kaynanama ne demeli

duygu4239

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
59
29
3
34
nişanlımla ikimizde çalıştığımız için ev işlerini ortak yapma kararı aldık. mesela nişanlım evi süpürecek bende sileceğim gibi. kayınvalidemin yanında konuşmuştuk bu konulardan ama bu kadar takacağını düşünmemiştim. geçen gün bana oğlum ev işi yapmasa sen yapsan falan dedi nazlıdır benim oğlum gibi bişeyler dedi o an anlamadım tmm falan dedim ama sonradan sinir tepeme çıktı bu kadına ne demeli ?

Kayınvalidenizi kendi evinizin işine neden karıştırıyorsunuz?

Yanında konuşmanız gereksiz, hadi konuştunuz, hadi o da paşa oğluna kıyamadı evdeki iş bölümünü yerinize yaptı, ya biz hallederiz merak etme dersiniz veya hıı tamam der bildiğinizi yaparsınız.

Takacak bir şey yok, bazı annelerin oğulları pek kıymetli işte.

he he deyip gec bildigin gibi yap sonra ama sakin ters cevap verme göze almasin seni tecrübe konusuyor eskiden su aklim olsa politik davranirdim..

Gözümde birden iki gün geçince "beni neden aramadn oğlum" deyip eve kadar gelecek kaynana canlandı. Konuşmayın böyle şeyleri başkasının yanında hele ki kaygana yanında ... Onların oğulları bir tanedir, el kızı da taştan peydah olduğu için bir tek onların birtanecigi vardır

bir daha bu fikirlerinizi kv yanında konuşmamalısınız... cok hatalı bir davranış...

Oncelikle kaynana bunu nereden biliyor? Ikincisi herkes anasinin kuzusudur, siz de ailenizin nazlisisiniz. Ama isleri de birileri yapmak zorunda. Begenmeyen temizlikci tutsun.

Bunda takacak ne var onu anlamadım. Zaten bu tip konuları aile yanında konuşmanız yersiz olmuş. Bu kaynanalık yapmak değil. Siz dert görmemişsiniz sanırım. Annelik iç güdüsü, sizin anneniz de nişanlınızın sizden, normalde yapmadığınız bir şeyi yapmasını istese anneniz de size kıyamaz. Şu kayınvalidelere bu kadar önyargı ile başlamayın şöyle işlere. Sonra hep çatışma ile evliliğinizi heba edersiniz. Nasıl ki kendi annenizn sözleri size böyle ağır gelmiyorsa eşinizin ailesinin sözlerini de kötü niyat aramadan dinleyin. Evliliğiniz daha kolay olur.

kesinlikle çok güzel yazmışsınız

O an anlayacaktın ve tamam demek yerine beraber aldığınız kararlara müdahale etmemesi gerektiğini soyleyecektin..

böyle konular kayın validenin yanında konuşulmaz.
beni kayın babam, nişanlım ve abileri hepimizden çok yemek yapar temizlik yaparlar. ütü, çamaşır, bahçe işleri...
ama kayın validemin yanında evlenince işleri o yapacak desem kalbi bozulur. halbuki evde bulaşık yıkasam zorla oğluna durulatır. ona rağmen söylemem. ne gereği var aldığımız iç işleri kararımızı bilmesine? evlilik işin içine girince kayınvalidelere bir haller oluyor. sanki onların oğullarını ezecekmişiz gibi hissediyorlar

Benim gelinimle oğlum böyle bir şey konuşsa, oğlum da kabul etse, kalkar o gelinin alnından öperim. Yata yata büyüyor eşşo..ler, dize getiren kızı severim öperim bağrıma basarım bennn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…