Kaynanam ve Eltim!

canimogullarim

Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2014
55
4
18
35
İstanbul
Merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım. sıkıntımı paylaşmak akıl danışmak istiyorum yardımcı olursanız seviniriM.Kaynanam iyidir ama eltimde kuyumu kazmaya calısıp onu doldurusa getiriyor. kaynanam diger gelinini tutuyor ve benim onun gibi olmamı istiyor hep gideyim geleyim yanından ayrılmayayım istiyor. eltim bana gelince mesafeni koru gibi laflar ediyor kaynana için ama kendisi hiç kaynanadan çıkmıor.Bktm artık bu durumdan cok sıkıldım inanınki her gün bakalım ne zaman arayıp cagırcak diye telefonu gozler oldum. dügün öncesi de her alısveriste esya fln. bizimle gelip herseyimize karısmıslardı anlayacagınız bir cehalet yumagına sarıldım BebeGimle birlikte ve yorgunum bazen evliligimden sıkıldıgımı ve evime dönmek istedigimi hissediyorum lütfen yardım edin...

Son düzenleme:
Merhaba. Canim bence git calis evdr bos bos oturdufun icin srni cagiriyo cani sıkılıyordur kesin dua et bence her dakka sana gelmiyor. Calismak ıstemiyosan bi aktivite yap bence sppra git veya ismekin kurslari var vaktini boyle seylerle degerlendir bence bu sefer sen mesgul oldugun icin sana ikide bir gel diyemicek. Eltin konusunda da dikkat et oyleleri cok fena ya

evet canım haklısın önerin için tesekkur ederim. beni boş sanıyor ve daha yeni evliymiş ne iş olacak diye düsünüyor. kursları bende dusundum ve basvurucam en kısa zamanda. kurabiye işi için bi yola cıktım evde bakalım ikiside olursa rahat olacağım galiba Evet elti nedir ki derdim neden anlaşamayayım derdim ama gerçekten anlaşamıyoruz çünkü bilmişlik yapıyor ve herşeye burnunu sokuyor. alısverise gitsem illa eltimle ya da kaynanamla gidicem oyle dusunuyor kaynanam eltimle alısverise en son cıktıgımda ozel yasantıma karısmıstı. bir camasır alacaktım onun icin sana daha erken lafları falan etti bana 2 aylık evliyken! birdahada eltimle alısverise cıkmadım o yuzden ne ilginc insanlar var degil mi ya...

Aynen cok sacma onu ilgilendirmez ki. Iste kafa yapin uymuyor onunla cikmak biseyleri birlikte yapmak zorunda değilsin tabiki de bosver takmamaya calis umursama kursa falan gidersrn yeni arkadaslar edinirsin daha iyi olur yani kafa yapina uyan kisiler birlikte cikip gezebiliceginiz kisiler falan cok zorlarsa tepen atti mi ya kaynanana soylersin yada kendisine uygun bir dille hani ben tek alisverise cikmayi seviyorum veya bizim kafa yapimiz uymuyor disari cikmak istemiyorum falan ama bu baya acik sozlu oldu kaldorabilir mi bilemicem

kaynanan ve kayınpederinde sorun yok bütün bunlar eltinin başının altından çıkıyor gibi görünüyor. Eltine çok dikkat etmelisin.. Ayrıca senin yerinde olsam uzak durmazdım yakınlık gösterir samimi olurdum en azından kısa bir süreliğine.. çünkü eltin yakınlık göstermiş sendende aynı şeyi bekliyorlardır. sen daha çok samimi oldukça eltinde kıskançlıktan gerçek yüzünü göstermeye başlayacaktır

Eltin kesin kaynanaya yaranmak icin oyle yapiyo hani sen uzak durcan da o yakin olcak falan ya sirf eltini sinirlendirmek icin kaynananla samimi olucaksin kendini sikintiya sokucaksin bu sefer sen yaranmak icin yapiyo gibi olcaksin o da boyle dusunucek bence :26:

Valla canım diğer gelin yerden yerede vursa kaynanam onu çok seviyor. Açık sözlüyüm bende anlatıyorum her gün her gün sana gelemem evimde işim gücüm var ben diğer gelinin gibi değilim diyorum yalnızlıgı severim diyorum evet onun gibi olsaydın en basta olurdun onun gibi olamazsın diyor . bir türlü kendimi anlatamıyorum kadına benim ailemden daha cehalette kalmıs bi ailesi var esimin geleneklerine baglılar. esim durumumuz iyi oldugu icin calısma hayatına girmemi istemiyor. evimizde kendi evimiz oldugu için uzak biryere tasınmak icin bahane arıyorum bazen. ama evimide cok seviyorum =(

kaynananla eltinin arası çok iyi sen böyle davrandıkça hep kötü gelin olarak kalacaksın.. hem ev hanımıymışsın 2 günde bir 1-2 saatini ayırsan çokta büyük bir kayıp yaşayacağını düşünmüyorum. anladığım kadarıyla eltin seni kıskanıyor bütün ilgi ondayken bu ilginin bölünmesini istemiyorki kaynananla bu kadar samimi.. kaynanda senden çok büyük bir fedakarlık beklemiyor... aramasa sormasa seni istemese dahamı iyi olacaktı ? birde bu açıdan bak lütfen.. diğer geliniyle sürekli görüşürken seni dışlamak istemiyor olabilir.. bence çokta haklı.. empati kurmayı denemelisin..

Merhaba nssn
Sen yerinde olsam naparım diye düşündümde " eğerki kaynanam gittiğimde mesafeli, soğuk durmuyosa hergün olmasa bile iki günde bir giderim. Çocuk düşünüyomusun bilmiyorum ama olduğunda artık gözü seni aramaz. Kendi gelir diye düşünüyorum.
Sen gitmeyince eltin gidince tabi onun laflarıyla hareket ediyoşar. Fırsat verme onlara. Kaynananla snlaşmaya bak. Eltini pek sallama derim ben.

Anlattıklarına bakınca eltin ailenin biricik kıymetli gelini olarak kalmak istiyor ve kaynana yalakalık yapıp senin aleyhinde konuşuyor.

Hissettiğin gibi davran içinden gitmek gelmiyorsa gitme,mutsuz olacağında kötü gelin ol daha iyi.

Her zaman mesafe daha iyidir,şimdi sen kaynana zırt pırt her çağırdığında gitsende değişen bir şey olmaz yani mutsuz olduğunla kalırsın.

eltin diye herşeyi beraber yapmak zorunda değilsin ki ayrıca her insanın karakteri,huyu farklıdır
eltin kaynanana hergün gidiyor diye sen gitmek zorunda değilsin ki sana tavsiyem oyalanacağın bir şey bul
kursa git yada çalış yoksa böyle işin çok zor

Karakterinin dişina çikma. Muhakkak maneviyatini güçlü tut. Butun gun eltinleri dusunupte kendini mafetme. Asla saygindan kusur etme. Eltin sana geldgnde de akil alma. Kayinvalidenle ilgli knştgunda karakterini ortaya koy giybet ettirme. Kayinvalidene guleryuzlu ol.saygili ol. Eşinle çaya gidin arada. Sen eltin gibi olack degilsin. Eger kendi cizginden cikarsan toparlanmasi zor oluyor. Kuran okuycagim anne de. Ve okuda. Vs.

Benim de kayınbiraderim var. Evlenince eşinin bana yenge demesini istemem. O ne ya yaşlı gibi hissederim kendimi :)))))))
Üstelik bu kayınvalidenle kayınpederinin seni sıkıştırmasını gerektirecek bir durum değil.
Bana kalırsa eltinden de kayınvalidenden de uzak dur..
Hatta 10 dakikalık mesafede ev tutmasanız daha iyi olurmuş da olmuş olan artık..
Eltin çakala benziyor uzak dur onlardan..

