kaynanam ve bebeğim

kuzey2706

Guru
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2013
83
28
288
merhaba kızlar .. 2,5 yaşında oğlum var kaynanamla aynı binada oturuyoruz çocuğuma o bakıyor işleri olduğu zamanda elinden geldiğince annemde bakıyor destek oluyor .. bu ay eltim doğum yaptı kaynanam 15 gün orda kalıcm dedi bakamam çocuğa dedi bende çocuğu köyde bırakmak zorunda kaldım ve ilk kez ayrıldım istanbula döndük eltim doğum yaptı ve 1 gün orda kalmadı hep hastayım diye çamura yattı şimdi aramız çok iyi değil oğlum ay sonu gelicek ve bakmak istemediğini söyleyecek sanırım şuan küçük olduğu için kreşe vermek istemiyorum bakıcıyada güvenemiyorum .. buarada ben doğum yapınca 1 çeyrek taktı eltime 3 çeyrek takmış düğündede ayırım yaptılar ben hiçbişey görmedim ona koşa koşa herşeyini yaptılar bende şimdi çocuğuma bakmak istemezse ona ağız eğmek istemiyorum zaten bana bütün havası çocuğa baktığı için.. eltim ağzına gelir söyler iş güç yapmaz kaç kez kavga ettiler gene onu yere göğe koymuyor ben bunların hiçbirini yapmadığım halde ufacık bişeyde küser bütün nazı niyazi ayrımı bana bıktım artık bu kadından 2 yıl çocuğa baktı ağzımdan burnumdan geldi çocuğa bakmak istemezse nasıl bir tavır takınmalıyım ona muhtaç olduğumu hissetmesini hazmedemiyorum ve sırf bu yüzdende çocuğa baksın diye eskisi gibi olmak istemiyorum zaten yazın şehir değiştircez sırf bu kadın yüzünden sadece 7-8 ayım kaldı ve bu süreyide onla mesafeli geçirmek istiyorum

bez kullanıyoruz hala çok hasta olur diye korkuyorum konuşmuyoda hala birisi bişey yapsa söyleyemez diye endişelerim var .. kesinlikle eltimle kendimi kıyaslamıyorum ben bunların yaptığı ayırıma çok kızıyorum ona 3 tane takıyoda bnm çocuğma niye 1 tane takıyor biz başka bişey mi doğurduk buna bnm öfkem yoksa ne yaparsa yapsınlar umrumda değil

bende seninle aynı durumun içerisindeyim. bırak eltine ne yaparsa yapsın zaman bırak ve izle ilahi adalet döner dolaşır yerini bulur. Çocuğun için sabretmelisin 7-8 ay bişey değil gelir geçer. mesafeli bi şekilde ilişkini sürdür.

Ne olursa olsun o kadında çocuğunuza 2 sene bakmış sonuçta.2 sene bakıcı tutsanız kim bilir ne kadar para verirdiniz.
Bu yüzden bana bir tane çeyrek takıldı eltime daha çok şey yapıldı demeniz doğru değil bence.
Kv'nize minnet etmek istemiyorsanız ya kendi annenize baktıracaksınız ya da en temizi kreşe vereceksiniz.

Çocuğunuz kreş için küçük değil, kızım 2 yaşında başladı. Bezleniyordu, kreşe giden çocukların zaten çoğu bezleniyor. Hastalıktan kaçış yok, toplumun içine katılmaya başladıklarında illa ki hasta olacaklar. Kızım bir hafta hasta, bir hafta iyiydi. Bunu bağışıklık sistemi gelişiyor olarak görmek gerekiyor.

Kayınvalideniz ayrımcı, kötü, nazlı bir insan olabilir ama 2 sene çocuğunuza bakmış, buna minnettar olmanız gereken yerde, çocuğuma baktı, ağzımdan burnumdan geldi, bir sürü afra tafra yaptı diyorsunuz. Yani kayınvalidenize güvenip çocuk yapmadığınıza göre, memnun değilseniz kendi başınızın çaresine bakmalıydınız.

