- Konu Sahibi ceycey_alaram
-
anlatmak istediğim şeyler bunlar bende çok düşündüm neler çektim ama niye sırf maddi durumları yok diye böyle olacağını bilsem hçte takmzdım söke söke alırdım adettir kardeşim bunlar kız almak kolaymı
Eşinizin ailesindeki değerinizi,kıymetinizi size takılan takılarla mı değerlendiriyorsunuz?Çok takı takılan gelin daha mı değerli oluyor?
Siz bu zihniyettemisiniz?Cidden sizin adınıza üzüldüm.
kestirip atmak gerek şu problem çıkarna kişileri hayatttan kangiren olup benim canımı yakcağına kesip et gitsin haır kıymet bilmeyenlere kendi sevdirmek saydırmak değer verdirmek için uğraşma beterin beteri var şükret bak bende eşimde 4 yıllık öğretmeniz elimizde avucumuzda hiç bişey yok evlendiğimizde 3yıldır öğretmendik ben evin tüm eşyasını almıştım 3 yıl boyunca yatak odası beyaz eşyası vitrinine gümüşüne süsüne püsüne akadar eşimde bankadan düğün için kredi çekti güya altın alıp düğün yaptı ama biz borcunu ne analdım bu işten ha düğündeki altı nlar ne oldu abisi iş yeri açtı batırdı tefeciye bulaştı öldürecekelrdi altınımı verdim daha üstüne bankadan kredi çektim 15 miyarda üstüne onu verdim evlendiğimden beri bankaya kredi kartlarıyla beraber 2500 yakın borç ödüyom 2 yılıdr ödeyecem 2 yılda yuvarlak 125 gibi yapıyor kısacası biz bu iki yılda bir tane koskacamn lüks bir evi alıp bankaya hibe etmiş gibiyiz enayi gibi neden niye ödediğimiizi bilmediğimiz parayı ödüyorum hani san düğünde 2 bilezik takımşlar bebeğine tek çeyrek benim düğünümde misafir gibi geldiler hiç bişey takmadılar hamile kaldım riskli hamilelik yaşadım defalarca ölümden döndüm istersem porfilimden konuyu okuyabilirsin ölü doğum yaptım bebeği kaybettim ne geldiler ne ilgilendile daha ben hastanede yatarken bizden para istediler keyfi harcamak için o yüzden şükret haile salla gitsin muahttap olma konuşma ve inan sözüme 4 yıldır doğuda görev yapan biri olarak eğer mutlu olmak istiyorsan eşini istediğin yönde eğit çünkü bakış açıları çok farklı seni senin gibi anlamasını bekleme açık açık söyle konuş net açık ve kararlı ol uzatma detaylama ama lafı gediğine koy bir olsun pir olsun konuşman taviz verme taviz tavizi doğurur unutma
kolay degıl tatlımdaa daha evlenmeden maddi şeylerle o kadar donatıyorlar ki etrafımızı.. inan düğünüme 4 ay kaldı bugün nişanlım diyor ki 5 aydır bırbırımızle hıc ılgılenmıyoruz derdımız ev esya olmus konuscak hıc bırseyımız yokmus gıbı dedı.. inan oturdum agladım.. bizi böyle aileler yapıyor.. kız tarafı düğün altınlar ev esya istiyor erkek tarafı kız tarafı ne alırsa onu kabul edıyor... iyikide istememişsin canım istesen nolcak cebınde 6 altın fazla olcaktı belkı borclarını kapatacaktın ama eşinle aran bozulacaktı.. çünkü ailesi kötü duruma düşecekti... kızgınsın keske isteseydım dıyorsun ama kendını altın için satmamıssın gururlu ve dımdık durmalısın o yuzden.. bırak gelene istediklerini yapsınlarr ama gün gelirr sana o takmadıkları 6 altınıı senden isterlerrr? o zaman sende dururmum yok ev alıcam dersin.. bu dünyanın işi öteki dünyaya kalmıyor. kimsenın ahı kimsede kalmazz
şuan bu yazdıklarıma herkes tepki göstercek belki ya böyle kaynanaya böyle düşünme gibi benm kaynanam bana gelir bir dakka oturmaz çayımı ayağıma gtrmek ister tüm evn işini yapar ben bu yemeği çok sevdim derim mesela heemn uçar onu yapar yani şunu yap demiş olsam anında yapar tabi yanlış anlaşılmasın asla ayağıma çay yada işlerimi yaptrmıyorum o kaşla göz arsında yapıyor saolsun çok hamarattır bana daha bir şunu şuraya koy yada en basit örneği su bile istemez evmde rahat uzanmaz saygı duruşunda gibi ama ben bazen bu takı olaylarına bağlıyorum bu konuları sanki biz ona bişi yapamadıkta gelinlik beklemiyolar gibi ..yani işimede gelmiyoda değilll
