• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanama tenceremle mi gitsem

bazalmetabolizma

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2014
14
0
1
İstanbul
Merhaba, benim sorunum kaynanamin yanina gidecegim bir hafta kaliriz kesin. 3.5 yasinda kizim var. Kizim her yil kaynanamin evinde ac kaliyor. Cunku ben ilgilenip ona ozel yemek yapamiyorum. Tencere tavasini kullanmaya bile cekiniyorum. Alenen bise demez ama yandan yandan bakiyor. Zaten evin genel yemegini yapmadigimdan bazen sikayet ediyor. Ama orda yemek yapmam herkeze cunku begenselerde biseler bulurlar soylenmek icin. Napiyim ya kizim zaten cok zor yemek yiyo. Eve pisenlerden yemiyor. Kizimin kucuk tenceresini goturup ona ayri hergun corba yapsam cok mu ayip olur. Fazla yapip herkes yesin demeyin cunku yenmez ziyan olur cok iyi biliyorum.

Merhaba, benim sorunum kaynanamin yanina gidecegim bir hafta kaliriz kesin. 3.5 yasinda kizim var. Kizim her yil kaynanamin evinde ac kaliyor. Cunku ben ilgilenip ona ozel yemek yapamiyorum. Tencere tavasini kullanmaya bile cekiniyorum. Alenen bise demez ama yandan yandan bakiyor. Zaten evin genel yemegini yapmadigimdan bazen sikayet ediyor. Ama orda yemek yapmam herkeze cunku begenselerde biseler bulurlar soylenmek icin. Napiyim ya kizim zaten cok zor yemek yiyo. Eve pisenlerden yemiyor. Kizimin kucuk tenceresini goturup ona ayri hergun corba yapsam cok mu ayip olur. Fazla yapip herkes yesin demeyin cunku yenmez ziyan olur cok iyi biliyorum.

Neden tencere tava kullanmaya cekiniyorsunuz ki anlayamadim!
Tencere yok mu ki tencereyli gideceksiniz bence ayip olur.
Sikayet ediyor diyorsunuz yemegi yapmadiginiz dan dolayi, kiziniza yapicaginiz corbadan herkese yapmalisiniz bence. Neden ziyan olsun? Yaptiniz mi daha once?

Bi yaşıma daha girdim tencereyi götüreceksin evcilik oyunu gibi kızına özel yemek yapacaksın valla benim gelinim öyle yapsa bidaha gelsin istemem eve kadını kabı kaçağı yokmu bence beğenmemelerinden ziyade işine gelmiyor yemek yapmak sanki pişirde tüm ev ahalisi yesin.Yaptığın ayıbında ötesinde bişey olur bence.

Ya zaten benim tek derdim orda rahatca yemek yapamamak. Yapacagim ortam olsada kizimda yese herkezde bise demeden yese keske. Bi kere bi tabagi kaybolmus. Gidene kadar sen mi kirdin. Sen kullanmistin en son deyip durdu. Sanku valizime koyup eve goturdum tabagini. Yani boyle anlatinca tabi jomik geliyor ama inanin yumurta pisirdim kizima arkamdam 2 tane mi kullandin diyo yani 1 tane neyine yetmiyor demek istiyor.

Konuşsalarda tencere götürmen sana ilerde inan bi sürü laf olarak dönecek boşver kızında iki gün aç kalsın az yesin. Ömür boyu laf ederler bizi beğenmeyip tencereyle geldi diye.

hem yaptığınız yemeği beğenmiyor hemde yemek yapmadığınız için şikayet ediyor.
ilginç gerçekten, tava götürmeyin ama çocuğunuza ayrı yemek yapın.
kayınvalideniz yemek yaparken sizde ona yardım edersiniz ya da o yemek yaparken
sizde kızınıza yemek yaparsınız.
çok garip gerçekten,kim ne düşünüyorsa düşünsün
çocuk bu nedenle aç bırakılır mı hiç...
siz diyemiyorsanız eşiniz desin.
kullandığınız malzemeden rahatsız ise,en kötü evden tarhana götürürsünüz,
var mı yok mu bilemedim ben her ihtimale karşı getirdim deyip tarhana yaparsınız misal.

ben anlayamadım pek, hem sizden yemek yapmznızı bekliyorla hem de yemiyorlar mı?

