kaynanam ben işteyken gelmiş evimi temizlemiş alışveriş yapmış kızsam mı sevinsem mi

yatagın toplu olmasına takılmayın arkadaslar.ben de bekarlıktan berı yatagımı toplamadan evden cıkmam.esım benden sonra cıkıyor artık.ondan da rıca ettım ustunkoru de olsa yatagı soyle bır duzeltır.konu sahıbının takıldıgı nokta haberı olmadan ozelıne mudahale edılmesı.bence aranızdakı samımıyetten dolayı oyle yapmıs.benım kayınvalıdem yakınımda olmadıgı ıcın boyle bırsey yapma sansı yok.zaten samımı olamadıgım ıcın yapamazdı da.ama bırı bana boyle surprız yapsaydı hosuma gıderdı sankı

annemden anneannemden o kadar çok duydum ki bu cümleyi..
ev dağınık olabilir tabi ki. çalışıyoruz. hele büyükşehirde yaşıyorsanız daha da zor.
evden sabahın köründe çıkıp eve akşamın bir saati geliyoruz..
şu anda çocuğumuz olmadığı için boş olan bir oda var, giyinme odası gibi kullanıyoruz orayı ama
çok düzenli kalmıyor malesef.
sabah çıkarken kapısını kapatıyorum:)
ama, mutfak tezgahını toplamadan yatağa giremem, yatağı kapatmadan da evden çıkamam..

ama yine de, evime benden habersiz niye girilsin yahuu. (yalan dünya'daki çağatayın yahusundan )

K.valideniz incelik yapmış yardım etmiş bu da güzel birşey tabi,ama yatak odası mahremdir bana göre toplamasaymış keşke orayı..Sizede gelip kızım odana girmedim özeldir orası deseydi sizin gözünüzde daha çok takdir toplardı...

kötü davransa kötü deriz.
iyi bişey yapsa şaşırdım keşke yapmasa deriz..
kadınları anlamak zor gerçekten

çok haklısın canım ya bazen eş dost eşimin arkadaşları falan geliyo sohpet ederken konu geçiyo kahvaltı yapmadan asla evden gidemez eşim derim sabahın 5 inde dahi gitse kalkar kahvaltısını hazırlarım çalışmayan ev hanımları dahi şaşırıyo daha birgün yollamadım yollamam da ki zorla yapıyo yemek istemiyor ama mutlaka hazırlarım ben eşimden hergün 1 saat erken kalkıyorum çünkü ancak yetiştiriyorum
yalan dünyada Orçun geldi aklıma daha öncede belirttiğim gibi gelinine sorarsın birlikte yaparsın çok yardımcı olmak isterse haberli gelmeli bence ki ben temizlik için kayınvalidem gelse mutlaka yanında olup yardımcı olmayı isterim sonuçta benim evim benim düzenim dimi ama

bir ara bir konu vardı,kaynanam yatak odamı toplamıyor,süpürmüyor diyordu

o çok kotu olmus canım ya ama bırdaha olmadıysa sıkıntı yok evet banyo yatak dası onemlı yerler bence mutfak bunlar hep tolu olması gerekır dıye dusunuyyorum ben ...

bu sozu annemde cok soyler ve bu dedererımızden gelıyor derlerya eskıler ne derse dogur derler bencede cok dogru ...

kötü davransa kötü deriz.
iyi bişey yapsa şaşırdım keşke yapmasa deriz..
kadınları anlamak zor gerçekten

bence ne ıstedıgımız bılmıyoruzzzz.

benım esımde kahvaltısıız cıkmaz evden hayatta bende ona her sekılde hazırlarım hasta oldugumda nadıren yapamayacak gıbıysem kalkar o yapar ama kahvaltı yapmadan evden cıkmayız cnm

bir ara bir konu vardı,kaynanam yatak odamı toplamıyor,süpürmüyor diyordu

sımıdıde kaynanam evı topluyor var

aman canım dert ettğin şeye bak keşke benimkide öle ilgili alakalı olsa totosunu kaldırsa biraz
ben işteyken gelir eşim dışardan yemek söler üstüne bide hizmet bekler mutfağada adımını atmaz

dunde bır yazıya yazdım eşimin anne tutkusu dıye sayfa adı oda annesıne cok gidermis kızda bundan sıkaytecı....

ya benım anneme abım devamlı nasıl ıyımı dıye bakmaya gıtmese bende abıme kızarım ben gıtmezsem kendıme kızarım evlenıyoruz da ıkı aıledende kopmuyoruzya bızımde evlatlarımız olcak anne olcak kaynana olacaz ınsanalr yardım etse suc etmese suc hanı konuyu acan yanlıs anlamsın genel anlamda yazıyorum o kızda kaynanası gelmıs hastaymıs o evdeyken yarıdm etmıs ondan dertlı ne ıstedıgımızı gercekten bılmıyoruz arkadasss....

kayinvaliden´e kizma cnm kiyamamis gelmis evi temizlemis bir sürü bayan kayinvalidesinden sikayetci.
bidahakine haber versin söyle öyle haber vermeden gelmesi kötü olmus sadece.

ben olsam kizmam ama söylerim evime gitmeden önce arayip bana sorsun müsaitmi degil mi diye ev.

