Kaynanam bana 2 bilezik kaynımın eşine 10 bilezik takacakmış

kestirip atmak gerek şu problem çıkarna kişileri hayatttan kangiren olup benim canımı yakcağına kesip et gitsin haır kıymet bilmeyenlere kendi sevdirmek saydırmak değer verdirmek için uğraşma beterin beteri var şükret bak bende eşimde 4 yıllık öğretmeniz elimizde avucumuzda hiç bişey yok evlendiğimizde 3yıldır öğretmendik ben evin tüm eşyasını almıştım 3 yıl boyunca yatak odası beyaz eşyası vitrinine gümüşüne süsüne püsüne akadar eşimde bankadan düğün için kredi çekti güya altın alıp düğün yaptı ama biz borcunu ne analdım bu işten ha düğündeki altı nlar ne oldu abisi iş yeri açtı batırdı tefeciye bulaştı öldürecekelrdi altınımı verdim daha üstüne bankadan kredi çektim 15 miyarda üstüne onu verdim evlendiğimden beri bankaya kredi kartlarıyla beraber 2500 yakın borç ödüyom 2 yılıdr ödeyecem 2 yılda yuvarlak 125 gibi yapıyor kısacası biz bu iki yılda bir tane koskacamn lüks bir evi alıp bankaya hibe etmiş gibiyiz enayi gibi neden niye ödediğimiizi bilmediğimiz parayı ödüyorum hani san düğünde 2 bilezik takımşlar bebeğine tek çeyrek benim düğünümde misafir gibi geldiler hiç bişey takmadılar hamile kaldım riskli hamilelik yaşadım defalarca ölümden döndüm istersem porfilimden konuyu okuyabilirsin ölü doğum yaptım bebeği kaybettim ne geldiler ne ilgilendile daha ben hastanede yatarken bizden para istediler keyfi harcamak için o yüzden şükret haile salla gitsin muahttap olma konuşma ve inan sözüme 4 yıldır doğuda görev yapan biri olarak eğer mutlu olmak istiyorsan eşini istediğin yönde eğit çünkü bakış açıları çok farklı seni senin gibi anlamasını bekleme açık açık söyle konuş net açık ve kararlı ol uzatma detaylama ama lafı gediğine koy bir olsun pir olsun konuşman taviz verme taviz tavizi doğurur unutma

kolay degıl tatlımdaa daha evlenmeden maddi şeylerle o kadar donatıyorlar ki etrafımızı.. inan düğünüme 4 ay kaldı bugün nişanlım diyor ki 5 aydır bırbırımızle hıc ılgılenmıyoruz derdımız ev esya olmus konuscak hıc bırseyımız yokmus gıbı dedı.. inan oturdum agladım.. bizi böyle aileler yapıyor.. kız tarafı düğün altınlar ev esya istiyor erkek tarafı kız tarafı ne alırsa onu kabul edıyor... iyikide istememişsin canım istesen nolcak cebınde 6 altın fazla olcaktı belkı borclarını kapatacaktın ama eşinle aran bozulacaktı.. çünkü ailesi kötü duruma düşecekti... kızgınsın keske isteseydım dıyorsun ama kendını altın için satmamıssın gururlu ve dımdık durmalısın o yuzden.. bırak gelene istediklerini yapsınlarr ama gün gelirr sana o takmadıkları 6 altınıı senden isterlerrr? o zaman sende dururmum yok ev alıcam dersin.. bu dünyanın işi öteki dünyaya kalmıyor. kimsenın ahı kimsede kalmazz

Eşinizin ailesindeki değerinizi,kıymetinizi size takılan takılarla mı değerlendiriyorsunuz?Çok takı takılan gelin daha mı değerli oluyor?

Siz bu zihniyettemisiniz?Cidden sizin adınıza üzüldüm.

Öyle demeyin yahu bazı şeyler madden anlaşılır bazı şeyler de manevi.Evet gelip bana 2 bilezik takıp sonraki gelen geline fazlası takılırsa bozulurum.Ama şu var bak bir gün kayınvalidemle konuşurken bana şunu dedi ;kızım senin için elimizden gelenin en iyisini yaptık zamanının en güzel şeylerini almaya çalıştık.Senden sonra ki gelecek olanada elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıcaz.Yani az da olabilir fazla da.Bunu söyledikten sonra isterse bir kilo altın taksın hiç gocunmam.Bazı şeyler maddiyatla değil tabiki tavırla alakalı yine bir misal vermek istiyorum kayınvalideme dedim ki annecim elimde değil başka gelinler gelse ben kıskanırım sizi ondan açık açık şöyle dedi hanginiz bana yakın durursanız ben de ona yakın olurum .Benim de eksikleri oldu isteyipde alamadıklarım ama diyorum ki ona ben sizden razıyım bu konu da allahta razı olsun minnet duygusu önemlidir.Düşünsenize birilerine bişeyler yapıyorsunuz memnun edemiyorsunuz.Olsun 2 bilezik olsun hiç takmamasından iyidir.Takılıp da hem ruhunuzu hem beyninizi yormayın .

gerçekten çok üzüldüm yaşadıklarına geçmiş olsun bebeğin için allah sabır versin inşallh benm sorunm yaşadıların yanında hiç işte biz baynlar hep böyle yanlış anlama kendimi kastediyorum biraz çekememzlikmi yada herşey gönlümzce olsun hoş tutulalımmı ya tabir edemedm işte herneyse bide kaynana olayı değilmi batıyoo işte yaptıkları söyledikleri allaha şkr maddiyatımızı herşeklde yoluna koyarız işte ne biliym zor ya doğu kültürünü evet biliyorum aslında hksızlık eşime ama öyle birbirlerine bağlıki mümkün değil bunu anlaması aman işte olan bana oluyoo düşünme ve kafaya takma bakımıdn.

