Kaynanam ve bebeğim

Bebeğini kayınvalidenden uzak tut (bakım anlamında). Ben 3 tane büyüttüm sen bilmezsin de ne demek?? izin versin de sen de bil. Eğer bebeğine bakacaksa annen baksın; sonra da kreşe ver. Ya da kayınvalidenle annen sırayla bakıyorlarsa rica et konuş evine misafir toplamasın. Sen işten gelince evinle bebeğinle mi ilgileneceksin yoksa mutfak mı toplayacaksın ??

Haftaya sıra ona gelecek ilk işim misafir toplama demek olucak ama dinliceni sanmıyorum umursamaz davranıyor.Seni trışlamıyor anlıcan
 
Bence çok abartıyorsun, hadi biraz polyanacılık oynayalım; sizinle hiç ilgilenmeseydi, çocuğuna hiç bakmasaydı, daha kötü laflar soksaydı napacaktın?
Öncelikle şanslısın hem annene hem kayınvalidene aynı uzaklıktaymışsın, başında anneni ikinci plana itmesine müsaade etmicektin, annenin yerinde olsam kırlılırdım, olayı eşinle birlikte çözebilirdiniz, ctesi kayınvalidene gittiysen pazar günü çağırdığı zaman epeydir gitmedim anneme gidicem diyebilirdin.
Sana o zaman yine bir laf sokabilirdi ama en azından kendi annenle görüşmüş olurdun, ikinci plana itilmemiş olurdu, kayınvalidene de bu kadar tolerans vermediğiniz için bir süre sonra ümidini kaybederdi.
Bebek bizde de 40 ı çıkıncaya kadar hergün yıkanır, ben bir zaranını görmedim şimdiye kadar, göbeğinin düşmesini beklerseniz kokar o çocuk.
Birer haftayla bakıyorlarmış e ne güzel, senin iki tane baktıracak yakının var benim hiç yok, ailem uzakta kayınvalidem yaşlı bakamaz, görümceler falan da bakmıyor, yapacak birşey yok erteleyebildiğim kadar erteliyorum çocuk yapmayı.
İnan o kadar dert var ki bu anlattıkların çok büyük bir sorun değil, herkes aynı değildir bebek bakımında hep yaşanır bunlar, herkes kendi bildiğine iyi der diğerini beğenmez.
Eve misafir çağırması da kaç kez oldu bilmiyorum her hafta böyleyse zor ama ara sıra oluyorsa, kadın sıra ona gelince çağırmak zorunda kalıyordur, eve gelince bulaşıkları makinaya yerleştirir biraz toparlarsın, sonuçta bebeğine bakıyor bu kadarcık nazı çekilir.
Bizim bir tanıdığımız vardı, bakıcı buzdolabında ne var ne yok bitiriyormuş aldığımız kahvaltılıklar bir hafta yetmiyor diyordu.
Çok rahatsız oluyorsan iki elde zor oluyor biriniz bakın sadece çocuğun da düzeni bozuloyor falan de, kayınvaliden sürekli bakmayı kabul etmez bence çünkü sosyal bir insan anladığım kadarıyla annen bakar.

aynı dert bendede var ikizlerimle basbasayım annem yurt dısında kaynanam ayrı sehirde cok zor
 
Canım konunu sabah okumuştum,zor bir durum gerçekten.
Kayınvalidene maalesef laf anlatamazsın.Öyle görmüş,öyle gider.

Eşine yakınırsan elbette seni anlamaz çünkü eşinin de bebek bakımından anladığı aynıdır.Onu annesi büyütmüş,"annem iyi bakamıyor" der mi hiç ?
Zaten babaların çoğu,bakım konusunda,anneler kadar titizlenmez.Zorlama bırak uyumasın,istemiyorsa yedirme,boşver istiyorsa yapsın derler.
Çocuk ağlamasın da ne yaparsa yapsın havasında olurlar:)

Sen bu meseleyi başka yoldan çözmelisin.
Annen iyi bakamıyor diyerek değil de annen yoruluyor,anneme daha çok söz geçiriyorum,daha çok nazım geçiyor,annene onu yap-bunu yapma diyemiyorum ayıp oluyor,çocuk anneme alıştı,orada daha rahat uyuyor gibi...
Veya kayınvalidene bıraktığın günleri yavaş yavaş azaltarak kesmeyi deneyebilirsin.
Bugün annemlerin orada işim var,bugün annemlere dayımlar gelecekmiş,bebeği görmek istiyorlar gibi bahaneler olabilir.
Annen müsaitse,bir süreliğine,bebeğe sizin evde bakmasını önerebilirsin.Annem bizde bakıyor,böylesi daha rahat diyebilirsin.

Bebeğim zaten benim evimde bakılıyor.Hafta içi çalışıyorum.C.tesi Pazar evdeyim.Onlara bırakıp gitmek zorundayım.Ha bu arada kaynanam kendi evinde bakmak istiyor ama onun geleni gideni hiç bitmiyor ve bebeğim onda kucaktan kucağa gezer.Abartmıyorum ama çok seviyor gezmeyi,insan ağırlamayı.Evi hep misafir dolu komşuları hep onda herkez onu kullanıyo o da beni seviyolar ki geliyolar havasında. Bebeğimi o kalabalığa bırakmak istemiyorum.Herkezin elinde kukla mı olsun.Aama annemin evi bahçeli o istiyor diyo bana ver bende evde işimi yapayım hem bahçede gezinsin güneş alsın beşik kurayım ama diyorum sana verirsem kaynanam da dicek bana ver annene veriyon ya diye. sırf o yüzden annemin bahçeli evini bile kullanamıyom.Annemde kurunun yanında yaş ta yanıyo ama diyo ve kızıyo.Haklı ama kaynanam da isticek sonra kendi evinde bakmayı halbuki kaynanamın apartman ortamı annemle bir değil.
 
