Kaynanam yuvamı yikiyor yardım edin

Canım senin yerinde olsam sessiz kalmam bişeylere. bilirsin eşleri kandırmanın yoluda ilişki içerisindeyken olur. Hafiften hafiften kaynananın dedikleri hakkında söyle ona böyle dedi beni üzüyor. Malum erkekler annelerini bulunmadık hint kumaşı sanarlar tek yolu bu sanırım

canım kişi kaynanasıyla ne sorun yaşarsa yaşasın nihayetin o eşinin annesi seninde bulunmaz hint kumaşı dediğin kişi bir anne senin annende senin için ölemi ben çok merak ettim ve seni kınıyorum bu sözünden dolayı yani yorum yapıyorsunuz ama bazen ağızdan ne çıktığını gerçekten bilmeyen var hatta yangına körükle giden desek daha doğru olur

Son düzenleme:
İşiniz zor. Anne bağımzlılığından kurtulunması gereken yaş 2'dir. Bu dönemde bağımsızlaşamadıysa 20 yaşından sonra hiç olmaz. Ya buna alışıp bir orta yol bulmaya çalışacaksınız ya da çekip gideceksiniz. Tam olarak sorunun ne olduğunu da anlamadım ama eşinize doğrudan annesini kötülemeyin. Biraz politik olun. Biraz annesini unutturun. Ama sizle yaşamaya gelme durumu varsa da kabul etmeyin.
Öte yandan size de kızdım biraz. Siz zaten başınıza gelecekleri bilmişsiniz. Bir sene önce açtığınız konuda bugün yaşadığınızı aynen tarif etmişsiniz.
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-e...nam-psikolojimi-bozdu-lutfen-yardim-edin.html
Bu kadar eminken başınıza geleceklerden bir yıl içinde apar topar bebek yapmasaydınız keşke. Keşke biraz işlerin rayına oturmasını bekleseydiniz.

Arkadaslar çok çok çok üzgünüm aglamaktan 1 aylık cocuğuma bakamıyorum kaynanam tam bı bela. Şimdiye kadar Evliligime herseyime karıştı esim tam bir ana kuzusu hiç bisey yapamadı. Kaynanam yüzünden çok kavga ettik huzurumuz kaçtı şimdide esimi ondan koparmaya calisiyomusum ortalığı ayağa kaldirdi ayiramazmisim gerekirse bizimle birlikte oturacakmis oğlundan ayrilmayacakmis ölürüm yine onunla oturmam ne yapicam ben arkadaslar ne olur akıl verin esimi çok seviyorum ama annesiyle oturmam boşanırız böyle giderse çok uZgunum nefret ediyorum ondan

önce bişeyler yazdım ama yetmedi, başlığını görünce tekrar yazma ihtiyacı duydum. canım, eşinle iyi olmya çalış, eşlerimiz hep ana kuzusu. ben 2-3 sene neler çektim neler anlatamam. benim k.v. 600 km uzaktan neler etti bize, boşanmamız için kadın çok bekledi ama allaha şükür yuvamız yıkılmadı. eşim artık ailesini eskisi kadar takmıyor, onların lafına bakmıyor. bu kez de bizim kişisel sorunlarımız var ama bunla baş etmesi daha kolay. sen de sabırlı ol, yeri gelince sus konuşma, eşine şikayet etme k.v.ni. çünkü en kötü anne bile olsa eşler hep anasını savunuyor, sen ses etmezsen ve eşin de azcık akıllı adamsa zamanla anlıyor neyin ne olduğunu. k.v.ne de politik ol, anncim de geç. ne yapcan canım, köprüyü geçene kadar... ben k.v. me hala annecim derim, bana neler etti de! ama kazanan ben oldum. eşim artık onlara karşı beni savunur, laf ettirmez. sen de sabret

