- 14 Eylül 2010
- 811
- 32
- 298
- 38
- Konu Sahibi birtutamzencefil
-
Sizde bir çekememezlik durumu söz konusu kusura bakmayın ama..
Ne kadar aşağılamışsınız öyle gelin gidttiğiniz soyadını taşıdığınız insanları..
Şaştım kaldım.
Asıl size ayıp.
ya kusura bakma ama bu gelin-kaynana konularındaki ben üni mezunuyum ama kaynanam köylü laflarıda bana anlamsız geliyo, valla ne köylüler vardır ki eminim üni mezunlarından daha bilgedir insan ilişkileri konusunda hemen önyargıyla bakmamak lazım
Gitmeseydiniz o zaman, bu işin zorlası olur mu?
Üniversiye mezunu biriymişsiniz ve madem köylü biriyle evlenmişsiniz,
bir üniversite mezunu olarak korusaydınız hakkınızı.
Kayınvalidenizin peşinden koşup durmasaydınız.
Madem dert ediyorsunuz şimdi, zamanında aldırsaydınız herşeyinizi.
Millet sizin gibi davranmıyor diye, isteklerini yaptırıyor diye suçlu mu?
Bak sizin kıymetinizi bilmiyorlarmış, onların kini bilirler işte.
Demek ki bu işler üniversite mezunu ya da köylülükle olmuyormuş.
Kafanızı kullansaydınız o zaman.
Mecbur olmadığınız, dur diyemediğiniz şeyler için kimsenin suçu yok.
Ayrıca üniversite mezunu olduğunuzda şüpheli açıkçası, bu yazım tarzıyla.
Ne üniversite mezunu, ne köylüler var ki, sizden daha özenli ve daha özenli kelimelerle yazıyor.
Kırmızı ile belirttiğim yerleroffffffffff yaaaaaa offfffffff.... nerden başlamalı anlatmaya bilmem... ben üniversite mezunuyum ve köylü birilerine gelin gittim ve en büyük hatamı yaptım...ve asla yaranamadım... millet kaynanasının afedersiniz azına... ben her işlerine koştum her misafirlerine yettim her yerde onlarla beraberdim... ama yaranamadım...kaynanamın görümcesinin gelini anne bile demio ve kapıları karşı karşıya olmasına rağmen selam bile vermio... o yüzden kıymeti bilinio...ben en başından yaptım hatayı kendi kendimi değersiz hissettirdim.. herşeyimi en ucuzundan aldırdım aman paraları gitmesin die ( üstelik durumları da gayet iyiydi...) şimdi kaynanamın görümcelerinin müstakbel gelinleri benim gelinlik parama sadece nişanlık aldırıyolar... benim bütün tam takım kıyafet parama sadece bi eşarp aldırıyolar... ben kendimi ucuzdan satınca onlar da madem öle işte böle dediler... ve beni bir türlü beğenmediler... ne güzelliğimi ne çeyizimi ne davranışlarımı ne giyinmemi hiç bişeyimi beğenmediler... ve sürekli açık arıyorlar... sürekli... ben onlara bir beden fazla geldim ama.... ve evlenir evlenmez kaynamla beraber onun bütün günlerine girdim ve gittim salak gibi... iyi gelin saf gelin... ama hergün hergün bıktım... hiç bi gün evimde durmuyordum bide emrivaki yapmaya başlamıştı kaynanam saat on da hazır ol artık direk emir veriyodu. ya bende insanım bende gitmek istemeyebilirim demi.. kaldı ki benim ki büyük fedakarlıktı... ben bekarken annemle hiç gezmeye gitmiş insan diilim bu kadar sıkmıcaktı beni... görümcem var bekar o evde kalabilir arkadaşlarıyla gezebilir ama ben günlere gitmek zorundayım öle bi durum vardı.... ben artık bahaneler üretip hastayım diip diip gitmedim ve sonunda gün belası bitti. haaaa bu arada eşim askerliini yapmamıştı...veee askere gitti. avliliğin 1. yılında... ve o gitmeden onların akrabaları benim yerimi yaptılar. nerde kalcak diince? tabiki kaynnasında kalcak dediler... bana söz hakkı vermediler ve mecburen orda kaldım.. ama dile kolay... 6 ay... valla parçaladık parçaladık yapıştırdık... ama bitti sonunda o ilkence de... ama şimdi noluyo bilio musunuz??? kaynanamın görümcelerinin müstakbel gelinleri... şu an nişanlılar ve askerlik olmadan evlencekler ve onların yeri de şimdiden yapılıyo... ne deniyo nerde kalcaklar denince aaa onların evde kayınlar var kendi annelerinde kalırlar... niemiş benim kaynım adamdan sayılmıyo... benim kaynım kardeşimse onlarınkiler de abileri.... ama insafsızlar vicdansızlar.... bana yaptılar yapcaklarını... çok yıprattı askerlik sürecinde orda kalmam... kimse de kalmasın...
canım benim nerde aşağıladığımı söler misin?
Kırmızı ile belirttiğim yerler
Söyledim işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?