Evet şanslıyım 2 bakıcım var.Ama çocuğuma bakıyor diye de onun saçmalıklarınıa katlanmak zorundamıyım.Annem kendi kızının eviyken kimseyi çağırmaz misafirliğe bana.Evime gelirsiniz ben oraya bebek bakmaya gidiyorum diyor gelmek isteyenlere..Kaynanam gene bu hafta bakma sırası bende gelin oraya der benim yanımda bile.Geçen gün partili kadınlar geziyolar evleri kağıt dağıtıyolar nedese beğenirsn. Buyrun hanımlar bi kahve içelim .Şok oldum ben ev sahibi olarak dememişim o çağırıyor kadınları bereket gelmediler ne canım sıkıldı.Kimin evine kimi çağırıyosun.Hayatımda görmediğim kadınları evime toplucak.Eşime desem ne var bunda der savunur annesini yanlızım bu yolda arkadaşım haksızmıyım sen söyle kızmakta.
Tabii ki zorunda değilsin, mesela benim arkadaşımın bebeğine annesi kendi evinde bakıyor ve sürekli misafirleri gelir yapacak birşey yok, bebek var diye insanlara gelmeyin denmez. Direk söyleyemiyorsan dolaylı olarak anlatabilirsin, mesela kalabalık ortamdan bebek etkileniyor o yüzden haftasonu arkadaşlarımı çağırmaktan vazgeçtim gibi.
 
evet zor bir durum biliyorum ama hiç tanımadığı bir bakıcıya emanet etmekdense kaynanana emanet etmen daha iyi ama annende bakmalı oda ayrı bir durum ne yazıkki annemde kayın validemde başka ildeler bende 6 ay anca izin aldım dogumdan sonra bizde şimdiden bakıcı derdine düşdük ah ah ne olcak bu bayanların dertleri
 
Konu sahibi arkadaşım, ilk mesajınızı o kadar çok değiştirmişsiniz ki ilk mesaja dayanılarak yazılan pek çok şey havada kalmış. Bence orjinal mesajda bahsettiğiniz şeyleri tamamen yok etmeseydiniz daha iyi olurdu. Konuyu ilk defa okuyacak kişilerin zorlanabileceğini düşünüyorum.
 
Konu sahibi arkadaşım, ilk mesajınızı o kadar çok değiştirmişsiniz ki ilk mesaja dayanılarak yazılan pek çok şey havada kalmış. Bence orjinal mesajda bahsettiğiniz şeyleri tamamen yok etmeseydiniz daha iyi olurdu. Konuyu ilk defa okuyacak kişilerin zorlanabileceğini düşünüyorum.


Yorum yazan arkadaşım iyi diyosun da dile kolay 8 ay geçti bu zamana gelene kadar ve kendiliksiz bir insan olan kaynanamla yaşamadığım saçmalık kalmadı.İçim o kadar dolu ki hangisini yazayım şaşırdım biraz dağınık anlamlı olmuş olabilir ifadelerim ama anlamanı dilerim.
 
Yorum yazan arkadaşım iyi diyosun da dile kolay 8 ay geçti bu zamana gelene kadar ve kendiliksiz bir insan olan kaynanamla yaşamadığım saçmalık kalmadı.İçim o kadar dolu ki hangisini yazayım şaşırdım biraz dağınık anlamlı olmuş olabilir ifadelerim ama anlamanı dilerim.

sena ya katılmadan edemeyeceğim?

Kendiliksiz ne demek?
 
Bende konuyu okudum, arkadaşların verdiği cevaplara baktım, bunlar neden bahsediyor, acaba başka bir konu daha varda ikisine bir arada mı cevap veriyorlar diye düşündüm. Cevaplarda askıda kalmış bayağı.
 
konunuzu neden değiştirdiniz:26:
 
k.v.ni kendinden nefret ettir. surat as, hiç oralı olma, kendini senin evinde rahat hissetmesin bakalım gelmek isteyecek mi :)) ayt sinir oluyorum k.w.delere kötüyüm ben kötüyüm kötüyüm kötüyüm :))) şaka ya baksın ne olacak ki eşinle aranda sorun olmasın bence:68:
 
benimde bir kızım var 10 ayını doldurdu 2 aydır çalışlıyorum ve kızıma annemin bakmasını istiyorum çünkü günlük verilmesi gerekn devam sütünü vermiyo gerek yokmuş damlaları unutuyo ve kızımın uyku ve davranışları düzeni tamamen değişiyo:43:
 
vallaha bende 5 ay once doğum yaptım kayınvalidem kaldı yanımda 24 gün burnumdan getirdi kızımın süt annesi gibiydim emdiriyordum kucağımdan alıyordu hiç çocuğumu sevemedim o gidene kadar kıskanç kadıbn kendinin kızı yok çatladı hasidinden
 
Back
X