Kaynanamdan daha evlenmeden bıktım!!!

benim kardeşimde böyledir işten gelir gelmez annem annem nerde der gider şapur şupur öper biz ailecek çok memmnunuz bu durumdan
demkki gelinler kıskanıyomuş.
tatlım sizin baska bi ev açma sansınız yokmu ? maddi durum falan mı engel bence sen kayınvalidene takma sonuçta oğlunun ona düşkünlüğü kadıncagz napsınn sen bence ayrı ev konusuna odaklan ..

Kesinlikle ve kesinlikle aynı evde oturmak hiç mantıklı değil.
Yıllar sonra eşinize olan bu sevginiz de yıpranmış olacak. O zaman vazgeçmek zorunda kalıcaksınız
Bu sizin için daha da yıpratmış olucak

ama ikna olmuyor nişanlın hiç bir şeye bence biraz gözünü korkutmalısın hiç zor değil bu biraz tepkini koy madem hiç bir şey yapmazsan sorunlar yaşamaya mahkum olursun

yani mesela madem şimdi kabul etmiyor ama evlendikten bir süre sonra bazı şeyleri rahat yasayamadıgını o da fark eder, bir odaya tıkılı kalınca anlar bir oturmanın zorluğunu o zaman alır karşıma konusurum diye de düsünüyorum. sorun dediğin her evlilikte yaşanıyor kimse dört dörtlük değil.. ne insanlar var sevdigini alamıyor ama saray gibi evi oluyor. Ben şükür ki sevdiğimi alıyorum benim de sorunum bu: Evlenir evlenmez bir evimin olamaması... Yani bu soruna evlendikten sonra bir çözüm getirmenin hiçbir yolu yok mu bunu öğrenmek istemiştim ? Çünkü durumu da müsait değil ayrı ev açmaya şu anlık..

hak ediyorsunuz derken?

Kadının arkasından ölsün diyebiliyorsunuz ama yüzüne karşı seninle oturmak istemiyorum diyemiyorsunuz. Birinin arkasından acaba benim başıma gelir mi diye hiç düşünmeyip ölsün deme cesaretini gösteren ağzını açıp ben ayrı ev istiyorum diyemiyorsa bence hak ediyordur yaşadıklarını.

Zaten buraya ayrı eve nasıl çıkarım değil aynı evde nasıl yaşarım diye sormuşsunuz. Ne diyelim çok yağlı tuzlu yemekler yapın belki kadın tansiyondan kalpten ölür de kurtulursunuz mu diyelim?

benim bugune kadar duydugum lafları kaynanadan siz duysanız neler sayardınız benm kadar sabırlı bir insan daha zor bulunur.. rica etsem siz yorum yapmasanız ?

psikolojim bozuldu napim :)

Arkadasım aynı dert bende de vaer.benm nişanlmda ailesi ile oturalım istıyr çok tartıştık ama bi sonuca bağlanamadk.en sonun da ben yüzüne tamam dedım öne annemı surdum.annem annesıne soyledı kaynana çok bozuldu ,sımdı ayrı ev alacak durumum yok o zmn ev alana kadar düğün dursun dedı.maddi durum bahane benm akıllı nın abisı evlendukten sonra bunlardan kendıni dıslamiş.benm kı de öyle olacam dıye korkuyo 6 ay 1 sene oturalım dıyo.aklınca ben onlara alişacm içlerıne girecm mantık bu.benm bı de görümce kayınpeder var,sımdı gayet ıyıyız hepsıyle ama gostermelık dıye de korkmuyor değilim.inş değildir.nişanlim ailesıne düşkündür ama ana kuzusu olacak kadar değil.bır de ailesı nişanlimdan bıraz çekiniyorlar,o ne derse onu yaparlar sözünün dışına çıkmazlar.

evlenmeden önce ayrı eve çıkmaya bak sen. evlendikten sonra unut o işi. bir daha çıkamazsınız o evden. burada okuduklarımdan ve çevremde gördüklerimden söylüyorum.

hayır hiç bir yolu yok ve düşündüğün gibi olmıycak emin ol burda yüzlerce tecrübe yorum yapıyor senin halini görüp üzülmiycek aksine annesi doldurdukça sana patlıycak üzerine gidicek her konuda

bence bir şeyler yapmak senin elinde ayrıl demiyoruz ki en azından konuş tavrını koy seni kaybedebileceğini görsün nedir ki yani ayrı ev tutulur çok mu zor :26:

benim bugune kadar duydugum lafları kaynanadan siz duysanız neler sayardınız benm kadar sabırlı bir insan daha zor bulunur.. rica etsem siz yorum yapmasanız ?

