- 28 Kasım 2010
- 42.415
- 140.880
- 798
- Konu Sahibi banabenigeriver
Beni seviyorsun degil miDark valla sabrina hayran kaldım![]()
Bir daha soyle
Ben de seniiiii

Guzelce anlatiyorum goren duyan olursa gelsin iki sey ogrensin kiz

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Beni seviyorsun degil miDark valla sabrina hayran kaldım![]()
Bende eşimin ailesinin böyle yapacağını bilsem zaten kısa sürede evlenmezdim olaylar eşya bakmaya başlarken oldu suç eşimde hep derim ailesini bilip onlara güvendi harcayan taraf tek onlar değildi ki benim ailemde yaptı hemde üç ayda tek laf etmeden ben onlar ucuza kaçınca ailemde ucuz yapsın istedim onlar en iyisini yaptı çok şükür bize düşeni layıkıyla yaptık ama bugün olsa yapar mıyım hayır değmez tek çöp almamAlakasi var elbette. Bakin ben meslek sahibi bir kadinim, evlenirken kimseden icazet almadim. Ben evleniyorum dedim. Esim tek basina dugun yapti. İkimiz basbasaydik. Nasil oldu,ikimiz de calisan sosyal bireyler oldugumuz icin oldu. Kaynanam isterse cumle alemle kanki olsun, ilgilenecek vaktim olmadi. Calisiyordum. Altinimi gittim begendim parasini odedim,esime ihtiyacim yoktu. Maasimi cebime koydum harcadim, totosu yiyen agzini acsaydi,acamadi,neden? Calisan kadindim.
Yanlış okumuş eksik anlamışsınız bene bunu diyorum evet konular ortada gidin bakınValla bunlari ben uydurmadim,sizin konularinizda okuduklarim hepsi. Laf anlatmak zorunda degilsiniz,sadece sohbet ediyoruz karsilikli zaten
Ya kim kiyametli olursa olsun,onemli degil ki. Ben hic takmam oyle seyleri,takmamak elimizde. Bizde de gorumcem annesiyle takilir hep,karsilikli pek severler birbirlerini,esimin yuzune bakan yok,hem de yeni degil,10 senedir oyleymis. Simdi beni ilgilendirir mi bu? 2,5 yasini geckin oglum var daha kaynanam gormedi bile,umrumda mi hayir. Simdi kapi calsa gelse buyur der iceri alirim. Ama gelmediyse de gelmedi diye dusunmem.Enişteleride elin oğlu bende elin kızıyım hani desen dört dörtlük adam böyle birşey yok görümcem kaç sene nişanlı kalmış kaynanam nasıl anlatır ailesinin onun onları ne kadar üzdüklerini ben onlara hiçbirşey yapmadım sadece uzak durdum onlarla kavga edip ağlatan mı kıymetli oluyor
Benim kendimi ne yönde geliştirdiğimi nerden bileceksiniz pardon çalışmak illa para kazanmakla mı oluyor hadisleri istediğiniz şekilde yorumluyorsunuz iki günün birbirine denk olmaması çok başka birşey...banabenigeriver
Şu çalışma mevzusuna da açıklık getireyim.
İnsanlardan farklı dini hassasiyetiniz, yaşam tarzınız yada din algınız olduğunuzu söylüyorsunuz.
Dinle çalışmamayı savunuyorsunuz.
Çalışmak sadece sabah 8 akşam 5 mesaisi olan bir şey değildir.
Üretmek diye bir şey vardır. Sizin Engin dini bilgileriniz olduğu için kesin biliyorsunuzdur ama söyleyeyim, islam dinine mensup olduğunuzu düşünerek konuşuyorum, her günü birbirinin aynısı olana yazıklar olsun diyen peygamberimizdir, unutmayın.
Bu ne demektir? Kendinizi geliştirin; üretin, okuyun, öğrenin.
Biz ezelden beri kadın-erkek çalışan bir coğrafyanın insanlarıyız.
Ben Karadeniz’liyim mesela. Anneannemin anneannesi hayvan bakarmış, anneannemin annesi ebeymiş, anneannem dedemin bakkalında ona yardım etmiş, annem çalışmayan ama sürekli eğitim gören, üreten, yeniliklere açık bir kadın
Siz çalışmamanıza, bir işe yaramıyor olmanıza dini hassasiyet olarak baktıkça ben deliriyorum burada.
Gidin bir dil öğrenin, evden çeviri yaparsınız.
Örgü örün.
El işi yapın. Dikiş kursuna gidin. Bir şeyler öğrenin ve insanları kafayı takmayı her olayı kazıyıp nefret haline dönüştürmeyi bırakın.
Bunlar boş insanın işleri...
