Kaynanam bana altın baget yüzük alacaktı, onun yerine gümüş alalım dedim

Ben yeni nişanlandım, kaynanam bana altın baget yüzük modelleri attı, bunlardan seç sana alacağım dedi, ilk olarak modelleri zevkime uygun değildi ve benim zaten istediğim başka model vardı ama benim baktığım altın değil gümüştü. Bende kv dedim ki bu modellerin benzeri ve gümüş olanı var, ayrıca bu model çok pahalı dedim, bence gümüş olanını alsak daha az masraflı olur. Ona vereceğin o kadar parayka başka yatırım yapman daha mantıklı dedim. Yani ona o parayı vereceğine düğün sırasında daha farklı bir şey için kullanır diye düşündüm. Sizce yaptığım hata mı, yoksa iyi mi yapmışım?

annem bu yaptığımı duysa dilinden kurtulamam, annem altın peşinde, istiyor ki bana altın taksınlar etsinler. Ama sizde bildiğiniz üzere bu zamanda altın almak zor, her şey çok pahalı. Bende insanları zora sokmak istemiyorum, o yüzden böyle yapmam daha mantıklı diye düşündüm ç
Ayyy gümüş taki isteyen gelin her kaynananin hayalidir herhalde ..ama böyle yaparak göze girmeye çalışmak sadece degersizlestirir seni haberin olsun aksini idda etselerde basta herseyi alttan alir goze girmek icin bir hırka bir kuru ekmege varim demek cok yanlis ayrica o altin sana kalacakti ve nisanda gümüş takilacagi icin agizdan agiza yayilacak olan dddikoduyu saymiyorum bile ben tek taş pirlanta aldirmadigima yanarim da neyse

Buradaki konularda gördüğüm hep evlenirken onu istemedim, bunu istemedim, masraf olmasın dedim, gelinliğimi bile kendim aldım vs, şimdi bana bunu bunu yapıyorlar, zulüm ediyorlar, kıymet bilmiyorlar. Karşı taraf sizin bu tavrınız karşısında düğünde ekstradan bilezik takacaksa ne ala, ama iyi oldu iyi ucuza kapattık zihniyetiyse mantıksız davranmışsınız. Yarın bir gün eltinize dünyaları yaparlarken görürsünüz fedakarlığın hiç bir işe yaramadığını. Hem çok güzel beyaz altın baget pırlantalar var onlardan aldırsaydınız ya gümüş kararır

Şimdi açıklama yapacağım ama nazar değ6ecel diye korkuyorum 😂😂

Eğer kaynananızla bir sorununuz yoksa burafan gaza gelmeyin bence.
Eşimin memleketine taşındım, düğünde nişanda hiçbir takı istemedim üstelik nişanda takıları bana veriyorlardı sizde kalsın demişliğim var
Düğünde tekrar takılacaktı
Deli herhalde demiş bile olabilirler içlerinden

Şimdiye kadar hiç değerim düşmedi, aksine isteyeceğimden çok daha fazlası yapıldı edildi
Henüz pişman da değilim

Ama başka bir sorununuz yoksa diyorum
Aksi bir durum olsa böyle davranmazdım belki
Karşılıklı iyi niyetle yürütüyoruz hala ilişkimizi

Zevkine göre seçtiysen bence sorun yok ama sırf daha ucuz olsun diye düşünüyorsan fedakarlığa hiç gerek yok. Durumları kötü değilse, içlerinden geliyorsa çok da düşünme. Kıymet bu şekilde sağlanmıyor. Yüzük için beyaz altın da düşünebilirsin.

Keşke mümkün olsa da eş adayı her şeyi karşılayabilecek durumda olsa bu konularda kv kb ile yüz göz olunmasa.

Nasıl insanlar olduğu çok önemli tabi ama ben olsam altın baget yüzük yerine ki eminim çok cirkindi altın başka bir şey alınmasını isterdim. Kullanılabilecek günlük ince bı bilezik gibi. Yüzüğü ben farklı tercih edecem derdim.

Benim de annem alsınlar alsınlar diyip duruyor rahatsız oluyorum sizi anlıyorum ama tamamen kulağınızı da kapatmadan kendi değerinizi düşürmeden her lafını da dinlemeden orta yolu bulmaya bakın. Hiç bir şey istemiyorum da demeyin vicdanlı olmanıza değen insanlarsa düşünün ama değilse hakkınızı isteyin. Bu açgözlülük değil bazı tıp aileler zora soktuğun kadar değer biliyorlar. Maalesef.

