Kaynanam eski eşyalarını bana veriyor

canım yukarıda da yazmıştım ama tekrar söyleyeyim: bana kalırsa git açık açık konuş kayınvalidenle. böyle böyle anne ben yeni evime, yeni eşya almak istiyorum lütfen yanlış anlamayın ve bana çok görmeyin de. yavaş yavaş alırız hepsini birden almamız şart değil ama çok hevesliyim lütfen beni kırmayın de. ima ederek bir yere varamazsın çünkü imalı şeyleri anlamak isteyen anlar. anlamak istemeyen görmezden gelir. sen tatlı dille kandır onları. nacizane tavsiyem.

[/B]
kesinlikle açıkca söylemelisin canım..kusura bakmayın ama evimi kendi zevkime göre döşemek istiyorum demelisin.yolladıkları şeyleride ikinci elciye yada ihtiyacı olan birilerine ver kullanmak istemediğini anlamaları lazım.eşinede söyle ablasını alışveriş için çağırmasın.arada kalacak bişey yok sadece açık olmak lazım böle konularda.aynı şey başıma geldi benimde istemediğim tarzda evime tabaklar,halılar ve süs eşyaları getirmişlerdi bende kaldırdım duruyo kullanmıyorum.farklı şeyler aldım anladılar artık istemediğimi.

canım eşin bir surat yapar sonra eşyalar yenilenince unutulur gider..sen o suratını asıyo diye kesinlikle kayınvaldenlerin eskilerini evine kabul etme yada önerilerini dinleme..içinden ne geliyosa onu al evini döşe.

benim anlamadigim bunlar sana evin esyalarini vereceklerse kendileri ne yapacaklar? bos evdemi oturcaklar, mecbur kendilerine yeni alicaklar. sen de onlara bunu söyle siz esyalarinizi bana veriyosunuz. kendinizmi yeni alicaksin de. bak bakalim o zaman ne diycekler. böyle sacmalik olurmu. daha yeni evliymissin. ilerde cok pisman olursun. hayatina kimseyi karsitirma. bi kere karistilarmi corap sökügü gibi gerisi geliyor.

paranin olmadiginimi düsünüüyorlar ya da hani laf aralarin da gecinemiyoruz felan dediysen ondan da onu deme cüretin de bulunabilir. he gene de onu demeye haklari yok. madem cok düsünüyorlar seni. gidin magazaya alin istediginizi alsinlar. ben de o zaman onlarin samimiyetine inanirim.

valla evlenmeden once esıme demısler salondakı koltuk takımı hıc kullanılmadı onu sıze verelım demısler guya bız memurmusuz sık sık h-yer degıstırırmısız de falan fıla esım bana bunu soyleyınce bende soyle cevap vermıstım sen benı kullanılmıs mı aldında bana kullanılmıs esya vermeye calısıyorlar dıye bu lafın uztune bı daha bu konu acılmadı

valla evlenmeden once esıme demısler salondakı koltuk takımı hıc kullanılmadı onu sıze verelım demısler guya bız memurmusuz sık sık h-yer degıstırırmısız de falan fıla esım bana bunu soyleyınce bende soyle cevap vermıstım sen benı kullanılmıs mı aldında bana kullanılmıs esya vermeye calısıyorlar dıye bu lafın uztune bı daha bu konu acılmadı

acıkcası cevap verme emziyetınıze hayran kaldım helal olsun ah bızde boyle lafın altında kalmamayı gun gelıpde ogrenebılecezmı acaba

bu becerı bendede zamanla gelıstı canım sagolsun kaynanacıgımın bu konuda emegı coktur benım gıbı yumusak huylu bır ınsandan canavar cıkarttı esya almayı hıc ıstemedı zaten 4 sene once 3 gunluk dugune 9-10 mılyar harcadı sırf el ıcın ama bıze esyayı layık gormedı bıde ustune dedı kı her ay bı esya alın dedı dusun bı ay yaak bı ay buzdolabı bı eve ne lazım degıl kı esımde sınırlenıp gıttı kredı cektı en gereklı olanları aldık ama ıste bastan duzgun alınmayınca hala eksık devam edıyor temmuzda 4 sene olacak hala esya alıyoruz cok sukur bugunumuze o kredıyı tek maasken odemıstık sonra ben atandım sımdı ıstedıgımı alabılıyorum ama ıcım hıc sogumadı ne yalan soyleyeyım unutmuyor ınsan yapılanları denılenlerı

