Kaynanam başımın etini yedi yedi sonunda dün gece ipler koptu...

birtutamzencefil

Guru
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
811
32
298
38
offffffffff yaaaaaa offfffffff.... nerden başlamalı anlatmaya bilmem... ben üniversite mezunuyum ve köylü birilerine gelin gittim ve en büyük hatamı yaptım...ve asla yaranamadım... millet kaynanasının afedersiniz azına... ben her işlerine koştum her misafirlerine yettim her yerde onlarla beraberdim... ama yaranamadım...kaynanamın görümcesinin gelini anne bile demio ve kapıları karşı karşıya olmasına rağmen selam bile vermio... o yüzden kıymeti bilinio...ben en başından yaptım hatayı kendi kendimi değersiz hissettirdim.. herşeyimi en ucuzundan aldırdım aman paraları gitmesin die ( üstelik durumları da gayet iyiydi...) şimdi kaynanamın görümcelerinin müstakbel gelinleri benim gelinlik parama sadece nişanlık aldırıyolar... benim bütün tam takım kıyafet parama sadece bi eşarp aldırıyolar... ben kendimi ucuzdan satınca onlar da madem öle işte böle dediler... ve beni bir türlü beğenmediler... ne güzelliğimi ne çeyizimi ne davranışlarımı ne giyinmemi hiç bişeyimi beğenmediler... ve sürekli açık arıyorlar... sürekli... ben onlara bir beden fazla geldim ama.... ve evlenir evlenmez kaynamla beraber onun bütün günlerine girdim ve gittim salak gibi... iyi gelin saf gelin... ama hergün hergün bıktım... hiç bi gün evimde durmuyordum bide emrivaki yapmaya başlamıştı kaynanam saat on da hazır ol artık direk emir veriyodu. ya bende insanım bende gitmek istemeyebilirim demi.. kaldı ki benim ki büyük fedakarlıktı... ben bekarken annemle hiç gezmeye gitmiş insan diilim bu kadar sıkmıcaktı beni... görümcem var bekar o evde kalabilir arkadaşlarıyla gezebilir ama ben günlere gitmek zorundayım öle bi durum vardı.... ben artık bahaneler üretip hastayım diip diip gitmedim ve sonunda gün belası bitti. haaaa bu arada eşim askerliini yapmamıştı...veee askere gitti. avliliğin 1. yılında... ve o gitmeden onların akrabaları benim yerimi yaptılar. nerde kalcak diince? tabiki kaynnasında kalcak dediler... bana söz hakkı vermediler ve mecburen orda kaldım.. ama dile kolay... 6 ay... valla parçaladık parçaladık yapıştırdık... ama bitti sonunda o ilkence de... ama şimdi noluyo bilio musunuz??? kaynanamın görümcelerinin müstakbel gelinleri... şu an nişanlılar ve askerlik olmadan evlencekler ve onların yeri de şimdiden yapılıyo... ne deniyo nerde kalcaklar denince aaa onların evde kayınlar var kendi annelerinde kalırlar... niemiş benim kaynım adamdan sayılmıyo... benim kaynım kardeşimse onlarınkiler de abileri.... ama insafsızlar vicdansızlar.... bana yaptılar yapcaklarını... çok yıprattı askerlik sürecinde orda kalmam... kimse de kalmasın...

ya canım kalmasaydın neden kaldın ki, bana sormadılar bile diyosun, bırak sormasınlar bu senin hayatın, ben annemlerde kalıcam diye kestirip atsaydın
bende hiç sevmem ev gezmelerini falan, ben sevmiyorum altın günü falan diyip, gitmeseydin
ama bu arada güleryüzünü saygını bozmadan tabii
kaynananda bu kıza ben bişey yaptıramıyorum nasılsa ne hali varsa görsün der yakandan düşerdi
gerçi eşinin bu olaylara yaklaşımı ne bilmiyorum ama, kaynan seni şikayete kalkarsa karımın ev gezmesiysi osuydu busuydu beni ilgilendirmez anne, nasıl isterse öyle yapar deseysi bi mesele kalmazdı bence