Eltiniz mevzusunda da belki sizin çocuğunuza baktığı, emeği geçtiği için, eltinize karşı borçlu hissetmiş, daha çok altın takmıştır. Bir de uzakta olan her zaman daha kıymetli olur ya, çok yüz göz olunca insanlar hak ettiğiniz değeri genelde vermezler. Belki durum budur.

bunlar iflas ettiğinde eşim varını yoğunu bunlara verip borçlarını ödemiş bunu kendileride söylüyor ve bize hiçbir katkısı olmadı sadece baktığı 2 sene ondada birsürü kaytarma işi çıkardı kışın 1 hafta o bakıyo bi hafta annem bakyıo yazın annem köyde olduğu için kayınvaldemde daha çok kalıyo çocuk yok belim ağrıyo varislerimi aldırcm fizik tedavisi görcem tatil yapar 1 ay kalır kendisi evlendiğimden beri doğur ben bakıcm dedi genç kadın bari bu kadar desteğiniz olsun çevremde görüyorum millet torununada bakıyo neler nelerde yapıyo biz naptık ki buna sgk sını ödüyoruz eşim altın alıyo bnm annemde o kadar baktı daha eşim bir çorap almadı anneme... tabiki bakıcklar torunları bakmıyorum deseydi başından beri bende ona göre yoluma bakardım ben o bakıck die evimi taşıdım alt katına geldim yol sorunu olmasın die eve tadilat yaptım dalga mı geçiyolar şimdi benle 2 yıl ya sanki 10 yıl baktı .. eltime hakkı geçmediği için değil onlardan çekindiği için yapıyor

Bezli de alıyorlar. Benimki de konuşmuyor ama çocuklar kendisine nasıl davranıldığını bilir. Allah korusun olumsuz bir şey olursa belirtir anlarsınız. Ayrıca yavaş yavaş tuvalet eğitimine başlayın sabah altı kuru uyaniyorsa.

2.5 yaş kreş için küçük değil 36 aylıkta devlet anaokuluna aliyo

peki ben sabah 7,30 evden çıkışım akşam istanbul trafiğine bağlı olarak 7-7,30 da evde oluyorum bu kadar saat kreşte kalırsa çocuk ziyan olur mu işten çıkmak son çarem ama kredi borcumuz var ve 13 yıllık işyerim nasıl olur bilmiyorum :/

Yoo neden olsun. Bir şey olmaz Allah'ın izniyle. Kahvaltısını öğle yemeğini ikindi yemeğini veriyorlar oyun oynuyor öğle uykusuna yatıyor. Sizi özler ama alışır. Babası kaçta çıkıyor isten.?

içimi rahatlattınız bu konularda tecrübesi olan kimse yok etrafımda kafamda bunları düşünüyodum .. babasıyla aynı saatte geliyoruz genelde ama o belki şartlar değişince biraz daha erken gelebilir

içimi rahatlattınız bu konularda tecrübesi olan kimse yok etrafımda kafamda bunları düşünüyodum .. babasıyla aynı saatte geliyoruz genelde ama o belki şartlar değişince biraz daha erken gelebilir
Ben daha erken alıyorum öğretmenim. Ama 10 aylık bebeğini de krese vermek zorunda kalan var. Hayat şartları çok zor. Deneyin arkadaşlarıyla beraber olmak ona da iyi gelecektir. Babası erken çıkarsa o alır duruma göre plan cizersiniz.

Pedagoğa sormalı ya da netten araştırmalısınız. Evet 6 aylık bebeğini mecburen kreşe veren de var ancak küçük yaşlarda birebir ilgi ve bağlanma olması gerek. Kreşte kendisiyle sürekli ilgilenen bir kişi olmalı ve bu kişi değişmemeli. Yoksa ciddi sorun olabiliyormuş. Ama bunda kritik yaş sınırı neydi hatırlamıyorum. Belki sizin için böyle sorun olmaz

kişi ne yaparsa kendine yapıyor konu sahibi
gün olur devran döner

benim kızım da 3 yaşını yeni doldurdu bakıcı srunlarından dolayı hiç istemediğim halde bizde kreşe yadıracağız
iş yerinde arkadaşlarım 1 1,5 yaşında verdiler hep kreşe bakıcı sorunlarından

şimdi herkes göreceksin süper olacak diyorlar

ilk 1 yıl illa ki hasta olacaklarmış ama hangi yaşta verirsek verelim durum böyleymiş

sizin yerinizde olsam o kv ye vereceğime kreşe veririm

Maddi olarak yardımınız dokundu diye kayınvalidenizi bakıcı bellemişsiniz siz. Kusura bakmayın ama haklı da olsanız bu üslup sizi kesinlikle haksız yapıyor. Insanlar onlara yardımcı oldunuz diye çocuğunuza bakmak zorunda değil. Rahatsız oluyorsanız harcadığınızı kendilerinden aynı şekilde tazmin edebilirsiniz. Ben insanlardaki bu torunu değil mi bakacak tabi zihniyetini anlamıyorum. Bence acilen bu düşünce yapınızı değiştirin ve çocuğunuza bir bakıcı ya da kreş bulun. Her iki taraf için de en doğrusu bu olur. Ve bence kayınvalidenizin sözüne güvenerek çocuk yapmamalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…