüyor vız gelsin tırıs gitsin derler yaa işde öyle ama yazık ki böyle insanlara sizi bir aile olarak göremiyor kendi küçük oğlu değil artık bir eş ileride bir baba yetişkin bir birey hep benim dediğim olmaz ee etme bulma dünyası durduk yerde huzurunuzu bozarsa bunun allah görüyorr ...
annene anlatman ii için ferahlar annenden iyi kimse ne destek olur nede akıl verir ama annen üzülebilir canım sana belli etmesede destek olsa da eşine ve eşinin ailesine için için kızabilir gibi geldi bana sonuşte sen evladısın ve seni üzüyorlar yanii kızarsada normal yaniii ...
aynen canım dediğin gibi Allah herşeyi görüor onun için sadece Allaha havale ediyorum.. Annem konusunda da haklı olabilirsin ama insan bazen içini dökecek birilerini arıyor hep içine at at da olmuyor yapacak bişi yok..
benimde senin gibi olmasada ilk zamnlarda bazı sorunlar yaşadım hatta eşimle bile bu konuda tarmışlığımız vardır çünki ikimizde geriliyoruz ee başbaşa kalınca ooo şimdi gülüyorum inan ahh zamn herseyi değiştiriyor yavaş yavaş sabır koruğu pekmez yaparmış allah veriyor sabrını sadece sana diyeceğim şey ki ben hata yaptığımı düşünüyorum geçmişe bakınca bu zamnalarınızı üzülerek geçirmeyin seni üzenlere karşı yapabileceğin en güzel şey mutluluğu artırark çoğaltmak :) siz mutlu oldukya kimse dokunaz onları konu yapma ikinize bak
sizde olan şey aynı bizdede oluyor işte dediğin gibi ikimizde geriliyoruz hiç yoktan tartışıyoruz devamlı bi huzursuzluk söz konusu.. o takmama olayıda zamanla olabiliyor işte mesela ben ilk evlendiğim kadar oturup sabahlara kadar ağlayıp dört dönmüyorum tamam yine takıyorum ama o şoku atlattım en azından inşallah senin dediğin gibi olur zaman daha da ilerledikçe güler geçebelirim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?