kaynanam muradına erdi boşanıyoruz

ailen uzakta mi oturuyor ? bence hemen esyalarini topla ailenin evine git. sana bu sekilde davranan , bir kisiyle ve ailesiyle ömür gecmez, barissaniz ne olacak, cok yüzgöz olmussunuz bi kere.
zaten böyle bir kayinvalide insanin yakasindan düsmez , madem cocugunda yok bosan kendini kurtar.

Bana, aileme hakaret, küfür edecekler, ana oğul bir olup beni ezecekler o evlilikte saygı kalmayacak her iksiylede yüz göz olunacak. valla ben 1 sn durmam yok tazminatmış bilmem neymiş uğraşmam anında boşarım. beni buralara getirdi ailemden uzak kaldım diyorsunuz zorla mı getirdi???? üzgünüm ama evliliğinizin geleceği yok. bu badireyi atlatsanız bir sonrakinde aynı şeyler yaşanacak....

Ben burdaki bircok bayani anlamiyorum, anliyamiyorum....Kardesim; madem kayinvalidenle aran iyi degil, madem kocan annesinin kuzusu diye tabir edilen cinsten, madem sen bu adamin böyle oldugunu biliyorsun vede mademki evlendin bunu bilerek yahu hala neden annesinin yaninda yok babami aramiyorsun yok bilmem diye konusuyorsun...Kayinvalide akil versinmis, senin kadinla zaten aran iyi degilki böyle bir düsünceye kapiliyorsun...Sonrada nasil davranayim diyorsun...Adam sana rrestini cekmis ya özür dileyecek, alttan alaksin yada daha önceden sana yardim etmeye calisan arkadaslara dedigin gibi biterse bitecek....

Son düzenleme:

daha önce yazmıştın,kaynım parasının bir kısmını bize veriyor diye.demekki verdikleri paraya karşılık gelip sizde yemek yiyorlar.parayı almasaydınız belki de bu kadar yüz göz olmayacaktınız

ayrıca açtığınız her konunun sonunda olmazsa boşanırız diyordun.tamam işte boşan kurtul

ayrıca eşinizin ailesinin size karıştığı kadar sizin ailenizde karışmış

Son düzenleme:
lütfen fevri davranıp acele karar verme.zaten başına ne geldiyse toyluktan ve fevri davranmaktan gelmiş.eşinle sakin bir şekilde ve yumuşak tonda konuşmaya çalış.davranışlarını değiştir,kullandığın kelimeler hakaret ve eleştiri şeklinde değil sevgi ve saygı dolu sözler olsun.başbaşa ve tatlı tatlı konuşun.ikiniz de hatalarınızdan bahsedin ama konunuzu alevlendirmeyin,tartışmaya götürmeyin.daha çok yeni evlisiniz.sanırım yaşlarınız da küçük.konuşma sonunda birbirinizi sevdiğinizi anlarsanız boşanmayın.boşanmak en son düşünülecek mevzu.onu aklınızdan çıkararak konuşun.kolay gelsin.allah hakkında hayırlısını versin...

canım benım öncekı konularını okumadım bılmıyorum ama sadece bu yazdıklarından sunu cıkarıyorum.... kocan sana ve evlılıgıne sahıp cıkacaga benzemıyor....cok üzüldüm daha yeni evlısın....mıllet cıcım aylarını yasarken sen nelerle ugrasıyorsun sana sorum su severekmı yoksa görücü usulumu evlendın? bastata kayınvalıden evlenmenızı ıstemıyomuydu yani bastan beriii istemıyosa böle davranıyo olabılır dıe düşündüm....

