Kaynanam hiç adet gelenek görenek bilmiyor mu?

canım benim benim oturduğum bölge hep karadenizli :) bizde karadenizliyiz maçkalıyızz =) ama yok öyle kurban kesip götürme olayı şayet olsaydı yengemler 5 kardeş her kurbanda 5 kurbanlık koyun giderdi oraya

nişanda gidilir canım.nişanlılıkta bir kez olur o.şimdi yok öyle bişey diyip hemşerilerinizi savunmayın bakalım

mirka samsunlusun sanırım samsunluların adeti nasıl :)) ben daha nişanlı değilim nişanlanıncaa kurban mı kescekler banaa :)

bayramlık alınmadı,kurbanlık alınmadı bu mu derdiniz ?
siz herşeyi örfüne adetine uygun yapıyor musunuz ki
karşı taraftan herşeyi adetine uygun bekliyorsunuz
açıkcası merak ettim

mirka :) ne savunucam tanımadığım insanı akıl var mantık var :) istanbulda üsküdarda oturuyorum oturduğum bölge karadenizli kaynıyor... buyurun gelin anacımmm sorun soruşturunnn ben duymadım görmedim.. kurban kesilip bayramlık götürülmesini...

mirka samsunlusun sanırım samsunluların adeti nasıl :)) ben daha nişanlı değilim nişanlanıncaa kurban mı kescekler banaa :)

var var kurban hatta koç keserler.tabiki nişanda kesecekler.ben yandım sen yanma:)))

ama insan kendisini değersiz hissediyor valla olay kurbanda değilde düşünmüş olurlardı bir jest olurdu iyi olurdu yani.

var var kurban hatta koç keserler.tabiki nişanda kesecekler.ben yandım sen yanma:)))

ama insan kendisini değersiz hissediyor valla olay kurbanda değilde düşünmüş olurlardı bir jest olurdu iyi olurdu yani.

canım benim ben duymadım cidden yemin bile edebilirim yani inanamazsan...
ama açıkcası bunlada kendimi değersiz hissetmem gocunmam
giderim paşa paşa elini öperim annecim elini öpmeye geldim diye bayramlıkta kendim alırım değişik valla....

ne biliyim hemşeriymişsiniz öyle sandım:))

canım benim herzaman değil kurban sadece nişanda kesilir.aman bunu atlatma iste kurbanlığını daha kıymetli olursun bize yapılmadı da noldu masrafsız gelinmi dediler yoooo iyimi olduk yooooo.iste iste sen iste:))))

hem birde onlar bayramlık almasa ben bayramda güzel giyinemicekmiyim :) valla bayramlık alsalar utanırım benn ezilirm :S

bende gocunmadım da hatta konu bile açmadım burda:))) içimden olsaydı dedim.sonradan baktım yaptıranlar daha kıymetli.neyse ya önemli değil gerçekte bunlar işin şakası önemli olan nişanlınla eşinle huzurlu olman

Nişanlından bayramlık isteme olayını ilk kez duyuyorum ben, çocuk doğru demiş "gereksiz masraf yapmayalım" diye, bence sen de annenin gazına gelme..Kurban bağış parasını da yatırmışlar zaten, illa gelip kapında kan mı dökülsün Sana alınanlarla sana verilen değeri ölçme derim ben.Belki kayınvaliden de bu tür şeyleri çok sık istemenden dolayı senden uzak duruyordur..Sen ona karşı söylemesende nişanlın annesine çıtlatıyordur.

