sabır sabır sabır.. şu lohusalık bi bitsin biraz toparlan kendine gel giyin süslen salma kendini.
eşine de annesinden bahsetme. tamam her anne kıymetlidir ama evlenen erkeklerin anneleri daha bi kıymetli oluyo nedense. eşine kapıyı kocaman bir gülümsemeyle aç, sıkıntı verme, mutlu keyifli görün adam eve gelince huzur bulsun yuvanın ne demek olduğunu öğrensin zamanla. hee bu zor tabi emeksiz yemek olmuyor bu hayatta işte. bende çektim çekmeyen çok az :) eşime söylenirdim annesinin a'sını ansam, vay efendim ''sana öyle gelmiştir benim annem öyle yapmaz, öyle demez sen yanlış anlamışsındır..'' ben bunları dinledim hep, bir de günlerce trip atardı. ama şimdi '' vay bee annem bu kadar varmıymış'' diyo. çünkü gözü açıldı gerçekleri gördü. her anne melektir ama kendi evladına. ben baştan beri kriterlerine uymadığım için istenmedim, sevilmedim valide, peder ve enteresan bi şekilde kayın tarafından :) sabrettim, ses etmedim, gittim sessizce ağladım yüzümü yıkadım yanlarına geldim, gene kötü ben oldum. kayınvalidemin bi sözü vardı '' sen en ufak bişey olduğunda hemen yüzün düşüyo konuşmuyosun gülmüyosun'' aklıma geldikçe gülerim bu sözüne. yani demek oluyorki ''biz sana istediğimizi yapıcaz ama sen gülcen konuşcan'' :))) ben hakaret işittim, küfür yedim, azarlandım, bayıltıldım ki ben şaşırıyorum nasıl sabretmişim normalde bunların çeyreğini çekecek biri değilimdir :) kimi için? tabiki eşim için? hakediyomuydu eşim? tabiki hayır :) sonra eşimden geçtim, dedim Allah bilsin. bi müddet de öyle sabrettim :) sonra sustum eşime hiç birşey demedim zamanla kendisi gördü ama ömürden ömür gidiyor bu sırada kolay olmuyo. 6 yılı geçti evliyim daha birkaç aydır huzurluyum bu konuda.. hee eşim annesine babasına abisine bişey yaptımı hesap sordumu ? hayır :) ama geçen ay ''sende ne sabır varmış iyi dayanmışsın ben olsam böyle böyle yapardım'' dedi anlatmadığım bazı olaylarıda anlatınca. hissettiğim huzuru anlatamam. tamam dedim ya olay bitti. daha da sabırlı oldum ailesine karşı. atsan atılmaz satsan satılmaz anne bu iki gün sonra yatağa düşüp eline kaldımı nefretle bakamazsın. bana göre herşeyin bi zamanı var sabret. eşini kayınvalideni en iyi sen tanırsın. burda ne kadar akıl versek boş. Allah kayınvalidene merhamet sana da sabır versin. güçlü ol arkadaşım bebeğini huzurla büyüt.