Bizde bu durumlara gelmiştik anneme gittim güzel bir iş teklifi aldım olanlarıda kızıma bildirdim eşimlede görüşmedim ortalığı karıştıran kaynana tabi sonra eşim yalvar yakar özür barıştık anneside kuzu gibi oldu ben hiç pişman olmadım herkes yerini bilsin boyun eğme git kendine iş bul eşinlede konuşma ya seni ya annesi seçecek

iyi de sen kendin söylüyorsun bu kadın seni sevmiyor. senin adına iyi birşey söyler mi. yada oğluna hadi oğlum büyük ayıp etmişssin ara bakıyım babanı dermi. anlattığına dayanarak ben bile demez diyebili

Tabiki misafir hergün gelmez seninle hem fikirim ama eşin gelmesinden memnun. bunu eşine farklı bir dille anlatman gerekir ki, bu saatten sonra kesinlikle anlayamayacaktır.
Hiç kimse birbirini her gün aramak zorunda değill. vıcık vıcık ilişkiler kurmak zorunda değil. kaldı ki erkekler biraz daha ketumlardır bu konuda. ha özel gün olur, bayram olur dediğine kesinlikle katılıyorum.

o selam söylemiyorsa babana, sen söle babana eşimin sana selamı var diye. amaç üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi?

ha diyeceksin bu aşamad niye bütün fedakarlığı ben yapıyorum. çünkü yuvayı ayakta tutan her zaman için kadının özverisidir. ama deyecek adama, oda ayrı bir konu. eğer görücü üsulü yoksa, onu da sen seçtin.

çok doğru tesbitler..

Anası kurt
danası kuzu

keşke şu erkekler evlenmeden önce bir muayeneden geçi "kuzu değildir evlenebilir" raporu alsa...

Eğer devam edeceksen sakın annesinin yanında tartışma,kendi ailenden bahsetme

bu nedir ya emzikli bebeler gibi
Allah yardım etsin....

Tartışmak ve sorunlarınızı halletmek için kendi eviniz yok mu sizin ? Aileler sizin adınıza karar almış ve olay bitmiş bu kadar..

Üstelik ailesinin lafıyla sizi boşayan bir adamdam medet ummanız çok gurur kırıcı..Kendinize saygınız olsun.!

Bişey daha

kaynınız size maddi yardım yapıyormuş

işte buradan güç buluyorlar

Evleneli kısa zaman olsa da anladım ki restleşmek, zıddına gitmek her iki tarf için de hüsranla sonuçlanıyor. Eşler kendisini ve ailesini ezdirmeden orta yolu bulmalı. Sahipsiz değilim diye vurgulamak için öyle laflar söylenirse yutulmaya mecbur kalınır ya da işte böyle boşanmayla sonuçlanır. Ben bu konularda eski kafalıyım biraz. Boşanmak çok kolay. En ufak zorlukta mücadele etmeden, fedakarlık yapmadan "ben gidiyorum" diyorsa insan, zaten yuva kuramamıştır hiç.

Kusura bakmayın ama sizde bir asilik bir restleşme gördüm. Daha makul ve zekice davranıp kayınvalideyle sorunlarınızı çözebilirdiniz gibi geliyor bana. Şu saatten sonra yapılacak bir şey kalmamış zaten. Bundan sonraki hayatınız daha iyi olur inşallah

evliliği kurtarmak için yapılacak bir şey bence yok.eşiniz ister gözdağı olarak, ister gerçek fikri olarak boşanmayı teklif ediyorsa,olur deyin.görsün anyayı konyayı
benim anlamadığım bu aileler neden evliliğin içinde dururlar,acaba kendi yapamadıklarını karşı tarafa yaptırmak içinmi anlamıyorum.
bir erkek tamam annecim bende boşıycam onu diyorsa,kayınvalideye inat ben boşarım onu...
sessiz kalırsan bundan sonraki yıllar hep ezileceğini kabul etmiş sayılırsın..