Benimkilerde bana hicbir sey yapmadilar :))
Esim kredi cekti, birikimi vardi vs vs takilarimi kendisi aldi.
Annesi babasida, esimin onlara verdikleri parayla iki bilezik takti.
Esimin o zaman ettigi bir laftan dolayida bende kendi aileme 2bilezik taktirdim.
Esya, dugun vs vs hic kimse hicbir sey yapmadi zaten.
Bohcam bile duzulmedi.
Esimlede simdi yurtdisinda, tek goz oda da 1yatak, bir kanepe idare ediyoruz.
Kiymet bilen var mi, yok tabiki.
Neyse, kaynim var benimde. Askerde simdi. Benimle yasit.
Bir kac seneye evlenmek ister sanirim.
Esimin ailesinin onada bir sey yapabilecegini sanmiyorum.
Anca kendi evleri ve birde emekli maaslari var.
Ama insan yinede acaba o evlenirken ne yaparlar diye dusunmeden edemiyor:))
Turkiyeye kesin donus yaptigimizda da kayinvalideme almasi gereken neler varsa aldirmayi dusunuyorum.
Isteme konusunda biraz yuzsuzumdur:)
Heleki diger geline bir sey alinirsa, muhakkak bende isterim.
Cunku suan evimde hickimseden tek bir igne bile yok.
HAk gecmesin ama dimi:))

canım o dertten bende muzdaribim boşuna kendini üzme değişen bişey olmuyor şahsen 2 senedir borç ödüyorum ve olan bana oldu keşke evlenmeseydim değer vermiyorsa karşı taraf evlenmenin bir anlamı yok bence

kesinlikle iste ben istediğim şeyi araya seviye koyarak yapacam daha mantıklı..

Esiminde hicbir seyi yoktu evlenirken hala birseyi yok gerci:)
Senelerce calismis ama yemis durmuslar ne yazikki.
Ailesinin de durumu yok.
Esim geldi aileme durumunu anlattti.
Bende istiyorum diye verdiler.
Ne esya, ne taki, ne dugun, aileler arasinda hicbir sey konusulmadi.
Biz ikimiz herseyi konusup, kararlastirmistik zaten.
Isteme gunu de ayni seyler ailelerle paylasildi.
Zaten ayrica birsey istesem yine esim yapacakti, yani zarari bana dokunacakti.
Annem o zamanlar 2 bilezik nolcak, ne ise yarar, 4tane iste diye tutturmustu.
Isteme 2 demistim, kuyumcuda esime 3tane aldirmistim. Kimsenin gonlu kalmasin ama dimi:)
Simdi hic kimse uzerimizde hak talep edemez durumda.
Yani biz yaptik ettikte diyebilecek hic kimse yok.
Su var birde, dugunden sonra, ailesinin kredi borclarini odedik birde.
Yani yinede zararlari dokundu bize.
Istesen ayri tantana, istemeyince de insanin gonlu kalmiyor degil.
Ben dugun hazirligina bile cikamadim. Esim sdc para yok diyip durmustu cunku.
Halada uzerimde bekarken kullandiklarim var.
Birseye ihtiyacin var mi diyede sormaz.
Sorsada bizim hala hic paramiz yoktur:)

msj atmayı deniyorum ama olmuyor daha çoook yenym (

nekdar güzel gerçekten taktr ettm kaynananı inan varya bana deseydiki kızım sana iki taktık durumumz yoktu ama şuan iyi ona 10 takacaz daha iyisni yapacaz desin amenna ister 20 taksın banane hiçte takmam kafama ama bana istmedğim için takmadım havasındaydıı ben gelin adayına takılacak altınlarda falan diğilm

Anlıyorum canım seni dediğim gibi tavırla alakalı.Ama bazı şeyleri değiştirmek elimiz de saygılı, görgülü efendi bir hanım olduğunuz müddetçe bence altınlardan çok daha değerli şeyler kazanabilirsiniz.Lütfen bu söylediklerimi kulak arkası etmeyin karşımızdaki insanın bize karşı olan tutumunu biz belirleriz biz oluştururuz ve kardeşim inan bana bunu farkettiğim günden beri hayatım değişti.!Siz siz olun asla altınların lafını etmeyin .Öyle bir insan olun ki desinler ki biz ne sevap işledikte bu gelini bize verdi allah desinler ki nasıl başımıza tac etsek.Bilmiyorum belki bana kızıyorsunuz.Aaa evet bak görüyor musun sana 2 bilezik taktılar ortada fol yok yumurta yok olmayan geline 10 bilezik yapacakmış aklı sıra seni üzecek peh pehh.Bunu demeyi de biliyorum ama ben sana ömür boyu mutlu olabileceğin ve benim de deneyip gerçekten insanlarla ilişkimin değiştiği bir durumu anlatıyorum.