İşiniz zor. Anne bağımzlılığından kurtulunması gereken yaş 2'dir. Bu dönemde bağımsızlaşamadıysa 20 yaşından sonra hiç olmaz. Ya buna alışıp bir orta yol bulmaya çalışacaksınız ya da çekip gideceksiniz. Tam olarak sorunun ne olduğunu da anlamadım ama eşinize doğrudan annesini kötülemeyin. Biraz politik olun. Biraz annesini unutturun. Ama sizle yaşamaya gelme durumu varsa da kabul etmeyin.
Öte yandan size de kızdım biraz. Siz zaten başınıza gelecekleri bilmişsiniz. Bir sene önce açtığınız konuda bugün yaşadığınızı aynen tarif etmişsiniz.
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-e...nam-psikolojimi-bozdu-lutfen-yardim-edin.html
Bu kadar eminken başınıza geleceklerden bir yıl içinde apar topar bebek yapmasaydınız keşke. Keşke biraz işlerin rayına oturmasını bekleseydiniz.

eşimi çok seviyorum bişeyleri düzeltebilirim diye düşşündüm ama herşey daha kötü oldu bebekte oldu bu arada.

önce bişeyler yazdım ama yetmedi, başlığını görünce tekrar yazma ihtiyacı duydum. canım, eşinle iyi olmya çalış, eşlerimiz hep ana kuzusu. ben 2-3 sene neler çektim neler anlatamam. benim k.v. 600 km uzaktan neler etti bize, boşanmamız için kadın çok bekledi ama allaha şükür yuvamız yıkılmadı. eşim artık ailesini eskisi kadar takmıyor, onların lafına bakmıyor. bu kez de bizim kişisel sorunlarımız var ama bunla baş etmesi daha kolay. sen de sabırlı ol, yeri gelince sus konuşma, eşine şikayet etme k.v.ni. çünkü en kötü anne bile olsa eşler hep anasını savunuyor, sen ses etmezsen ve eşin de azcık akıllı adamsa zamanla anlıyor neyin ne olduğunu. k.v.ne de politik ol, anncim de geç. ne yapcan canım, köprüyü geçene kadar... ben k.v. me hala annecim derim, bana neler etti de! ama kazanan ben oldum. eşim artık onlara karşı beni savunur, laf ettirmez. sen de sabret

Sabretmeye çalışıyorum ama dayanamıyorum inşallah benim kocamda bigun beni savunur cnm

Kendine gel ve biraz toparlan derim canım Sonuçta kaynanan bugün var yarın yok kesinlikle meydanı ona bırakma derim.

Meydanı ona bırakmamam için onun gibi yaygaraci olmam gerekiyor nasıl yaparım bilemiyorum öyle guzel kendini acindiriyor ki cevresine oğluna anlatamam

canım ben ne yapayım hadi sen bana söyle...2.5 yıl etrafımda döndü kaynanam.Evlendikten sonra çalışcam dedim tamam yavrum dedi,İş filan fazla yapamam ancak haftasonu dedim ben yatarım yavrum dedi.Ne dediysem tamam dedi hiçbir sorun çıkmadı ta ki evlenene kadar.7 temmuzda evlendim balayı dönüşü ertesi gün evin içinde gecenin bir vakti kavga çıkardı neymiş daha bi gelinliğimi görememiş miş hanfendi.Çalışmama taktı kafasını devir eski devir değil tek maaşla ev kira su para yetmiyo mecbur çalışıyor insan.Eşim bana destek oldu savundu ailesini karşısına aldı.Ama huylu huyundan vazgeçer mi ya gelip kocamın canını sıkıyor yada benim.6 haftalık hamileyim dün belim ağrıdı hastanelik oldum 2 serum yedim kaynanamın derdi hala dün düğüne gitmemişim de hastaneye gitmişim olaya bakın.Akşam da kocamı dolduruşa getiriyo yalandan hastalandı senin ki düğüne gelmemek için yaptı die Eşime anlattım herşeyi bir sürü lanet okudu annesine.Kızlar yani bu kaynanalar böyle ne yapsanız yaranamazsınız.
Bana hamilykende çok çektirdi Allaha havale ettim onu şimdi cocuğuma sarılıp ağlıyorum garibim ne şartlarda dünyaya geldi haberi yok yine senin iyi bir tarafın var esın annesinin huyunu biliyor seni savunuyor galiba yanlış anlamadıysam bende o da yok. Allah yardımcımız olsun cnm tez vakitte.

