• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam Allaha havele ediyorum artk

7 yaş altı çocuğa vurmak haramdır dinimizde
vurulacaksada yüzüne değil koluna poposuna olabilir tabi bu yaş çocuğa değil

yani 7yasindan sonra koluna poposuna vurabilir öyle mi? ha yüzüne ha koluna..

farki anlayamadim ben.. sonucta VURMAK degil mi???
CADIARZU

Keske bu yorumunuzu okumaz olsaydim, üzüldüm..

İlk defa duyuyorum böyle birşeyi
Yaşa göre şiddetmi olur
Şiddetin hertürlüsü ve her yaşta uygulananı haramdır .

Konuya yorum yazmıştım ama diğer yorumları okuduktan sonra bir iki şey daha söylemeden geçemedim.
Bebeğin dayakla terbiye edilmesinin çok yanlış bir şey olduğu konusunda hemfikiriz.
Bu kesinlikle olmaması gereken birşey
Fakat bu kız uyarıyor kayınvalidesini,kadın bunu yeniden tekrarlıyor.
Şimdi insanın kendi hayatı üzerinden yorum yapması kolay.
Çünkü o senin hayatın,senin şartların
Karşındaki kişi senin şartlarını yaşamıyor,oda ister elbet kendi bildiği hayatı yaşamayı ama imkanları buna elvermiyorsa böyle kendi kendini yiyip oturuyor işte.
Bazı yorumlar çok fazla gaza getirici
Birdaha yaparsan bende sana yaparım aynısını şeklinde bile ifadeler var.
Bu kız o evde oturuyor,elinde 1.5 yaşında bir bebeği var,kocasının imkanları kısıtlı hadi bu dolmuşa gelipte kayınvalideye bu cümleyi sarfettiğini düşünün şimdikinden dahamı iyi olur yaşayacakları.
Güzel bir konuşmayla belki hallolacak meseleyi,fevri bir hareketle dahada çıkmaz sokmazmı
Karşısındaki kadın yaşlı ve cahil
ona bir şeyi ancak güzellikle anlatabilirsiniz bu saatten sonra.
Şöyle yapsaydın,böyle deseydin biraz hariçten gazel okumaya benziyor.
Tabiki tavrını koysun,bebeğine şiddet uygulatmasın ama
Kaynanasıylada saç saça baş başa kavgaya dökmesin işi
Şu yapılan yorumlardan en çok 2 sini kullansa bu kız inanın sonuç ona varır.
Mahalle kavgasına dönmüş bir aile ilişkiside kimseye huzur getirmez.
En ağır hasarıda yine o 1.5 yaşındaki bebek alır.
Canım bura da bir sürü yorum yapılıyor kendine uygun olan

her hangi birini ugulayabilir.

Ayrıca 7 tane konu açmış o kadar huzursuz yani.

Her defasın da bu sefer ne oldu acaba? diyorum.

Birine derdimizi anlatmak için illa kavga etmek gerekmiyor. Ama kabak tadı verdi artık

gestaponun durumu..

Buda bardağı taşıran son damla gibi geldi çünkü can evimden vuruyor.

:olmaz::olmaz:

arkadaşlar bir araştırma yapın isterseniz

Canim benim bunun icin bir arastirmaya gerek yok, saglikli bir beyin'e gerek var..

hic bir anne, eger ki saglikli düsünüyorsa ve icinde birazcik olsa vicdani varsa, 7yasindan sonra (!!!!) da olsa, cocuguna el kaldirmaz..

Esiniz size bir tokat atsa hemen "esim bana tokat atti, cok kötüyüm" diye konu acarsaniz.. Ya o masum cocuklar ne yapmali???? onlarin cani yok mu???

kaldiracaksada, dinimizde bu var deyip kendini savunmamali.. hic yakistiramam bir anneye ben bunu.

nası yaa:uhm: şakamı buu kafamçokkarıştı yani çocuklara wurulmaması için tek gerekçe dinimizde haram olmasımı bmu gelio akla bu yazıyı okuyunca?????? "dinimizde haram olmasaydı sana bi geçirirdimmm ama neyseeee " bumu yaniii içimizden geçenler kafamçokkarıştı :umursamaz::umursamaz:

Son düzenleyen: Moderatör:

ben 2 sene yatılı kuran kursunda okudum hiç böle bişey duymadım 7 yaş altındaki çocuga vurmak haramdır diye çok şaşırdım gerçekten nerden duydun böle bişeyi merek ettim gerçekten :1shok:dinimiz zaten dayak yokki kimsenin öle bi hakkı yok benim çocuma vurdu ama agzını payını aldı şimdi evde 2 yabancı gibiyiz....dahada sinirim geçmedi kötükedihüso

döverek mi akıl vericek :1shok:
çocuklara kalkan eller kırılsın :1closedeyes:
nası bi zihniyet ya :kızgın:

vallahi okkalı bir laf ederdim onlara ama kazen pinçikler beni
Allah bildiği gibi yapsın el kadar bebeden ne isterler!
vallahi kalkar döverdim elimde kalırlardı!

binbir zorlukla doğur yetiştir elin akıllısı ekmek için gelsin vursun
Allah yardımcın olsun

dayakla terbiye olsaydı eşşekler olurdu adam:kızgın:
küçücük bebek ne anlar ekmekten bilse atmas zaten.kaç kurtar canım kendini evlat herşeye değer..

arkadaşlar bir araştırma yapın isterseniz

Tatlım bunda araştırılacak bişey yok
Biraz aklıselim düşünürsek bunun olma ihtimalinin sıfır olduğu çok açık ortada
Bizim dinimiz güzellikler dini
Herşeyin en ince ayrıntısına kadar bulunduğu dinimizde nasıl olurda şiddet söz konusu olabilir.
Kaldıki bahsettiğimiz 7 yaş üstü bir çocuksa
Buna beni kimse ikna edemez.
Asla sabit fikirli bir insan değilimdir,mantıklı bir açıklamayla karşımdakine hak verebilecek bir yapım vardır ama,buna ikna olmam mümkün değil.
O zaman 50 yaşındaki bir adam 8 yaşındaki çocuğu dövsün,haram değil nasılsa
Böyle düşününce sana adaletli geliyormu bu durum,
Adalet olmayan hiç bir şeyde bizim dinimizde barınmıyor.
Benim fikrim budur.

Canim din ile bunun ne alakasi var?

Zaten hep bu tür ispatsiz yersiz sacmaliklar yüzünden güzelim dinimizi gerek avrupaya gerek tüm dünyaya hep kötü savascil ve barbarca bildirdik....:olmaz:

Müslümanlar hep siddete basvuruyor...dinlerinde kadina cocuga vurmak helal...Kadinin hic bir degeri yok...erkek ne diyorsa onu yapicak..vs. vs...
Almanyada yasayan bir müslüman olarak kac kez alman arkadaslarima bu tür seylerin tamamen erkeklerin uydurdugu dini kendi kafalarina ve isteklerine göre yorumladigini, anlatmak zorunda kaldim.:1no2:

Yok böyle birsey arkadasim....Islam dini hosgörüyü barisi anlayisi ve merhameti en temel unsurlarinda tasiyan dindir....:kahve:

Aksine, gerek piskolojik, gerek bedensel, gerek ahlaki yönden saglikli cocuk yetistirmenin en önemli faktörü cocugu hiddetden, korkudan ve kötü ortamlardan uzak tutmaktir....
7 yasinda bir cocuk herseyi hatirlayabilen bir cocuktur....ona vurdugnuz bir fiskeyi 30 yasinada gelse unutmaz...

