Kaynanam eski eşyalarını bana veriyor

İşte buuuu
Şimdiden sonra sakın canını sıkmalarına izin verme.
Ne derlerse hee hee de geçiştir. Kulaklarını tıka.
Şimdi kıskançlıktan ne yapacaklarını şaşırırlar...

Zafer seninnnnn

Ayrıca güle güle kullan yeni eşyalarını.
Ayy ne güzel gıcır gıcır...

Son düzenleme:
Açık açık al karşına konuş
Mecbur değilsinki başkalarının kullandığı eşyayı kullanmaya
Evini dizerken kendi zevkinden mahrum bırakmışlar seni
O zaman şuan tam sırası evini kendine göre döşe
Ve kimseninde karışmasına izin verme

bencede işte bu olay budur güzelım ısde bu kadar yeter kı senın arkanda esın olsun gerısı yalan olsun gıtsın.. sakına gorumcene kaynana gıkını cıkarma suraya buraya gıdıyoz falan deme haberlerı bıle olmasın bana sorarsan perdelerın esyaların gelsın eve onlarda kendılıgınden geldıklerı bı gun bırak kendılerı gorsun esyaları tamamlıyana kadarda sana gelmek falan ısterlersede hıc kabul etme kıbarca bı bahane bul evıne alma ayyyyyyyyy canım ya ınankı cok sevındım valla sankı kendım kadar sevındım adına hadı gule gule kullan ıns ama ayrıntılardan mahrum bırakma bizi aman haaaaaa:))))

Ama bak şimdi bunlar bu işin öcünü almak için ellerinden geleni yapacaklar.
Huzurunuzu kaçırmaya çalışacaklar.
Önceden hazırlıklı ol.
Sakın onlarla tartışmaya girip ellerine koz verme.
Bir şey söylemeye kalkarlarsa yeni evimize yeni eşyalar almak istedik de kestir at.
Laf dalaşına girme onlarla.
Konuyu hemen kapat.
Bu düzenbaz tiplerle ancak sen de düzen kurarak başa çıkabilirsin.
Eşini her zaman arkana almayı ihmal etme.
Perdeleri alıken ne kadar mutlu olduğunu, eşyalarınızı kendi zevkinize göre almanın seni ne kadar
sevindirdiğini göster eşine. Ne kadar güzel vakit geçirdiğinizi tekrar tekrar söyle ona.
Önceden eşyalarını kendi kendine seçemediğin için ne kadar üzülüp diğer insanlara imrendiğini ama
şimdi hepsinin geçtiğini belirt.
Seni bu kadar mutlu iken onlar için üzmeye cesaret edemez.

O düzenbaz kayınvalide ve görümce de kıskançlıktan ne yapacaklarını şaşsınlar.

Son düzenleme:
üstüme iyilik sağlık ya
böylesini de ilk kez duydum
bence sen "annecim siz onları eskiciye verin ben yeni kullanılmamış sıfır eşyaları kendi zevkime göre almak istiyorum" diyin ayrıca bunda kırınılcak bişey yok. senin zevkin senin evin sen kullanıcaksın.
yada tüm yolladıklarını eskiciye sat sonra da yeni eşyalarını al misafirliğe çağır "sizin gibi yeni eşya almak istedim yeni evime taşınırken" de bitsin.

kadin sizi kullanip kendi evine yeni esya doseyecek bunun farkindasinizdir umarim...
kirmadan halletmeye calismaya hic gerek yok, onun verdigi esyalari direk kapinin onune copun yanina yigin...
ya da bir eskisi gorunce el edin ona gelsin alsin gotursun herseyi...
milletin kullanilmis esyasinin uzerinde mi oturacaksiniz ya bosverin koltuk dedigin ne kadar ki...
maddi acidan nefes alinca alirsiniz bir takim taksitle...