Beni öyle bir şikayet etmiş ki esime ağlamış tepinmis esıme söylediklerim yalan gibi geliyor

ya aynısından bendede var allahtan benım eşim yanımda aslında önceleri dahada yanımdaydıda simdi oda sasırdı artık kadına ne soylese fayda yok yedı içimi bagrımı bız bıde altlı üstlü oturuyoruz bende bıkmış durumdayım valla allah yardımcımız olsun

sana söyleyeceklerımı cok iyi dinle!

kaynanan bir halt edemez
tek amacı senı delirtip eşine yüklenmeni sağlayıp yuvanı bozmak
cocuğun olduğu için kaynanan delirmiş bebekten cok tüm ilgiyi üzerine toplamak istiyor
sen sen ol birdaha kaynananın adını anma o evde
eşine hep kendınden bebeğinden geleceğinizden bahset
adam eve gelince güler yüzle kapıyı ac
sen annesınden bahsettıkce o annesıne daha cok düşecek
o kadınla baş başa gelınce ağzının payını ver,kocanada annenı sevıyorum ıyı kadın de...senın annenı bende severım de...ama ıssızda ağzına sıç bu kadının yaaaa cinnet geçirdim resmen,uyuzzzzzzz kaynana

sabır sabır sabır.. şu lohusalık bi bitsin biraz toparlan kendine gel giyin süslen salma kendini.
eşine de annesinden bahsetme. tamam her anne kıymetlidir ama evlenen erkeklerin anneleri daha bi kıymetli oluyo nedense. eşine kapıyı kocaman bir gülümsemeyle aç, sıkıntı verme, mutlu keyifli görün adam eve gelince huzur bulsun yuvanın ne demek olduğunu öğrensin zamanla. hee bu zor tabi emeksiz yemek olmuyor bu hayatta işte. bende çektim çekmeyen çok az :) eşime söylenirdim annesinin a'sını ansam, vay efendim ''sana öyle gelmiştir benim annem öyle yapmaz, öyle demez sen yanlış anlamışsındır..'' ben bunları dinledim hep, bir de günlerce trip atardı. ama şimdi '' vay bee annem bu kadar varmıymış'' diyo. çünkü gözü açıldı gerçekleri gördü. her anne melektir ama kendi evladına. ben baştan beri kriterlerine uymadığım için istenmedim, sevilmedim valide, peder ve enteresan bi şekilde kayın tarafından :) sabrettim, ses etmedim, gittim sessizce ağladım yüzümü yıkadım yanlarına geldim, gene kötü ben oldum. kayınvalidemin bi sözü vardı '' sen en ufak bişey olduğunda hemen yüzün düşüyo konuşmuyosun gülmüyosun'' aklıma geldikçe gülerim bu sözüne. yani demek oluyorki ''biz sana istediğimizi yapıcaz ama sen gülcen konuşcan'' :))) ben hakaret işittim, küfür yedim, azarlandım, bayıltıldım ki ben şaşırıyorum nasıl sabretmişim normalde bunların çeyreğini çekecek biri değilimdir :) kimi için? tabiki eşim için? hakediyomuydu eşim? tabiki hayır :) sonra eşimden geçtim, dedim Allah bilsin. bi müddet de öyle sabrettim :) sonra sustum eşime hiç birşey demedim zamanla kendisi gördü ama ömürden ömür gidiyor bu sırada kolay olmuyo. 6 yılı geçti evliyim daha birkaç aydır huzurluyum bu konuda.. hee eşim annesine babasına abisine bişey yaptımı hesap sordumu ? hayır :) ama geçen ay ''sende ne sabır varmış iyi dayanmışsın ben olsam böyle böyle yapardım'' dedi anlatmadığım bazı olaylarıda anlatınca. hissettiğim huzuru anlatamam. tamam dedim ya olay bitti. daha da sabırlı oldum ailesine karşı. atsan atılmaz satsan satılmaz anne bu iki gün sonra yatağa düşüp eline kaldımı nefretle bakamazsın. bana göre herşeyin bi zamanı var sabret. eşini kayınvalideni en iyi sen tanırsın. burda ne kadar akıl versek boş. Allah kayınvalidene merhamet sana da sabır versin. güçlü ol arkadaşım bebeğini huzurla büyüt.

