kaynanam muradına erdi boşanıyoruz

Konudan hiçbir eşy anlamadım açıkcası, üzüntüden ve sinirden çok karışık yazmışsınız, kim kime ne dedi eşiniz babanıza beni annesine şikayet ediyor mu dedi anlamadım.
Ancak net bir şey var gidişat pek parlak değil...
Bir laf var sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa diye, eşiniz de siz de kayınvalide de geri adım atacağa benzemiyorsunuz

vay vay vay anneye bak hele....
yazıkki eşin evlilik yürütebilecek bi adam değil..
devam etmek kendine saygısızlık olur...
eşin bu ayrımı yapabilip sizi yüzgöz etmemeliydi...
annesinin tek bi lafına bakıp senden boşanacak adam için çözüm arama bence ondan önce davran....

benim burda hiç bir akrabam yok gecenin bir yarısı nereye gitmeliydim

bulunduğun ortamı bilemiyorum tabi canım ,ama çıkıp sokakta 1 saat yürüsen sen de rahatlardın.kocanda tutuşurdu.

Katilmamak elde degil..
Bir kac kisinin dedigi gibi,esiniz evliligi yurutecek biri degil.Hemen annesinin lafi ile bosanalim denir mi Allah askina?

Bana göre yapabileceginiz 2 sey var..
1) Oturupda konusup aradagi sorunu cözmek..Kaynanana isinamadigin icin olmus sanki hersey..
2) Bosan gitsin
Ki 2.secenek daha mantikli..

kendinizce şöyle düşündünüz
"anneniz gelecek, eşiniz sizin sahipsiz olmadığınızı anlayacak, aileniz ve sizden özür dileyecek, sizin gönlünüzü alacak"

baştan aşağı yanlış

eşiniz boşanmak istiyor zaten
size söylenenlerden başka şeyler hayal etmeyin

neyse siz zaten "boşanırsa boşansın" diyordunuz, sizin için sıkıntı olacak bir durum yok..

annesinin azına bakıyosa ondan koca olmaz sana benimde ilk eşim annesinin lafıyla hareket etmesinden evliliğimizi yürütemedik. benim ailemede çok hakaret edildi.bi yerden sonra katlamaz duruma gelirsin.sinir hastası olursun.5 sene cekdim ben 5 senenin sonunda sinir ilaçlarına muhtac durumdaydım. senin hayatın sen daha degerlisin kendine değer ver sana böyle davranmalarına izin verme.eşin seni seviyorsa sana geri gelir zaten sen kendi hayatına yön vermeye hazırlan. ya annen ya ben de ve sonunu getir.yinede hayat senin son kararı sen vericeksin.allah yardımcın olsun.

annesiyle yeni barışmamıza rağmen hergün evime geldi yemek yemeğe daha önce sölemiştim yemek yapmak zor geliyor orda burda yemek yiyor die çağırmadan pat her gün evime geldi.Babam la telefonda konuştuk bana eşimin neden aramadığını sordu bana kızdı böle damat mı olur die sen annesine hergün hizmet ederken o nie bizi arayıp hal hatır sormadı mecburmusun dedi nie ezdiriosun kendini dedi bende telefonu kapadıkdan sonra babam bana kızdı nie aramıosun die nneymiş benim ailemle görüşünce kavga çıkıomuş o da görüşmüomuş bana aramıycam dedi zorla ben kimseyi aramam dedi bende sinirlendiğini annemi buraya gönderek dedim ara ne var gerekirse benim üzerime at dedim anneside hemen araya girip evet at bununla annesinin üzerine dedi olay bu sonrada babam telefonda ne dediyse kimseden korkmuorum dedi eşim aneside bana bak benim üzerime atıo alallah öle bir dert versinki annene dedi bende benim anneme beddua edemezin die bağırdım mutfağa gitim eşimin yanına telefonu kapatıp annesiylebir olup senin ailen böle şöle demeye başladı

Ben boşanmayı düşünüorum ama biraz süründürcem
tazminat davası açmadan boşanmıyorum.
Ben ona güvenip buralara geldim o naptı beni ezdirdi yedi düvele
annemim gelemesi iyi mi oldu yoksa ben mi gitmeliydim ailemin yanına
adımlarımı temkinli atmak isitorum pişman olmamak için

deli oluyorum boyle şeylerde herkezde aynı problemler insanlar neden hep birbirini ayirmak içn ugraşiyorlar anlamiyorum ya insan derki oğlum evlendi boğazindan sicakbir corba gececek her aksam ailesi var mutlulugu huzuru olsun niye demiyolar sanki kendileri zamaninda gelin olmamişlar gibi allah onu islah etsin boşanınca yerine iyisimi gelcek zannediyolar acaba

ne biçim anne ne biçim koca yazık ya kocan evli olduğunun farkında değil yazık ya Allah bu insanlardan korusun anne kuzusu isen niye bu kızın günahına girdin be adam kararlı ol devamda ediceksek boşanacaksanda sakinleşip eşinle sakin sakin konuşun bence başbaşa sonra kararınızı verin hakkında hayırlısı olsun

o ev sadece onu degil elbet isdemiyosa kendisi gelmesin tazminatını al nafakanı al alabildigin kadarını al acıma sakın sana acımadılar.cougun varmı arkadaşım.