eşimle severek evlendik nişan zamanları aramızda takı konularını konuştuğumuzda kredi çekerek tüm takıları kendinin alacağını söyledi çok şaşırdım nası yani ailen hiçbişi yapmayacakmı dedim durumları yok ev aldılar dedi bende sıkıntıyı öyle böyle biz çekeceğimizi düşünerek krediye bulaştırmadım insanız sonuçta bende büyük hata yaparak aileme 8 takacaklarını söyledim ve ailem hala öyle biliyo neyse düğün zamanı geldi geldiklerinde emanet takıldı bana bilezikler sadece 2 tane taktılar kalan 6 taneyide başkasından emanet almışlar aileme öyle söylediğim için.düğün bitiminde 6 taneyi geri verdim.yani bana kalan sadece iki bilezik kendi tarafımızda takılan takılar ve onların taktığı çook ince bir set.düğünde ordaki eş dost taktıkları bilezikler paralarıda düğün msrafına saymışlar yani almışlar eşyalarımızıd kendimz yaptık bize bişiy yapmayı geçin düğünde takılanlarıda aldılar eşimi doğulu takılanları düşünün artık hepsi düğün masrafıymış eşim bu konular açtığımda ne onları savunur ne beni yorum bile yapmaz sadece kavga edrz olan bize olur.ve ordaki bi kaç gelin bana sana bukadar az takılma sebebi sırf doğulu olmadığın için bu arada ankaralıyım onlardamı para yok istemediklerinden yapmamışlar dedi herşeyi zamanla anladım ve ordaki gelinlerin takılarını görsenz varya içim acıyo iyilik yaptım sözde hakkımı helal etmiyorum ama ve geçen kaynanamla konuşuyorum kaynım için iyi oda buksun ben gibi hiç bişiy istemeyen bi gelin borçsuz harçsız düğün yapın dedin pis pis güldü kadın ya ne isterlerse takarım 10 isterlersede takarım dedi eşim görevdeydi yanıma gelmişti çok tartışmak istemedim sadece ALLAH korkun yokmu senin yazık ya dedimm ya işte böylee o günler geldğinde kaynımın eşinden farklı tutarlarsa.... varmı benim durumumda olan yaşayan böyle bi sorun...
kolay degıl tatlımdaa daha evlenmeden maddi şeylerle o kadar donatıyorlar ki etrafımızı.. inan düğünüme 4 ay kaldı bugün nişanlım diyor ki 5 aydır bırbırımızle hıc ılgılenmıyoruz derdımız ev esya olmus konuscak hıc bırseyımız yokmus gıbı dedı.. inan oturdum agladım.. bizi böyle aileler yapıyor.. kız tarafı düğün altınlar ev esya istiyor erkek tarafı kız tarafı ne alırsa onu kabul edıyor... iyikide istememişsin canım istesen nolcak cebınde 6 altın fazla olcaktı belkı borclarını kapatacaktın ama eşinle aran bozulacaktı.. çünkü ailesi kötü duruma düşecekti... kızgınsın keske isteseydım dıyorsun ama kendını altın için satmamıssın gururlu ve dımdık durmalısın o yuzden.. bırak gelene istediklerini yapsınlarr ama gün gelirr sana o takmadıkları 6 altınıı senden isterlerrr? o zaman sende dururmum yok ev alıcam dersin.. bu dünyanın işi öteki dünyaya kalmıyor. kimsenın ahı kimsede kalmazz
şuan bu yazdıklarıma herkes tepki göstercek belki ya böyle kaynanaya böyle düşünme gibi benm kaynanam bana gelir bir dakka oturmaz çayımı ayağıma gtrmek ister tüm evn işini yapar ben bu yemeği çok sevdim derim mesela heemn uçar onu yapar yani şunu yap demiş olsam anında yapar tabi yanlış anlaşılmasın asla ayağıma çay yada işlerimi yaptrmıyorum o kaşla göz arsında yapıyor saolsun çok hamarattır bana daha bir şunu şuraya koy yada en basit örneği su bile istemez evmde rahat uzanmaz saygı duruşunda gibi ama ben bazen bu takı olaylarına bağlıyorum bu konuları sanki biz ona bişi yapamadıkta gelinlik beklemiyolar gibi ..yani işimede gelmiyoda değilll
Benimkilerde bana hicbir sey yapmadilar :))
Esim kredi cekti, birikimi vardi vs vs takilarimi kendisi aldi.
