bez kullanıyoruz hala çok hasta olur diye korkuyorum konuşmuyoda hala birisi bişey yapsa söyleyemez diye endişelerim var .. kesinlikle eltimle kendimi kıyaslamıyorum ben bunların yaptığı ayırıma çok kızıyorum ona 3 tane takıyoda bnm çocuğma niye 1 tane takıyor biz başka bişey mi doğurduk buna bnm öfkem yoksa ne yaparsa yapsınlar umrumda değil
aksine daha rahat edersiniz ve baştan beri neden vermemişim ki diye pişmanlık duyarsınız. Yeter ki araştırıp güvenilir bir kreş bulun. Allah rast getirsin inşallah...içimi rahatlattınız bu konularda tecrübesi olan kimse yok etrafımda kafamda bunları düşünüyodum .. babasıyla aynı saatte geliyoruz genelde ama o belki şartlar değişince biraz daha erken gelebilir
Benim oğlum da bezliydi başlağıdında, 18 aylık başlamak zorunda kaldi şartlardan dolayı. Kreşe verin, bebeğiniz ufak değil.bez kullanıyoruz hala çok hasta olur diye korkuyorum konuşmuyoda hala birisi bişey yapsa söyleyemez diye endişelerim var .. kesinlikle eltimle kendimi kıyaslamıyorum ben bunların yaptığı ayırıma çok kızıyorum ona 3 tane takıyoda bnm çocuğma niye 1 tane takıyor biz başka bişey mi doğurduk buna bnm öfkem yoksa ne yaparsa yapsınlar umrumda değil
+1Maddi olarak yardımınız dokundu diye kayınvalidenizi bakıcı bellemişsiniz siz. Kusura bakmayın ama haklı da olsanız bu üslup sizi kesinlikle haksız yapıyor. Insanlar onlara yardımcı oldunuz diye çocuğunuza bakmak zorunda değil. Rahatsız oluyorsanız harcadığınızı kendilerinden aynı şekilde tazmin edebilirsiniz. Ben insanlardaki bu torunu değil mi bakacak tabi zihniyetini anlamıyorum. Bence acilen bu düşünce yapınızı değiştirin ve çocuğunuza bir bakıcı ya da kreş bulun. Her iki taraf için de en doğrusu bu olur. Ve bence kayınvalidenizin sözüne güvenerek çocuk yapmamalısınız.
Maddi olarak yardımınız dokundu diye kayınvalidenizi bakıcı bellemişsiniz siz. Kusura bakmayın ama haklı da olsanız bu üslup sizi kesinlikle haksız yapıyor. Insanlar onlara yardımcı oldunuz diye çocuğunuza bakmak zorunda değil. Rahatsız oluyorsanız harcadığınızı kendilerinden aynı şekilde tazmin edebilirsiniz. Ben insanlardaki bu torunu değil mi bakacak tabi zihniyetini anlamıyorum. Bence acilen bu düşünce yapınızı değiştirin ve çocuğunuza bir bakıcı ya da kreş bulun. Her iki taraf için de en doğrusu bu olur. Ve bence kayınvalidenizin sözüne güvenerek çocuk yapmamalısınız.
ama siz hic konusmadiniz mi anlamadim.
yani eltiniz dogum yapacak, o da onun torunu, doguma gitmek istiyor mus vs diye sormadiniz mi?
benim de kv bakiyordu ogluma, eltim dogum yapmadan doguma gidecek mi giderse ne kadar kalacak vs konusup ona gore bir plan yaptik.
krese gonderebilirsiniz, hatta konusmuyor yazmissiniz, bu yonden de faydasini gorursunuz, yine kreslerde bu yas grubuna tuvalet alistirmasi da yaptiriyorlar, eger ki guzel ilgili bir yer bulursaniz iyi olur gorusundeyim.
Çocuğunuza bakici yok, ama sorun altin! Hayir yani 4 altin taksa, kv'deni çokmu sevecektiniz? Çokmu değerli olacaktiniz?
Ve kreş için 2,5 yaş hiçte erken değil. Çocuk bare sosyallesşir. Konuşmasina fayda olur. Kv'de tüm gün onun ile pedagojik etkinlik yaptiğini sanmam. Iyi bir kreş seçin çocuk gitsin.
Bakmayacaktı madem o zaman söyleseydi bunu elti falan bahane etmeseydi de bu kızcağız da baştan bir çare düşünseydi. Bir mecbur değildir gidiyor şu forumda. Evet mecbur değil. O zaman açıkça söyleyecek güzel kardeşim.Ben bunu anlamıyorum ya. Hickimse cocugunuza bakmak zorunda değil. Ve bakıyorlarsa bu gerçekten buyuk bir nimet. Bence minnet duymalısiniz. Ama siz yok ceyrekti yok oydu. Yapmayin Allah askiniza ya. El kadar bebeginizi tanimadiginiz insanlara birakmadiysaniz simdiye kadar kayinvalideniz sayesinde. Ben bırakıcam mesela, ve yine de kimseye kizamiyorum. Çünkü çocuk benim, başka kimsenin değil.
