- Konu Sahibi ceycey_alaram
-
eşimle severek evlendik nişan zamanları aramızda takı konularını konuştuğumuzda kredi çekerek tüm takıları kendinin alacağını söyledi çok şaşırdım nası yani ailen hiçbişi yapmayacakmı dedim durumları yok ev aldılar dedi bende sıkıntıyı öyle böyle biz çekeceğimizi düşünerek krediye bulaştırmadım insanız sonuçta bende büyük hata yaparak aileme 8 takacaklarını söyledim ve ailem hala öyle biliyo neyse düğün zamanı geldi geldiklerinde emanet takıldı bana bilezikler sadece 2 tane taktılar kalan 6 taneyide başkasından emanet almışlar aileme öyle söylediğim için.düğün bitiminde 6 taneyi geri verdim.yani bana kalan sadece iki bilezik kendi tarafımızda takılan takılar ve onların taktığı çook ince bir set.düğünde ordaki eş dost taktıkları bilezikler paralarıda düğün msrafına saymışlar yani almışlar eşyalarımızıd kendimz yaptık bize bişiy yapmayı geçin düğünde takılanlarıda aldılar eşimi doğulu takılanları düşünün artık hepsi düğün masrafıymış eşim bu konular açtığımda ne onları savunur ne beni yorum bile yapmaz sadece kavga edrz olan bize olur.ve ordaki bi kaç gelin bana sana bukadar az takılma sebebi sırf doğulu olmadığın için bu arada ankaralıyım onlardamı para yok istemediklerinden yapmamışlar dedi herşeyi zamanla anladım ve ordaki gelinlerin takılarını görsenz varya içim acıyo iyilik yaptım sözde hakkımı helal etmiyorum ama ve geçen kaynanamla konuşuyorum kaynım için iyi oda buksun ben gibi hiç bişiy istemeyen bi gelin borçsuz harçsız düğün yapın dedin pis pis güldü kadın ya ne isterlerse takarım 10 isterlersede takarım dedi eşim görevdeydi yanıma gelmişti çok tartışmak istemedim sadece ALLAH korkun yokmu senin yazık ya dedimm ya işte böylee o günler geldğinde kaynımın eşinden farklı tutarlarsa.... varmı benim durumumda olan yaşayan böyle bi sorun...
Evi size mi aldilar hediye durumlar yok kendilerine mi
Merhaba yazdıklarını okudum bir nevi eşitsizlik yapılmış ama olmuş ve bitmiş sen sakın eşinin ailesiyle ters gitme bugun yarın sen hamıle kaldıgında bırak onlar o zaman taksın sana altınlarıtam tersi onlara ne uzak ne cok yakın olursan sana demeye laf bulamazlar.Doğuluların hepsı demeyeyım de bazıları kendı aılesı dısından aldıkları ınsanları yadırgarlar.Bu aılelerınden gelen bir beyin yapısı değiştirmek çok zor sen dediğim gibi onlarda çocuk cok onemlıdır.İnşallah aileye bir çocuk verdiğinde sana olan tutumları değişir.Takma kafana
Eşinizin ailesindeki değerinizi,kıymetinizi size takılan takılarla mı değerlendiriyorsunuz?Çok takı takılan gelin daha mı değerli oluyor?
Siz bu zihniyettemisiniz?Cidden sizin adınıza üzüldüm.
şuan 8 aylık kızım var ve bir çeyrek değişmezzz canım değişmez...dediğin gibi kendilerinden olanı tutuyolar ama onların kzıyım bunu bilmiyolar boşş işte.
neden canım tabikide bu benim için büyük sorun herkes şuan ev araba alıyor ben hala düğün borcu eşya parası ödüyorum eşitlik önemli..
Sen niyetini bozma boşver belki de seni el kızı gibi gormedıklerı ıcın gosterıs yapmaya gerek duymadıkları ıcın takmıyorlardır takı falan.Üzülme nur topu gibi bebişine ve kocana deger ver dıger ınsanları sevmek zorunda degılsın ama saygını hıc bozma olurmu iyi geceler ceycey:)
kesinlikle haklısın aynsıını yapacam banane para mal mülk olayı değil en büyük sorun ayrımcılık ilk zamanlar hiç takmıyodum durumları yoktur diye düşünüuodm ama yüzüme karşı ne isterlrse lafı delirtti beniCanim ben olsam bende cok bozulurdum icten ice ama belli etmezdim. Birkere gostemelik altin takma cok ayip olmus sana karsi. Orda sarsilmis sendeki itibarlari.
