Kaynanama dava açmak istiyorum

Bunlar nasıl ilişkiler hakikaten artık aklım almıyor. Daha iki günce boşanma davası açılmıştı, şimdi üzerinden sular aktı deniyor. Adam daha annesine kendim istedim barıştım demiyor da karısı yalvarmış onun haline acımış. Siz de herşeye tamam diyorsunuz tek adam sizle evli kalsın diye.

Cidden böyle bir evlilikten hayır gelir mi ? İki gün sonra kafasına eser yine ayrılır. Siz de yalvarıp yine eve getirirsiniz artık.

Ben bazı konulara anlam veremiyorum.

İnsanoğlu çoğu zaman içten içe sevdiğini kayırarak anlatır bazı şeyleri.

Yani sizin konuda muhtemelen gerçekten siz yalvardınız ama bize eşim annesine böyle söyledi diye anlatıyorsunuz.

Sonuç olarak ortada evlilik falan yok. Kendine bu hayatı layık gören birine ne akıl vermemiz gerekiyor?

Bence kaynananin dediklerini de yutun oturun. Bir kac hafta sonra yine ayni duruma geleceksiniz esinizle. Ve bunun sorumlusu kayinvalideniz de degil. Bunu da biliyorsunuz aslinda. Bence susun oturun bu bir kac haftanin tadini cikartin...korunarak ama ;)

Sunu da eklemk istiyorum: sizin evlilik görücü üsülü olmustu hani. Ne kayinvalide güya sizi istememis. Esinizde istemiyordu belli ki. Buna vesile olan kim?

Kızlar merhaba. Önceki konularımda anlatmıştım eşimle sorunlarımız vardı dengesiz davranıyordu ve boşanmaya kadar gitmişti iş. Dava günü biz vazgeçtik ama eşim annesi onunla bir daha konuşmaz diye ailesine benim boşanmak istemediğimi bu yüzden barışmak durumunda kaldığını anlattı. Pek takılmadım annesinin huyunu bildiğim için nasıl istersen öyle yap dedim. Zaten uzakta yaşıyoruz senede 2 kere ancak görüşüyoruz. Her neyse, bu dava sonrası kayınvalidem beni aradı ağzına geleni saydı senden benim oğluma karı olmaz, biz seni en başta istemedik falan dedi.

Benim küçükken boynumda bi yanık oldu bunu yüzüme vurarak özürlü dedi kadın bana. Konuşmalarını ses kaydına alıp eşime attığım için beni dava edeceğini söyledi. Ben saygımı bozmadım edebilirsiniz dedim. Ben bu kadına dava açmak istiyorum. Yuvamı yıkmak için elinden geleni yapacağını söyledi. Elimde ses kaydı var böyle bi davadan nasıl bi sonuç alırım?
1. Size hakaret eden insanlara neden saygınızı bozmuyorsunuz?
2. Eşiniz sünepenin teki mi de annesine hesap veriyor “boşanmayı o istemedi” diye? Karısına sahip çıkacak mabadı yok mu?
3. Kayınvalidenize dava açacağınıza eşinizi ve ilişkinizi sorgulamayı düşünmez misiniz bütün bu saçmalıklar için?

Kızlar merhaba. Önceki konularımda anlatmıştım eşimle sorunlarımız vardı dengesiz davranıyordu ve boşanmaya kadar gitmişti iş. Dava günü biz vazgeçtik ama eşim annesi onunla bir daha konuşmaz diye ailesine benim boşanmak istemediğimi bu yüzden barışmak durumunda kaldığını anlattı. Pek takılmadım annesinin huyunu bildiğim için nasıl istersen öyle yap dedim. Zaten uzakta yaşıyoruz senede 2 kere ancak görüşüyoruz. Her neyse, bu dava sonrası kayınvalidem beni aradı ağzına geleni saydı senden benim oğluma karı olmaz, biz seni en başta istemedik falan dedi.

