• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamgilin yazlık alması

hayatagaci94

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2021
40
-16
1
Merhabalar. Benim size danışmak istediğim bir konu var. İki yıllık evliyim. Ev ve arabamız yok. Eşimin babasının İki tane evleri var istanbulda. Birinde kendileri oturuyo alt katı orada da kiracı var. Evlenmeden önce eşimin annesi kirayı size veririz demişti ama vermediler. Evlendikten bir yıl sonra da kendilerine yazlık aldılar. Bu yazlığın kredisi ortak paradan veriliyo. Yani ortak gelen parayla. Ama bize hiç para vermiyolar bir yardımları yok. Sadece eşim çalışıyo ben iş bulamadım Eve yakın iş bulamadım çünkü arabamız yok uzak yere de gidemem. Neyse bu yazlığı almak yerine bize ev alsalar daha iyi olmaz mıydı ya da araba. Çocuğu kirada otururken neden bir insan gidip yazlık alır bu bencillik değil midir? Bu arada alt katında oturmamamızın sebebi eşim ilk görüşmede ben orda oturmak istemiyorum demesi çünkü çok kalabalık aile apartmanı .

Son düzenleme:
Merhabalar. Benim size danışmak istediğim bir konu var. İki yıllık evliyim. Ev ve arabamız yok. Eşimin babasının otobüsü var. Arabaları var. İki tane evleri var istanbulda. Birinde kendileri oturuyo üst kat çatı katı orada da kiracı var. Evlenmeden önce eşimin annesi kirayı size veririz demişti ama vermediler. Evlendikten bir yıl sonra da kendilerine yazlık aldılar. Bu yazlığın kredisi ortak paradan veriliyo. Yani otobüsten gelen parayla. Ama bize hiç para vermiyolar bir yardımları yok. Sadece eşim çalışıyo ben eczacıyım iş bulamadım iki yıldır dükkan yeri baktım bulamadım. Eve yakın iş bulamadım çünkü arabamız yok uzak yere de gidemem. Neyse bu yazlığı almak yerine bize ev alsalar daha iyi olmaz mıydı ya da araba. Çocuğu kirada otururken neden bir insan gidip yazlık alır bu bencillik değil midir? Bu arada üst çatı katında oturmamamızın sebebi eşim ilk görüşmede ben orda oturmak istemiyorum demesi çünkü çok kalabalık aile apartmanı dedikoducu insanlar. Bi de eşimin iki kardeşi var onlar çalışıyo işleri var. Bi de emekli maaşı var kaynatamın.
Kimsenin size ev alma gibi bir mecburiyeti yok. Onların parasına mı güvenip evlendiniz.

Kendilerine yazlık almak yerine bize ev araba alsalardı ne demek yahu? Kayinvalidem size kirayı vericez dese ben yine ona güvenerek yola çıkmam. Benim evim, hesabim ayrı olmalı. Bel bağlamamak lazim ana babaya. Sizde boşverin okumuş etmişsiniz belli ki çalışmaya kendi başınıza birseyler başarmaya bakın.

Kendilerine yazlık almak yerine bize ev araba alsalardı ne demek yahu? Kayinvalidem size kirayı vericez dese ben yine ona güvenerek yola çıkmam. Benim evim, hesabim ayrı olmalı. Bel bağlamamak lazim ana babaya. Sizde boşverin okumuş etmişsiniz belli ki çalışmaya kendi başınıza birseyler başarmaya bakın.
Benim evim hesabım onlara göre ayrı değil işte. Ben eczane açınca bile ortak olucak düşüncesi vardı onlarda. Yani kazandığım parayı onlara vericektim. Onlar böyle birşey düşünüyorken ben niye ev almıyolar diye düşünmem normal