Annesi babasida, esimin onlara verdikleri parayla iki bilezik takti.
Esimin o zaman ettigi bir laftan dolayida bende kendi aileme 2bilezik taktirdim.
Esya, dugun vs vs hic kimse hicbir sey yapmadi zaten.
Bohcam bile duzulmedi.
Esimlede simdi yurtdisinda, tek goz oda da 1yatak, bir kanepe idare ediyoruz.
Kiymet bilen var mi, yok tabiki.
Neyse, kaynim var benimde. Askerde simdi. Benimle yasit.
Bir kac seneye evlenmek ister sanirim.
Esimin ailesinin onada bir sey yapabilecegini sanmiyorum.
Anca kendi evleri ve birde emekli maaslari var.
Ama insan yinede acaba o evlenirken ne yaparlar diye dusunmeden edemiyor:))
Turkiyeye kesin donus yaptigimizda da kayinvalideme almasi gereken neler varsa aldirmayi dusunuyorum.
Isteme konusunda biraz yuzsuzumdur:)
Heleki diger geline bir sey alinirsa, muhakkak bende isterim.
Cunku suan evimde hickimseden tek bir igne bile yok.
HAk gecmesin ama dimi:))
bence yanlıs düşünüyorsun.. emin ol o altınları sana takmaz ama ayagında fır döndürür isterse... benım kayınvalıdemde tam senın dedıgın gıbı daha benden su istemedi.. anne yemege yardım edeyım dıyorum hayır olmaz nişanlına söylerım bak otur dıyor... kayın walıdem bana dıyorkı.. sankı senı ben dogurmusum dogdugundan berı benım yanımdaymıssın gıbı hıssedıyorum kendı kızıma nasıl emek verıyorsam sanada verırım . allahım sevgısını verıyor galıba ama sen benım oglumun en büyük şansısın benım oğlum hayatında ilk defa senınle aşkı tattı dıyor... ben aşkı yaşamadım kızım aşık oldu evlendı oğlumda deliler gibi aşık benden daha mutlu bırı olabılırmı dıyor kadın resmen bana... ama bana yaptıgı herseyı ıcınden gelerek yapıyormus öyle diyor. senın kayınvalıdende oyle bence içinden gelmese emin ol hiçbirşey yapmaz sana etrafındada döndürür
Öyle demeyin yahu bazı şeyler madden anlaşılır bazı şeyler de manevi.Evet gelip bana 2 bilezik takıp sonraki gelen geline fazlası takılırsa bozulurum.Ama şu var bak bir gün kayınvalidemle konuşurken bana şunu dedi ;kızım senin için elimizden gelenin en iyisini yaptık zamanının en güzel şeylerini almaya çalıştık.Senden sonra ki gelecek olanada elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıcaz.Yani az da olabilir fazla da.Bunu söyledikten sonra isterse bir kilo altın taksın hiç gocunmam.Bazı şeyler maddiyatla değil tabiki tavırla alakalı yine bir misal vermek istiyorum kayınvalideme dedim ki annecim elimde değil başka gelinler gelse ben kıskanırım sizi ondan açık açık şöyle dedi hanginiz bana yakın durursanız ben de ona yakın olurum .Benim de eksikleri oldu isteyipde alamadıklarım ama diyorum ki ona ben sizden razıyım bu konu da allahta razı olsun minnet duygusu önemlidir.Düşünsenize birilerine bişeyler yapıyorsunuz memnun edemiyorsunuz.Olsun 2 bilezik olsun hiç takmamasından iyidir.Takılıp da hem ruhunuzu hem beyninizi yormayın .