El kadar bebelere vurmayi hic söylemeye gerek bile yok...az bucuk vicdani olan zaten bunu yapmaz....

yok artık yaaa...yok hakkaten yok....
iyi konu sahibinin içine su serpmişsinizdir muhakkak...
tövbe Allahım yaaa...

elif sen dediklerini duyuyor musun ne demekyaa.....dayak dayaktır yaşı boyu yok bunun ben 12 yaşında babamı kaybettim o yaşa kadar tokat dahi yemedim babam vefat ettikden sonra abim çok dövdü 25 yaşımdayım hala unutamıyorum unutamamda şimdi evladıma sıkı sıkı sarılıyorum yaptığım en fazla bağırmak ama onu da yapınca oturup ağlıyorum ona yavaş yavaş anlatıyorum kıyama yazık yaa yazık....
Hem kızcağızada yazık birşeyde diyemiyor düşünsenize anneler bebeğinize sizin gözünüzün önünde vuruluyor ve birşey diyemiyorsunuz...o arkadaşımızında kimbilir içi nasıl yanmıştır varmayın üstüne...

ya arkadaşlar siz ne anladınız ki benim dediğimden
diğer mesajlarımı aratırsanız anlarsınız dayağa ne kadar karşı olduğumu
ben dayak cennetten çıkmadır demedim
ayrıcada çocuğumu dövmeyen bir anneyim
bu yaşıma kadarda hiç bir şekilde şiddet görmedim
sadece bu işin ciddiyetini anlatmak istemiştim o kadar
belki bebeklere kalkan eller dinimizdede haram olduğunu bilirse kalkmaz diye düşünmüştüm
sadece iyi niyet yani
ya anlatamadım
yada yanlış anlaşıldım
anlayamadım
tabiki dinimiz güzellikler kolaylıklar dini
ben kaynananın yaptığı hatayı tasvip etmişim gibi eleştiriler gelmiş
çok şaşırdım
ve bu konuda çok üzdü beni
sanki dayağa evet diyen biri konumuna düştüm resmen
evet eşim el kaldırmadı kaldıramazda
ve tekrar tekrar söyliüyorum dayağa karşı biriyim

ya arkadaşlar siz ne anladınız ki benim dediğimden
diğer mesajlarımı aratırsanız anlarsınız dayağa ne kadar karşı olduğumu
ben dayak cennetten çıkmadır demedim
ayrıcada çocuğumu dövmeyen bir anneyim
bu yaşıma kadarda hiç bir şekilde şiddet görmedim
sadece bu işin ciddiyetini anlatmak istemiştim o kadar
belki bebeklere kalkan eller dinimizdede haram olduğunu bilirse kalkmaz diye düşünmüştüm
sadece iyi niyet yani
ya anlatamadım
yada yanlış anlaşıldım
anlayamadım
tabiki dinimiz güzellikler kolaylıklar dini
ben kaynananın yaptığı hatayı tasvip etmişim gibi eleştiriler gelmiş
çok şaşırdım
ve bu konuda çok üzdü beni
sanki dayağa evet diyen biri konumuna düştüm resmen
evet eşim el kaldırmadı kaldıramazda
ve tekrar tekrar söyliüyorum dayağa karşı biriyim

Tatlım,kimse yazdığın yorumdan şiddete onay verdiğin yargısına varamaz.Senin öylede bir açıklaman yok zaten.
Sadece hata nerede biliyormusun,iyice emin olmadan yazmış olduğun bir cümlede.
Dinimizin şiddeti onaylamadığını biliyoruz fakat burada bunu okuyup yanlış anlamlar üretebilecek kişilerde olabilir.
Tamamen olay bu,yoksa senin çocuğuna şiddet uygulamadığına eminiz.
Yanlış ifade ettiğin bir durum,yanlış anlaşılmana sebep oldu problem burada sadece
Öpüyorum seniŞeniz

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. bazı arkadaşlar demişki 7 topik açtın dahada çok konu aaçarsın diye dogru sölemişler benim derdim bitmez.yeri geldimi kaynanmada kayınbamada yaptıgı kötü davranışları yüzünden lafımı veririm...kaynanmın bu son yaptıgı bardagı taşırmıştı.yinede olayı büyütmedim sizlerden ve eşimden başka kimseye anlatmadım..eger olayı büyütecek olsaydım evden çıkar gidedim.ama beni 2 tane bebegim var.onların hatrına katlanıyorum bunlara.ben annesiz büyüdüm annesiz büyüsünler istemem.bu evden çıkmamda biraz biraz degil zor gibi aslında hem borçlar hemde eşim ikna olmuştu şimdi çıkmam diyor.neyse arkadaşlar konuyu fazla uzattım hepinizi öpüyorum

Back
X