kaynanam ben işteyken gelmiş evimi temizlemiş alışveriş yapmış kızsam mı sevinsem mi

sukut

oğlum olsun istiyorum İNŞ
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
841
33
118
İzmir
arkadaşlar eve bir gittim mutfağım tertemiz ev toparlanmış düşünün yatak odamdaki yatağım bile düzeltilmiş.
ben o şaşkınlık içersinde ne oldu eşimmmi bana süpriz yaptı diye düşünürken pat zil çaldı kayınvalidem elinde bir sürü poşet alışveriş yapmış.seni hasta dedi oğlum bende gidip bakayım dedim süpriz yaptım akşmada çocuklar kayınpederin gelir dedi.haydahhhh kızsammı allah razı olsunmu desem bilemedim.
anne keşke haber verseydin belki bu akşm programımız var evde olmayabilirdik dedim olsun yabancımıyız burası evladlarımın evi öyle bişi varsa giderim dedi.ben çok sinirlendim bi hışımla eşimi aradım dedim böylke böyle oda dedi hoş olmamış keşke böyle yapmasa ama kırma kötü niyetli değil biliyosun seni düşündüğünden yapmış dedi beni sakinleştirdi.bu durumun tekrarı beni çok fena öfkelendirir.
kayınvalidem allah razı olsun iyi kadındır kötülüğünü görmedim sadece iç içe olmayı çok seviyo.sürekli birbirimizde olalım yiyelim içelim oturmaya gidelim hayat felsefesi bu .bende hiç sevmem mesafeyi severim.bu akşm görüştüksek yarına gerek yok diye düşünürüm.geçen kayınvalidem anneme anlattı gelinim rahatsız olduğunu duydum kıyamadım gittim diye.kendi annemde dediki bi gün o işteyken biz gidip evinin işini birlikte yapalım dünür dediler.anneme hafif sertçe uyardım anne istemiyorum öyle gelmenizi gelecekseniz oturmaya gelin dedim.anladımı bilmiyorum.sizce tekrarı olmaması için ne yapmalıyım.kayınvalidem çok kırılgandır söylesem kırılır bide kötü biri değil üzülsün istemem.sizce eşimemi söylettirsem yoksa ben gidip görümcemle konuşayım ben yeni evliyim evimin mahrem bi anında gelir evimi öle görsün istemem falanmı desem oda annesine sölesin.yada eşimmi görümceme sölese.yani kimseyi kırmadan bu sorunu çözmek istiyorum nasıl bi yol izlesem bilmiyorum.sonra diyolarki gelinler kayınvalidelerle yakın otursun.al işte mesefe ayarlamayı bilmiyolarki....

Son düzenleme:
kv. nin degerini bil... benimki 1 çöpe elini degdirmezdi, gururundan, kibirinden..bu kadından sana zarar gelmez hiç bir zaman, gelmiş temizlemiş ya çogu insanın annesi bile bunu yapmaz, ama ilişkilerinde mesafe çizen biri olarak diyecegim şu ki sen biraz daha esnek ol, biraz sınırlarını kv lenlere göre gevşet, üzme kadını

neden yatağınızı toplamadan çıkıyorsunuz:26:

benim en sinir olduğum şeylerden biridir bu...altlı üstlü oturduk bir süre anahtar yaptırmış kendine...yatıyor olurdum bi bakardım elinde anahtar çat kapı girmiş...hele yatak odama girilmesini hiç sevmem...bence eşinle konuş sen söleme ama kötü olursun istemediğini belirt...tabi seni rahatsız ediyorsa bu durum...ben kendi evimide mutfağımıda toplarım kimsenin yapmasına gerek yok...sen arayıp yardım istersin o zaman başka...ama evimin anahtarının kimsede olmasını istemem...özelim benim o ev...

canım ben kaynanamı 2 ay önce kaybettm kollarımda vefat etti keşke şimdi yanımda olsaydıda vevimi torparlamak yerini darma duman etseydi o benim eşimin annesiydi daha ötesi varmı canım biraz alttan al olmazmı

aslında art niyetle yapmadığı belli.fakat senin evinin anahtarının onda ne işi var.bi insanın iyiside olur kötüsüde.bazen kendi annenden bile çekineceğin şeyin olur ki kayınvalidenin o olaya şahit olması hiç hoş değil.hele bunu sık sık yapmaya başlarsa alışkanlık haline getirirse istediği kadar iyi niyetli olsun çıldırırsın sen..bide iki gün sonra dönüp yeri geldi yatağını bile ben düzelttim diye yüzüne vursa nolacak.bence bi bahaneyle ondaki anahtarı elinden alın.

