Bence çok abartıyorsun, hadi biraz polyanacılık oynayalım; sizinle hiç ilgilenmeseydi, çocuğuna hiç bakmasaydı, daha kötü laflar soksaydı napacaktın?
Öncelikle şanslısın hem annene hem kayınvalidene aynı uzaklıktaymışsın, başında anneni ikinci plana itmesine müsaade etmicektin, annenin yerinde olsam kırlılırdım, olayı eşinle birlikte çözebilirdiniz, ctesi kayınvalidene gittiysen pazar günü çağırdığı zaman epeydir gitmedim anneme gidicem diyebilirdin.
Sana o zaman yine bir laf sokabilirdi ama en azından kendi annenle görüşmüş olurdun, ikinci plana itilmemiş olurdu, kayınvalidene de bu kadar tolerans vermediğiniz için bir süre sonra ümidini kaybederdi.
Bebek bizde de 40 ı çıkıncaya kadar hergün yıkanır, ben bir zaranını görmedim şimdiye kadar, göbeğinin düşmesini beklerseniz kokar o çocuk.
Birer haftayla bakıyorlarmış e ne güzel, senin iki tane baktıracak yakının var benim hiç yok, ailem uzakta kayınvalidem yaşlı bakamaz, görümceler falan da bakmıyor, yapacak birşey yok erteleyebildiğim kadar erteliyorum çocuk yapmayı.
İnan o kadar dert var ki bu anlattıkların çok büyük bir sorun değil, herkes aynı değildir bebek bakımında hep yaşanır bunlar, herkes kendi bildiğine iyi der diğerini beğenmez.
Eve misafir çağırması da kaç kez oldu bilmiyorum her hafta böyleyse zor ama ara sıra oluyorsa, kadın sıra ona gelince çağırmak zorunda kalıyordur, eve gelince bulaşıkları makinaya yerleştirir biraz toparlarsın, sonuçta bebeğine bakıyor bu kadarcık nazı çekilir.
Bizim bir tanıdığımız vardı, bakıcı buzdolabında ne var ne yok bitiriyormuş aldığımız kahvaltılıklar bir hafta yetmiyor diyordu.
Çok rahatsız oluyorsan iki elde zor oluyor biriniz bakın sadece çocuğun da düzeni bozuloyor falan de, kayınvaliden sürekli bakmayı kabul etmez bence çünkü sosyal bir insan anladığım kadarıyla annen bakar.