Bence yanlış düşünüyorsunuz.
Ben bunu anlamıyorum ya. Hickimse cocugunuza bakmak zorunda değil. Ve bakıyorlarsa bu gerçekten buyuk bir nimet. Bence minnet duymalısiniz. Ama siz yok ceyrekti yok oydu. Yapmayin Allah askiniza ya. El kadar bebeginizi tanimadiginiz insanlara birakmadiysaniz simdiye kadar kayinvalideniz sayesinde. Ben bırakıcam mesela, ve yine de kimseye kizamiyorum. Çünkü çocuk benim, başka kimsenin değil.
Bence yanlış düşünüyorsunuz.
Bakmayacaktı madem o zaman söyleseydi bunu elti falan bahane etmeseydi de bu kızcağız da baştan bir çare düşünseydi. Bir mecbur değildir gidiyor şu forumda. Evet mecbur değil. O zaman açıkça söyleyecek güzel kardeşim.
Canım istryerek yada istemeyerek 2 yıl çocuğuna bakmış. Aylık en az 1500 den versen bakıcıya dünya para eder, 2 çeyreğin lafı olmaz. Sen hiç konu bile etme. Ben bakmam dersede hakkı kadının. Herkes torun bakmıyorki. Başka dargınlıklarınuzı bilemem de
Ben sizin hayatınızdaki detaylari bilemem yalnızca yazdıklarınızı bilebilirim. Her ne olursa olsun yine de bakma yükümlülükleri yok. Aile kavramınız buna müsait olabilir ama belli ki kayınvalidenizinkiyle uyuşmuyor. Yaşlandıklarında siz de onlara aynı şekilde karşılık verirsiniz ki zaten sizin de bakma zorunluluğunuz yok. Sizi tanımıyorum ama benden size naçizane tavsiye; hiç kimseye güvenip bu denli ümit bağlamayın sonunda siz zorda kalırsınız. Inşallah bir an önce çocuğunuza kavuşursunuz.bir anne baba olarak evladına yardımcı olmak bakıcı bellemek mi ? ayrıca şuan çok öfkeliyim çocuğumdan ayrı kalmak zorunda kalmışım hemde boş yere buraya sert cümleler kurarak yazmış olabilirim ama onlara karşı bir saygısızlığım olmadı sizin evladınız tek kişi çalışarak geçinemiyorsa sizden anne çocuğa bak eşimde çalışsın dese yok ben gezip tozucam çocuğa bakamam demek ne kadar anneliğe sığıyor bnm mantığım vicdanım bunu kabul etmiyor ... Ayrıca kayınvaldemin ayağına dolaşan yok hayatında hiç çalışmamış ben onun hayatından hiçbir şeyi geride bırakmadım istediği yere istediği zamnda gitti 2 yaşında zaten oğlum yıllarca ben ona çocuk bağlamadım .. ayrıca yaşlandıkları zaman biz onlara baktığımızda onlarda bizi mi bakıcı tutmuş oluyo ozamn nerde kalıyo bu aile kavramı ilkokula gidene kadar bakan insanlar biliyorum hiç seside çıkmıyo bnm çocuğumu köyde bıraktıda naptı evde oturuyo insan torunundan kaçar mı ya
Torun bakmaktan altın takmaya nasıl geldiniz ki, fazla takması doğru degil tabi ama iki bucuk sene bebeginize bakmış yani bakıcıya bırakmak zorunda kalmamışsınız, e şimdi de eltiniz doğum yapmış yenidoğan bebegin bakımı daha zor onun bebeğine bakması daha olağan bir durum değil mi neye takıldınız anlayamadım tam olarak?
Vallahi ilginç bakış açısı. Peki iki yılı noldu kadının? Çöpemi atıldı.ben yazdıklarımı okudysanız çeyrek takmadı bana diye konu açmadım pat diye bni yarı yolda bırakmasını anlamadım zaten ben 7-8 ay snra gidiyorum bakmayacaksa bakmıyorum deseydi alicengiz oyunları nedir yani evet herkes torun bakmıyo bakanda nasıl bakıyo ama bunun bakmaya engel hiçbişeyi yok zaten evde oturuyo bişey yapmıyoki ne var destek olsa yarın bign bnm yanımda nasıl kalıck hangi yüzle kalack ben bu günleri atlatırım ama bugnün yarınıda var aileysen elinde imkanın varsa bide anneysen sorumlulukalrın hayat boyu olacaktır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?