Yüzüğe vereceğin parayla başka bir yatırım yaparsın demeniz gereksiz olmuş.
Aileden altın beklentisinde olmak hoş değil buna katılıyorum ama hediye edilmek isteneni aman ne gerek var onca paraya diye geri çevirmenin manası var mı derseniz bence yok. Gümüş yerine altın kendi beğendiğiniz bir modeli tercih edebilirdiniz.

Düğün yapacaklar masraf olmasın inceliğini, kendi ailenize de göstermeyi unutmayın bu arada.

Son düzenleme:
Durum yoksa anlarım ama adam sana istediğini seç diyor sen gümüş istiyorsun. (Yüzüğü neden eş almıyor anlamadim)
Evleniyorsun yahu hergün yüzük alınmaz ki. Al bi tane gönlüne göre tamam bitsin gitsin. Ilerde kimse sana benim gelinimde cok tutumlu diye el üstünde tutmayacak.

Tek bildigim masraf yapilmasin diye karsi tarafi dusundukce iyi olmuyorsun, degerin de dusuyor. Onlar harcadiklari para kadar deger veriyor nedense. Hep bunu gordum.
Ben de evlenirken masraf olmasin diye diye herseyden vazgecmistim. Eski esin de benden vazgecmesi o kadar kolay oldu. Bunu tek yasayan da ben degilim. Fedakarlik yapan hep kaybediyor. Sanirim onlar iliskiye ne kadar yatirim yaptiklariyla olcup bicip o kadar deger veriyor. Uzucu ama dogru malesef. Erkek harcadigi para kadar kadina deger veriyor ya da deger verdigi kadar para harciyor.

Yüzükten kırpıp yatırım yaparsın demen bence hiç olmamış. Üstelik geline gümüş yüzük takıldığı nerede görülmüş. Emin ol böyle ince düşünceli ve fedakar olduğun için kimse seni alkışlayıp en gözde gelin ilan etmeyecek hatta gün gelecek o kv sana isteseydi biz her şeyi 4 4 lük yapardıkta der. Ki bence yüzüğü nişanlınla seçsen daha iyi olurdu fikirlerini daha rahat söylerdin. Çevremde de gördüklerimi hesaba katarak söylemem gerekirse erkek ailesi geline ve oğluna ne kadar değer veriyorsa o kadar harcama yapıyor. Ve hiçbir zaman senin yaptığın fedakarlıkları da görmüyorlar. Böyle görülmesi bana göre çok yanlış ama maalesef böyle olduğunu herkesten duyuyoruz. Bence en mantıklısı içine sinen neyse o şekilde yapmaktır. Kimse için fedakarlık yapmaya gerek yok. Zaten ileride kıymet bilen insanlarsa farklı şekilde de fedakarlıklar yapılır kıymet verilir. Annenin altın diye ısrarları da çok gereksiz. Durumu varsa içinden geliyorsa zaten yaparlar. Mesela nişan ve düğünde biz hiç altın muhabbeti yapmadık. Erkek tarafı neyi uygun görürse onu taktılar. Ve evlenirken ikimizin de ailesi ev eşyalarının bir kısmını almamıza yardımcı oldular çok şükür 0 borçla evlendik. Önemli olan altın bilezik değil. Ama içinize sinen şeyler olsun. İleride düşünüp pişman olacağınız kararlar vermeyin.

Son düzenleme:
Ben yeni nişanlandım, kaynanam bana altın baget yüzük modelleri attı, bunlardan seç sana alacağım dedi, ilk olarak modelleri zevkime uygun değildi ve benim zaten istediğim başka model vardı ama benim baktığım altın değil gümüştü. Bende kv dedim ki bu modellerin benzeri ve gümüş olanı var, ayrıca bu model çok pahalı dedim, bence gümüş olanını alsak daha az masraflı olur. Ona vereceğin o kadar parayka başka yatırım yapman daha mantıklı dedim. Yani ona o parayı vereceğine düğün sırasında daha farklı bir şey için kullanır diye düşündüm. Sizce yaptığım hata mı, yoksa iyi mi yapmışım?

annem bu yaptığımı duysa dilinden kurtulamam, annem altın peşinde, istiyor ki bana altın taksınlar etsinler. Ama sizde bildiğiniz üzere bu zamanda altın almak zor, her şey çok pahalı. Bende insanları zora sokmak istemiyorum, o yüzden böyle yapmam daha mantıklı diye düşündüm
Aşırı mantıksız neden kendi değerini düşüyorsun ? Ben asla insanın değerini bunların belirleyeceğine inanmaz karşı çıkardım ama evlilikte maalesef böyle yapma bırak ne yapıyorlarsa yapsınlar ne kadar harcarlarsa o kadar değerli olursun emin ol