bu becerı bendede zamanla gelıstı canım sagolsun kaynanacıgımın bu konuda emegı coktur benım gıbı yumusak huylu bır ınsandan canavar cıkarttı esya almayı hıc ıstemedı zaten 4 sene once 3 gunluk dugune 9-10 mılyar harcadı sırf el ıcın ama bıze esyayı layık gormedı bıde ustune dedı kı her ay bı esya alın dedı dusun bı ay yaak bı ay buzdolabı bı eve ne lazım degıl kı esımde sınırlenıp gıttı kredı cektı en gereklı olanları aldık ama ıste bastan duzgun alınmayınca hala eksık devam edıyor temmuzda 4 sene olacak hala esya alıyoruz cok sukur bugunumuze o kredıyı tek maasken odemıstık sonra ben atandım sımdı ıstedıgımı alabılıyorum ama ıcım hıc sogumadı ne yalan soyleyeyım unutmuyor ınsan yapılanları denılenlerı

vay gülüm vay senınde derdın varmıs desene valla güzelim sende buraya bı dert topacı acsan olur yani sendekı kaynanaylada allah sabır versın sana ama aatamanın cıkıpda kendını kurtardıgınıda ınanki sevındım sımdı hıc degılse cogu seyın altında kalmadan rahat rahat evını kendınce düzersın ne güzel

bence sen değilde eşin uyarsın en güzeli bu olur
ne demek eski eşyalarr

ben olsam cıldırırdım sanırım
ama kayın validem hayatta öle bir teklifte bulunmaz bulunamaz
eşim haddini bildirirdi

canım tepkını goster bence kaynanan sana eskılerı verıp kendıne yenı mı alcak ,hem sen basta nıye tepkını koymadın ben olsam sınırden lafları sayardım yanı bence ayıp etmısler senın aldıklarını degıstırrek sımdı de eskılerı kabul etme barı

canım benım bence kır kalplerini atılcak çöpleri sana vermesınler istemem başka ihtiyacı olana verın de yani........... sen sustukça onlar iyilik yaptığını sanıp kasılırlar

Eşin ailem ne kadar düşünceli diyince ters cevap vermeseymişsin keşke.
Canım bu insanlar çok numaracılar sen de biraz politik olacaksın başka çaresi yok.
Eşine evet bizi düşünüyorlar ama ben evime eşyalarımı beraber alalım istiyorum de olayı uzatma.
Kırgınlığı sürdürme canım olan sana olur.
Yine eşyaların alınır ama eski hevesin kalmaz.
Kavgayla gürültüyle burnundan gelir.
O eşyaları ne yap ne et aldır. Ama tartışma çıkmadan.
Eşinle güzel güzel konuş. Eşyalarınızı kendinizin beğenmenizin seni ne kadar mutlu edeceğinden bahset.
Durumunuz varken bu zevkten mahrum kalmamak istediğini söyle ona.
Lütfen ailesini kötüleyip onları haklı çıkartma.

evet canım oyunsa bende oynayacağım eşim olaya iyi niyetle yaklaşıyor gerçekten bunun farkındayım...bende öyle yapacağım alma imkanımız var ama herşeye karışmak isteği var ailesinde bende bu duruma tahammül edemiyorum..dediğin gibi artık ailesiyle ilgili hiç konuşmayacağım..aslında kaynanam özünde iyi bir insan ama görümcem fiştekliyor biliyorum..evde iki kadın birbirlerini dolduruyorlar gelinlere karşı...evimi taşımadan valla şimdiden yoruldum..hevesimin kaçmasını istemiyorum olmazsa arkadaşların dediğin gibi gidip tatlı dille karşıma alıp konuşacağım açık açık

ya valla sen gibi gelini bulmuşlar bunuyorlar
ben olsam dayanamam siz oturun eskilerinizle kendinize yeni alacağınıza bize yardım edin biz alalım derdim yani derdim valla.. öff bu ne be sinirim bozuldu valla.

