• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam /Kayınbabam ve Para

Değişik geliyor bana bu konular.
Eşinizle şakayla karışık muhabbetini yapacağınız şeyler bunlar. Ben kayinvalidemden böyle birşey hissetsem dalga geçerim sanırım.
Niye kendi kendinize plan yapıp annesinin lafıyla eşinize soğuk davranacaksınız?

“Eşime bir müddet ceza versem hiçbir şey istemesem , götürmek istediği yer olduğunda gitmek istemiyorum lüksiyet ya zora düşme paranı boşa harcama mı desem?”
Maşallah ne güzel dert!
Kocanıza neden ceza veriyorsunuz? Zaten adam arada kalmış kime nasıl yaranacağını bilmiyor bir de siz üzerine gitmeyin.

Birlikte mi yaşıyorsunuz? Her kıyafetinizi nerden biliyorlar? Sizin hiç evlenmeden önce kıyafetiniz yok muydu?

Yaşadığınız bu lüksü herşeyi onlara söylemek zorunda mısınız. Nasıl öğreniyorlar.her halinizi vatsapta durum mu yapıyorsunuz. Anlayamadım. Aslında konuda derdi de anlayamadım pek. Eşiniz mi anlatıyor onlara

Konuyu tamamen okudum ama cidden anlamadım, eşiniz size karşı olumsuz bir tutum sergiliyor mu ailesi nedeniyle ? Sizi ezdiriyor mu ? Eğer böyle ise durum zannettiginizden daha ciddi. Şayet böyle değilse tam olarak neyi dert ettinizde nasıl eşinizi cezalandırmak istiyorsunuz ben anlamadım 🙄

Eşiniz sizi ezdirmiyor da anne babasının tutumu nedeni ile siz eşinize tepki koymayı düşünüyorsanız çok yanlış yoldasınız haberiniz olsun.

Ben olsam değişik değişik takar takıştırır bak bunu yeni aldım nasıl olmuş bak bunu yeni taktım nasıl olmuş diye daha çok kudurturum 😂 Kocamın parasının hesabını kimse bana soramaz.Belli ki cebinizde gözleri var direkt para verin demeyede çekiniyorlar.

Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim.İnsan bazen fikir almak ve farklı düşünceleri de duyup değerlendirmek istiyor.Kesinlikle haklısınız.Ye, iç, gez, vitesi yükselt 😄 Hayırlı geceler 🌹🌹🌹

Oğlu çalışıyorsa sizin de ev içi emeğiniz var. Hem ne demek sizi ayırmaya çalışmak kendi rahatşarı için. Bırakın bu psikolojisi bozuk insanları istediğinizi alın, yiyin, için, gezin onlar sorarsa da cvaplarını verin. Siz de ağaç kavuğundan çıkmadınız valla yıldım bu erkek ailelerinin saçmalığından. Madem oğlunu çalıştırıp parasını yicen evlendirme Allah allah ya
Ya kendilerini bu

Ya kendilerini bu
Ya kendilerini malesef okadar ustlerde göruyolarki ben evlendiğime lanet ettim neler neler yaşattılar bana ve eşim hep gördü sustu ilk evlendik bütün takılarımı almakla başladı maddi sıkıntılarda koydular ben de çalışıyorum normal de eşim ailesinin yanına taşınmamızi yoksa babası evlatlıktan ret edeceğini söylediğinden taşındık yanlarına ama sürekli baskı her iş çıkışı illa bize geleceksiniz yoksa günlük kavga çıkarıyorlardı evden çıksak biyerlere benden izinsiz gidemezsiniz biyerlere hergun ağlattılar hergun Ne yapacagimi şaştım ellerinden en son dedim neden böyle yapiyosunuz oğlumuzun evden çıkmasını kabul etmiyorum dediler sonra ordan öyle böyle taşındık eskişehire ordada rahat koymadılar hergun geleceksiniz ya çalışyorum 8 5 aralarda gittik neyse yine olmadi hakaretler bagirmalar cocuk oldu benim annesine dediki anne gel bak geldi 1 haftq anca baktı ben günülerime gidemiyorum bakamam çocuğu bıraktı gitti dar etti bize hayatı annemler sivasta normalde engelli kardesim var ailem doğal olarak benimle iglilenemeyince bunlar herturlu kepazeliği yaşattı

Insan hazmedemezya haketmedim ya bukadar şeyi hep ikinci sınıf kişi olarak gördüler iğrenerek baktılar halada devam ediyor ne acı ve ben neyapcagimi bilmyirom

al giyin oğlun bana hediye olarak almıştı ben istememiştim söyleriz bana yenisini alır bu senin olsun
Bu şekilde konuşarak mahalle karısı moduna giriyorsunuz ama. Kvniz de “oğlum almış oğlum yapmış”der dolaşır tabi. Sizin belli bir duruşunuz yoksa cahil eş ailenizde de suç bulmamak lazım. Halbuki “oğlum almış alayım giyeyim” dediğinde “sizin olsun ben tekrar alırım” deseniz daha düzgün olacaktı.

