• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamgilin yazlık alması

Helal olsun vallahi, eşim tek çocuk ama bu cümleyi ben bile kuramam.
Sizinki bir de üç kardeşmiş.🤭

Neden alsınlar, yıllarca “gelin gelsin de rahat etsin” diye mi çalışmışlar? Sizin aileniz neden almıyor?

Not olarak buradan bekar, yeni evli arkadaşlara sesleniyorum; eş ailesinden düğünde ne aldıysanız hediye onu kâr bilin, “sonra alırız” dediklerini almazlar.
Benim eczanemden kazandığım paraya göz diken adamların yaptığı normal ben ev isteyince anormal öyle mi

Peki ben eczane açtığımda kazandığın para da ortak demeleri normal mi sizce

Eczaneyi kendi imkanlarinla acacaksan kimseyle bir sey ortak degil, üstüne basa basa ne münasebet diyebilirsin.
Ama eczaneyi onlar acacaksa gelirin ortak olmasi makul.

Siz kendiniz is bulmaya odaklanin.
Dukkan bulsaniz eczane acacak paraniz var mi? Dukkan bulamadim demissiniz ya.

Esiniz otobusten payini alsa belki bi is tutturamayacak... vardir bir hesabi onun. Es ailesiyle para mevzusuna gercekten siz girmeyin, cirkin duruyor.
Eczane açıcak param var evet. Sorun şu ki eczane açtığımda kazandığım paraya ortak para diyolar

Helal olsun vallahi, eşim tek çocuk ama bu cümleyi ben bile kuramam.
Sizinki bir de üç kardeşmiş.🤭

Neden alsınlar, yıllarca “gelin gelsin de rahat etsin” diye mi çalışmışlar? Sizin aileniz neden almıyor?

Not olarak buradan bekar, yeni evli arkadaşlara sesleniyorum; eş ailesinden düğünde ne aldıysanız hediye onu kâr bilin, “sonra alırız” dediklerini almazlar.

Valla bende tek çocuğum malları mülkleri de var bana neden araba ev almıyorsunuz diyemiyorum. Dememekle iyi yapıyorsunuz, eşim dese sana noluyor derim çünkü :D

Merhabalar. Benim size danışmak istediğim bir konu var. İki yıllık evliyim. Ev ve arabamız yok. Eşimin babasının otobüsü var. Arabaları var. İki tane evleri var istanbulda. Birinde kendileri oturuyo üst kat çatı katı orada da kiracı var. Evlenmeden önce eşimin annesi kirayı size veririz demişti ama vermediler. Evlendikten bir yıl sonra da kendilerine yazlık aldılar. Bu yazlığın kredisi ortak paradan veriliyo. Yani otobüsten gelen parayla. Ama bize hiç para vermiyolar bir yardımları yok. Sadece eşim çalışıyo ben eczacıyım iş bulamadım iki yıldır dükkan yeri baktım bulamadım. Eve yakın iş bulamadım çünkü arabamız yok uzak yere de gidemem. Neyse bu yazlığı almak yerine bize ev alsalar daha iyi olmaz mıydı ya da araba. Çocuğu kirada otururken neden bir insan gidip yazlık alır bu bencillik değil midir? Bu arada üst çatı katında oturmamamızın sebebi eşim ilk görüşmede ben orda oturmak istemiyorum demesi çünkü çok kalabalık aile apartmanı dedikoducu insanlar. Bi de eşimin iki kardeşi var onlar çalışıyo işleri var. Bi de emekli maaşı var kaynatamın.
Ortak keseden çıkın kendi işinizi yapın. Paranızı vermeyin kimseye. Böylece ne onların ne sizin beklentiniz olur

Benim eczanemden kazandığım paraya göz diken adamların yaptığı normal ben ev isteyince anormal öyle mi
Evet tutumunuz anormal.

Daha dükkanınız yok, paranız yok neyin derdi bu.
Kazandığınız zaman dersiniz “ben kendim çalışıyorum, para da çekirdek ailemin” diye.

Siz de hem ev istiyorsunuz hem kazandığım param cebimde dursun istiyorsunuz.

Kusura bakmayın o zaman kendi işi olan adamla evlenecektiniz. Babasıyla ortak iş yapan adam tabii ki kazandığını babasıyla bölüşecek. 🤷‍♀️

Siz eczane açarsanız paranızı kendiniz harcayın, eşinizin ailesi de paralarını kendi harcasın, kimse kimseden beklentiye girmesin.

