aynen,çalışanlar sadece paspas yapıp giderler,olsa onuda yapacağım
aynı yaştayız ben 2 yıllık evliyim canım ben de bekarlıktan geliyo dediğin gibi eşim dahi ondan erken çıktığımda toplamaya çalışıyo kendice öğlen eve gidince bende çaktırmadan yaptığınıdahi düzeltirim elimde değil Anneme çekmişim Annem aklıma kazımış bu lafını
"KENDİNİ TEMİZ TUT ÖLÜM GELİR EVİNİ TEMİZ TUT MİSAFİR GELİR"
annemden anneannemden o kadar çok duydum ki bu cümleyi..
ev dağınık olabilir tabi ki. çalışıyoruz. hele büyükşehirde yaşıyorsanız daha da zor.
evden sabahın köründe çıkıp eve akşamın bir saati geliyoruz..
şu anda çocuğumuz olmadığı için boş olan bir oda var, giyinme odası gibi kullanıyoruz orayı ama
çok düzenli kalmıyor malesef.
sabah çıkarken kapısını kapatıyorum:)
ama, mutfak tezgahını toplamadan yatağa giremem, yatağı kapatmadan da evden çıkamam..
ama yine de, evime benden habersiz niye girilsin yahuu. (yalan dünya'daki çağatayın yahusundan )
K.valideniz incelik yapmış yardım etmiş bu da güzel birşey tabi,ama yatak odası mahremdir bana göre toplamasaymış keşke orayı..Sizede gelip kızım odana girmedim özeldir orası deseydi sizin gözünüzde daha çok takdir toplardı...
yeni evliyken bir süre kaynanamlarla yaşadık.bir gün erken evden çıkmak zorunda kaldım.eşim uyuyordu.daha sonra eve geldim tabii yatak odası karışık.eşim toplamadan çıkmış.o ara kaynanam geldi.xx geldi,senin kazğının örneğini istedi dedi.bende egem yok sonra veririz deseydin.dedim.yok dedi ısrar etti.gelmişken götüreyim dedi.verdin mi dedim.verdim dedi.benimgözler açıldı.anne sen onu tek başına indiremezsin,kadın bu odaya mı girdi dedim.kaynanamda ses yok.çok sinirlendim.anne madem odaya aldın,yatağı bari toplasaydın ya,dedim.tabii benim kaynana da hiç ses yok.o günden sonra mutlaka yatağımı toplarım.eşim de ben yokken usulende olsa topluyor
aynı yaştayız ben 2 yıllık evliyim canım ben de bekarlıktan geliyo dediğin gibi eşim dahi ondan erken çıktığımda toplamaya çalışıyo kendice öğlen eve gidince bende çaktırmadan yaptığınıdahi düzeltirim elimde değil Anneme çekmişim Annem aklıma kazımış bu lafını
"KENDİNİ TEMİZ TUT ÖLÜM GELİR EVİNİ TEMİZ TUT MİSAFİR GELİR"
kötü davransa kötü deriz.
iyi bişey yapsa şaşırdım keşke yapmasa deriz..
kadınları anlamak zor gerçekten
çok haklısın canım ya bazen eş dost eşimin arkadaşları falan geliyo sohpet ederken konu geçiyo kahvaltı yapmadan asla evden gidemez eşim derim sabahın 5 inde dahi gitse kalkar kahvaltısını hazırlarım çalışmayan ev hanımları dahi şaşırıyo daha birgün yollamadım yollamam da ki zorla yapıyo yemek istemiyor ama mutlaka hazırlarım ben eşimden hergün 1 saat erken kalkıyorum çünkü ancak yetiştiriyorum
yalan dünyada Orçun geldi aklımadaha öncede belirttiğim gibi gelinine sorarsın birlikte yaparsın çok yardımcı olmak isterse haberli gelmeli bence ki ben temizlik için kayınvalidem gelse mutlaka yanında olup yardımcı olmayı isterim sonuçta benim evim benim düzenim dimi ama
bir ara bir konu vardı,kaynanam yatak odamı toplamıyor,süpürmüyor diyordu
arkadaşlar eve bir gittim mutfağım tertemiz ev toparlanmış düşünün yatak odamdaki yatağım bile düzeltilmiş.
ben o şaşkınlık içersinde ne oldu eşimmmi bana süpriz yaptı diye düşünürken pat zil çaldı kayınvalidem elinde bir sürü poşet alışveriş yapmış.seni hasta dedi oğlum bende gidip bakayım dedim süpriz yaptım akşmada çocuklar kayınpederin gelir dedi.haydahhhh kızsammı allah razı olsunmu desem bilemedim.