Sizde bir çekememezlik durumu söz konusu kusura bakmayın ama..
Ne kadar aşağılamışsınız öyle gelin gidttiğiniz soyadını taşıdığınız insanları..
Şaştım kaldım.
Asıl size ayıp.

bu askerlil sorunu bizdede var ne yazık ki biliyorum ki kaynanam sırf pisliğini temizletmek için beni alıkoymak isteyecek ama yoooookkkk..o yüzden bende eşimde beklemedeyiz bakalım askerlikte bi değişiklik olursa diye...

canım alınma ama kendini çok ezdirmişsin üniv mezunuyum demişsin çalışmıyor musun ki ona buna seni çağırıyor..ağırlığını baştan koyman gerekiyordu eşinde sende bu konuda çok taviz vrmişsiniz..bi laf vardır dişini gösteren gelin kıymetli olur diye o akraba gelini dişini göstermişki kıymetli bende çok sessizim ağırbaşlıyımdır ama kendimi asla ezdirmem ....
bından sonrasına bak kendini ezdirme

kendinizden neden bu kadar taviz verdiğinizi anlayamadım açıkçası.
fakat siz bu kadar iyi niyetli yaklaşırken kayınvalidenize neden sizi kabullenemediler yazmadığınız başka olaylar olabilirmi acaba?daha iyi yorum yapabilmek için soruyorum.

ya kusura bakma ama bu gelin-kaynana konularındaki ben üni mezunuyum ama kaynanam köylü laflarıda bana anlamsız geliyo, valla ne köylüler vardır ki eminim üni mezunlarından daha bilgedir insan ilişkileri konusunda hemen önyargıyla bakmamak lazım

Canım ailenin ilk gelini misin?
İlk gelinler deneme tahtası oluyor malesef...
Ben ikinci gelinim. Eltim ben ilktim herşeyi bana yaptılar sana gene yapmıyorlar der hep...
Ama yapmamış halleri buysa bilemiyorum...

Gitmeseydiniz o zaman, bu işin zorlası olur mu?
Üniversiye mezunu biriymişsiniz ve madem köylü biriyle evlenmişsiniz,
bir üniversite mezunu olarak korusaydınız hakkınızı.
Kayınvalidenizin peşinden koşup durmasaydınız.
Madem dert ediyorsunuz şimdi, zamanında aldırsaydınız herşeyinizi.
Millet sizin gibi davranmıyor diye, isteklerini yaptırıyor diye suçlu mu?
Bak sizin kıymetinizi bilmiyorlarmış, onların kini bilirler işte.
Demek ki bu işler üniversite mezunu ya da köylülükle olmuyormuş.
Kafanızı kullansaydınız o zaman.
Mecbur olmadığınız, dur diyemediğiniz şeyler için kimsenin suçu yok.
Ayrıca üniversite mezunu olduğunuzda şüpheli açıkçası, bu yazım tarzıyla.
Ne üniversite mezunu, ne köylüler var ki, sizden daha özenli ve daha özenli kelimelerle yazıyor.

Güzelim olan olmuş bundan sonra kimsenin sözüne bakma nasıl mutlu oluyorsan öyle hareket et

