Kaynanam domuşucak korkusu...

Domuşmak diye bir kelime varmış ben bugün bunu öğrendim. :)
Kelimenin fonetiği de bence anlamına çok uygun.
Domuşuk=Asık yüzlü demekmiş.. :)

Bizde bohça yapmadık sen nasıl aaaa nasıl yapmazlar hediye getirmezler dersen üstten üstten oda çul çapıt der iyi demiş

Domusmak kelimesini ilk kez duydum, ve hic hos gelmedi kulagima, kotu bisey cagristiriyor bende bilemedim ne.

Neyse.
Bence: abartmayin ya. Artik kim tum aileye bohca dagitiyor Allah askina?
Siz yapmissiniz cok kibar bisey, olabilir.
Ama siz dun gece ´ aaa sizi saymamislar hic´ diye ataga gecerseniz, bende elbette korurum kim olsa.
Cunku mecburi bisey degil.
Siz yapmissiniz onlarda yapmiycak. Siz paranin kisitli oldugu zamanda ´ aa sunada bohce yapalim, sunada´ dediniz ve citayi yukselttiniz. Oysaki ortalama dunurler sadece evdekilere bohca hazirlar. Siz citayi yukselttiniz diye herkesin ayip ettgini soyleyemezsiniz.
Bu kadar basit.

Öbürüne yapmıcakmıs ya zemin hazırlıo

Öyle karar verebilirler sizin bunu söylemeniz benim tuhafıma gitti.
Yani takdir beklemeniz, sen harika yapmıştın ama herkes sen gibi mükemmel gelin değil mi denmesini beklemiştiniz? Ben verilen hediyenin üstünden zaman geçse de hala lafını eden bunun üstüne hala konuşanları kınarım hoş gelmez bana.
Bana da kayınvalidem bohça falan dedi ben yıl olmuş kaç ne bohçası dedim yapmadım. Eskiden köylük yer ananelerimiz babanelerimiz iççamaşırı gecelik yada çorap gibi nispeten şık şeyleri alamazlarmış ömürde bir kere alırlarmış da artık hepimiz istediğimizi istediğimiz zaman alıyoruz, bu tip saçma sapan adetleri uygulamak istemedim. Kalkıp benim bu kararımı diline dolayan ve bundan reklamını yapan biri olsa hiç hoşuma gitmezdi. Biraz kendi reklamınızı yapmak övülmek istemişsiniz de bana tuhaf geldi.
Ben bohça zırıltısıyla uğraşmadığıma hiç pişman olmadım ve kalkıp biri bunun üstünden ben şahane yaptım diye prim yapmak istese, dedikodumu etse ağzının payını da veririm.
Hiç hoş değil.

of ya su bohca sevdasıni anlamiyorum. . . bence de capit. bosa para . bosa hepsi . bos boşuna millet birbirine yuklenio. kardesimin dugunu olacak sirf800liraya yakin sacma sapan seylere para verdi. ne grek var ki . bi yazma iki corapla mi saygili olunuyormus .

eltimde ayy ben baskalari gibi markasiz koymadim demissti ama kvnin agzina tukuruyo simdi pek saygili ve deger veriyo anlamina mi gelio illa bohca.

adetlerden nefret ediyorum .
bos bos insanlarin dis kaliplara takilmasina da. . .

Attiginiz basliktan az biraz karakterinizi tahmin etmistim konuyu okuyunca kaynananiza acidim. Bohca yaptiysaniz sizin de geleneginiz oldugu icin yaptiniz başa kakmak icin degil? Aurica kayinvalidenizi tahrik etmissiniz. Onlar oyle anlasmis diye gecistirmeye calismis ama ezmek ister gibi boyle olur mu soyle olur mu. Size ne baskasinin nasil bohca dagittigindan? Bir de basa kakar gibi biz boyle ozenmistik onlar neden kendi aralarinda yapiyorlar diyosunuz. Madem cok ilgileniyor ve rahatsiz oluyorsunuz bizzat konunun muhataplarina soyleyin? Nedir bu ben gorguluyum. Bilgiliyim. Herles bizim gibi yapamaz edalariniz. Tuhafsiniz!

Evet o -almak diye de bitiyor Sinirimi bozdu kelime gidip gelip okuyorum hangi şehirde kullanıyorlar bunu ya

Hahahah benim de ilk aklıma o geldi
Konuya girdim çıktım
Yorum yapamadım en sonunda güldüm iste

Sevimsiz bir hali var ama komik

enneagram tip2 olabilir konu sahibi . . .

konu sahibi egede kullanılan bir kelimeyi kullanmış.belki başka coğrafyada da kullanılıyordur.domuşmak surat asmak, ek olarakta trip atmak anlamında kullanılıyor.domuşan kişi söylediklerinize cevap veriyor ama geçiştirerek ve yüzünüze bakmadan asık suratlı bir şekilde
alınganlık ve teşekkür beklentisi banada saçma geldi.sanki değerimi anladınız mı şimdi gibi olmuş.ama tüm sülaleye çorap eşarp almak ve o para sıkışıklığı çekilebilecek dönemde birde buna maddiyat ayırmak oldukça saçma bencede.kaldı ki herkesin buna durumu olmayadabilir ne yapacak insanlar mahçup mu gezecekler.

İçinizden gelip yapmışsınız birebir karşılık beklemek yanlış olur.. ee bi de yapıp vermişsiniz size karşılığı geldikten sonra siz dudak büküp bi de helal hoş olsun diyosunuz.. yok bi de haram etseydiniz kendi elinizle verdiğiniz şeyi böyle saçma bi şey duymadım.. kim ne isterse öyle yapar.. çok kızıyorum ben şunu yaptım bunu aldım bak gördün mü o napmış hiçbi şey.. düğünde dernekte böyle şeyler milletin çenesine vuruyo ve gösteriş vesilesi yapılıyo.. ve ben gösterişten nefret ediyorum.. durduk yere deşip istediğiniz methetme sözcüklerini duyamayınca sinir olmuşsunuz.. ne diyim ders olsun da bidaha ağzınıza almayın milletin aldığını ettiğini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…