anne keşke haber verseydin belki bu akşm programımız var evde olmayabilirdik dedim olsun yabancımıyız burası evladlarımın evi öyle bişi varsa giderim dedi.ben çok sinirlendim bi hışımla eşimi aradım dedim böylke böyle oda dedi hoş olmamış keşke böyle yapmasa ama kırma kötü niyetli değil biliyosun seni düşündüğünden yapmış dedi beni sakinleştirdi.bu durumun tekrarı beni çok fena öfkelendirir.
kayınvalidem allah razı olsun iyi kadındır kötülüğünü görmedim sadece iç içe olmayı çok seviyo.sürekli birbirimizde olalım yiyelim içelim oturmaya gidelim hayat felsefesi bu .bende hiç sevmem mesafeyi severim.bu akşm görüştüksek yarına gerek yok diye düşünürüm.geçen kayınvalidem anneme anlattı gelinim rahatsız olduğunu duydum kıyamadım gittim diye.kendi annemde dediki bi gün o işteyken biz gidip evinin işini birlikte yapalım dünür dediler.anneme hafif sertçe uyardım anne istemiyorum öyle gelmenizi gelecekseniz oturmaya gelin dedim.anladımı bilmiyorum.sizce tekrarı olmaması için ne yapmalıyım.kayınvalidem çok kırılgandır söylesem kırılır bide kötü biri değil üzülsün istemem.sizce eşimemi söylettirsem yoksa ben gidip görümcemle konuşayım ben yeni evliyim evimin mahrem bi anında gelir evimi öle görsün istemem falanmı desem oda annesine sölesin.yada eşimmi görümceme sölese.yani kimseyi kırmadan bu sorunu çözmek istiyorum nasıl bi yol izlesem bilmiyorum.sonra diyolarki gelinler kayınvalidelerle yakın otursun.al işte mesefe ayarlamayı bilmiyolarki....
arkadaşlar eve bir gittim mutfağım tertemiz ev toparlanmış düşünün yatak odamdaki yatağım bile düzeltilmiş.
ben o şaşkınlık içersinde ne oldu eşimmmi bana süpriz yaptı diye düşünürken pat zil çaldı kayınvalidem elinde bir sürü poşet alışveriş yapmış.seni hasta dedi oğlum bende gidip bakayım dedim süpriz yaptım akşmada çocuklar kayınpederin gelir dedi.haydahhhh kızsammı allah razı olsunmu desem bilemedim.
anne keşke haber verseydin belki bu akşm programımız var evde olmayabilirdik dedim olsun yabancımıyız burası evladlarımın evi öyle bişi varsa giderim dedi.ben çok sinirlendim bi hışımla eşimi aradım dedim böylke böyle oda dedi hoş olmamış keşke böyle yapmasa ama kırma kötü niyetli değil biliyosun seni düşündüğünden yapmış dedi beni sakinleştirdi.bu durumun tekrarı beni çok fena öfkelendirir.
kayınvalidem allah razı olsun iyi kadındır kötülüğünü görmedim sadece iç içe olmayı çok seviyo.sürekli birbirimizde olalım yiyelim içelim oturmaya gidelim hayat felsefesi bu .bende hiç sevmem mesafeyi severim.bu akşm görüştüksek yarına gerek yok diye düşünürüm.geçen kayınvalidem anneme anlattı gelinim rahatsız olduğunu duydum kıyamadım gittim diye.kendi annemde dediki bi gün o işteyken biz gidip evinin işini birlikte yapalım dünür dediler.anneme hafif sertçe uyardım anne istemiyorum öyle gelmenizi gelecekseniz oturmaya gelin dedim.anladımı bilmiyorum.sizce tekrarı olmaması için ne yapmalıyım.kayınvalidem çok kırılgandır söylesem kırılır bide kötü biri değil üzülsün istemem.sizce eşimemi söylettirsem yoksa ben gidip görümcemle konuşayım ben yeni evliyim evimin mahrem bi anında gelir evimi öle görsün istemem falanmı desem oda annesine sölesin.yada eşimmi görümceme sölese.yani kimseyi kırmadan bu sorunu çözmek istiyorum nasıl bi yol izlesem bilmiyorum.sonra diyolarki gelinler kayınvalidelerle yakın otursun.al işte mesefe ayarlamayı bilmiyolarki....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?