Arkadaslar merhaba,
Bir onceki konum surada;
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/gitmezsem.1084061/
Özetle; gorunurde hicbir somut sorun olmamasina ragmen kayinvalidem arkamdan esime eften puften sebeplerle sikayetlenmis, esim de tek tek cevap vermis ben yokken ve hemen bizi yola cikarmisti.
Sorum bayramda gitmesem mi idi, ama ben yine dayanamadim ve gittik.
Misafirlere kahve yap dedi.
Ben yaparken de kopuklerini alsaydin ya kasikla dedi.
Ben de sen alsaydin dedim.
Cunku iki cezve yapiyorduk.
Bunu kostura kostura kayinpedere anlatirken esim geldi, ne oldu dedi, annem yine bir seyler anlatiyor babama dedi.
Ben durumu anlattim ve esime dedim ki bu sondu.
Cigerlerime kadar doldum.
Bu aksam konusacagim, yuzlesecegim.
Benim her lafimin altinda bir sey aramak, sacma sapan sikayetler, kayinpeder de dahil tavirli olmalari canimi epeyce sikti.
Nitekim konustum herkes varken.
Arkamdan konusuyor ve tavir aliyorsunuz ancak tavsan daga kusuyor, dagin haberi olmuyor.
Ben sizin dusmaniniz degilim.
Kirilsam da yine de geldim, kimse gulluk gulistanlik degil, herkes birbirini idare ediyor her iliskide bu boyledir, her seyi gorup duymayacagiz, biz bir aileyiz dedim.
Bir sorun varsa bunu benimle konusun diyerek bitirdim.
Konular arasi gecis yaparken kayinvalidem sen kahvehanenin önünden gectin, ben sana kizdim gibi bir sey dedi.
Kizim uyaninca konu orada kaldi.
Fakat bu lafa o kadar sinirliyim ki.
Sonradan dank etti bana, ukte kaldi icimde.
Bu ne demek ya hu?
Kaldi ki modern bir aile ama iste kahvehanenin onunden kadinlar gecmemeli vs gibi geleneksel fikirleri de var.
Kahvehane ve park yanyana.
Onunden gecme durumu yok ve o aksam kendi gordu beni, nerede oldugumu, kizimla parkta oldugumuzu.
O aksam kayin aile komple tavirliydi da ben bir sey anlamamistim.
Kizim seslenince dahi bakmamislardi.
Ustelik ben daha hassasimdir bazi konularda onlara gore.
Ona ragmen bu neyin suclamasiydi?
Ne demek istiyor yani, ben bilerek erkeklerin onune mi gectim, yahut ayip gunah bilmiyor mu demek istiyor, bu ne demekti ya hu?
Esime nicin sessiz kaldin, ben birden afalladim dedim.
O da ben seni biliyorum, kim ne derse desin, carsaf carsaf iftira dahi atilsa sana, ben esim ne derse o dogrudur derim, bir an suphe duymaam, anneme laf anlatmanin zorlugunu da biliyorsun, bir de ben de sasirdim birden vs dedi.
Esime kirildim yine de.
Haksiz miyim?