Son düzenleme:
sabır sabır sabır.. şu lohusalık bi bitsin biraz toparlan kendine gel giyin süslen salma kendini.
eşine de annesinden bahsetme. tamam her anne kıymetlidir ama evlenen erkeklerin anneleri daha bi kıymetli oluyo nedense. eşine kapıyı kocaman bir gülümsemeyle aç, sıkıntı verme, mutlu keyifli görün adam eve gelince huzur bulsun yuvanın ne demek olduğunu öğrensin zamanla. hee bu zor tabi emeksiz yemek olmuyor bu hayatta işte. bende çektim çekmeyen çok az :) eşime söylenirdim annesinin a'sını ansam, vay efendim ''sana öyle gelmiştir benim annem öyle yapmaz, öyle demez sen yanlış anlamışsındır..'' ben bunları dinledim hep, bir de günlerce trip atardı. ama şimdi '' vay bee annem bu kadar varmıymış'' diyo. çünkü gözü açıldı gerçekleri gördü. her anne melektir ama kendi evladına. ben baştan beri kriterlerine uymadığım için istenmedim, sevilmedim valide, peder ve enteresan bi şekilde kayın tarafından :) sabrettim, ses etmedim, gittim sessizce ağladım yüzümü yıkadım yanlarına geldim, gene kötü ben oldum. kayınvalidemin bi sözü vardı '' sen en ufak bişey olduğunda hemen yüzün düşüyo konuşmuyosun gülmüyosun'' aklıma geldikçe gülerim bu sözüne. yani demek oluyorki ''biz sana istediğimizi yapıcaz ama sen gülcen konuşcan'' :))) ben hakaret işittim, küfür yedim, azarlandım, bayıltıldım ki ben şaşırıyorum nasıl sabretmişim normalde bunların çeyreğini çekecek biri değilimdir :) kimi için? tabiki eşim için? hakediyomuydu eşim? tabiki hayır :) sonra eşimden geçtim, dedim Allah bilsin. bi müddet de öyle sabrettim :) sonra sustum eşime hiç birşey demedim zamanla kendisi gördü ama ömürden ömür gidiyor bu sırada kolay olmuyo. 6 yılı geçti evliyim daha birkaç aydır huzurluyum bu konuda.. hee eşim annesine babasına abisine bişey yaptımı hesap sordumu ? hayır :) ama geçen ay ''sende ne sabır varmış iyi dayanmışsın ben olsam böyle böyle yapardım'' dedi anlatmadığım bazı olaylarıda anlatınca. hissettiğim huzuru anlatamam. tamam dedim ya olay bitti. daha da sabırlı oldum ailesine karşı. atsan atılmaz satsan satılmaz anne bu iki gün sonra yatağa düşüp eline kaldımı nefretle bakamazsın. bana göre herşeyin bi zamanı var sabret. eşini kayınvalideni en iyi sen tanırsın. burda ne kadar akıl versek boş. Allah kayınvalidene merhamet sana da sabır versin. güçlü ol arkadaşım bebeğini huzurla büyüt.

ayy canım ne güzel yazmışsın,ağzına sağlık hem konu sahıbıne fıkır olur yaşadıkların,benım merak ettiğim eşin ailesinin nasıl farkına vardı hatalı olduklarını nasıl anladı,azda bu yönde taktik ver:)
bende tam senın yaşadığın huzura ermek üzereyimde son noktasındayım ondan sordum:)

sana söyleyeceklerımı cok iyi dinle!