10 100 1000 milyon tane taksınlar, bırakın böyle şeyleri yaa. Altınla, inciyle değerinizi ölçmeyin, bunlar yüzünden evinizdeki huzurunuzdan olmayın. Eşinizi de bunaltmayın.

Gelecek geline 10 tane bilezik takarım demiş ama yapacak mı dur bakalım.

Göstermelik neden o kadar bilezik taktınız ki bide bu işler bana garip geliyor.İnsanları kandırmak oluyor sonuçta
Görseler ne görmeseler ne onlar benim olmadıktan sonra bi manası yokki.
Bana da eşimin ailesinden evlenirken 2 tane bilezik geldi.Hem de durumları çok iyi olmasına rağmen.
Ama sorun etmedim
Ben de kredi ödüyorum,bişeylere borç ödüyorum.
Kaynım evlenirse ona daha çok şey yapacak biliyorum.Çünkü onun şartları farklı işi geliri vs.
Sizde de böyle bi durum var mı?

Siz eşinizle mutlu olun gerisi hiç önemli değil huzurunuz olsun yaparsınız siz daha güzellerini daha çoğunu ...
bence bu sebepden dolayı ailenizin huzurunu bozmayın..
sana 2 tane diğer geline 10 tane, onların vicdanına kalmış sonuçta..
ama bunların pek bi önemi yok bence .benimde evlenicek kaynım var ve evlenirken ben onların yapamıcak durumda görsem veririm kendi bileziklerimden...

ceycey açtığın konuda seni çok haklı gördüğüm yanlarda var çok haksız gördüğüm yerler de ..kayınvalidenin eşitsiz davranması konusunda haklısın ilk gelinsin çünkü ben ikinci gelinim ilk gelinle aramda dağlar kadar fark var takılan konusunda alınan satılan konusunda türkiyede böyle şeyleri önemsiyolrar kesinlikle doğrusun illaki konusu oluyor bunların aileler arasında da evlendikten sonra eşinin ailesinde bile bunu söyleyenler oluyorlar ona şunu yaptılar kızımda sana olmadı mı aaaa diyolar bide.)) bu gibi durumlarda kendini kötü hissediyosun ama amaç o zaten senin kötü olmanı sağlamak uzaktan gelen davul ses hoş gelir uzakta olan gelinde hoştur kaynanaya hele bi gelsinde gör sen..ayrıca bu hak falan değildir bazı arkadşlar yazmış ki kAyınpederime hakkımı helala etmiyorum sana alınan hak mı neye göre hak eltine alınan fazlaysa neden senin hakkına girilmiş olsun onunla birlikte de kazanmıyosun sonuçta bu hediyedir bir nevi evlenen çifte hediyenin hakkı hukuku mu olur size gönülden kopan bu gençler denilmiştir adeta..bende yeni evliyim arkadaşlar düğünüm geçen yaz oldu ama ailem bir kez kızıma bu alıncak bu takılcak evine şu alınsın demedi nedeni çok açık herkes gücü nispetinde yapar bunu ayrıca aileler de hangi evlatlarına ne yapcaklarına kendileri larar verirler..sana böyle mi yaptı sende ona o kadar değer verirsin hepsi ocanını sıkma eşinlede huzurunu kaçırma farkı anlat tabiki eşine bilsin ama dırdır yapma

evet kızlar bu konu tam benlik olmuş :))
eylülde düğünüm var nişanlımın abisi geçen sene evlendi 30 gr lık 8 tane bilezik ve set takıldı . bütün mobilya ve beyaz eşyaları alındı .
sıra bana geldi ve babası ben hiçbirşey yapamam diye nişanlımla kavga etti .
bana nişanımda 15 gr 2 bilezik takıldı :)) düğünümde de 6 tane takacaklarmışşşş
nişanlımın kazancı Allaha bin şükür ii öyle olmasa evlenemezdik
nişanlım evini aldı ödüyor bütün mobilyayı nişanlım beyaz eşyayı ben alıyorum .
keşke kayınpederim nişanlımla kavga edeceğine beni karşısına alıp kızım durumumuz yok ben yapabildiğim kadarını yapacağım deseydi
dünyanın en mutlu insanı olurdum .sonuçta ben dünya görmemiş bir insan değilim
ama öyle yapmak yerine kavgayı tercih etti .
seni çok ii anlıyorum bu kıskanmak değil sadece yapılanlar insanın zoruna gidiyor .
ne mi oldu onlar kaybetti
o yüzden boşverrr takmaaaa

men dakka dukka
1.çalma kapımı çalarlar kapını, kötülük eden kötülük bulur, bugün bana yarın sana manasında bir deyiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…