Her gün gitmene gerek yok zaten işin olur falan ama yakınken hiç gitmemekte olmaz gün aşırı ya da iki günde bir birkaç saat gidebilirsin evde oturmak zaten sıkar eltin senden önce evlendiği için yenge demeni istemişlerdir önyargılı olma biraz sıcak davranmaya çalış şimdiden gitmek istemezsen araya soğukluk girer kaynananı dolduruyor gibi değil de ara çağır beraber oturalım demiş olabilir artniyet olmayabilir daha çok yeni evlisin şans ver insanlara

Onyargili degilim arkadaşlar ama her gunde gitmek olmuyor ki ya alismislar boyle olmaya zor geliyor onlara. Bana mantikli gelen esimle gidip onunla gelmek ama onun derdi oglu degil benim =( yalnizkende gitmemi istiyor bu da insani bunaltiyor akranim degil sonucta esimlede hergun tartisiyoruz =( ben napiyim biri annem biri esim diyor=(

Secme sansim olmadi ki canim evi onceden almislar ben daha yokken bu yuzden yakiniz kirada olsam baska eve cikardim.. evliligimin ilk gununde basladilar sıkıştırmaya yenge de falan diye benim ailemde boyle seyler yok diyorum anlatamiyorum kimseye=(

eşiniz haklı arada kalmış,ama dengeyide onun bulması lazım
mesela annesiyle konuşabilir nssn yalnız kalmayı seviyo,gelsin ama her gün her gün olmaz desin
ne biliyim yani bi şeyler söylesin ayrıca her gün gitmek insanı bunaltır ya

Kaynanan seninde bir Aile kurdugunu unutuyor sanirim
Hatirlatmakta fayda var !!

Sen gitmek istedigin zaman git , zorla cagiriyolar diye gitme..
ki zaten zorla gitsen bile. Rahat edemezsin..
ayrica eltin gidiyo diye sen hic gitmek zorunda degilsin o onun sorunu ...
Bence esin annesine guzel bir dilde anlatsin , her dakika orda olamayacagini , arada bir beraber yersiniz icersiniz ama sizde aile kurmussunuz en iyi kendi duzenini bilmek..

kendine is bul calis ne bilim , cagiramasinlar seni....

amcamın eşi belgin hanfendiiciiiim ailemize ilk girdiğinde ona yenge dememizi isterdi bense hep belgin abla derdim aramızda fazla yaş farkı yoktu 4 veya 5 yaş galiba.amcamla beraber büyüdük sayılır.
gel zaman git zaman dilim alıştı bende herkes gibi yenge demeye başladım
geçen sene gittiğimde beni mutfağa çekmiş diyorki
sen bana herzaman belgin abla derdin eskiden şimdi neden demiyorsun belgin abla de bana diyor
yaş krizi başlamış dedim içimden
yenge de kendini daha genç hisssedersin o da yaşlı gelin olur
şaka bir yana canım canın istiyorsa git,madem çok yakın hafta bir git yada markete çıktım 5 dakikauğradım kahve yapayımda içelim sonar eve geçeyim falan de 2günde bir böyle yapabilirsin yada daha seyrek
eltini boşver ona gore davranma içinden nasıl geliyorsa öyle yap

vebali boynuna ama bana eltin kaynananı dolduruyor gibi geliyor....bilhassa araya mesafe koy demesi, ve kendinin ordan çıkmaması çok garip...burdan anladım ben bunu....kendini gözde tutmak istiyor, seni de ikinci gelin pozisyonuna sokmaya çabalıyor..ve şu durumda başarmış görünüyor...sen onun gibi olma..yapmacık olma..bırak o gözde olsun...sen ikinci gelin ol...önemli olan eşin....
kv memnun etmek için kendinden ödün verme..herkes herkesi olduğu gibi kabul etmeli...
seni de olduğun gibi kabul etmeliler..daha çok yenisin, zamanla anlayacaklar kabullenecekler..sabret..görme...takılma...üzülme....kendine eşine bak sen hayatına bak....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…