Merhabalar. Benim size danışmak istediğim bir konu var. İki yıllık evliyim. Ev ve arabamız yok. Eşimin babasının otobüsü var. Arabaları var. İki tane evleri var istanbulda. Birinde kendileri oturuyo üst kat çatı katı orada da kiracı var. Evlenmeden önce eşimin annesi kirayı size veririz demişti ama vermediler. Evlendikten bir yıl sonra da kendilerine yazlık aldılar. Bu yazlığın kredisi ortak paradan veriliyo. Yani otobüsten gelen parayla. Ama bize hiç para vermiyolar bir yardımları yok. Sadece eşim çalışıyo ben eczacıyım iş bulamadım iki yıldır dükkan yeri baktım bulamadım. Eve yakın iş bulamadım çünkü arabamız yok uzak yere de gidemem. Neyse bu yazlığı almak yerine bize ev alsalar daha iyi olmaz mıydı ya da araba. Çocuğu kirada otururken neden bir insan gidip yazlık alır bu bencillik değil midir? Bu arada üst çatı katında oturmamamızın sebebi eşim ilk görüşmede ben orda oturmak istemiyorum demesi çünkü çok kalabalık aile apartmanı dedikoducu insanlar. Bi de eşimin iki kardeşi var onlar çalışıyo işleri var. Bi de emekli maaşı var kaynatamın.
Biz evlenirken esim dediki, ben tek cocugum gel annemgilin yanina gecelim dedi. Dugun borcumuz 2seneye biter ve biz de bu evden cikar kendi evimizi aliriz dedi. Annemgil moderndir, hic birseyine de karismazlar dedi. Ikimizde calisiyoruz,yorgunuz.. onlarin varligi bize avantaj dedi. Hem de qnnemler kisin 4 ay yanimizda olurlar, 8 ay da memlekette olurlar dedi. Bosuna niye kira parasi odeyelim,hem evler de kotu istanbulda dedi. 2 sene sonra cikariz nasilsa,para biriktiririz bu sürede de deyip evlendim, kiralik evlere bakmadik.
Evi de bi guzel boyattik, yeni gelin esyasiyla donattik.. halilar,perdeler.. dublex ev.
Piril piril yaptik evi ve borclar da ustumuze bindi..
Sonra ne oldu? 2.5 sene sonra tüp bebekle ikizlere hamile kaldim. Tam da o sırada, kv dediki : tek katli bahcelik _icinde tavuklarimi besleyebilecegim_meyve sebzemi ekebilecegim tek katli bir ev aliverin bana dedi.
Kurtarici,kahraman esim de peki anne alalim dedi bana sormadan..
Hooop 1 ay icinde arsa aldilar, tek katli prefabrik yapilacak bina oldu 4 katli ev.. paramiz yetmedi,kredi cektik,esimin memur maasi yetmedi benim maastan da takviye yaptik 4yil boyunca
Onun uzerine kv surekli aglar,ayılir bayilir para isterdi bizden.
Ramazan daveti vercem para gonderin, kp 5bin emekli maasi aliyor yetmiyor para gonderin..
Evin tum faturalari benim maastan odeniyordu ustelik.
Eve tv alin tüplü tv mi kaldi artik dedi.
Kurban kesecem derin dondurucum yok oğul dedi,onu da aldik.
Kontorum bitti kontr alin.(istanbulda 2 tane kiralik daireleri vardi ustelik.5bin de emekli maas aliyordu kp) tum bu dilenmeler ona ragmendi..
Sonra bir gun dediki kv, siz gencsiniz har vurup harman savurursuniz parayi
En iyisi ben biriktireyim sizin adiniza..
Cok kavga ettim bu sebepten.
Sonra dendi ki bu evde hersey ortak,ayri gayrimiz yoktur.bizde varsa size,sizde varsa bize... dedi kv.
Ama gel gor ki onlardan tek çöp bile gormedim. Habire bizden gitti.
Ha o evin borcunun yarisi bitti, benle isleri bitti, eski esim rusvet almaya basladi, borclari kolayladilar ve benle isleri bitti..
Bosandik..
Iligimizi sömürduler, okdr calistim cabaladim uzerimde sadece borc vardi cikip geldigimde.
Simdi para biriktirdim. Hakkimi da hic helal etmiyorum. Kan emici kv rahat birakmadi bizi. Tatile bile gidemiyorduk cok paraniz gider diye.sefalet cektik evliyken.
Hep kv nin oturacagi eve yatirim yaptik, guya onlar da bize yardim edecekti.. ev bitti , biz bosandik
Siz diyorsunuz ki, paralari var ortak gelirle kendilerine yazlik ev aliyorlar.
Bizimkilerin evi vardi mustakil eve gecelim diye bizi bu borcun altina soktular.
Ben herseyi saydirinca da nankor olan yine ben oldum, kv bize ev birakmis olmus..