canım öncelikle geçmiş olsun. fakat cümlelerin mi devrik, yada kelimeleri mi eksik yazıyorsun bilmiyorum. ama konunu okurken bir türlü toplayamıyorum konunu.

benim için garip gelenler;

...sen neden misafirin varken, yani kayınvaliden evdeyken açıp babana, her gün kayınvalidem bizde yada buna benzer şeyler söylesin ki, babalar kızın evliliğinde en son karışacak kişidir. çünkü babalar damatla yüz göz olmamalıdır ki, bir ağırlığı olsun.

... Oldu ki bunu babana söyleyidin, baban hangi yüzle sen hergün milleti ağırlıyorsun, damat niye bizi aramıyor diye çirkin bir cümle kurar. bunu söylemenin binbir türlü yolu vardır. fakat bu cümleyi sadece gözüne parmak sokmak için yaparsın.

... hadi sen babanın söylediği bu sitemi duydun, bu sitemi söylemek için niye kayınvalidenin evde olduğu zamanı seçiyorsun,

... hadi bu zamanı seçtin, daha güzel dille ve ordayı da bularak " eşim, kocacık, aşkım yada ismi her neyse eşinizin müsait olunca bir babın halini hatırı sorsak, arasak " desen

... anneni neden ararsında ortalığı kızıştırırsın.

... annen gelip ne yapacak

baştan sona kadar yanlış bir olay....
kol kırılır yen içinde kalır. en düzgünü, en mülayimi, en kılıbığı daha açık nasıl söyleyeyim, başkasının heleki annesinin yanında aslan kesilir. öyle sözler söylerki attan düşmüşe dönersin. kayınvalidenin gitmesi bekleyemedin mi. yada siz sorunlarınızı çoçuk gibi illahaki bir hakem heyeti karşısındami çözersiniz.

sen böyle sorunlarını bilirkişilere tevdii edersen. onlarda sizin adınıza karar alır. almış işte kadın boşanıyorsunuz.

ne deyim daha çok söylecek söz var ama, geçmiş olsun

hergün gelerek zaten evliliğimi evimi yuvamı huzurmu bırakmadı ne halden anladı ne durumdan inadına geldi

Annenin gelmesi senin yalnız olmadığını karşı tarafa göstermek bakımından iyi fakat annende sende asla ağız dalaşına girmeden gerekn neyse onu yapın.Yani eşyalarını topla ve annenle git.
Genelde bir hata yapıyoruz farkında olmadan,boşanmayı düşünme,boşanma gerektirmez,kavga sırasında ağızdan çıkan sözler gibi..Her ne olursa olsun tartışmada her iki tarafta geri dönülmeyecek sözler sarfetmemeli.Buna izin verirseniz ilişkiler laçkalaşır,hakaretler havada uçuşur.İzin veriyorsanız da sineye çekmek,şikayet etmemek zorundasınız yoksa kendinizle çelişkiye düşersiniz.

ben daha önceki konularını bilmiyorum ama her sinirde ve kavgada boşanılmaz ya, evlenmeden önce maalesef kızlarımızda çok yüksek bir özgüven oluşuyor,atıyorum işte adam sinirlidir, geçer, kayınvalide her şeye karışır aman evlenince ben onu hallederim nasılsa oğlu beni çok seviyor benim dediğim olur gibi bir hayale kapılıyorlar ve evliliğin nekadar büyük sorumluluklar gerektirdiği gerçeğini ne yazıkki anlamıyorlar.Anneler niye hep evlenince görcem ben seni diye bir laf ederler ya,tamamen yaşadıkları tecrübeden,senin bu yaşadıklarının bir çoğunu pek çok kadın yaşıyor kimsede hemen boşanayım demiyor canım benim

sizin problemleriniz daha 1 aylıkken başlamış
ilk aydan itibaren kaç konu açmışsın...
hepsinde sonuç, boşanma

ne sevgi, ne saygı, ne iletişim hiç bir şey kalmamış

çok az derim ama
kısa ve net bu sefer

BOŞAN!

çocukda yok herşey senin için daha kolay.saygı bittiyse sevgide bitmiş demekdir zaten.

ben babama hergün bizde demedim birincisi , anneside devreye girip nie aramıosun oğlum der die aile önemli ya onlar için onun yanında söledim,misafir hergün gelmez 2 ben onun ailesne zorla güler yüz gösteriosam o da benim babamı aramak zorunda her gün olmasada slm bile sölemiyor benim babam ne yaptı ona onun annesi önce benimle olan sevgisini bitirdi sonrada aileme olan saygısını şimdide evliliğimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…