Bana hic yemek yap demedi.ama yapmami ister biliyorim. Ben yapmam gerekir diye dusunup yaptim olmadi ama begenmedi.
Bencede ayip olur tencere bi sorayim dedim yinede sizlere. Yemek yapicam ya napiyim yemezlerse yemesinler. Zaten esim anliyor beni. Onemli olan iui niyetim degilmi begenmeselerde yapmisim iste .

tencere götürmek olmaz sanırım. ama kızınızın tabağını götürebilirsiniz. sevimli çocuk tabaklarından varsa...

ama onun tencerelerini kullanın. kızın aç kalmasın. sadece ona yap. sizde ondan yemeğin sadece kızınıza özel olduğunu anlasın...

Evet. Tencere dedigim zaten 2-3 porsiyonluk bebek tencereleri .hergun onla yogurtlu bi corbs yaparim kizims baska bise yemediginden. Esim normsl bise annem alinmaz dedi cocuk tenceresi oldugu icin. Hatta ne guzel kiziyla ilgileniyo diye dusunurmus. Ben hic sanmiyorum tabi. Neyse goturmuycem zaten benden gelinlerden hoslanmiyolar eline laf vermiyim slmdi.

yanında götürmen hoş olmaz..
ama oraya gidince çocuğun için çekinmeyi fln bi kenara bırak...
tabiki yemek yapacaksın çocuğuna bırak ne düşünürlerse düşünsünler...

Evet. Tencere dedigim zaten 2-3 porsiyonluk bebek tencereleri .hergun onla yogurtlu bi corbs yaparim kizims baska bise yemediginden. Esim normsl bise annem alinmaz dedi cocuk tenceresi oldugu icin. Hatta ne guzel kiziyla ilgileniyo diye dusunurmus. Ben hic sanmiyorum tabi. Neyse goturmuycem zaten benden gelinlerden hoslanmiyolar eline laf vermiyim slmdi.

daha iyi senin yemeğini yemedikleri en azından tatil olur senin için:1:... sadece kızına yemek yaparsın olur biter..

ne yaptınız da beğenmedi mesela? yemek bu sonuçta ya tuzlu olur ya acı olur falan laf edilir. yaptığınız yemeğin nesini beğenmiyorlar ki? Ben evde bazen canım ister yemek yaparım herkes bayıla bayıla yesede yine de bi sürü laf söyler annem :)

Eğer yandan yandan bakarsa gene, anne bişey mi isteyecektin kıza yemek yapacağım sen de birşeyler ister misin yapayım mı diyerek gönlünü alabilirsiniz.
Giderken sevdiği bir tatlıyı, yemeği yaparak da gidebilirsiniz. En azından gönlünü fethetmiş olursunuz kızınıza hazırlık için. :34:

Ben memlekete giderken oğlumun yşyeceği herşeyi evden götürürüm çünkü çok yemek secer onun yiyeceği herşeyi öğünlerini tek tek uğraşırım ilk başlarda kv ne olcak bu kdr uğraşınca derdi baktı çocuk başka bişey yemiyo ne seviyorsa yap yedir diyo mesela ben giderken evden sevdiği herşeyi koyarım oraya gidince derimki ya herihtimale karşı getirdim belki yoktur diye derim bişey demez kv tencere tavayıda kıskanan insanı ilk kez duydum doğrusu.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

valla kaynanamı pek sevmem ama şimdi kadının hakkını yiyemem. evine gittiğimde ben yaparım yemekleri beğenmese bile ki çok nadirdir beğenmediği aman kızım çok güzel olmuş eline sağlık der.. kızıma da ayrı yaparım bazen çorbasını falan aman kızım şundan koy bundan koy der hiç öyle yandan yandan da bakmaz..

Back
X