evet kızlar ben geldim kusura bakmayın dün geç geldik dışarda işimiz uzadı..herşey güzeldi eşimde çok mutlu oldu ilkkez beraber evimiz için birşeyler beğenmiştik onunda hoşuna gitmişti ..kaynanam o sırada aradı bizi hastalanmışşşş...geç olmasaydı gidecektik eşim yarın gidelim dedi bende olur canım dedim...bir saat sonra kaynanama gideceğim hiç istemiyorum biliyorum ki hasta değil inşallah değil...çünkü dün çarşıya çıkmadan önce görümcemle konuşmuştum onuda sordum iyidir hiç hastalandığından söz etmemişti tam bizim çarşıya çıktığımız anda hasta olmuş kadıncağız...ne diyeyim Allah hidayet etsin şimdiden oyunlara başladılar Allah sabır versin bana

kayınvalden ve gorumcen dun carsıya cıktıgınız bılıyorlarmı bılmıyorsada bana sorarsan hıc gıkını cıkarma dunde dedıgım gıbı sen elınden geldıgı kadar sakla gızle her seyıde bılmekde zorunda degıllerde zaten her seyını bıldıklerınden sana bu kadar mudahalede bulunabılıyorlar ya zaten hastalıkda bahanedır
eeee perde alacaktınız aldınızmı yoksa bakmaya mı gıttınız canım sımdıden gule gule kullan aman polıtık davran hıc bıseyı caktırma ınankı senın adına cok sevınıyorum ne guzel esın arkanda

çok sağol canım benim:76::76:..evet hastalık bahane eşim söylemiş olabilir ama sormadım bizim çıktığımızı biilp bilmediğini yoksa annesinin numara yapıyor demesine lafımın geldiğini bilirdi o yüzden hiç sormadım şimdi gidiyorum kaynanama dediklerini muhakkak yapacağım canım hiç birşeyi anlatmayacağım..bu arada dün perdeleri beğendik ama bir aksilikçıkmazsa beğendiğimiz olacakinşallah henüz almadık yaklaşık 15 gün sonra eve geçeceğim yani yeni evime...bende bir hafta sonra yaptırırm beğendiğim kumaştan....herşey için çok sağol yorgun gerçekten çok yardımın dokundu.....

Son düzenleme:
sizi resmen eskici dükkanı olarak görüyor,dahada ilerledikce eski giysilerine kadar gider,çocuk olduğunda bile yeni eşyalara engel olur buna ne gerek var şuna ne gerek var v.s bende kaynanamdan buna benzer şeyler yaşadım çocuğumu bezine kadar karıştı.yok niçin hazır bez kullanıyorsun diğer torunlarım hazır kullanmıyor niçin çöpe para verdiriyorsun.oğluma mama yemesine karıştı.pahalı ...un kavur yedir v.s bunlara dur demedikçe böyle devam eder gider...

böyleleri imalı konuşmalardan anlamaz canım açık, net, salağa anlatır gibi anlatacaksın. o zaman daha bi şey söyleyemezler. al sen eskileri kullan biz yenileri alacağız demek yerine, biz biraz daha eskileri kullanalım, yeni alacağımız parayla size yardım edelim demek akıllarına gelmez zaten. çünkü akılları fitneliğe çalışır.

Yok henuz o şerefe nail olamadım ama kayınvalide olursam yaşadığım herşeyden burada okuduklarımdan öyle çok şey öğrendimki akıllı olup elimden gelenin en iyisini yapacağım..Bende bir kayınvalide var.Anlatsam roman olur.Ben gençler kendinizi eşinizi yıpratmayın diye kendimce akıl verdim.Sıkıntılar didişilerek aşılmıyor çünki.Benimki de kendi eskisini verse ben razıyım. Eskiciden mi buldu ne yaptı sizler bilmezsiniz ben bile o zaman gördüm.Eskiden demir somya vardı onun üstüne pamuk yatak koymuş onada solmuş bir örtü örtmüş.Pencereyede 3 parça tülü ortadan makineye vurmuş asmış.Oturma odasını böyle döşemiş.Salon takımınıda biz aldık dediler ben görmedim.Onuda götürüp yerleştirmişler. Olan olmuştu 6 ay sonra ilk önce gittim bir oturma odası aldım.iki sene sonrada salonu değiştirdim.üstelik ben çok iyi maaşlı bir işte çalışıyordum.Annemde perdeleri değiştirdi.Ama Allah için biz eşimle çok iyi anlaştdıkda tatsızlık olmadan bugunlere geldik.

