Evet haklisiniz hanimlar. Morelimi bozmaya degmez, bazen sinirimi nisanlimdan cikariyorum uzuluyorum elimde olmadan.
Ama insan bir tatli soz bekliyor, hediyede istemiyorum ama hatirlanmak istiyorum. Hep ben aradim ama oda biryere kadar artik bende aramiyacagim. Saygili olurum ama mesafelide olurum, siz diye hitap etcem anlasin biraz. O bana bir kizim lafini cok goruyor, bir icten sarilmayi cok goruyorlar sanki bana.
bende aynı senin gibi yaptım hiç önemsemedim hatta anlattı bana şuna şunları yaptım buna bunları yaptım şu kadar para harcadım kendi kardeşinin çocuklarına benim kaç mislim para harcadığından bahsetti ama hiç önemsemedim.insan bekliyor olsa iyi olur ama yapmadılar diye de kendimi üzemem.hatta belki böylesi daha iyi oldu beklentisi azalır benden.
Nisanlim pinti fln degil, maasinin yarisini harclik olarak verdi gecen bayram. Pinti olsa anasina verir yada kendi yer, kendine bu zamana kadar 1 kurus harcamamisdir nisanli oldugumzdan beri, hep bana hep bana. Ama baba yok basinda, omuzlarinda agir yuk var dugunu o yapcak, altini o alcak vs vs.Onun icin bayram kiyafeti alinmasi sacma geliyor, cunku her carsiya ciktigimizda bir elbise fln alir, ve cogunuda daha henuz giyemedim.
Nisanlim diyor ama annem soguk bir kadin ondan oyle canim cicimli laflar bekleme. Zaten icten gelmicekse olmasin dimi :) Tamam kadininda skntisi var basinda koca yok herseylerini kendileri yapcaklar ,ama benim sucum ne bana niye soguk bana belli etmesin.
Yok kendimi asla ezdirmem, nisan alisverisine kaynanam gelmedi cunku istemedim, kafama gore begenmek istedim hem setimi hem elbisemi, oylede oldu.
Bilmem canim hep cevremde boyle duydum, annemde dedi onlarin bize gelmesi gelin kiza gelmesi yakisik kalir, seni gondermem oraya dedi .hayır canım karadenizlilerde öyle büyükler gitmez kızın evine ayıp olarak görülür gelin gelsin der sonra onlar iade ziyareti yaparlar
hem ilk kez duyuyorum damat tarafının geline kurban kesip bayramlık alacağını :S hangi adette var bu
sizi kırmak istemem ama karadenizlilerde gerçekten böyle birşey yok genel olarak görmedim ama he sen alırsın kaynanaya hediye oda insan sonuçta gider hemen sanada birşey alır.. yani ne biliym öyle biliyorum ben..
yani damat tarafi kizin evine gelir ya bayramlasmak icin.
Bilmem canim hep cevremde boyle duydum, annemde dedi onlarin bize gelmesi gelin kiza gelmesi yakisik kalir, seni gondermem oraya dedi .
Ben aliyimda kaynanaya utansin, kurban kesip evine goturcem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?