Son düzenleme:
ben trabzonluyum sevdiğim samsunlu ama sorarımmm daa kıyamam yaa sonuçta aşkımın cebinden çıkacak para :))) hem ben onlara kök söktürürüm zatennn bi kurbanlaaa değil herşeyimle değerimi belli ettirirm vallaa

benimde eşim trabzonlu.kadınlarına hayranım tuttuğunu koparırlar evet.bende örnek alıyorum kendime.biz ezik yetiştirildik ondan geldi bunlar nişanlılıkta başımıza.trabzonluların içine bir girdim gözüm açıldı.akıllısınız vesselam:)))

Sorun ne nişanlınız da ne de annesinde, aksine onlar çok sabırlı insanlarmış ki bunca kaprisinizi halen çekiyorlar. Sorun bence siz de ve annenizde. Hadi diyelim ki sizin yaşınız küçük o yüzden bir yere kadar anlaşılabilir ama annenize ne oluyor da sizi böylesine dolduruyor..

benim kaprislerim fln yok sacmaladiginizin farkinda degilmisiniz. Annem doldurmuyor gozumu acmaya calisiyor, ezilmemi engelliyor sadece. Ben bu zamana kadar bisey istemedim zaten. Oda biliyor gelin kiza nisanda biseyler alindigini onun icin aldi, once zorla demisti nisan zamanina denk geldigi icin sonra fazla fazla aldi sagolsun.

Zaten bu bayram ben ona gomlek kravat alcam, para kazaniyorum cok sukur, kendiminkinde ben alcam onunkinide ben, kaynanaya soyle guzel igneliyci bisey alsam diyorum :)

kız anneleri ağzını açınca adı doldurdu oluyor.sinir oluyorum kız anneleriyle uğraşanlara, kötü giden evliliğin faturasının kızına sahip çıktı diye annesine kesilmesine.aklının yettiğini söyleyecek yol gösterecek tabi kızına.

Başka bir cevap da beklemiyordum zaten, insan neye inanmak isterse ona inanırmış:)
Umarım ilerde çok daha farklı içerikde konularla içinizi döküp yardım istemezsiniz burada.. Hakkınızda hayırlısı olsun ne diyeyim:)

Son düzenleme:
isteyecek başka birşey bulamadınız mı :) ben yine diyorum karadenizlilerde böyle birşey yok ama elbette kendinizi ezdirmeyin isteyin yeri geldiği zaman...

bende trabzonluyum
bizdede öyle adteler yok kubandır bayramlıktur vs.
boşver düşündükce kendinizi yiyip bitirirsiniz
kaynananın karı belki yok ama en azından zararıda yok
uzak durmak istiyorsa uzak dursun seninde işine gelir kaynana derdi çeimezsin
bende nişanlıyım trakyılarla bana bayramlık almaya çıktılar ben dedim almak zorunda değilsin bizde öyle adet yok yinede aldılar sağolsun almaslardıda umursamazdım
zaten nişanlında almış sana bayramlık ne farkederki kaynanada alsaydı yine nişanlınızn cebinden çıkıcaktı para
mutluğunuzu hediyelerle gölegelemeyin

işte bu aynen öyle yapmalısın sen bu kaynananın yanına gidince al götür şöyle ıyı bır sey ama hıc pofpoflayıcı laf falan soyleme al kendı elbısenıde en şıkından al nısanlınada gömlegını kravatını sonucta sende calısıyosun bekleme annen sorarsa o aldı de gecıstır kıme ne kayınvalıdenede oglunla aldık de o aldı ne alla alla

cnm sen gelin adayı olduğun için içinde bi burukluk var herkeze yapılıyor beni neden es geçiyorlar?kendince sende haklısın.kıyafetti kurbandı neysede bayramda en azından ailecek gelip gönlünü hoş etselerdi umarım ki senin aklında ne kıyafet ne kurban kalırdı.eminimki senin gözün kıyafette vs değil sadece değer vermediklerine üzülüyorsun.ama sıkma canını.evlenince herşeyini eşinle birlikte alırsın.ama eş adayında biraz tuhaf davranmış.denilir mi hiç öyle bir sürü kıyafetin var boşuna masraf.sen onun biricik nişanlısısın aile düşünmüyorsa eşler düşünmeli bence hiç sıkma canını.el kızıyız hepimiz.el kızına ne kadar özenirler ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…