tamamen sen hastasın dıye gelmış ve yapmıs sende evını toplu bırak oda 1 kere daha gelse bıle bakar ev toplu bısey yapmaz ama bunda art nıyet yok bence yaaaa ne guzel yapmıs kadına helal olsun benım de kayınvalıdemde anahtarım var alt ust oturuyoruz ama 1 kere gelıp boyle bırsey yapmadı kı ben ıstemem zaten de toplu bırakırım hanı o kendı evını toplasın ben benımkını yardıma cagır der hafta sonu buyuk temızlık yapacaksam gerek yok derım kendım yaparım ama burda kadın sen hastasın dıye gelmıs yardım etmıs bunda buyutecek bır sey yok bence..... yenı evlıde olsan eskıde olsan ortana mahremlık bırsey zaten bırakmaman gerek ....

Son düzenleme:
Süreklilik kazanmazsa ve gerçekten siz hasta olduğunuzda yardım amacıyla yapıldıysa bence teşekkür edin, gülümseyip geçin kenara. Ama yardım bahanesiyle gelip de haftada bir eviniz kurcalanacaksa açıkça konuşsun eşiniz annesiyle.

olabılır ınsanlık halı toplayamamış da olabılır

yatak toplamak ne kadar vakit alır ki,ne olursa olsun yatağınızı toplayın,eğer eşiniz sizden sonra çıkıyorsa onun da toplamasını sağlayın

işte tam aradığım sey yanımda bır destek calısıyorum bebegım var evımın duzenı kalmadı ...keşke kaynanam yakınımda olsa ve bole ıyı nıyetlı olsa...benımkı hastaydım bı keresınde yanıma geldı bıraz ıs yaptı hemen yuzume vurmaya basladı ...sen yat kalk dua et...ama yatakodandan rahatsızsan sadece onu sole olmaz mı anlar emınım...bence kızma suratta asma ...ıyı nıyetlı bes bellı

bende arkadaşlara katılıyorum yatak toplamadan çıkılırmı dünyanın binbir türlü hali var hadi öldünüz gelenler düşünemiyorum.. benim ççocukluğumdan kalma alışkanlığım yorgan ayağıma takılır zannederim geçte kalsam toplar çıkarım

yatak toplamak ne kadar vakit alır ki,ne olursa olsun yatağınızı toplayın,eğer eşiniz sizden sonra çıkıyorsa onun da toplamasını sağlayın

ay ınan bebegı olan ve ıs yerı uzakta olan bırı yanı benım ıcıcn yatak toplamak ıse gec kalmak demektır kahvaltı bıle yapamıyoruz bebek yuzunden bakıcıya bırak et derken eve gelınce anca toplanıyor...ama bende duzenlı olmayı toplamadan cıkmamayı cok ısterdım ama yorucu bır tempoda calısıyorum sabah uyuyacagım 10 dk bana saatlermıs gıbı gelıyor...aksam uykum hep bolundugunden bebekler buyusun rahat ederız herhalde

Konu icinde dikkatinizi çeken tek cümle dağınık yatak mı? Gelecegin k.valideleri kendilerini net bir sekilde göstermiş.

Konu sahibi arkadasım, k.validen iyi niyetli bir kadın sanırım. Yaptığının doğru olmadigini düşünüyorum. İyi niyetinden yapmış ancak yatak odasında iç çamaşırı da olabilir, gecelik de. Ben asla istemem özelimi birilerinin kurcalamasini. Cok icice yaşamaktan da hoşlanmam. Bence esinle konus. Şimdi sen birşey dersen hoş olmayan bir ortam olabilir. Bir de bu tarz hareketler insanı karşısındakine gebe bırakır.

anam ben ölmüşüm gerisi teferruat yani..kara toprağa gırmısım evın halını kım takar

evet çok haklısın bence de...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…