Kaynanam hiç adet gelenek görenek bilmiyor mu?

Evet haklisiniz hanimlar. Morelimi bozmaya degmez, bazen sinirimi nisanlimdan cikariyorum uzuluyorum elimde olmadan.

Ama insan bir tatli soz bekliyor, hediyede istemiyorum ama hatirlanmak istiyorum. Hep ben aradim ama oda biryere kadar artik bende aramiyacagim. Saygili olurum ama mesafelide olurum, siz diye hitap etcem anlasin biraz. O bana bir kizim lafini cok goruyor, bir icten sarilmayi cok goruyorlar sanki bana.

arama canım.ben aramıyorum.acı ama gerçek.bazen umduğun beklediğin gibi ilişki kuramayabiliyosun.kendileri bilir boşver.

şunu unutmayalım kızlar...!

herkes kendi ailemiz gibi değil.

asla kaynana,kaynatayı kendi anneniz babanız gibi görmeyin.

kesinlikle annem olsa öyle yapardı deyipte kaynanadan beklemeyin.

yoksa hep üzülen ve mutsuz taraf olursunuz.

beklenti içinde olmayın.iyi gündede,kötü günde de hastalıkta da...!

anneler nazlar,kaynanalar bazlar....!

Canım sankı benı anlatmısın ya :)okuyunca sasırdım bırden ya :)aynısı benım basıma da geldı bende karadenıze gelın gıdıyorum benım kaynanamda aynısını yaptı zarzoruna gecen yıl bı aldı okadar nısanda aıleme bohca yapmadı soz gelıme bılmıyor adet aman bosver takma kafana yıpratma kendını ben artık ole ypıorum .........

her bayram bir bayramlik meselesi cikiyor
ben yadirgiyorum acikcasi böyle seyleri
bence bunlari düsünüp huzurunuzu bozmayin
kiyafetiniz varmis istediginizde alabilicek gücünüzde var
eee niye huzur bozmak anlamiyorum
ben sahsen hayatta beklemem aklimdan gecmez
cocuk gibi elimden tutup bayramlik alinmasini

hmmm canım madem her seyi nişanlın alıyor bence çok dertlenme gercekten yapısı oyle olabilir tabi insanlık sıcaklık bekliyor ama huyu oysa eğer değiştiremezsin cok sorun etme kendine bence

sana çok hak veriyorum.çünkü nişanlıyken bayramlarda bayramlık alınır,hatta kurban alınıp gönderilir.sizin eve gelirken bile boş gelmemeleri lazım.uzakta oturuyormuşsunuz.bana sana yapılmış bir saygısızlık gibi geldi.seni şimdi arayıp soracaklar, hediyeler, bohçalar alacaklar.sen pek kabul etmesende nişanlında cimri gibi geldi.ne demek düğün arası borç açmayalım, kıyafetin çok demesi de hoşuma gitmedi.şimdi bunu derse ilerde neler için gerek yok der.sana maaşının yarısını vermiş ama şuçunu bastırmak için.zaten hediye alındığınıda sen söylemişsin.nişanlın ince düşünceli olsa gelenek bile olmasına gerek yok.sana hediyeler alır.nişanlın hediye almaları masraf olarak görüyor.kurban bayramı için nişanlın sana kıyafet aldı mı? geçen bayramdan hediye almasını söylemişsin biliyor en azından.bence iyi düşün.nişanlın ve annesi ilerde problem olabilir.çünkü şimdi bayramlık almayan ilerde neleri boşa harcama görür.seni üzerler.yazdıklarını okuyunca seni üzdüklerini anladım ve ilk aklımdan geçenleri yazdım.umarım seni üzmemmişimdir.canını sıkma.her zaman her istediğimiz olmuyor tabii.nişanlında seni çok seviyrsa söyle bunu göstersin.seni üzmesin basit şeyler için.

aman bazıları öle garip garip huyları olan kişiler. bi doğumgünümde hediye aldı saygı deyer k.valide. oda evlenmeden önce almadığı/alamadığı pijamaydı. işin açıkçası 2 abiye 1 gelinlikle evlendim ben. bişiy istemedim. hediye aldım doğumgünüdür analar günüdür vs. bayramlık mı görmedim. benim ailem eşime bayramlık aldığını görünce, eşim alel acele çarşıya çıkıp bişiyler aldı bana. ondan görmedim. her ay bağkur paralarınıda eşim karşılıo. ilklerde koymuyodu sonuçta tek oğlu, ama şimdi koyuyo. ben değer görmediğim için. bazı arkadaşlar saçma diyor. sorun elbisenin yada iki kazağın etiket fiyatı değil ki. değer verildiğini bilmek. telefonda misal para yok. ah kızımm kendimi pek ezik hissediyorum birşeyde alamadım demesi belki. benim psikoloji bozuk bu aralar. hep derdim var köşelerinde geziyorummm.

bütün kayınvalideler adetleri çok iyi bilir fakat bazıları bilmemezlikten gelir neden?çünkü işlerine gelmez,kendilerine alırlar gelinmiş adettmiş hiç gerek yoktur öle şeylere gereksiz israf ama kendilerine herzaman vardır.