Yok henuz o şerefe nail olamadım ama kayınvalide olursam yaşadığım herşeyden burada okuduklarımdan öyle çok şey öğrendimki akıllı olup elimden gelenin en iyisini yapacağım..Bende bir kayınvalide var.Anlatsam roman olur.Ben gençler kendinizi eşinizi yıpratmayın diye kendimce akıl verdim.Sıkıntılar didişilerek aşılmıyor çünki.Benimki de kendi eskisini verse ben razıyım. Eskiciden mi buldu ne yaptı sizler bilmezsiniz ben bile o zaman gördüm.Eskiden demir somya vardı onun üstüne pamuk yatak koymuş onada solmuş bir örtü örtmüş.Pencereyede 3 parça tülü ortadan makineye vurmuş asmış.Oturma odasını böyle döşemiş.Salon takımınıda biz aldık dediler ben görmedim.Onuda götürüp yerleştirmişler. Olan olmuştu 6 ay sonra ilk önce gittim bir oturma odası aldım.iki sene sonrada salonu değiştirdim.üstelik ben çok iyi maaşlı bir işte çalışıyordum.Annemde perdeleri değiştirdi.Ama Allah için biz eşimle çok iyi anlaştdıkda tatsızlık olmadan bugunlere geldik.

valla ablacıgım buda başka bı meziyet olsa gerek maşallah sabrınıza sebatınıza hayran kaldım helal olsun...

Ne garip insan yeni eşya alırken tabi ki heyecanlanır sevinir güzel bir duygudur ama siz sanki size bir lütufta bulunuyorlarmış gibi hissediyorsunuz. Ne demek kaynanam eşyalarını yenilicek, eskilerini bana vericek. Hanginiz gençsiniz, imkanınız varsa o da siz de yenileyin.

Hayırlı olsun, güle güle oturun evinizde, taviz vermeyin kendinize göre döşeyin evinizi. Ayrıca bunu söylemek size kalmamalı, annesi öyle bir teklifle geldiğinde eşinin olur mu anne öyle şey, niye senin eskilerini kullanalım demesi gerekir. İşte erkekler kendisi söylemez eşiyle ailesini karşı karşıya getirir, sonra sen ailemle anlaşamıyorsun vs.

minnasu nasıl geçti kayınvalide ziyareti?
Öğrendiler mi eşyaları aldığınızı?
canım gittim ve kaynanam ve görümcemin yüzü sirke satıyordu çok fazla konuşmadık ben akşam olsunda evime gideyim diye saate sürekli bakıyordum...kaynanam ve görümcem eşya konusunu açtılar..ben bilmiyorum ..bakarız..diye geciktiriyordum en sonunda eşim geldi eve gidecektik ki kapının önünde oğlum eşya konusunu sorun etmeyin gerekirse biz hallederiz demez mi........oooooooffff of sanki o eskilerini vermese betonun üzerinde oturacağız...dışardan gören ne kadar iyi bir kaynana der ama öyle değil işte aslında kaynanam bunu söylerken biraz çekinerek söyledi sanki görümcemin dolduruşuna gelmişti..ben sesimi çıkarmadım kapının önündeydik ve iyi akşamlar dedim çıktım..eşim bana canım annemi görüyor musun ne düşünceli değil mi...bende ona ne olur beni ilgilendiren konuda kimse beni düşünmesin ben kendimi düşünürüm sadece seni ilgilendiren bana değmeyecek her konuda ne yapıyorsanız yapın ama ben yokum dedim..eşim bana ne bu gerginlik ne oldu niye böyle yapıyorsun dedi..tabi biliyorda anlamazlıktan geliyor..bende sen biliyorsun dedim sustuk..akşam kırgındık konuşmadık fazla..sabah onu uğurladım bana dedi ne istiyorsan yap banada sorma ailemede hiç kimse karışmayacak sana tabi imalı bir şekilde.. onun bu haline dayanamıyorum çünkü kocamı seviyorum onu üzmek istemiyorum ama üzülmesin diye ben üzüleceğim..bu eşya olayından çıktı bir hakimiyet savaşı..teslim olursam sonra çok üzüleceğim..belki abarttığımı düşünüyorsunuz ama insanın içinde bir şey hasret kalıversin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…