Merhaba hanımlar, bir derdim var.
Çok şey yaşandı evlendiğimden beri fakat hep eşim sessiz kaldı.Kaynanam narsist ve kayınbabam yılan gibi işini alttan götüren ve kaynanama söyleten biri.Geçen kavga ettiler ve baya baya boşana lafı getirdiler eşim halinden memnun olduğunu kavgalarının manasız olduğunu söyledi.
Benim sorunum şu evlendiğim ilk andan itibaren;
-Bu kıyafet yeni mi
Ne kadara aldın
Hangi mağazadan aldın
Kiminle aldın
Yada eşya vs diye sürekli soruyordu.Ben bunların üstüne hayır yeni değil önceden almıştım sizde yeni giydim diye diye önünü kestim.
Bir kere eşim yeni ayakkabı almıştı sıfır kutuda yeni gelmiş ve “dönüp oğlum almış ben giyeyim” diye ayakkabımı istedi “bende al giyin oğlun bana hediye olarak almıştı ben istememiştim söyleriz bana yenisini alır bu senin olsun”dedim.Oğluna söyleyeceğimi söylediğimde panikledi ve “sakın söyleme ben şaka yaptım diye 3 gün peşimde gezdi.
Kavga ettiklerinde de(ben hep sustum çünkü narsist laftan anlamaz) “Yaşadığın bu lüksiyette benim hakkım var benim sayemde oldu “dedi.
Bende “sana diyecek birşey bulamıyorum artık “ dedim odayı terkettim sonra boşana gelen cümleler filan eşim ben mutluyum diyince gittiler.
Eşimle gerçekten mutluyuz ama İÜ sıra kavga etkisiyle mi bilmiyorum böyle görünce kovmak yada bağırmak istiyorum.Öfke eşiğini daha geçemedim galiba.
Ben Şuan muallaktayım “Eşime bir müddet ceza versem hiçbir şey istemesem , götürmek istediği yer olduğunda gitmek istemiyorum lüksiyet ya zora düşme paranı boşa harcama mı desem?” Yoksa hiçbir şey olmamış gibi gezmeye, harçlık istemeye devam mı etsem.Sıkıldığım konulardan biri de bu.Sürekli bana verdiği harçlıklarda, bana aldığı kıyafetlerde, yemek yemelerimizde hep ailesinin gözü var ve takip ediyorlar ve zamanı gelince bana söylüyorlar, patlıyorlar.2 yıldır yaşıyorum bunu.Mesafe biraz erkeğe gerekli mi bu konuda..Şimdiden teşekkür ederim.
Dipnot:Eşim harçlık vermeyi, gezdirmeyi, yedirmeyi, tatillere götürmeyi seviyor şükürler olsun sadece ailesi yüzünden o tavrı almalı mıyım?