Ben size bayramlık alınmamasına ve yanlış anlamadıysam size kurban kesilmemesine,
çok takılmadım.
Manevi anlamda yanınızda değil ki bu insanlar, maddi olsalar ne olur.
Bir telefon açıp bayramınınızı kutlayamayan insan, bayramlık alsa ne olur, almasa ne.
Cidden adetleri farklı olabilir, sizin beklentileriniz onlarda birşey ifade etmiyor olabilir gerçekten.
Ama nişanlınızın verdiği cevaplar komik olmuş biraz, sen zaten et sevmezsin filan.
Bu kadar saçma bahaneler üretmeye gerek yok.
Açık açık biz de bunlar olmaz demesi yeterli.
Bu aileye girecekseniz, bu aileyi bu şekilde kabul etmek zorundasınız malesef.

Yok nisanlim diyor, sen ara annemi o aramiyorsa, sen kutla bayramini o buyuktur. O da yeri geldiginde buyuklugunu gostersin o zaman ben kucugum diye hep ben hep ben olmazki.

nisanlimla kavga ettik sabah daha bu konu yuzunden.

Annen aramiyor dedim ben niye aramaliyim onu dedim. Sen ara sen kucuksun, o senin annen dedi.

Bende dedim o ana denen kisilikten sicaklik goremiyorum ama sonra kavga kiyamet patladik birbirimize, guya gelin kaynana sikintilari yasamak istemioyrmus kendime ceki duzen vermeliymisim, bende once annene bak dedim:S

Bizde karadenizliyiz.Ve bizde adet kurbanda kurbanı keserler ve birinci gün bütün gelinler damatlar büyüğe giderler ve giderlerken elleri dolu olmalı... Size özel bir durum değil ne diye büyüttünüz anlamadım..

hayır canım karadenizlilerde öyle büyükler gitmez kızın evine ayıp olarak görülür gelin gelsin der sonra onlar iade ziyareti yaparlar
hem ilk kez duyuyorum damat tarafının geline kurban kesip bayramlık alacağını :S hangi adette var bu

sizi kırmak istemem ama karadenizlilerde gerçekten böyle birşey yok genel olarak görmedim ama he sen alırsın kaynanaya hediye oda insan sonuçta gider hemen sanada birşey alır.. yani ne biliym öyle biliyorum ben..

Bilmem canim hep cevremde boyle duydum, annemde dedi onlarin bize gelmesi gelin kiza gelmesi yakisik kalir, seni gondermem oraya dedi .

sizi kırmak istemem ama karadenizlilerde gerçekten böyle birşey yok genel olarak görmedim ama he sen alırsın kaynanaya hediye oda insan sonuçta gider hemen sanada birşey alır.. yani ne biliym öyle biliyorum ben..

Ben aliyimda kaynanaya utansin, kurban kesip evine goturcem.

yani damat tarafi kizin evine gelir ya bayramlasmak icin.

canım kasıtlı yapıyorlar.ama bence sen nişanlınla annen şöyle annen böyle soğuk falan tartışmasına girme.hem daha nişanlı anneme taktı der hemde k.valideni fazla ciddiye almış gözünde büyütmüş gibi olursun havalara girer iyice.hiç umursamazsan yaptıklarından sonra kendisi pişmanlık duyar.nişanlın şu aşamada annesini tutar çünkü bunlar uyanık davranıyor öyle soğuk davrandığını hissettirmez eşine tam tersi ben seviyorum falan der seni suçlu duruma düşürmek için sende önyargılı kaynana sevmeyen gelin olursun.haklısın haksız duruma düşmen an meselesi.ara bayramda normal zamanda arama.hiç sorununuzu yansıtma annesini ağzına bile alma oda vazgeçer bakar ki sen umursamıyorsun yoksa aranızda nişanlın kalır, savaşa döner iş, nişanlın için benim yanımdamı olacak onun mu çekişmesi başlar k.validenle senin aranda

canım benim benim oturduğum bölge hep karadenizli :) bizde karadenizliyiz maçkalıyızz =) ama yok öyle kurban kesip götürme olayı şayet olsaydı yengemler 5 kardeş her kurbanda 5 kurbanlık koyun giderdi oraya

Bilmem canim hep cevremde boyle duydum, annemde dedi onlarin bize gelmesi gelin kiza gelmesi yakisik kalir, seni gondermem oraya dedi .

Ben aliyimda kaynanaya utansin, kurban kesip evine goturcem.

valla ya.ama utanmazlar emin ol.ben evlendim seninkilerin benzeriyle ordan biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…