Benim küçükken boynumda bi yanık oldu bunu yüzüme vurarak özürlü dedi kadın bana. Konuşmalarını ses kaydına alıp eşime attığım için beni dava edeceğini söyledi. Ben saygımı bozmadım edebilirsiniz dedim. Ben bu kadına dava açmak istiyorum. Yuvamı yıkmak için elinden geleni yapacağını söyledi. Elimde ses kaydı var böyle bi davadan nasıl bi sonuç alırım?
Normalde ses kaydı almak suç. Özel hayatın gizliliğini ihlal suçunu doğurur. Çoğu durumda delil olarak kabul görmez çünkü hukuka aykırılık teşkil eder. Ama bazı durumlarda o olay başka şekilde ispatlanamayacaksa delil olarak kabul görür. Sizin durumda ben hakaret suçunu kanıtlama açısından delil olarak kabul göreceğini düşünüyorum. Ama bunun yanısıra hakkınızda özel hayatın gizliliğini ihlalden soruşturma açılabileceğini de bilmeniz gerekiyor.

Eşinizle devam etmeyi düşünüp kayınvalidenize aynı zamanda dava etmek bu evliliği kurtarmaz aksine.
Yani yaşananları tekrar kaldırabilecekseniz siz bilirsiniz ama huylu huyundan kayınvalidede inadından vazgeçmez ömür boyu kv mi uğraşacaksınız.

Adam anasının korkusundan "ben bosanmaktan vazgectim, karimi seviyorum ve evliligimi kurtarmak istiyorum" demek yerine resmen "ayy anne napim yaa bosanmak istemiyormuş, bu karı da yapıştı yakama, idare edicez napalim işte" kivaminda bir sey soylemis. Siz de bunu sorun etmemissiniz. Simdi kaynanayi dava edecekmissiniz. Komik. Kaynana oglu bosanmak istedigi halde sizin ona yapistiginizi düşündüğü icin uzerinize gelip oglunu kurtarmaya calisiyor. Yani kendi yönünden haksiz degil. Kocaniza ne yapacaginizi dusunun bence. Kendinizi düşürdüğünüz durum cok acinasi

Böyle bir dava söz konusu olamaz ama hakaret davası açabilirsiniz kanitlayip

Amaç??
Senin sorunun eşin. Kayınvalide dış kapının mandalı. Eşin davayı çekince gaza mı geldin intikamını kayınvalideden mi almaya karar verdin?

Sakın açmayın eşinizle sıkıntı yaşarsınız sinirle söyledim diye alttan alın bence sonra da oralı olmayın eğer evli kalmak istiyorsanız kayınvalidenizle çekişmeyin o saysın dursun cevap alamayınca pişman olur gönlünüzü alır. Hal hatır sorun hizmet edin bir şey anlatınca dinleyin kırmayın. Sonra da sizi arayan bırakın kayınvalideniz olsun. İnşallah düzelir.

Son düzenleme:

Dava açmayın ama eşinize bu konuşmalarıda dinletin lütfen. Çok aşağılık bı kadınmış insanların dış görünüşüyle dalga geçip yüze vurmak nedir. Eşinizde anneciğinin gerçek yüzünü görsün.

Dava açmayın ama eşinize bu konuşmalarıda dinletin lütfen. Çok aşağılık bı kadınmış insanların dış görünüşüyle dalga geçip yüze vurmak nedir. Eşinizde anneciğinin gerçek yüzünü görsün.
Görse de annesini savunacak eşi boşa çaba bence. Kayınvalide ile çekişmeyin. Desin dursun ne diyorsa siz takmazsanız bırakacak

O ses kaydını zaten boşanma davasından evvel eşi ile araları iyi iken konu sahibine aldırmış bizzat eşi. Annen bana böyle böyle diyor falan deyince adam ses kaydı al bana at demiş. Boşanma aşamasında bizzat konu sahibinin eşi konu sahibini bununla tehdit etti, niye, çünkü konu sahibi anlaşmalıdan vazgeçip çekişmeli açıcam dediği için. İşte konu sahibi bu kocayı şimdi koynuna aldı, kaynanasını dava edecekmiş. Kaynana da konu sahibinin oğluna yapıştığını düşünüyordur, oğlu demiş ya benden boşanmadı mecbur bir araya geldik diye. Resmen true love.

Back
X