Tek bildigim masraf yapilmasin diye karsi tarafi dusundukce iyi olmuyorsun, degerin de dusuyor. Onlar harcadiklari para kadar deger veriyor nedense. Hep bunu gordum.
Ben de evlenirken masraf olmasin diye diye herseyden vazgecmistim. Eski esin de benden vazgecmesi o kadar kolay oldu. Bunu tek yasayan da ben degilim. Fedakarlik yapan hep kaybediyor. Sanirim onlar iliskiye ne kadar yatirim yaptiklariyla olcup bicip o kadar deger veriyor. Uzucu ama dogru malesef. Erkek harcadigi para kadar kadina deger veriyor ya da deger verdigi kadar para harciyor.

Burada da cok yaziliyor ya altinla deger mi olculur diye aslinda mevzu altin degil, altinla tabi ki deger olculdugu yok. Konu fedakarlik. Ne kadar karsi tarafi maddi manevi dusunursen o kadar onemsizlesiyorsun.
Dikkat edilsin senin icin sunu yaptim, bunu yaptim diyenlere hep yapmasaydin denilir.
Bu sebeple bugun altin yuzuge gerek yok diyen geline yarin esyanin da iyisi olmasa olur nasil olsa beklemiyor gozuyle bakilir. Halbuki basta iyisi olsun diye dusunmuslerdir gibi..

Bende hic altin falan beklemedim de istemedim de ama kv de bir tane yuzuk takacaksa oda en az altin olmali yani. Gumus yuzugu en fazla arkadas arkadasa alir.

Nenem hep der baslik parasi kalktığından beri kadınların değeri kalmadı 😂( başlık parası diyince topa tutmayın beni bizim o taraflarda hala var )

Başlik parasiyla evlenen neneniz ayri evde yaşayip, kaynanaya hizmet etmem, benim hayatima kimse karisamaz deme lüksüne sahip olmus mu acaba hiç hayatinda? Ya da bu hafta sonu da yemegi, kahvaltiyi sen hazirla, ev işlerine de bir el at diyebilmiş midir kocasina?

Sanmiyorum.

Son düzenleme:
Burada da cok yaziliyor ya altinla deger mi olculur diye aslinda mevzu altin degil, altinla tabi ki deger olculdugu yok. Konu fedakarlik. Ne kadar karsi tarafi maddi manevi dusunursen o kadar onemsizlesiyorsun.
Dikkat edilsin senin icin sunu yaptim, bunu yaptim diyenlere hep yapmasaydin denilir.
Bu sebeple bugun altin yuzuge gerek yok diyen geline yarin esyanin da iyisi olmasa olur nasil olsa beklemiyor gozuyle bakilir. Halbuki basta iyisi olsun diye dusunmuslerdir gibi..

Bende hic altin falan beklemedim de istemedim de ama kv de bir tane yuzuk takacaksa oda en az altin olmali yani. Gumus yuzugu en fazla arkadas arkadasa alir.
Evet mesele de bu. Bastan feda etmeye baslayinca, herseyde fedakarlik beklenen taraf sen oluyorsun. Karsi tarafin gozunde giderek paspas haline geliyor fedakar olanlar. Kimse de madalya takmiyor bunun icin. Burada konu sahibinin nisanlisinin ailesinin parasi var ki alalim diyorlar.
Yok masraf olur gumus olsun deyince ileride sen istemedin o yuzden almadik derler. Zaten sonra da hicbirsey almazlar da yapmazlar da.

Sizin bugun sıkıntıya sokmaktan imtina ettiğiniz insanlar ilerde huzurunuzu bozacak ve altın sizin her zaman güvencenizdir.
Gümüş zaten bence kullanışlı değil kararma vs yapıyor altın da modeli mutlaka bulursunuz ararsanız. Tabiki istediğiniz modeli alın ama bence altın.

Nişanlanmişsiniz ama kayınvalide den gümüş yüzük istemişsiniz. Bence gümüşü sizde alirdiniz. Keske kayinvalidenin gönderdiği seçeneklerden birini seçseydiniz. Yukarılarda Bi arkadasin da dediği gibi geline gümüş yüzük nedir yani:))

Back
X