Merhaba hanımlar, bir derdim var.
Çok şey yaşandı evlendiğimden beri fakat hep eşim sessiz kaldı.Kaynanam narsist ve kayınbabam yılan gibi işini alttan götüren ve kaynanama söyleten biri.Geçen kavga ettiler ve baya baya boşana lafı getirdiler eşim halinden memnun olduğunu kavgalarının manasız olduğunu söyledi.
Benim sorunum şu evlendiğim ilk andan itibaren;
-Bu kıyafet yeni mi
Ne kadara aldın
Hangi mağazadan aldın
Kiminle aldın
Yada eşya vs diye sürekli soruyordu.Ben bunların üstüne hayır yeni değil önceden almıştım sizde yeni giydim diye diye önünü kestim.
Bir kere eşim yeni ayakkabı almıştı sıfır kutuda yeni gelmiş ve “dönüp oğlum almış ben giyeyim” diye ayakkabımı istedi “bende al giyin oğlun bana hediye olarak almıştı ben istememiştim söyleriz bana yenisini alır bu senin olsun”dedim.Oğluna söyleyeceğimi söylediğimde panikledi ve “sakın söyleme ben şaka yaptım diye 3 gün peşimde gezdi.
Kavga ettiklerinde de(ben hep sustum çünkü narsist laftan anlamaz) “Yaşadığın bu lüksiyette benim hakkım var benim sayemde oldu “dedi.
Bende “sana diyecek birşey bulamıyorum artık “ dedim odayı terkettim sonra boşana gelen cümleler filan eşim ben mutluyum diyince gittiler.
Eşimle gerçekten mutluyuz ama İÜ sıra kavga etkisiyle mi bilmiyorum böyle görünce kovmak yada bağırmak istiyorum.Öfke eşiğini daha geçemedim galiba.
Ben Şuan muallaktayım “Eşime bir müddet ceza versem hiçbir şey istemesem , götürmek istediği yer olduğunda gitmek istemiyorum lüksiyet ya zora düşme paranı boşa harcama mı desem?” Yoksa hiçbir şey olmamış gibi gezmeye, harçlık istemeye devam mı etsem.Sıkıldığım konulardan biri de bu.Sürekli bana verdiği harçlıklarda, bana aldığı kıyafetlerde, yemek yemelerimizde hep ailesinin gözü var ve takip ediyorlar ve zamanı gelince bana söylüyorlar, patlıyorlar.2 yıldır yaşıyorum bunu.Mesafe biraz erkeğe gerekli mi bu konuda..Şimdiden teşekkür ederim.
Dipnot:Eşim harçlık vermeyi, gezdirmeyi, yedirmeyi, tatillere götürmeyi seviyor şükürler olsun sadece ailesi yüzünden o tavrı almalı mıyım?
Ye iç gez keyfine bak ailesini tınlama, gerekirse görüşme, eşine niye ceza kesiyorsun, açıkça ailenle görüşmek istemiyorum huzurum kaçıyor diyeceksin ve hayatına bakacaksın..

Bu şekilde konuşarak mahalle karısı moduna giriyorsunuz ama. Kvniz de “oğlum almış oğlum yapmış”der dolaşır tabi. Sizin belli bir duruşunuz yoksa cahil eş ailenizde de suç bulmamak lazım. Halbuki “oğlum almış alayım giyeyim” dediğinde “sizin olsun ben tekrar alırım” deseniz daha düzgün olacaktı.
Sizce bu kv o duruşu anlar mıydı? Ay gelinimin bir duruşu var ona göre davranayım mı diyecekti. Düzgün cevaptan anlar mı böyle biri? Hani bazen deli deliyi görünce sopasını saklar derler ya karşımızdakinin dilinden konuşursak daha iyi anlaşılıyoruz bence. Ki kv oğluma söyleme diye gelinin peşinde dolaştığına göre gayet anlamış gelini

Sizce bu kv o duruşu anlar mıydı? Ay gelinimin bir duruşu var ona göre davranayım mı diyecekti. Düzgün cevaptan anlar mı böyle biri? Hani bazen deli deliyi görünce sopasını saklar derler ya karşımızdakinin dilinden konuşursak daha iyi anlaşılıyoruz bence. Ki kv oğluma söyleme diye gelinin peşinde dolaştığına göre gayet anlamış gelini
Benimkiler kadar karacahili bulunmaz inanın. Ama gördükleri an hazırola geçerler. Hiç bir özelliğim yok duruşum hariç. Öyle eli belinde konuşarak bir yere varılmıyor bence

Siz delimisiniz niye adama trip atiyorsunuz onlar icin
Inatlarina daha cok yeyin gezin
Birkere o size yenimi derse Evet yeni deyin birakin catlasin saklamayin
Ayakkabi isterse koskoca kadin seninle ben aynimi giyincez deyin vermeyin
Ve boyle insanlar icin luksunuzden esinizden vazgecmeyin mutlu olunki catlasinlar

Back
X