• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamgilin yazlık alması

Cidden eczacılık mı okudunuz ya iş bulamadınız yani çok ilginç
Benim arkadaşlar köpek gibi tatile çıkıyor eczacı olanlar
Çatır çatır

sanki eş ailesinden başka bir gelir kapınız yokmuş gibi konuşmuşsunuz
Ay evet size ev almadılar şimdi de yazlık aldılar size de yardım etmiyorlar eşiniz de bir şey demiyor

eee ne yapacaksınız üzülmeye devam edin madem

Eczane açarsanız onların laflarını beklemeden direk ev, araba alacağız deyin. Zaten kimsenin sizin kazandığınız parayı alma hakları yok ama yine de susarlar bence. Ayrıca ortak kazançtan alınan yazlık ortaktır zaten muhtemelen de ortak kullanılacaktır. Kullanılmıyorsa da mutlaka konusu açılmalıdır :kahve: Bunların dışında size niye ev araba alsınlar ki 😳

öncelikle sizin için üzüldüm malesef aile ile ortak iş yapanlarda bu sorunlar yaşanabiliyor. Bunu en başta konuşmanız daha doğru olurdu. Siz eşinizin emeğininkarşılığının verilmediğini kazancın ortak olmasına rağmen onların daha fazla pay aldığını söylüyorsunuz. Evet bu haksızlık ama size değil eşinize yapılan bir haksızlık bunu eşinizin görmesi gerekiyor. Sizin yapacağınız şey ise çalışıp kazandığınızı kendi iradenizle harcamak.

Merhabalar. Benim size danışmak istediğim bir konu var. İki yıllık evliyim. Ev ve arabamız yok. Eşimin babasının otobüsü var. Arabaları var. İki tane evleri var istanbulda. Birinde kendileri oturuyo üst kat çatı katı orada da kiracı var. Evlenmeden önce eşimin annesi kirayı size veririz demişti ama vermediler. Evlendikten bir yıl sonra da kendilerine yazlık aldılar. Bu yazlığın kredisi ortak paradan veriliyo. Yani otobüsten gelen parayla. Ama bize hiç para vermiyolar bir yardımları yok. Sadece eşim çalışıyo ben eczacıyım iş bulamadım iki yıldır dükkan yeri baktım bulamadım. Eve yakın iş bulamadım çünkü arabamız yok uzak yere de gidemem. Neyse bu yazlığı almak yerine bize ev alsalar daha iyi olmaz mıydı ya da araba. Çocuğu kirada otururken neden bir insan gidip yazlık alır bu bencillik değil midir? Bu arada üst çatı katında oturmamamızın sebebi eşim ilk görüşmede ben orda oturmak istemiyorum demesi çünkü çok kalabalık aile apartmanı dedikoducu insanlar. Bi de eşimin iki kardeşi var onlar çalışıyo işleri var. Bi de emekli maaşı var kaynatamın.
evde oturup çalışmıyosun, kocan tek başına istanbulda kira ödeyip ev geçindiriyo. takmışsın kocanın ailesine kaç tane konu açmışsın. sen tedavi ol bence önce çocuk falan düşünme

Peki ben eczane açtığımda kazandığın para da ortak demeleri normal mi sizce
Daha ortada bi eczane bile yokken bu neyin hesabı ben eczane açarsam onlar da ortak olursa ooo hele bi açın eğer kendi sermayenizle açarsanız kazanca da kimseyi karistirmazsiniz olur biter

Eve yakın iş bulamadım çünkü arabamız yok uzak yere de gidemem. Demissiniz

Kusura bakmayın ama kimse evinin yakınında çalışmıyor arabanız yoksa otobüs, dolmuş,metro var insanlar bunları kullanıyor ama sizin rahatınızı bozmaya pek niyetiniz yok

Kusura bakmayın da çok komik düşünce tarzınız
Hem de okuması zor bi bölümü bitirmişsiniz
Ama klasik eski usül gelin kafası eğitim filan dinlemiyor demek ki
En çok da buna şaşırdım