Hata sizde ve esinizde. Kimsenin zorunlulugu degil esya almak. Bakin yine ayni noktadayiz,calissaydiniz kendi esyanizi kendiniz yapabilirdiniz kari-koca. Haber vermek zorunda bile degildiniz esya alinacagini. Calismak insana maddiyat disinda o ozguveni de veriyorBende eşimin ailesinin böyle yapacağını bilsem zaten kısa sürede evlenmezdim olaylar eşya bakmaya başlarken oldu suç eşimde hep derim ailesini bilip onlara güvendi harcayan taraf tek onlar değildi ki benim ailemde yaptı hemde üç ayda tek laf etmeden ben onlar ucuza kaçınca ailemde ucuz yapsın istedim onlar en iyisini yaptı çok şükür bize düşeni layıkıyla yaptık ama bugün olsa yapar mıyım hayır değmez tek çöp almam
Okey bastan alalim,kina yaptiniz,ne oldu da kinada sizi istemediler?Yanlış okumuş eksik anlamışsınız bene bunu diyorum evet konular ortada gidin bakın
Benim kendimi ne yönde geliştirdiğimi nerden bileceksiniz pardon çalışmak illa para kazanmakla mı oluyor hadisleri istediğiniz şekilde yorumluyorsunuz iki günün birbirine denk olmaması çok başka birşey...
Hata bende falan değil sadece eşimde çünkü ona evlen dediklerinde benim birikimim yok demiş biz yaparız dediklerinde onlara güvenmiş eşimin en büyük suçu bu yoksa bana yapılacak olan ailem tarafında yapılacaktı zaten kına günü eşimi reddedip düğün günü barışan onlar insan yaptıklarıysa en ucuz salonu tutup oraya gelmekti o gün sadece bu hiç gerek yoktu el gibi gelip gittilerHata sizde ve esinizde. Kimsenin zorunlulugu degil esya almak. Bakin yine ayni noktadayiz,calissaydiniz kendi esyanizi kendiniz yapabilirdiniz kari-koca. Haber vermek zorunda bile degildiniz esya alinacagini. Calismak insana maddiyat disinda o ozguveni de veriyor
Bu sizi ne ilgilendirir?Sizin para kazanıp yemek içmekten tatillere gitmekten başka işiniz ne desem nasıl karşılarsınız?Bakın burada bana çok tavsiyede bulunuldu ortam değiştir sosyalleş diye bunu yaptım ve kaynanam karşıma çıktı gidip gelmememi bağıra bağıra söyledi insanlar içinde bir başkası bir zaman sonra eşinin ailesiyle alakası yok deyip güldü beni rezil etmeye çalıştı bunlar gelip beni buluyor bir insan huzur vermek istemesin yeter ki bir yolunu bulurPara kazanmayın, hayata ne katıyorsunuz mesela? Ne gibi bir faydanız oluyor?
Ay dark ben senin kadar sabırlı felan değilim ya :)Beni seviyorsun degil mi
Bir daha soyle
Ben de seniiiii
Guzelce anlatiyorum goren duyan olursa gelsin iki sey ogrensin kiz![]()
El gibi gelip gitsinler,sonucta salonu onlar tutmusHata bende falan değil sadece eşimde çünkü ona evlen dediklerinde benim birikimim yok demiş biz yaparız dediklerinde onlara güvenmiş eşimin en büyük suçu bu yoksa bana yapılacak olan ailem tarafında yapılacaktı zaten kına günü eşimi reddedip düğün günü barışan onlar insan yaptıklarıysa en ucuz salonu tutup oraya gelmekti o gün sadece bu hiç gerek yoktu el gibi gelip gittiler
Kiz bunudami kendine gore yorumladin :) su gizelim dini heryerde kullanip heba etmeyin artikBenim kendimi ne yönde geliştirdiğimi nerden bileceksiniz pardon çalışmak illa para kazanmakla mı oluyor hadisleri istediğiniz şekilde yorumluyorsunuz iki günün birbirine denk olmaması çok başka birşey...
Ya ne bilem ortaya ortaya anlatiyorum doktorcum,onca egitim verdim hayatla ilgili,azicik da burda vereyim bari,tereliye okumazsa baskasi okur napayimAy dark ben senin kadar sabırlı felan değilim ya :)
Karşımdaki kişinin ona elli defa anlatılan şeyi hala anlamamada ısrarli duruşu baki olunca, ben hakikaten duvara konuşmayı daha mantikli bulurum.
Sosyallesmeyi; kayinvalide, görümce, çeyrek altın, kına çerezi, alt komşu teyze, enişte (el oğlu), mantolama, kıdem ve ihbar tazminatı, salata, yemek, iftar, ceviz kadar biber dolması sananlar var.
Sürekli temcid pilavi gibi isitip milletin onune koyarak aslinda alamadigi hirsini sagdan soldan cikaranlar var.
Bu konu başlıklarindan 70 tane var neredeyse
Millet bıktı ama o hala bikmadi farkında misin ?
Çünkü hayatı bu !
Başka da bir heyecanı ne bileyim kafasını dağıtacak başka bir amacı hevesi yok ki.
Ailece aksama kadar konuştukları konular da genel olarak bunlar inan bana.
Dedikodu kazanı gibidir vallahi bak falancanin gelini ile falancanin damadidir ortaya meze edilen.