Merhabalar. Benim size danışmak istediğim bir konu var. İki yıllık evliyim. Ev ve arabamız yok. Eşimin babasının otobüsü var. Arabaları var. İki tane evleri var istanbulda. Birinde kendileri oturuyo üst kat çatı katı orada da kiracı var. Evlenmeden önce eşimin annesi kirayı size veririz demişti ama vermediler. Evlendikten bir yıl sonra da kendilerine yazlık aldılar. Bu yazlığın kredisi ortak paradan veriliyo. Yani otobüsten gelen parayla. Ama bize hiç para vermiyolar bir yardımları yok. Sadece eşim çalışıyo ben eczacıyım iş bulamadım iki yıldır dükkan yeri baktım bulamadım. Eve yakın iş bulamadım çünkü arabamız yok uzak yere de gidemem. Neyse bu yazlığı almak yerine bize ev alsalar daha iyi olmaz mıydı ya da araba. Çocuğu kirada otururken neden bir insan gidip yazlık alır bu bencillik değil midir? Bu arada üst çatı katında oturmamamızın sebebi eşim ilk görüşmede ben orda oturmak istemiyorum demesi çünkü çok kalabalık aile apartmanı dedikoducu insanlar. Bi de eşimin iki kardeşi var onlar çalışıyo işleri var. Bi de emekli maaşı var kaynatamın.
kendi kazanıp kendi almış adam kimse size ev alma para verme zorunda değil

Yazligin kredisi ortak paradan veriliyor ne demek?
Ortak paradan kasit ne yani?

Otobüs ortak calistirilip kazancla onlara yazlik alindiysa bir nebze hak veririm.

Yoksa haddini aşan bir konu.
Şöyle ki eşimin amcası aynı apartmanda oturuyolar üç çocuğu var ikisine o binadan ev verdiler. Birine de ev aldılar. Onlar da otobüs işletiyo. Onların da almama hakkı vardı niye aldı o zaman.

Kendilerimi calisip,kazanip aldi bu saydiklarinizi?
Yazligin kredisi ortak paradan veriliyor ne demek?
Ortak paradan kasit ne yani?

Otobüs ortak calistirilip kazancla onlara yazlik alindiysa bir nebze hak veririm.

Yoksa haddini aşan bir konu.
Yani şöyle eşim istese ben ayrılmak istiyorum ortaklıktan dese otobüsü satıp onun payını vericekler. Ama eşim hep onlar iyi olsun istediklerini alsınlar diye hiçbişey demiyo biz de böyle sürünüyoruz

Şöyle ki eşimin amcası aynı apartmanda oturuyolar üç çocuğu var ikisine o binadan ev verdiler. Birine de ev aldılar. Onlar da otobüs işletiyo. Onların da almama hakkı vardı niye aldı o zaman.
İyi de herkesin kendi hesabı
O zaman acun ılıcalı kızına jeep almış her baba kızına jeep alsın kanun gibi olsun bu

Bu sizi hic ilgilendirmez.

Amca beyin gönlünden kopmus almis cocuklarina.
Kimse size bir sey almak zorunda degil. Biz okulda sandvice kahveye zor para denklestirirken range roverla gelen arkadaslarimiz vardi. Onun babasi almis diye babalarimizin pacasina mi yapissaydik mesela?

Bu hesaplar yapilacaksa da siz yapmayin, esiniz yapsin. Siz cok isterseniz kendi aileniz ne aldi ne almadi onu kovalayin.

Çocuğu kirada otururken neden bir insan gidip yazlık alır bu bencillik değil midir?
Helal olsun vallahi, eşim tek çocuk ama bu cümleyi ben bile kuramam.
Sizinki bir de üç kardeşmiş.🤭

Neden alsınlar, yıllarca “gelin gelsin de rahat etsin” diye mi çalışmışlar? Sizin aileniz neden almıyor?

Not olarak buradan bekar, yeni evli arkadaşlara sesleniyorum; eş ailesinden düğünde ne aldıysanız hediye onu kâr bilin, “sonra alırız” dediklerini almazlar.

Yani şöyle eşim istese ben ayrılmak istiyorum ortaklıktan dese otobüsü satıp onun payını vericekler. Ama eşim hep onlar iyi olsun istediklerini alsınlar diye hiçbişey demiyo biz de böyle sürünüyoruz

Siz kendiniz is bulmaya odaklanin.
Dukkan bulsaniz eczane acacak paraniz var mi? Dukkan bulamadim demissiniz ya.

Esiniz otobusten payini alsa belki bi is tutturamayacak... vardir bir hesabi onun. Es ailesiyle para mevzusuna gercekten siz girmeyin, cirkin duruyor.

Back
X