Taş üstüne taş koymuşluğunuz olmasın ama size ev alınsın, araba alınsın
Hem de kayınailenizin bütçesinden
Güzel kafalar ne diyeyim 😂

Eczanenize konu gelince de paranızı zorla kasadan almazlar herhalde
En baştan sınırınızı çizin
Kimseyle ortak olmayacağınızı söyleyin
Yoksa siz size ev, araba alınır diye mi eczane parasını paylaşmakta bi sorun görmediniz? 😮

Cidden eczacılık mı okudunuz ya iş bulamadınız yani çok ilginç
Benim arkadaşlar köpek gibi tatile çıkıyor eczacı olanlar
Çatır çatır

sanki eş ailesinden başka bir gelir kapınız yokmuş gibi konuşmuşsunuz
Ay evet size ev almadılar şimdi de yazlık aldılar size de yardım etmiyorlar eşiniz de bir şey demiyor

eee ne yapacaksınız üzülmeye devam edin madem
Şöyle ki hala eczane için dükkan bakıyorum. Sadece kafamı kurcalayan soruları sormak istedim . Acaba ben mi yanlış düşünüyorum diye. Zaten ilk defa konu açtım ve yeni üye oldum.

Istanbulda yasiyormussunuz.

Uzak yere gidemem, eczane icin yer bulamadim söylemleri bahane.
Kucuk sehirlerde ilceler kopuk, bir miktar anlasilir uzak mesafeden kacinmaniz. Sehirlerarasi gibi yol olabiliyor bazi yerlerde.
Istanbulda dukkan da bulunur, ulasim da bir sekilde cozulur.
Evi onlar alsin, arabayi onlar alsin ama eczane benim olsun diyorsunuz. Hem karnim doysun hem pastam dursun olmaz 😼

Kusura bakmayın da çok komik düşünce tarzınız
Hem de okuması zor bi bölümü bitirmişsiniz
Ama klasik eski usül gelin kafası eğitim filan dinlemiyor demek ki
En çok da buna şaşırdım

Taş üstüne taş koymuşluğunuz olmasın ama size ev alınsın, araba alınsın
Hem de kayınailenizin bütçesinden
Güzel kafalar ne diyeyim 😂

Eczanenize konu gelince de paranızı zorla kasadan almazlar herhalde
En baştan sınırınızı çizin
Kimseyle ortak olmayacağınızı söyleyin
Yoksa siz size ev, araba alınır diye mi eczane parasını paylaşmakta bi sorun görmediniz? 😮
Şöyle ki eşimin amcasının üç tane gelini var ve aynı apartmanda oturuyolar onlar da taş taş üstüne bişey koymadılar üstelik ev hanımı bi gelirleri de yok. Onlara bedavadan ev veriyolar. Üstelik yazlık aldıklarında o apartmanda bulunan herkes niye oğluna ev almadın gittin yazlık aldın diye benim yanımda sordular.

Şöyle ki hala eczane için dükkan bakıyorum. Sadece kafamı kurcalayan soruları sormak istedim . Acaba ben mi yanlış düşünüyorum diye. Zaten ilk defa konu açtım ve yeni üye oldum.
Bakın noktalama işaretleri ve yazım yanlışları düzeliverdi
Neden birbirinizin kazancına ortak oluyorsunuz ki koloni misiniz?
Ben de bunu anlamıyorum

iyi koloni olarak yaşamanın bir dezavantajı muhtaçlıktır sizin yaşadığınız gibi

yapacak bir şey yok üzülmeye devam edeceksiniz madem

riayet edeceksiniz yani en fazla şu olur eşinizi istemezler iş değiştirmek zorunda kalır
Para onlarda yani

onların şu durumda kayıpları olmaz eşiniz ay nasıl bir şey diyecek pardon
Muhtaçsınız da