Merhabalar. Benim size danışmak istediğim bir konu var. İki yıllık evliyim. Ev ve arabamız yok. Eşimin babasının otobüsü var. Arabaları var. İki tane evleri var istanbulda. Birinde kendileri oturuyo üst kat çatı katı orada da kiracı var. Evlenmeden önce eşimin annesi kirayı size veririz demişti ama vermediler. Evlendikten bir yıl sonra da kendilerine yazlık aldılar. Bu yazlığın kredisi ortak paradan veriliyo. Yani otobüsten gelen parayla. Ama bize hiç para vermiyolar bir yardımları yok. Sadece eşim çalışıyo ben eczacıyım iş bulamadım iki yıldır dükkan yeri baktım bulamadım. Eve yakın iş bulamadım çünkü arabamız yok uzak yere de gidemem. Neyse bu yazlığı almak yerine bize ev alsalar daha iyi olmaz mıydı ya da araba. Çocuğu kirada otururken neden bir insan gidip yazlık alır bu bencillik değil midir? Bu arada üst çatı katında oturmamamızın sebebi eşim ilk görüşmede ben orda oturmak istemiyorum demesi çünkü çok kalabalık aile apartmanı dedikoducu insanlar. Bi de eşimin iki kardeşi var onlar çalışıyo işleri var. Bi de emekli maaşı var kaynatamın.
çok güzel konu ya hadi gelsin linler bişeyler..
bu arada tabi ki size ev almak zorunda değiller bence de :)

Valla bende tek çocuğum malları mülkleri de var bana neden araba ev almıyorsunuz diyemiyorum. Dememekle iyi yapıyorsunuz, eşim dese sana noluyor derim çünkü :KK70:
Ay yok neden diyeyim, eşimde demiyor hiç geçmez yani bizim evde böyle konular.😂
Çok şükür kendi kazancımız yetiyor, yetmese zaten takviye yaparlar ama insanları daralmaya gerek yok yani.

Okutup meslek sahibi yapmışlar evlatlarını, daha büyük miras mı olur. 🤷‍♀️

Arabası olmayan insanlar uzak yerlerde çalışamıyor mu?

Gerçekten bir meslek sahibi olup kayınailem bize bakmıyor demeyi kendinize yediriyor musunuz?

İnsanın kendi parasıyla emeklilikte bir yazlık almak istemesi keyif sürmek istemesi neden bencillik olsun ki.

Düşünüyorum. Yaşlandığımda çocuklarım büyüdüğümde inşallah allah nasip eder bir yazlık alırım. O arada gelin kişisi vay efendim bencil kaynana derse ağzına kürekle vururum.

Benim kendi babamın 5 tane evi var kirada. Kendi benim ödediğim kira kadar aidat ödüyor oturduğu siteye. Ayrıca iki ayrı yazlığı var. Biri yayla gibi. Biri deniz kenarı. 2 tane arabası biri büyük arazi aracı biri şehir içi. Bilmem anlatabildim mi ailemin rahatlığını.

Ben doğum yaptım işe başlayacağım bakıcıya ödeyeceğim parayı hesaplıyorum. Çünkü neden? Çünkü o babamın parası. Herkes kendi hayatından sorumlu. Bekarken öğrenciliğimde bile bana herkes kadar harçlık vermiştir. Hiç fazla param olduğunu bilmem. Hiç lüks mekana gitmedim kendim paramı kazanmadan.

Bu konular bana çok acayip geliyor.

Bizim otobüs ortak ordan gelen parayla yazlık alıyolar. Yani içinde benim param da var
Otobüs alınırken siz altın falan mı verdiniz yoksa babası “oğlum al otobüsün yarısı senin” mi dedi? Çok rahatsız eden bir durum varsa alın payınızı, kocanız iş kursun.

Peki ben eczane açtığımda kazandığın para da ortak demeleri normal mi sizce

Diploma senin
Sermaye senin
Emek senin

Kazanc niye ortak olsun? Ne munasebet?
Net ol. Yazlik almis ev almamis muhabbetinde haksizsin ama eczaneyi acarsan (insallah kisa zamanda nasip olur) taviz verme.

Back
X