Anlıyorum canım seni dediğim gibi tavırla alakalı.Ama bazı şeyleri değiştirmek elimiz de saygılı, görgülü efendi bir hanım olduğunuz müddetçe bence altınlardan çok daha değerli şeyler kazanabilirsiniz.Lütfen bu söylediklerimi kulak arkası etmeyin karşımızdaki insanın bize karşı olan tutumunu biz belirleriz biz oluştururuz ve kardeşim inan bana bunu farkettiğim günden beri hayatım değişti.!Siz siz olun asla altınların lafını etmeyin .Öyle bir insan olun ki desinler ki biz ne sevap işledikte bu gelini bize verdi allah desinler ki nasıl başımıza tac etsek.Bilmiyorum belki bana kızıyorsunuz.Aaa evet bak görüyor musun sana 2 bilezik taktılar ortada fol yok yumurta yok olmayan geline 10 bilezik yapacakmış aklı sıra seni üzecek peh pehh.Bunu demeyi de biliyorum ama ben sana ömür boyu mutlu olabileceğin ve benim de deneyip gerçekten insanlarla ilişkimin değiştiği bir durumu anlatıyorum.nekdar güzel gerçekten taktr ettm kaynananı inan varya bana deseydiki kızım sana iki taktık durumumz yoktu ama şuan iyi ona 10 takacaz daha iyisni yapacaz desin amenna ister 20 taksın banane hiçte takmam kafama ama bana istmedğim için takmadım havasındaydıı ben gelin adayına takılacak altınlarda falan diğilm
eşimle severek evlendik nişan zamanları aramızda takı konularını konuştuğumuzda kredi çekerek tüm takıları kendinin alacağını söyledi çok şaşırdım nası yani ailen hiçbişi yapmayacakmı dedim durumları yok ev aldılar dedi bende sıkıntıyı öyle böyle biz çekeceğimizi düşünerek krediye bulaştırmadım insanız sonuçta bende büyük hata yaparak aileme 8 takacaklarını söyledim ve ailem hala öyle biliyo neyse düğün zamanı geldi geldiklerinde emanet takıldı bana bilezikler sadece 2 tane taktılar kalan 6 taneyide başkasından emanet almışlar aileme öyle söylediğim için.düğün bitiminde 6 taneyi geri verdim.yani bana kalan sadece iki bilezik kendi tarafımızda takılan takılar ve onların taktığı çook ince bir set.düğünde ordaki eş dost taktıkları bilezikler paralarıda düğün msrafına saymışlar yani almışlar eşyalarımızıd kendimz yaptık bize bişiy yapmayı geçin düğünde takılanlarıda aldılar eşimi doğulu takılanları düşünün artık hepsi düğün masrafıymış eşim bu konular açtığımda ne onları savunur ne beni yorum bile yapmaz sadece kavga edrz olan bize olur.ve ordaki bi kaç gelin bana sana bukadar az takılma sebebi sırf doğulu olmadığın için bu arada ankaralıyım onlardamı para yok istemediklerinden yapmamışlar dedi herşeyi zamanla anladım ve ordaki gelinlerin takılarını görsenz varya içim acıyo iyilik yaptım sözde hakkımı helal etmiyorum ama ve geçen kaynanamla konuşuyorum kaynım için iyi oda buksun ben gibi hiç bişiy istemeyen bi gelin borçsuz harçsız düğün yapın dedin pis pis güldü kadın ya ne isterlerse takarım 10 isterlersede takarım dedi eşim görevdeydi yanıma gelmişti çok tartışmak istemedim sadece ALLAH korkun yokmu senin yazık ya dedimm ya işte böylee o günler geldğinde kaynımın eşinden farklı tutarlarsa.... varmı benim durumumda olan yaşayan böyle bi sorun...
anlatmak istediğim şeyler bunlar bende çok düşündüm neler çektim ama niye sırf maddi durumları yok diye böyle olacağını bilsem hçte takmzdım söke söke alırdım adettir kardeşim bunlar kız almak kolaymı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?