kaynanan bir halt edemez
tek amacı senı delirtip eşine yüklenmeni sağlayıp yuvanı bozmak
cocuğun olduğu için kaynanan delirmiş bebekten cok tüm ilgiyi üzerine toplamak istiyor
sen sen ol birdaha kaynananın adını anma o evde
eşine hep kendınden bebeğinden geleceğinizden bahset
adam eve gelince güler yüzle kapıyı ac
sen annesınden bahsettıkce o annesıne daha cok düşecek
o kadınla baş başa gelınce ağzının payını ver,kocanada annenı sevıyorum ıyı kadın de...senın annenı bende severım de...ama ıssızda ağzına sıç bu kadının yaaaa cinnet geçirdim resmen,uyuzzzzzzz kaynana
o kadar sirret bir kadın ki anlatamam oğlu ve beni esiri sanıyor hükmediyor bize çok güzel yazmissin cnm çok sagol

eşine de annesinden bahsetme. tamam her anne kıymetlidir ama evlenen erkeklerin anneleri daha bi kıymetli oluyo nedense. eşine kapıyı kocaman bir gülümsemeyle aç, sıkıntı verme, mutlu keyifli görün adam eve gelince huzur bulsun yuvanın ne demek olduğunu öğrensin zamanla. hee bu zor tabi emeksiz yemek olmuyor bu hayatta işte. bende çektim çekmeyen çok az :) eşime söylenirdim annesinin a'sını ansam, vay efendim ''sana öyle gelmiştir benim annem öyle yapmaz, öyle demez sen yanlış anlamışsındır..'' ben bunları dinledim hep, bir de günlerce trip atardı. ama şimdi '' vay bee annem bu kadar varmıymış'' diyo. çünkü gözü açıldı gerçekleri gördü. her anne melektir ama kendi evladına. ben baştan beri kriterlerine uymadığım için istenmedim, sevilmedim valide, peder ve enteresan bi şekilde kayın tarafından :) sabrettim, ses etmedim, gittim sessizce ağladım yüzümü yıkadım yanlarına geldim, gene kötü ben oldum. kayınvalidemin bi sözü vardı '' sen en ufak bişey olduğunda hemen yüzün düşüyo konuşmuyosun gülmüyosun'' aklıma geldikçe gülerim bu sözüne. yani demek oluyorki ''biz sana istediğimizi yapıcaz ama sen gülcen konuşcan'' :))) ben hakaret işittim, küfür yedim, azarlandım, bayıltıldım ki ben şaşırıyorum nasıl sabretmişim normalde bunların çeyreğini çekecek biri değilimdir :) kimi için? tabiki eşim için? hakediyomuydu eşim? tabiki hayır :) sonra eşimden geçtim, dedim
Allah bilsin. bi müddet de öyle sabrettim :) sonra sustum eşime hiç birşey demedim zamanla kendisi gördü ama ömürden ömür
gidiyor bu sırada kolay olmuyo. 6 yılı geçti evliyim daha birkaç aydır huzurluyum bu konuda.. hee eşim annesine babasına abisine
bişey yaptımı hesap sordumu ? hayır :) ama geçen ay ''sende ne sabır varmış iyi dayanmışsın ben olsam böyle böyle yapardım''
dedi anlatmadığım bazı olaylarıda anlatınca. hissettiğim huzuru anlatamam. tamam dedim ya olay bitti. daha da sabırlı oldum

ailesine karşı. atsan atılmaz satsan satılmaz anne bu iki gün sonra yatağa düşüp eline kaldımı nefretle bakamazsın. bana göre
herşeyin bi zamanı var sabret. eşini kayınvalideni en iyi sen tanırsın. burda ne kadar akıl versek boş. Allah kayınvalidene merhamet
sana da sabır versin. güçlü ol arkadaşım bebeğini huzurla büyüt.
cnm güçlü olmaya çalışıyorum ama bı noktada aciz kalıyorum gurbetteyim esim beni savunmuyor bebegimle yapayalnizim neyseki kadınlar klübünde paylastim Allah tüm yazanlardan okuyanlardan razı olsun acımı paylaştım. Esin nasıl anladı senin haklı olduğunu biraz taktik verirmisin