evet canım oyunsa bende oynayacağım eşim olaya iyi niyetle yaklaşıyor gerçekten bunun farkındayım...bende öyle yapacağım alma imkanımız var ama herşeye karışmak isteği var ailesinde bende bu duruma tahammül edemiyorum..dediğin gibi artık ailesiyle ilgili hiç konuşmayacağım..aslında kaynanam özünde iyi bir insan ama görümcem fiştekliyor biliyorum..evde iki kadın birbirlerini dolduruyorlar gelinlere karşı...evimi taşımadan valla şimdiden yoruldum..hevesimin kaçmasını istemiyorum olmazsa arkadaşların dediğin gibi gidip tatlı dille karşıma alıp konuşacağım açık açık

canım ben senın derdını cok yakından takıpe dıyordum en son perdemı almaya gıtmısdın yoksa benmı yanlıs hatırlıyorum bı anda aklıma geldınde senı cok merak ettım eee neler oldu gorusmeyelı tasınmı kaynanan ve gorumcenlerle sorun hala devam edıyormu valla merak edıyorum cevap verırsen sevınırım iyi ve guzel haberlerını beklıyorum haberin olsun :))

Size sormadan nasıl eşyaları gönderiyorlar anlamıyorum.
Kendileri taşınacaksa, bir ihtiyaç sahibi bulup versinler eşyalarını, kendileri yenilere layıkmışta siz eskilerle mi ömür geçireceksiniz.
En başından beri iyi sabırlıymışsınız, benim seçtiğim eşyaları kafalarına göre değiştirselerdi, o eşyalar kafalarına geçerdi heralde ve hala size eskileri gönderiyorlar kime sordularsa, sizin kendi keyfinize göre evinizi döşeme hakkınız yok muymuş?
İster kırılsınlar, ister kırılmasınlar, madem sormadan gönderip duruyorlar eşyalarını, eve bile sokmadan gönderdiğiniz gibi gelin alın eşyalarınızı deyin bence.

Canım benim kayınvalide bana benzerini yaptı...Eski mutfak eşyasını bana gönderdi..Bende arayıp "benim bunlardan bir sürü vardı,istersen sana geri gönderiyim istersen apartman görevlisine veriyim dedim...Hııı neyse ben bi ara alırım senden o zaman dedi Tavsiye ederim çok işe yarıyor canım

Çok iyi yapmışsın benim olmaz onda iki tane olur ne gerek var almaya der verir kullanırım ama eskilerini vermek ne demek.
Bizimkiler de daha farklı, biz evlenirken eşları eşimle ikimiz aldık, mobilya beyaz eşya gibi. Biz onları alıyoruz ödüyoruz, eşimin ailesi de gidip gidip bize süzgeç, leğen, mandal, çatal kaşık, tabak gibi şeyler alıyor. Hiçbirini beğenmedim, gidip güzel kaliteli şeyler de almamışlar. Yani ben büyük eşyaları alabiliyorsam onları da alabilirim ne gerek var. Kullansam dedim içimden gelmedi, duruyor evde, inan ben onları başkalarına vermeye utanıyorum. Atmak ta istemiyorum ihtiyacı olan insanlar var, benim beğenmeyip atmam ayıp gibi geliyor. Valla ne yapacağımı şaşırdım.

evet canım aynen en son perde baktık halı aldık vs. herşeyi gönlümüzce yaptık daha doğrusu yapabildiklerimizi daha eksiklerimiz var ama eşim söz verdi sonradan alacaklarımızı sadece ikimizin beğenisi hakim olacak kaynanama gelince onlarla konuştum istemiyorum eski eşya falen bana tavır aldılar görümcemle olsun ben hazırlıklıydım eşime söz verdikleri ev eşyalarını almadılar çünkü verecekleri küçük hediyeler dahi eskileriymişş..geçen evlerine gittim yeni yeni şeyler almışlar sırf bana inat diye amannn güle güle kullansınlar ..öyle iştebir hafta sonra taşınıorum inşallah yerleşir yerleşmez evimin resimleirini paylaşacağım siz çok değerli arkadaşlarımla

sırf tekrar yenilemem kıyamam atmaya vermeye eskiyene kadar kullanırım diye eşya seçimimde kimseye sormadım baktım araştırdım beğendiklerimi aldırdımki ilerde sıkılırsam benim seçimim kullanmak zorundayım diye düşünüp üzülmeyeyim diye eşyaları değiştirmek kullanmam diye isyan çıkarmak ozaman çözüm olabilirdi geri verir beğendiğini alırdın seve seve kullanırdın çok var böyleleri bi tanıdığım 1 hafta kala ayrılmış ona sormadan gelin evini taşımışlar kız eşyalarını getirmiş dizmiş temizlemiş kaynanaası taşıtmış kendi üstündeki daireye nişanlısıda biliyomuş son ana kadar söylememişki son dakka yapacak bişey olmaz zaten kabul eder diye kız ayrılmış yazık allah ıslah etsin böylelerini hala çok üzülürüm ona aradan yıllar geçti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…