ki demesi de ayıp

Peki ben eczane açtığımda kazandığın para da ortak demeleri normal mi sizce
Değil tabi ki bunu diyebilen insanların görgüsü çok farklıdır
Ama senin gibi eczacılık okumuş bir kızın bu kadar kv kp bize niye şunu yapmıyor deyip onların kısırdöngüsune girdiğini anlayamıyorum
Eşin bile ailesini bildiği için onlarla oturmak istememiş akıllı adammış bence hiç yargılama onu uzaklaştırırsın kendinden. Bazı şeyleri de zamana bırak ki evini ayrı yere taşıyan adam gün gelir işini de ayırır pat diye olmaz böyle şeyler
kendi eczaneni açmaya ya da çalışmaya başlamaya odaklanmalısın. Gelirini de paylaşmayacağının sinyallerini ver onlara

Şöyle ki eşimin amcasının üç tane gelini var ve aynı apartmanda oturuyolar onlar da taş taş üstüne bişey koymadılar üstelik ev hanımı bi gelirleri de yok. Onlara bedavadan ev veriyolar. Üstelik yazlık aldıklarında o apartmanda bulunan herkes niye oğluna ev almadın gittin yazlık aldın diye benim yanımda sordular.
E size ne amcasının parasını nasıl harcamaya karar verdiğinden?
Ayrıca siz de ev hanımısınız 2 yıldır zaten çalışmıyorsanız
Diploma sahibi olmak çalışmayan insanları ev hanımlığından muaf tutmuyor
Kendinizden aşağıda görür gibi yazmışsınız ama aslında eşitsiniz amcanın gelinleriyle

Ona bakarsanız bazı anne babalar da çocuğuna şirket bırakıyor filan
Tüm anne babalar bırakacak diye şarta dönüşmüyor bu uygulama

Tavsiyem kendi gelirinizle geçinmeyi kendinize ilke edinin
Yoksa ömür boyu onun bunun parasının hesabını yapar durursunuz

Sizin kendi aileniz alsın ev öyle olmuyor mu? Hep niye erkek tarafından bekliyorsunuz iki tarafında evladı neticede değil mi?

Mesela ben arabamı babamın evinden getirirdim sizde öyle yapsaydınız. Önce çalışsaydınız evinizi arabanızı alıp öyle evlenseydiniz ya da ailenize aldırsaydınız. Hadi kendi ailenden istemeyi anlarım bir yere kadar ama başka birinin ailesinden ev araba istemek ne kadar ayıp.

İki konu üst üste para ile ilgili. İnsan parayı bu kadar seviyorsa uzak işte de çalışır yakın işte de kusura bakmayın gidin çalışın hepimizin yaptığı gibi.

E size ne amcasının parasını nasıl harcamaya karar verdiğinden?
Ayrıca siz de ev hanımısınız 2 yıldır zaten çalışmıyorsanız
Diploma sahibi olmak çalışmayan insanları ev hanımlığından muaf tutmuyor
Kendinizden aşağıda görür gibi yazmışsınız ama aslında eşitsiniz amcanın gelinleriyle

Ona bakarsanız bazı anne babalar da çocuğuna şirket bırakıyor filan
Tüm anne babalar bırakacak diye şarta dönüşmüyor bu uygulama

Tavsiyem kendi gelirinizle geçinmeyi kendinize ilke edinin
Yoksa ömür boyu onun bunun parasının hesabını yapar durursunuz
Yoh kız bence ay sonunda tüm paraları toplayıp bölsünler
Kolonicilik bunu gerektirir

dükkanı da eşin babasının parasıyla açacak gibi öyle durum varsa kusurw bakmasın herkes istediğini yapar

konu sahibi ama sizin anne babanızın da gelirleri katılacak öyle bölünecek buna tamam diyor muyuz?

Bir düşün milletin yakasından. Araba o kadar elzemse ve aileler para vermek zorundaysa neden sizinkiler vermiyor? Kendi babanizdan istesenize. Ayrıca kayinbabamin suyu var busu var,şu geliri var vs vs . Maşallah,vergi memuru gibisiniz. Ben babamın maaşını bile bilmiyorum,ki o da benimkini bilmez.

Back
X