hımm yerinde olsam incir çekirdeğini doldurmayan şeyler için ne kendimi ne de nişanlımı üzerdim. kaynanan sana karşı art niyetli ise bile, sürekli şikayet eden taraf sen olduğun için yarın öbür gün nişanlının gözünde haksız olan da sen olursun. haklıyken haksız duruma düşebilirsin yani.
adetlerden pek anlamam. yazdığın çoğu şeyi de ilk kez senden duydum. kayınvalidem düş önüme bayramlık alıcaz sana dese; mahçup olurum. zaten kırmayacak şekilde kabul etmemek için elimden geleni yaparım..
ama bir bayram gelmiş nişanlınla karşılıklı anlaşmış,birbirinize bayramlık almışsınız .. sevimli olabilir bu durum.
kurbanda eve bir kurban gönderilse, altta kalmayalım diye bizimkilerde yollamaya kalkar:) bizim orda olsa komik şeyler olur yani.. hem biz her yıl kurbanımızı kesip, gerektiğince dağıtıyoruz.. benim için extra cana kıyılması gereksiz diye düşünürüm ben.
bayram ziyareti mevzusunda küçükler gider diye biliorum ben. dünürlerden ise yaşça küçük olanı büyük olanı ziyaret eder bizim orda gözlemlediğim kadarıyla..
hiç aranıp sorulmamak konusunda ise haklısın. elbette ki güleryüz,iyi niyet,sıcaklık senin de hakkın bir gelin olarak.. bana kalırsa kayınvalideni gözlemle biraz,gerçekten çok soğuk mizaçlı bir kadın mı yoksa özellikle sana karşı mı böyle. yapı itibariyle böyle ise boşuna üzülme ve çabalama.. onu bu şekilde sevmeye çalış..sonuçta bir ömür ilişkiniz olacak..
gene yerinde olsam eğer sana karşı onur kırıcı bir tavrı,sözü olmadıysa eşi olmadan bu yaşta hala çalışıp çabalayan bu kadına karşı daha ılımlı davranırdım.belki de kadıncağız çok yorgun ve bitkin..
naçizane...