Bence siz bana söyleneceğinize nişanlınıza iki laf edin. Başta böyle konuşsanız hiç yorum yapıp sinirlerimi bozmazdım zaten.

aradaki yorumları sonradan okudum.
Kimse hiçbir sebepten ölmeyi haketmez,
Sevmediğimiz herkes ölüyor olsaydı dünyada kendimiz dahil herkes ölmeli.
Neticede bizi de herkes sevmiyor. Nişanlınızı gerçekden düşünüyor olsaydınız onun yüreğine anne acısı gibi acının düşmesini istemezdiniz.
Aynı dilekleri sizin anneniz için de düşünebilirdi.
Bence nişanlınızı alın karşınıza konuşun tüm sorunlarınızı konuşun çünkü evlenince bu sorunlar kesinlikle azalmıyor aksine artıyor

Nişanlınızın evlendikten sonra değişebileceği konusunu aklınızdan çıkarın en başta. Onun bu durumdan rahatsız olacağını da nereden çıkardı nız? Neden rahatsız olsun ki ? Onun her zaman yaşadığı yer ve her zamanki annesi yani. Tam tersi ev sorumluluğu almayacağı için işine bile gelecek. Olan size olacak. Evlendikten sonra size daha düşkün olma konusunu da unutun tamamen. Tam tersi hevesini de alacağı için sizden, ailesi çok daha önem kazanacak. Dıdısının dıdısı bile önemli olacak. Nasıl davranmalıyım diye sormak için açtım konuyu demişsiniz de, ne tavır takınırsanız takının mutsuz olacağınız için hiç kimse şöyle davran böyle davran demiyor. Ha şöyle davranırsanız belki faydası olabilir,kör sağır ve dilsiz olmanız lazım. Şayet bunu yapabilirseniz sorunsuz mutlu mesut yaşayabilirsiniz.

-ayrıl diyolar istemiyosun
-ayrı eve cık dıyolar olmaz diyosun
-evlen gör gününü diyolar dert yanıyosun
kusura bakma ama fakesin ayrıcada kaybedenlerdensin

insanın çaresiz kaldıgı durumlar olur hayatta. belli ki sen hiç çaresiz kalmamışsın ya da içini ferahlatacak tek bir söz duymaya muhtaç bir duruma düşmemişsin, ama dilerim Allahtan seni böyle bir konuma düşürmesin yine de.. davulun sesi uzaktan hoş gelir. derdi de sıkıntıyı da ancak çeken bilir. Senin gibi insanlar da böyle boş beleş konuşur ancak..

Bu şekilde ölene kadar birlikte yaşamak çok çok zor. inanın şu anda ayrılıp ayrılık acısını yaşaması bile 1000 kat daha iyi ve kolay yoksa ömür geçmez.

bişey sorucam neden çaresizsiniz

Bir kere konu sahibi bence üslubunuz hoş değil haddime değil belki eleştirmek ama inşallah ölür ölse de kurtulsam falan konuşma aralarınızda denk geldim beraber oturacaksınız diye ölmesini istemeniz böyle söylemeniz çok çok yanlış bu şekilde çözüm mü olurmuş Allah aşkına sizin evleneceğiniz sevdiğiniz adamı dünyaya getirmiş bir anneden bahsediyorum sizin annenize böyle bir şey söyleseler hoşunuza gidermiydi babanız vefat etse ve abiniz annesiyle oturmak istese annenizin ölmesini istemeleri çok mu normal olurdu böyle davranışlarla zaten bir arada kalsanız da mutlu olamazsınız ayrı olsanız da öncelikle bu düşünce tarzınızı değiştirin. Ayrılmaya cesaretiniz yok ayrılmayacaksınız da belli nişanlınıza sözünüz geçmiyor burada iş nişanlınızda bitiyor ama siz annesini suçlayarak ikinizi çıkarıyorsunuz işin içinden. Annesine yardımcı olmaya çalışması çok hoş bir davranış ama ev ev üstüne olmaz o konuda hem fikirim burada nişanlınızda konuşarak aynı mahalle ya da aynı apartmana çıkmaya ikna edeceksiniz en azından yattığınız yer ayrı olur ama öncelikle bu şekilde konuşursanız yanlışta anlaşılırsınız nişanlınıza karşı

Son düzenleme:

benı ne kadar tanıyosun ne çekip çekmediğimi nerden biliyosun?e iyi o zaman rahatlamak istiyosan al o zaman evlen cok mutlu olursun gercekten ciddi söyluyorum bak sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…