Eşini seviyor musun?
Boşanma taraftarı değilin gibi geldi bana...
Öncelikle annen gelmesin. O annesini ne kadar karıştırmışsa sende karıştırmışsın aileni.
evlilik iki kişiliktir.
Eğer annen geldiysede hiç mutap olmadan alsın eni götürsün.... dava falan açma bekle ondan gelsin ilk adım olumlu veya olumsuz.

bu kadar sınıra dayanan ewliligin bitmesi daha saglıklı

konunun daha öncesi bilmiyorum ama burdan okudugum kadarıyla yorum yapma geregı duydum.. sanırım yeni evlisiniz eşiniz annesinin sözünü dinliyor ve sizin ailenizin içinde kayınvalideniz.. aradaki dengeyi sizin kurmanız gerekiyor çünkü doğanın kanunu erkek anneleri oğullarını kıskanır.. siz eşinize o tavizi vermişsiniz çoktan oysa ki aranızda ki en ufak problemleri ailelere yansıtmak yerine eşinizle konussaydınız ya da kayınvalidenizi bu kadar kendi yaşantınıza girdirmeseydiniz kusura bakmayın ama o kayınvali de dilini tutup otururdu. kayınvalidenizi evden kovmanız bana cok acayip geldi sanırım sizde biraz yerinizi bilmiyorsunuz bakın herşeyden önce o bi anne tamam kötü olabilir ama oğlunun da kötü olmasını istemez.. boşanıcaz demişsiniz şunu da unutmayın ki gelen giden den hiçbir zaman iyi olamyacaktır.. bence eşinizle konuşmayı deneyin kavga ıyı bır cozum degıldır umarım hakkınızda hayırlısı olur.. hepımızın esıyle problemlerı oluyordur ıllakı ama bunu aılelerı karıstırarak degıl kendı aranızda cozmeye calısırsanız ıyı bır sonuc elde edersınız kımse kımseyı sevmek zorun da degıldır ama saygı duymak zorundasınız herseyden once o sızden yaşca buyuk ve tecrubeli..

konu sahibi o kadar karışık anlatıyoki anlamadım bişi ama allah yardımcın olsun kaynana eş kayın ve tek başınıza siz anladım kadarıyla arkanda kapı gibi kocan yok ana agızlı bi eş bence uzamadan bitir :S ne saçma ya yazık bırakında aile olsunlar bu kaynanaları anlamıyom ya

ya seni ya annesini secıcek.. öyle bir dunya varda ben mi bilmiyorum acaba kimse kimseyi secmek zorunda degıl adam olacak karısına da sahıp cıkacak.. evlenılınce sadece aıleden kız cıkmıyor erkek de yenı bı hayat kuruyor secme secılme yok bence o annesi o karısı ıkısı de cok ayrı ıkısı de cok farklı bence

ben de yeni evli sayılırım 9 ay oldu. ilk aylar ben de sürekli ağlıyorsdum çok mutsuzdum evliliğe alışmak zor geldi. sürekli içli dışlı olmak zor geldi. ayrılmayı bile düşündüm ama eşime söylemedim. şimdiyse her şey yerli yerine oturmaya başladı. bence sen eşini seviyorsun ve ayrılmayı gönülden istemiyorsun aslında. eşinle konuş bence. çok kızıdğını öfkelendiğini bu nedenle öyle davrandığını söyle. ve eşine de sor gerçekten öfkeyle mi boşanalım dedi yoksa gerçekten istiyor mu. eğer kızgınlıkla söylediyse bir daha ikiniz de boşanma kelimesini ağzınıza almamak üzere söz verin. ailelerinize biraz mesafeli ve saygılı davranın. eğer seviyorsanız orta yolu bulmak zorundasınız. ben de anneme/babama kötü davranılmasını kabullenemem ama yanı şekilde ben de kötü davranamam ister seveyim ister sevmeyeyim. bir harekette bulunurken eşin sana yapsaydı sen napardın onu düşün. bence o da boşanmak istemiyordur ama annesini kovman ağır gelmiştir

biraz akıllı mantıklı davranın. sonra ikiniz de üzülürsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…