derken böle geçti zaman eşim geldi... tabi bu arada bizim yıpranmamalarımız yanımıza kar kaldı... birde millet bizi bu süreçte çok kıskandı... kavgamız içerde kaldı dışarı çıkmadı ama herkes kaynanamın kayınpederime bile sormuşlar dükkana gelip nasıl durumlar iyi geçiniyo musunuz die gelinle DDD milletin derdi yok ya.... hep bu millet zaten bize bunu yapan... millet çatladı bu süreçte o millet zaten hep bizi kıskanıyo... herkesin gelinlerinden becerikliyim o kadar bebek güzeli diilim ama yüzüme bakılır... kaynanamların dairesinde oturuyoruz kira derdimiz yok. e takılan takılarım geri alınmadı.. ve duruyo... eşimin halası da kendi kızınınkinden çok die çatlayıp duruyo... birde dışardan güzel geçiniyo görününce herkesin nazarına geldik sanırım... ben buarada iyice hassaslaştım...herşeye alınıyorum artık ve tepkim çok kötü oluyor. ama beni bu hale onlar getirdiler... veee iki gün önce dedem vefat etti.. eşimin dedesi. köyüne götürüp defnettik akşamında evlerine geldik tebarekesi okuncaktı... bi ki saat sonra. bu arada da düğünler vardı çok.. yakınlardan birinin kınası vardı o akşam da.. eşimin halasının gelini olcak kızlara gidin görün dediler iyi güzel tamam... onlar gidiyodu bend ekatıldım çeyiz görmek için gidip geldik kınaya kalmadık yani..eve döndük... tebareke okundu bitti akşam eve döndük biz o gece babaannemin yanında kaldı halamlar falan da... bende gece uykumdan kesip onlara sabah kaltısı için börek yaptım. sabahta garnitürlü patataes püresi yaptım erken uyanıp ( iyi gelin aptal gein) onlara götürdük herkes toplanmış yediler bi güzel... sonra biz eşimle işe gittik. saat birde bi nikah vardı oraya gittik. akşamda yine tebareke için babaanneme geldik. o gece de bi kına vardı eşim ve halaoğlu kınaya gideceklerdi. bende bizde gelsek olmazmı dedim. halam oluuur dedi... hadi sizde gidin gelin dedi geliniyle beraber toplam dört kişiyiz ikli çift... ben halamın gelinine diodum gidelim die o düşünüyodu biz öle düşünürken kaynanam geldi sinir sinirli noldu die hesap sorar gibi... eşim dedi kınaya gidip gelsek falan dedi.... e birazdan tebareke başlıcak 15 dakkada gidin gelin diye hemen emir verdi... eşim de bana sordu gitmek istiyonnu die bende artık istemiyorum dedim ve sinirli sinirli çektim gittim balkona... arkamdan bi halt varmış gibi geldiler önce eşim... arkasından kaynanam. ne oldu kime kızdın dio... kimseye diom.. illa öğrencek burnunu sokcak... ben 15 dakkada gidip gelemem dedim... dün kızlar giderken öyle bişi demediniz ben giderken bmle oldu dedim... o süslü kızlar süalerini bile yapamazlar 15 dakkada dedim açtım ağzımı yumdum gözümü... söyle dedi söyledim ondan sonrada... oda söyledi yok ben seni sevdim de sen beni sevmedin de yok şöyle de yok böylede.. tabi herkes de duydu bunu bk var gibi gelen meraklılar halamlar.... kına yakıyolardır şimdi bi yerlerine... sonra benim kendi annemde geldi tebarekeye kaynanam gitmiş şikayet etmiş annemde geldi tebareke bittikten sonra gel içeri die gelmem dedim... annem nie böyle yaptın die bana kızıyo... kendi anneme de bağırdım siz zaten beni baştan beri hiç korumadınız beni verirken eti sizin kemiği bizim dediniz işte o yüzden böle oldu dedim... bana hiç sahip çıkmadınız dedim... halam kadar olamadınız dedim... kızları yanlış bile yapsa arkasındalar... siz bana hiç destek çıkmıyosunuz dedim... eğer beni korumucak bişi söylüceksen söleme dedim... bi ara eşim geldi sen nie kendini sürekli onlarla kıyaslıyosun die nerdeyse kalkıp onları korucak bana... onuda kovdum yanımdan .... evet beni destekleyecek kimsem yoktu dün gece... belki iki satt sürekli ağladım balkonda ve sonunda kimseye selam bile vermeden çıktım evden eşimde geldi evimize geldik... şimdi bugün bi düğünleir var gitmicem... akşama tebareke var gitmicem... artık hiç bişeylerine gitmemeyi düşünüyorum... işin kötüsü ben kayınpederimin yanında çalışıyodum. pazartesi nasıl gidicem işe... kaynanam da boş durmamıştır...doldurmuştur babamı...acaba işe de mi gitmesem... hiç gitmesem mi... yoksa gidip yapamayacağımı söyleyip ayrılsam mı... eşime mi söyletsem babasına sölese gelmicek artık mı dese... napiim ben ya...tamamen kesip atayım ve bir daha hiç birini görmeyeyim mi....benim kimsem yok burda ama eşimin bütün akrabaları burda bunu yapmak zor olur mu.... asla özür dilemek istemiyorum dilemem de... çünkü ben yanlış yapmadım... sadece bana ayrı onlara ayrı davranmalarını protesto ettim.... ve onlara göre çok şey bistedim... napmalıyım...