kayınvalidem beni hiç şikayet etmezdi gerçi söyleyecek bişeyi de yoktu çünkü bişey yapmazdım ama onlar hep istiyolarki dünyanın merkezi biz olalım, maddi manevi hep bizim etrafımızda dönün, hastalıklarımızı bizimle yaşayın, bize para verin hep bize harcayın:) yöööhyaaaa :D beş kuruş masrafları yoktur düğünde falan. tamam illa olsun demem ama herkes kendi yağıyla kavruluyosa bizi de rahat bıraksınlar dimi? neyse annesi sessiz melaike, bense vırvır eden biri haline dönmüştüm. sustum süslendim eşime eskisi gibi görünmeye başladım. baya da zaman aldı canına yandığım :)))) eşim de zamanla nasıl gördü onların içini söylim, onu da rahat bırakmadılar :) ikili oynarsan bi yerde patlak verirsin sonuçta :) eşimle gittiğimde benle uğraşmıyolardı fazla :34: kızım yavrum bu ev senin rahat ol :)))) bigün dedim ki 'bu sefer rahatım sana sardılar beni rahat bıraktılar' eşim de gülümsedi. öyle böyle derken zamanla iyice anladı. bana karşı edindiği kalkanı indirmeye başladı. gerçi huysuz olduklarını eşim de biliyodu ama kabul etmek zor, eşe itiraf etmek daha da zor. otomatik olarak gelişen bir savunma mekanizması ailesi hakkında bişey duymak istemiyodu işte. ben içimden cinnet geçirsem ya sabır deyip sustum gülümsedim eşime. hakkaten zor be ama sabrın sonu gerçekten selametmiş. zamanı gelince güzellikle hafif hafif anlatcaksın. vırvır eden bi kadını kimse dinlemez söylediklerin dünyanın en büyük gerçekleri de olsa.. hee bu gene başladı deyip antenleri kapatıyolar senin ne dediğini anlamaya bile çalışmadan :36: ben biraz alıştım biraz yırttım.. Allah zorda olanlara sabır versin.

kayinvaliden kendi safinami cekiyo oglunu?
sende kendi safina cek kocani,bu kadr..

aglayip sizlanicana hep kv yuzunden kocana bagiracagina yuler yuzlu
yaninda mutlu huzurlu oluna bilicek bi kadin ol.

sonradan kocan belki hep aglayip yakaran,dert yanan kadini degilde hep guler yuzlu kadini secer,yani seni

cnm güçlü olmaya çalışıyorum ama bı noktada aciz kalıyorum gurbetteyim esim beni savunmuyor bebegimle yapayalnizim neyseki kadınlar klübünde paylastim Allah tüm yazanlardan okuyanlardan razı olsun acımı paylaştım. Esin nasıl anladı senin haklı olduğunu biraz taktik verirmisin

yazdıklarını tekrar etmek istemem ama ben de gurbetteyim yalnızım minnak bebeğimle geldim hem de ne bebek zombiye dönmüştüm canımı alıyodu oğlum :)) benim eşim de savunmuyodu. ya zaten savunmayı geç beni dinlemiyoduki :) zor günlerdi çok şükür geçti be sen de geçireceksin bu günleri sadece bi sınav bu kazanmak için sabretmelisin bebeğinin gelecekte huzurlu olması için güçlü olmak zorundasın. sen bir Annesin! konuştuklarına pişman olursun da sustuklarına olmazsın. sonra söylemek için fırsatın oluyo zaten :) bol bol dua et. eşin de seni seviyo soğutma kendinden annesini karşına alma. bunu yapmak için çakal olmak lazım herşeyi kendine çevirecek kıvrak zeka lazım. o da herkeste olmuyo işte :) bunun bi formülüde yok aslında her adamın şifresi farklı arkadaşım napcaksın :) sabırlı ol güçlü görün. eşinin ağzına da düşme gözünün içine de bakma laplup laf atma. herşeyi ayarlı yap, ne az ne çok abartma. insanlar sen ne kadar verirsen o kadar alıyolar çünkü. ağırdan sat süslen giyin şöyle bi salın meraklansın, ağır ol. ben bunları yaptım da ondan yazıyorum denedim yani :ssz: biraz ondan biraz bundan Allah da yardım ediyo. eşinle huzurlu olduktan sonra, eşin senin yüreğini anladıktan sonra kayınvalide ne yaparsa yapsın dışarda kalmış oluyo. tamam çekiyorum ama eşimle mutluyum dedinmi olay bitiyo. hakkında hayırlısı olsun inşallah

Back
X