Oncelikle kirilma kayinvalideni seviyesiz buldum. Erkek anasi gelinlerin arasinda ayrim yapmaz. Bu oncelikle ogullarini ayirmak olur zaten. Her neyse bence kaynanan cin gibi ve seni galeyana getirmeye calisiyor. Bence gelme sana 2 tane takarsa sendeki hatiri 2 tanelik olur. Bunlar sana koz olur yarin birgun isleri dusunce hadi canim dersin kime 10 tane takildiysa onlardan isteyin. İsterse kuyumcuyu bagislasin benim icin kiymeti yok de gec. Bu agiz oyunlarina kanma canini sikma
Eşinizin ailesindeki değerinizi,kıymetinizi size takılan takılarla mı değerlendiriyorsunuz?Çok takı takılan gelin daha mı değerli oluyor?
Siz bu zihniyettemisiniz?Cidden sizin adınıza üzüldüm.
Allah başka sorun,dert vermesin kardeşim.Ev,araba alanları değil sizden zor durumda olanları düşünün,ne dertler var hayatta.Daha yeni evli sayılırsınız,bunları dert ederek kendinizie bu güzel günlerinizi karartmayın,aile sizi güzel huyunuzla sevsin,ev araba alırsınız ama bu günlerinizi geri getiremezsiniz.
Ayrıca lütfen kendinizi takılan takılarla değerlendirmeyin olur mu,kendinize ayıp ediyorsunuz böyle düşünerek,umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi.
tabiki anlıyorum haklısın ama yapılan düğün masrafı bile yokken 20bn tllik takıları almalarına bile ses çıkarmamışm ben para mal mülkte gözüm yok eşimn işi gücü iyi ama ayrımcılık... neyse yaşamadan anlaşılmaz bu konularrr( tşkrler
değer yargıları herkezin farklıdır evlımısın nısanlımısın bılmıyorum ama buyuk ıhtımal daha bekarsın.. yaşamadıgın için garip geliyordur.. zihniyet meselesı degıl ayrıca bu.. resmen ailesine yalan söylemiş bu kız sırf aralar gerılmesın altın benım ıcın onemlı degıl dıye. kayınvalıdesıgılı kotu gostermemek ıcın.. bu kız bunları yapmak zorundamıydı.. kız annesı kac altın dedıyse takılır bızım adetımızde.. dışardan kolay gıbı gorunuyor ama bu kız o zamanlar işin içinden cok zor cıkmıstır emınım... yaşadıkları aklına gelıyordur.. sımdı yenı gelecek gelıne ıstedıklerı kadar takmaları gücüne gidiyor kendı aılesıne soyledıgı yalanlar geliyordur aklına.... BUNU YAŞAMAYAN KİMSE BILEMEZ.. benim kaynım yoktu ama benım annemde 6 bılezık ıstedı nısan ıcın annemı ıkna edemedım ısteme o kadar dıye o kadar zor gunler gecırdım kı... aralar bozulacak dıye cok korktum.. annemın yaptıgı ayıptı nişanda 6 bılezık kımse takmaz. herkez dugunde takar takacaklarını... annem nişan için 6 düğün için 10 bilezik istedi... o kadar kötü günler yaşadım ki konu sahıbını cok iyi anlıyorum...
Seni asil yikanda bu sanirim ceycey. Ben huzurum icin onlar icin hep alttan aldim. Baskalari gibi banane napin nedin donatin altinlari demedim birde kendi takilarimi verdim gordugum muameleye bak diyorsundur kesin. Ben bile kizdim inan anliyorum seni. O yuzden derler ya zaten gelinler dugun zamani cok alttan almasin. Hem hep alttan almak zorunda kalirlar hem de yaranamazlar diye. Bosveer takma zaten digerinede takmaya kiyamaz onlar gorursun bak. Onun amaci seni kizdirmak, esinle huzursuz etmek hic kapilma bu oyunlara. Bu gece rahatlat kendini sil kafandan bilakis sende dalga gecer gibi yanitlar ver hii hii tabi tabi falan de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?