- Konu Sahibi birtutamzencefil
-
öncelikle teşekkür ederim.ayrıca kusura bakma canım bu haldeyken yazım kurallarına dikket ederek yazamadığım için beni bağışla... bu sene 2. üni ye başlıyorum. diplomamı gömderiim mi...
Sinirle yazım kuralların ne alakası var anlamadım ama.
Kayınvalidenize de kendinizi bu şekilde ifade edecekseniz etmeseniz iyi olur.
Benim takıldığım nokta, ben üniversite mezunuyum, onlar köylü diyerek
bir fark yaratmışsınız, ben bu farkı karşı tarafa dur diyebilmenizde,
tavrınızda, duruşunuzda ve evet kendi ifade edişinizde (forumda da) görmek isterdim.
Ben sizin üniversite mezunluğunuzda bir fark göremedim.
Aranızda belirli farklılıklar olabilir, bunlar sıkıntı yaratabiliyor olabilir, haklısınızdır.
Ama bunun adına ve bu farklılığa, küçümseyici şekilde köylülük dememelisiniz.
Madem bu kadar farklılıklar var, yapmak istemediğiniz şeyler var,
kayınvalidenizle devamlı gezmek istemediniz,
o zaman kendini ifade edebilecek kadar eğitim almış, köylü olmayan siz,
keşke karşı tarafa kendinizi ifade edip, sizin tabirinizle ezdirmeseydiniz kendinizi.
Kendinizi etmişsiniz, kendiniz dur diyememişsiniz.
Ve arkadaşlarında dediği gibi, önemli olan insan olmaktır, eğitim filan bunlar bazı kişilere hiç birşey katmıyor çoğu kez.
Ben birşeyler istemedim değerim bilinmedi diyorsunuz, bırakın o zaman başkaları istesin,
sizin yaptığınız hatayı yapmasın, sizi ilgilendirmiyor ki.
Siz size yapılmış bir haksızlık olduğunu düşünüyorsanız,
üniversite mezunu biri olarak, kendinizi karşı tarafa saygı çerçevesinde ifade edin,
derdinizi anlatın o zaman, bir farkınız olsun demi.
Madem bir fark yaratmışsınız, o farkı gösterin.
Uykunuzdan kalkıp yaptığınız bir böreği bile,
büyük fedakarlık olarak görüyorsunuz.
Bunu yapınca aptal gelin, fedakar gelin mi olunuyor.
Siz yaptığınız en ufak şeyleri bile gözünüzde büyütmüşsünüz.
Hele kendinizi iyice büyütmüşsünüz, ben şöyle güzelim , kıymeti mi bilmiyorlar filan.
Cenaze varken, düğün derdine düşmeniz bana da tuhaf geldi.
Kayınvalideniz gayet normal bir tepki vermiş.
Yanınıza gelmişler hala ,b.k mu vardı diyorsunuz, ayıp gerçekten.
Size ne yapsalar yaranamazlar heralde.
Siz iyice takmışsınız eşinizin ailesini, biraz kafanızdan atsanız iyi olur.
bence siz bir sidik yarışı içindesiniz ,sizene görümcenin gelininden ,siz kendi hayatınıza bakın ,üstelik görümcenin geliniymiş , sizin kayınvalidenizin gelini bile değil kıskanasınız ..eşiniz 6 ay askerlik yaptığına göre o da üniversite mezunu ,yani köylü diyorsunuz da o da okumuş ,madem emsaliniz değildi evlenmeyecektiniz ,herşeyi bilerek yaptınız şimdi suçlu arıyorsunuz ,madem öyle durumları vardı sizde herşeyin pahalısını isteseydiniz ,ortada hata ,yalnış varsa oda sizindir emin olun ..
ayrıca bende büyükşehirden küçük bir kasabaya gelin geldim ,bende üniv.mezunuyum ama eşimi sevdim geldim ,tüm hayatımı 12 yıllık mesleğimi bıraktım ,bir of demedim ,kimseyle kıyaslamadım kendimi.bence biraz kendinize çeki düzen verin ve bu hırsı bırakın..
ben hepsini bir kenara bıraktım.bizim cenazemiz varken düğün dernek iptal edilir.orda cenazeniz varken düşmüşsünüz eğlence derdine.bence kayınvalideniz haklı,evde dua okunuyor tabiikide size gitmeyin diyecek(hoş kadıncağaz 15 dakka demiş gönlünüz olsun diye)
ben evli deilim ama yinede yazmadan geçemiycem.köylülük vs..bunlar aşalıyıcı sözler.bence siz çok sinirlendiğiniz için bu tabiri kullanmıssınız.ayrıca keşke baştan bu şekilde davranmasaydınız.maddi durumu ii olan birine ne diye ucuz şeyler aldırdığınızı anlamadım.herkes bütçesine göre alışveriş yapmalıydı.biraz siz iyi olucam diye kendinizi yıpratmışsınız.onlarda bunu görünce demekki böyle diyip kullanmak istemiş olabilirler.güne falan gitmek zorunda deilsiniz.baştan ben hoşlanmıyorum günlerden deyip gitmeseydiniz keşke.buda sizin üstünüze görev olarak kalmazdı.en önemliside kendinizi başkalarıyla kıyaslamaya devam ederseniz hiç bir zaman mutlu olamazsınız.hayatınıza bakın.görümcelerinizin gelinleri falan dış kapının mandalı ne alaka yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?