Üniversite mezunu ya da köylü olmak değildir önemli olan, önemli olan insan olabilmektir. Evlendiğiniz kişinin ailesi köylü olabilir ama onların size kötü davranıyor olmaları köylü oldukları için değildir, tamamen kişilik meselesidir. Benim anneannem de köyde oturuyordu ama gelinine asla laf da söylemez kimseye de söyletmezdi. Böyle ayrımlar yapılmazsa kendinizi daha mutlu hissedersiniz onların ortamına girdiğinizde. Size yapılanlara gelince kendinizi çok ezdirmiş ve alttan almışsınız. İlk zamanlarda evliliğimde ben de hiç bir şeye sesimi çıkarmazdım her dediklerine evet derdim. Baktım ki suyu çıkıyor ve emri vaki konuşmalar oluyor o zaman aklım başıma geldi. Siz de keşke baştan koysaydınız ağırlığınızı, her güne katılmasaydınız. Eşinizin size destek olup olmaması da çok önemli tabi bu konuda bir şey yazmamışsınız. Allah bundan sonrası için hakkınızda hayırlısını versin. Güler yüzlülüğünüzü ve saygınızı bozmadan yavaş yavaş mesafenizi koyun bu kadar çok rahatsızlık veriyorlarsa size. Diğer gelinlerin ne yaptığını ya da ne yapacaklarını da düşünmeyin boşverin. Bundan sonrası için siz kendiniz ne yapabilirsiniz onu düşünün.

canım bunlara eğitim şart diil sadece güzel ol ama salak olabilirsin iyi süslen püslen bak bu bizim gelinimiz desinler yeter... onların anlayışı bu...

öncelikle teşekkür ederim.ayrıca kusura bakma canım bu haldeyken yazım kurallarına dikket ederek yazamadığım için beni bağışla... bu sene 2. üni ye başlıyorum. diplomamı gömderiim mi...

Kırmızı ile belirttiğim yerler

canım benim nerde aşağıladığımı söler misin?

Söyledim işte.

nasıl bir durum biliyor musunuz.biz evliyiz ve onların iki günde bir yaptıklarına yemeklerine zorla davetliyiz. ve hepsine gitmek zorundayız. biz gitmediğimiz zaman bize onun hesabını sorarlar. ve kayınvalidem de kızar niye gelmediniz die... bir kere gitmesek hiç gelmiyorsunuz derler. ama halamın oğlu benim eşimle aynı yaşta... mesela o hiç bir yere gelmek zorunda değildir üstelik bekar eşiyle geçirmesi gereken zamanı da yok...ona rağmen hiç gelmez bu tür davetler. fakat bir kere teşrif ederse artık her zaman geliyormuş gibi muamele görür... işte böyle yaparak bize hiç bir zaman eşit davranmayarak ayırıyorlar. dedem babaannem hasta olur , refakate benim eşim kalır mutlaka yada babam.... halamın 3 tane bekar oğlu var bir tanesi gelip kalmaz. iyiliği yapıp denize atacaksın zaten de burda yapmamış gibi kötüleniyorsun birde o durum var...

Israrla sonuna kadar okudum yazdıklarınızı. Bende sanki kaynananızın görümcesinin gelinine (yazarken bile yoruldum, inşallah doğru yazmışımdır) takmışsınız gibime geldi. Gıdının gıdısına alınan yapılanlardan size ne?
Ayrıca her detaya, iyi kötü her lafa ve harekete takmışsınız. Kayınvalideniz ne oldu diye size sormaya geliyor "bir halt varmış" gibi ifadesini kullanıyorsunuz. Yanınıza gelip sormasa neden gelmedi olacaktı.
Kadını alıştırmışsınız, ne yapsın kadıncağızda bekliyor demekki. Belki çağırmasam kırılır diye düşünüyordur.
Bence siz bir müddet uzak durun, yada buradaki söylemlerinizi biraz daha edepli bir şekilde eşinizle ve kayınvalidenize söyleyin.
Ama sakın buradaki ifadelerle konuşmayın çünkü tarzınız hoş değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…