kaynanama ne demeli

Valla kusura bakmayın ama evin temizlik isi de ortak yapılmasın artik ya bi zahmet kadın kadin islerini erkek erkek islerini yapsin.Calisiyor olmanız kadin oldugunuz gercegini değiştirmez.Siz ev süpürürsünüz esiniz de agir esyalari tasir muslugu tamir eder filan yani.Benim de oglum var henuz 6 yasinda ama şimdiden gerildim yani.Kv ye hak veriyorum kusura bakmayın bu da benim fikrim size se saygi duyarım

Katılıyorum size

Onun oğlu nazlıysa siz de ailenizin nazlısısınız,siz de çalışıp para kazanıyorsanız şartlar eşit ya paşa paşa yardım edecek ya da yardımcı tutacak. Ben olsam çok nazlıysa oğlunuz gelin siz yapın o zaman çalışırken herseye yetişemem derdim. Uyuz oluyorum şöyle cahil oğul aşığı kadınlara

Esin yapsada kimsenin yaninda ayyy şu işleri yapiyor bilmem ne deme. Kv kp de bilmesin gerek yok. Onemli olan sizin anlaşıp halletmeniz.

Aaaa yorumlara bak ben şok :) yok erkek işi yok kadın işi nedir ya. Nasıl bir kafa bu. Bir mesaj atan var beni çok güldürdü. Daha şimdiden mükemmel bencil bir erkek evlat daha yetiştiren bir kaynanamız var tebrik ederim. Ben burda hadi mesaj yazıyor diye modern kafadadır diye düşündüğüm insanlar şok ediyor beni.Madem öyle çalışmayın. Kadın çalışmak zorundamı.Evi temizlersiniz. Bu nasıl saçmalık. Ayy onun oğluşu çok kıymetli sen bir ananın evladı değilsin sanki. Seni sokak köpeklerimi büyüttü töbe yarabbi. Zaten konuşulacak şeyler değil bunlar konuşmayın. Yapmak isterse yapıcak. İçinde varsa. Benim kaynanam anamda kocam temizlik yapıyor.,çeşit çeşiy yemekler yapıyor diye fesadından ölüyor. Ama bende musluk tamir ediyorum yani. Kadın işi erkek işi diye birşey yoktur. Ben eşim ağır taşımasın diye kavgayla elinden poşet alıyorum. Çıt kırıldım kadınlarada ayrı gıcık oluyorum. yeri geliyor dükkana mal geliyor bende taşıyorum. Evdeki prizleri değiştiriyorum evin bütün camlarına kadar yeri geliyor silikon çekiyorum. Kadın işi erkek işi yoktur. Kadın her işi yapabilicek güçte. Acizmiyiz biz. Kendini aciz gören ve daha bir kere tornavidaya bile uzaylı gibi bakan kadınlarada ayrı uyuz oluyorum. Araştır öğren. Bana kimse öğretmedi. Araştırdım öğrendim. Sen kocanı hamal görürsen. Oda seni temizlikçi görür. Ben hamile halimle badana boyaya yardım ediyorum. Ne bu kadın işi erkek işi takıntısı ya. Valla yorumları okuyunca ayarım kaçtı. Sana gelirsek konuşman iyi olmuş ama önemli olan nişanlınızın içinden gelmesi. Kaynanyada birşey deme. He de geç. Saygısızlık etme. Ana işte de geçç. Yada deli de. Ben kaynanam ne dese he diyom geçiyorum. nişanlın senin yanındaysa o kenarda öyle konuşsun. Evinizin içine kimse karışamaz.boşuna sinirlenmeyin. Nişanlınızla hatta gülebilirsin bu konuda konuşup. İşte annen yapabiliceğine inanmıyor heralde de :)

Ben olsam bende o anda ses edemem. Ama icimde gider yani. Cunku ogluma oyle isler hic yaptitmadim. Getir gotur disinda. Masayi kurar toplar ama ev isi temizlik vs ayri konu.

Ne yapıyorsan kapını kapat evinin içinde yap . . Yarın birgün ,"benim oğlum çok nazlı , çocuk yapmayın bir tarafı incinmesin " de der .....

Kadında suç yok. Yanında konuşmayıp işinize karıştırmayacaksınız. Özellikle nişanlı iken kaynana ile ters gitmemek için olur tamam dediğimiz konularda evlenince zıddını yaparsanız da bu sizin suçunuz olur

Şimdiden öğrenmeniz gereken bir şey bu; bu konuları onların yanında konuşmayın. Sonra haddi olmayan insanlar karışıyor böyle işte. Bir de tamam demişsiniz yani...

yorumlarınıza teşekkürler hanımlar gerçekten kv lerin yanında konuşmamak gerekiyor bu konuları ama olay spontane gelişmişti konuştuk öyle. yukarıda bi yorumvar kadın kadınlığın bilsin falan. kadının kadına yaptığı kötülüğü kimse kimseye yapmıyor. hayat müşterek artık ben eve para kazanıp getiriyorsam o da haftada 1 gün ev süpürmekle ölmez. aynı eve girince tabiki süpürecek kaynanacım çatlasın yapcak bişey yok :)

Sen avukat misin gerçekten ?

Biliyorum spontane olunca düşünmüyor insan ama onun yanında konuşuluyor olunca o otomatik olarak bir yorum yapıyor karışmış oluyor. Gerçi bu olayda sonradan gelip de laf söylemiş daha da kötü.
Ben böyle şeylerde kv bana sorduğunda bile net ve sert cevap veririm pek bir şey diyemez. Mesela onlardayken eve dönmek için hazırlanıyorduk. Bavul hazır mı dedi. Eşim eşyalarını koymadı daha dedim. Kendi eşyalarını o m koyuyor dedi. Evet dedim. Ama sadece evet dedim ve bunu derken dönüp bakmadım bile işime bakıyordum. O da bir şey demedi odadan gitti. Çok bozulduğu belliydi ama hiç ses etmedim. Yaptığın esas hata o söylediğinde tamam demek olmuş. Biz böyle karar verdik deyip geçeceksin. Açıklama falan yaparsan sanki onu ikna etmen gerekliymiş gibi algılanıyor. O da kendinde güç bulmuş oluyor.

bence değildir ya bu düşüncede genç anneleri gördükçe üzülüyorum
Hiç sanmıyorum avukat olabileceğini diyeceğim ama her yer hukuk fakültesi artık maalesef. Eğitim vermekten ziyade kitap ezberletip geçiriyor artık hukuk fakültelerinin çoğu. Sonra böyle "kadın işi" "erkek işi" falan diye sayıklayarak ortada dolaşan hukukçular... Evde her gün yemek pişiyor, sürekli bir iş oluyor. Ne yapalım onları biz yaparken erkekler de koltukları kucaklayıp taşıyıp dursun mu? Musluğu bozup bozup tekrar mı yapsın? Senede bir anca koltuk yeri değişir evde. Senede bir anca musluk bozulur. Bunlar keşke benim işim olsaymış hiç itiraz etmezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…