evine girme olayı fena ama temizlikte bişe yok.
ama evime girmesini ben yokken kesinlikle istemem sanırım kendisine güvenmemekten kaynaklanıyor benimki.
cok zarar verdide

vallahi imrendim sana.bence kıymetini bil.bi süre sonra sen istersin o yapmaz.bence kırma.

bazı konulara bakıyorumda sırf k.valideyi eleştirmek için açılıyor sanki..yardım etse suç,etmese suç..eşinizin annesi,gelmiş ne güzel evinizi toparlamış alış-verişinizi yapmış..ve bunları art niyetlede yapmamış.zaten sanırım ilk defa izinsiz girmiş evinize,sürekli yaptığı birşeyde değil bu.hastasınız diye yardımcı olmak istemiş.keşke k.valideler hep bu kadar düşünceli ve yardımsever olsalar gelinlerde azıcık anlayışlı olsa hayat daha güzel olur..yatak toplamak konusunda ben asla evden yatağım dağınık çıkamam..zaman kısıtlı olsada 5 dk.erken kalkarım toparlarım.2 dkmızı bile almayan birşey..ama şöyle bir gerçek var ki ne k.valideler gelinlerine yaranabilir ne de gelinler k.validelerine...

anlattığın kadarıyla teyze kötü biri değil, uygun sıfat belki işgüzar olabilir, mutfağı temizlemek evi toparlamak alışveriş yapmak neysede yatak odasına kadar girmesi sınırını bilmediğini gösterir, bunun altında biraz da merak ararım ben, ama kırmadan söylemekte fayda var tabi zıt gitmeye başlarsa daha kötü, madem yakın oturuyosunuz arada küslük olmasın

Siz hiç kayınvalide görmemişsiniz valla. Benim arkadaşımın k.validesi bırakın gün içinde yatak odasına girmeyi, gece uyurlarken ve yatak odasının kapısı kapalıyken girermiş odalarına, kızcağız "anne yatak odası mahrem yer" diyecek olmuş bi kere de "aaa benim oğlumun benden gizli neyi olacak, annenizim ben, bana mahrem olmaz" deyip kestirip atmış. Aynı kadın bırakın dağınık yatağı toplamayı arkadaşım işteyken gidip onun yatağında uyurdu, yatağı da dağınık bırakırmış, "yatak odan çok güzel güneş alıyor" derdi bir de, bizim yanımızda bile.

Yatak toplama meselesine gelince, ben de toplamıyorum yatağımı, bu da benim çocukluktan gelen alışkanlığım.

canım, kadın cidden iyi niyetli ama... bak gelmiş yapmış Allah razı olsun. işim olabilirdi dediğinde de, "yabancı mıyım işin varsa ersin giderim" demeye getirmiş... hakikaten işin, misafirin, planın olunca da dersin...

benim düşük riskim var, görümcem yeni doğum yaptı ben bakıyordum ona ama gebeliğimi öğrenince gidemedim... neyse kayınvalidem kızından kalktı bana geldi. bırak bir şey yapmayı (bana iş yapmak yasak ama misafir var mecbur yaptım) sürekli onu alışverişe götürmemi istedi. saatlerce ordan oraya peşinden sürükledi. he kızı yeni doğum yapmış onu bırakmış beni mi düşünecek... ne yapayım canı sağolsun ama ben özendim senin kayınvalidene açıkçası. benim bu dönemimde bile bırak evimin işini kendi yatağını bile kaldırmadı.

kayınvaliden kesinlikle kötü niyetli değil, belliki seni gerçekten bir kızı gibi görüp yardım etmek istemiş.
ama insanın her günü aynı olmuyor, bazen evimiz pırıl pırıl düzenliyken, bazen de haddinden fazla dağınık olabiliyor
ben şahsen kendi annemin bile benim evime habersiz gelip, evimi o halde görmesini istemem
kaldı ki yatak odama KENDİ ANNEMİN bile ben evde yokken, habersiz bir şekilde girmesi beni çıldırtmaya yeter
çünkü ben artık evliyim ve ben rahatsız olmasam bile eşimin rahatsız olacağı bir durum olabilir
ben balayından gelir gelmez, yaklaşık 2 ay boyunca yeni gelin evimde bazı nedenlerden dolayı kayınvalidem, kayınpederim le birlikte yaşadım
kayınvalidem, kayınpederim çamaşırlarımı görürler diye beyaz çamaşırlarımı yıkayamamıştım (Allah'tan epey bi stoğumuz vardı)
bi gün işten geldiğimde, odanın birinde beyaz çamaşırların asılı olduğunu gördüm
kayınvalidem yardım olsun diye, kirli sepetinden beyaz çamaşları!!! ayıklayıp yıkamış ve asmış
kayınpederimde mutlaka görmüştür asarken
düştüğüm rezil durumu düşünebiliyor musunuz? bir insanın özelininde özeli kirli iç çamaşarıdır
ve benim kayınvalidem onları görüp yıkıyor
belki iyi niyetinden yapmıştır! ama benim hiç hoşuma gitmedi
aynı durum sizin için de geçerli bence
burada kayınvalidenizin niyetinin ne olduğu değil, sizin bu durumda ne düşündüğünüz önemli bence
eğer rahatsız olduysanız ki olmuşsunuz, bunu açıkça söylemelisiniz
anne sen zaten kendi evini temizliyorsun, birde BİZİM evimizin işini yapma
bugün eminim çok yorulmuşsundur, bir daha senin bu şekilde yorulmanı istemem de...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…