Kaynanamın bu huyuna nasıl tepki vermeliyim?

benim anlamadığım sizin nasıl haberiniz oluyor bu muhabbetlerden?
eşinizi yanınızda mı konuşuyor yoksa kv mi söylüyor?

Bizimki de aşırı meraklı sabah uyanır uyanmaz aramaya başlar ta ki yatana kadar beni önceleri çok arardı kızdım açmadım beni günde 1 2 kere arıyor şimdi eşimi saat başı hatta saat dolmadan kaaaç kere aradığını, delirdiğimi bilirim. Kayınvalidem bana önceleri sorardı ne yemek yapcan diye her gün. 1 saat sonra arar mesela tavuk yapcam dediysem tavuğu yediniz mi diye arar artık ben onu azarlaya azarlaya bana sormayı bıraktı. Pazardan ne aldın marketten ne aldın diye sorar her şeyi bilmek isterdi. Şimdi sana tek tek onları mı saycam derdim. Ne yemek yaptın deyince ayıp belki canın çeker, Allah ne verdiyse yiyoruz işte dedim biraz kızarak. Eşime kaçta kalkıyorsunuz kaçta yemek yiyorsunuz ona kadar sorardı. Tuvalete gittiğini de söyle derdim kızardım eşime. Eşimle oturdum konuştum içim şişiyor artık annenin sorularından, bizle yaşamıyor ama evimizin içinde resmen, hep gölgesi üstümüzde, bu kadar aşırıya gitmeyin diye konuştum, biraz daha düzeldi bazen telefonu açmıyor bile. Ama gene huylu huyundan vazgeçmez azalsa da ölene kadar devam edecek heralde. Siz de bence öyle yapın rahatsız olduğunuzu söylemezseniz sizi rahatsız olmuyor sanarlar ikisi de, kendiniz bu duruma dur deyin.

Farklı şehirlerden nasıl bu kadar karışabiliyor? Ped markanızı da biliyordur şimdi.

Herşeyi kafana takmamakla başka bence.
Huylu huyundan vazgecmez.
Onlar konuşurken başka odaya gec daha az sinirlenirsin.
Benim eşimde çok konuşan çok anlatan biri.
Kendi de sorar herşeyi abilerine ne ektiniz ne bictiniz
Kaç para oldu mahsuller?
Kaynanam da herşeyi sorar o da anlatır ki sormadan da anlatir.
Ben kaynanamla muhatab olmadığım için ne biliyor ne bilmiyor umrumda degil.
Bilse de umruma degil.
Ben kendim mesafe koydum.
Herkesin aile kültürü farkli esiminkiler ayrı dünyadan gibiler.
Hepsi rahat hepsi lacka.
En iyisi az görüşme.

Sadece soruyorsa sıkıntı yok ama sorduktan sonra karışıyorsa misal keşke onu almasaydınız ne gerek vardı, o iyi değil bundan alın gibi… ozaman rahatsız olurdum. Gizli bir şey asla kalmaz dediğinize göre acaba sizi rahatsız eden şey özelinize kadar sormasımı ? Ona göre yorum yapacağım

Şöyle aynı semtte olursunuz da anlarım, çayı burdan aldım, şeker şurda şöyleydi diye.
Farklı şehirde ne alaka o kadar evdeki herşeyden haberdar olması.
Bu bir sorunsa eşiniz kabahatli.

Ayrı sehırlerderdesiniz zaten
Nasıl ki bazı kadınlar annesine her şeyi anlatıyor, sizin de koca öyle demek ki.. buna bisi diyemezsiniz ki. Ama sizin yüzünüze bisi dese
Çekinmeden cevap verebilirsiniz evet .

Ben de hoşlanmam bu tarz seylerden
Ama kocam anlatıyorsa anasına evdeki eşya, yiyecek içecekleri bisi diyemem ki

Evde yaşananları anlatsa kızarsınız
Ama yenilip içilen, alınan şeyleri anlatmasına bisi diyemezsiniz.

salla gitsin,
ikisi de bos muhabbetten hoslaniyorsa sen neyapabilirsin ki.

esin de bu muhabbetten keyif alan tarafsa seni ilgilendirmez zaten, ama keyif almiyorsa emin ol bir sure sonra kendisi bir cozum bulacaktir.

Biz ilk evlendigimizde boyle bir durum vardi, zamanla azaldi. Benim annemle bu tarz bir iliskim olmadigi icin cok garipsemistim sizin gibi, ama mudahil olmamistim.

Ayni sehirdeyken bende ayni şeyi yaşardım eve yeni bsy aldigimizda kocam soylerdi kaynanamda ne gerek vardi yada kac paraya aldin yada hangi parayla aldin derdi ah saf kafam şok geciririmde cevap veremezdim.smdi sehir disindayz neyseki gelmiyoda karismiyoda

Ayrı şehirlerde oturmanıza rağmen aldığınız çaya kadar nasıl bilebiliyor? Eğer eşiniz gün boyu annesiyle konuşmuyorsa tabi! Nefret ediyorum şöyle çekirdek aile bilinci taşımayan, kendi başına bir ailenin reisi olamayan, ayakları yere basmayan, ağzından dedikodu düşmeyen, kaypak adamlardan. Kocanız sağlam biri değil, çeki düzen versin kendine. Sizin kaynanaya tepki vermenizle çözelecek bişey değil. Eşinizin sınır koyması şart.

Eşi büyüten o anne olduğu için annesinin yanlış davranışlarının etkisinden çıkması, karşı, koyması vs her ne denirse buna kısaca bir zincirle bağlı, gibi ve o, zinciri kırması kolay olmuyordur. Siz dışardan bakan bir göz olarak daha objektif bakabilirsiniz ancak eşinizin yanlışı farketmesi daha zordur. Siz tabi ki çok çok haklısınız orası net. Demek istediğim zamanla sabırla düzelecek bir şey. annesini eleştirseniz psikolojik olarak savunmaya geçer. Sabırla zamanla anlatarak veya başka bir taktik olabilir (çünkü eşinizde anneisni de en iyi tanıyan sizsiniz) yanlış olanı görmesini sağlayabilmenizi öneririm. Kayınvalidenin kendi kayınvalidesi ile ilgili olarak sözlerine karşılık şakayla karışık espiri bir şekilde sen de böyle yapıyorsun demek acaba ters tepermiydi bilmitoeım ama denenebilir. Kendinizi, üzmeyin çübkü üzdükçe kitlenirsiniz sorun da büyür gibi gelir bama

Burada sorun olan çenesini tutamayan eşiniz..

Direk soyleseydin ya o zaman konu ayagina gelmis iste

Hadi soran meraklı kaynanadan öyle görmüş de anlatana ne demeli. Kaynanaya bişey yapamazsınız eşinize diyeceksiniz her şeyi anlatma diye

tövbe est.. bunun çözümü eşiniz tabii ki şakavari rahatsızlığı derse kv hemen anlar durumu.

Anlatsın,hatta ben bile anlatırım ne var bunda?
Üstüne lazımsa sahada alabilirim derim sıkmayın canınızı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…