Bazılarınız üzülüyor onu da anlamış değilim, niye uzuluyorlar ?
Bu hayat onun tercihi ve bu durumda olmaktan her gün kayinvalidesini kafaya takmaktan memmun, millet niye bunu anlamıyor onu da ben anlamış değilim işte.
Adı üstünde tereliye yaw, he deyip geçmek lazım.
Düğün yerimi bana sormadan tuttular bana kalsa zaten orayı tutmazdım bence hepsini ayrılalım diye yaptılarda biz uymadık çalışıp çalışmamam benim bileceğim iş bu kimseyi ilgilendirmez açtığım konularda sizi ilgilendirmiyorsa yorum yapmayı verin bir zahmet.Böyle yapacaklarını bilsem zaten eşim birikim yapardı düğün tarihi belliyken alışverişlere gidip düğün zamanı ertelensin desem onların ekmeğine yağ sürmüş olacaktım sadece onlarda üç ayda yaptıkları dalavereyi bir sene yapmaktan vazgeçmeyeceklerdi kim neyi nasıl yaşadı bilemezsinizEl gibi gelip gitsinler,sonucta salonu onlar tutmussiz tutsaydiniz madem. Ben kendim tuttum,odedim,hic basim agrimadi.
Esiniz suclu evet,lakin siz de suclusunuz. Ailenden bir sey beklemeyelim,ne yapacaksan sen kendin yap diyebilirdiniz. Ne varsa o kadariyla evlenseydiniz simdi bu sacmaliklari dusunmuyor olurdunuz.
Size tavsiyem, disaridan okuyun once,ne mezunusunuz bilmiyorum ama bir universite okumak insana cok sey kazandirir. Ufkunuz acilsin biraz. Dunyayi fark edin azicik. Baska seylere kafa yorun,ilim bilim dusunun mesela. Kitap okuyun,cizgiroman bile olur.
Evden is yapin,inanciniz geregi calisamiyorsaniz da evden yemek yapip satanlar var. Paraya para demiyorlar,tam size gore bir is. Elinizde para olsun,hayatinizi yeniden sekillendirin yoksa mezara kadar kaynanamin kankisi,avcumun ceyregi der durursunuz
Dini kullanan ben değilim inancımı ortaya koyanlar ortada birkez birşey dedim her konuda söylendiKiz bunudami kendine gore yorumladin :) su gizelim dini heryerde kullanip heba etmeyin artik
Calisip calismamak elbette sizin karariniz. Ben ölümü gör tereliye kiz calis ha demiyorum, yasadiginiz sorunlarin buyuk cogunlugunun calismamanizdan kaynaklandigini anlatiyorum,kizmaniza gerek yok. Burasi bir sohbet yeri degil belki bdv olarak ama karsilikli olarak fikir alisverisi yapiyoruz. Gerisi sizin bileceginiz is.Düğün yerimi bana sormadan tuttular bana kalsa zaten orayı tutmazdım bence hepsini ayrılalım diye yaptılarda biz uymadık çalışıp çalışmamam benim bileceğim iş bu kimseyi ilgilendirmez açtığım konularda sizi ilgilendirmiyorsa yorum yapmayı verin bir zahmet.Böyle yapacaklarını bilsem zaten eşim birikim yapardı düğün tarihi belliyken alışverişlere gidip düğün zamanı ertelensin desem onların ekmeğine yağ sürmüş olacaktım sadece onlarda üç ayda yaptıkları dalavereyi bir sene yapmaktan vazgeçmeyeceklerdi kim neyi nasıl yaşadı bilemezsiniz
Bu sizi ne ilgilendirir?Sizin para kazanıp yemek içmekten tatillere gitmekten başka işiniz ne desem nasıl karşılarsınız?Bakın burada bana çok tavsiyede bulunuldu ortam değiştir sosyalleş diye bunu yaptım ve kaynanam karşıma çıktı gidip gelmememi bağıra bağıra söyledi insanlar içinde bir başkası bir zaman sonra eşinin ailesiyle alakası yok deyip güldü beni rezil etmeye çalıştı bunlar gelip beni buluyor bir insan huzur vermek istemesin yeter ki bir yolunu bulur
Çünkü benim aklım yok evden birşeyler yapıp satabileceğim aklıma gelmiyor lütfen yaaa gerçekten konularına yorum yapmayı bırakın artık o güzel zekanızı kendinize saklayın.Calisip calismamak elbette sizin karariniz. Ben ölümü gör tereliye kiz calis ha demiyorum, yasadiginiz sorunlarin buyuk cogunlugunun calismamanizdan kaynaklandigini anlatiyorum,kizmaniza gerek yok. Burasi bir sohbet yeri degil belki bdv olarak ama karsilikli olarak fikir alisverisi yapiyoruz. Gerisi sizin bileceginiz is.
Son olarak neyi nasil yasadiginizi elbette bilemeyiz,siz anlatiyorsunuz biz dinliyoruz,iki de yorum yapiyoruz. Hepsi bu. Asabiyete inanin luzum yok