kaynanamın erkek torun sevdası..

aynı kaynanadan bendede var ama daha beteri,kız çocuğu olanlara,olsun der oğlu olanlara helal olsun der.benim kzım olacağını öğrenince hastaneden bir çıkışı vardı,hiç aklımdan gitmez.eşim ve ben çok kız istedik,çok dua ettim allah gönlmze göre verdi.şimdi ikinci bebişim geliyo,8 haftalık hayırlısı neyse o olsun,eşimin ağzından bir kere duymadım erkek olsun dediğini,bana bile söyletmez sağlıklısı hayırlısı der.allahın sopası yok görmceminde bir kızı var kaynanası tutturmuş oğlan diye akıllı kaynanam,birde bana söylüyor,bende kız olursa sevmezler,sevdirtmez olur biter dedim.aldı o mesajı...

Bende de var o kaynanadan. Üstelik benim kayınvaldenin kızı yok 2 erkek çocuğu var ve büyük oğlunun 2 oğlu var. Bizim de 1 oğlumuz var ve hepsinde de doğmadan erkek olucak diye diye bi hal oldu.
İlkinde cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendikten sonra kız olcakmış demiştim de suratının halini bi görcektiniz.Resmen yıkıldı kadın. Sonra gerçeği söledim tabi mecbur sevinçten havalara uçtu.
Şimdi 28 haftalık hamileyim. Cinsiyeti belli olmadan bu da erkek olucak falan deyip duruyodu. Biz de eşimle kız olsun istedik ama önceliğimiz sağlıklı olmasıydı tabi.
Sırf kayınvalide erkek diye tutturduğundan 16. haftada cinsiyetini öğrenmeme rağmen ve erkek olmasına rağmen 23. haftaya kadar söylemedim cinsiyeti. Göstermiyo dedim.
23. haftada mecbur söyledim artık ve kadının bir sevinişi vardı inanmazsınız. Bana hayırlı olsun dedi görür görmez ağzı kulaklarında.O surat ifadesini görünce daha çok sinir oldum ama
yapcak bişi yok.Onun çevresine göre çok öenmli bu mevzu. Sürekli komşularını anlatıyo. Bunun 3 tane erkek torunu olduğu için herkesin gözü bunun üstündeymiş de ondan torunlarına
hep nazar değiyomuş da bilmem ne. Dervişin fikri neyse zikri o işte. Kendisi öyle düşünüyo diye herkesi de öyle zannediyo.
Halbuki bi bilse kız evlat nasıl güzel bişeydir bi bilse pişman olucak ama kızı da yok işte. Annem hep der kız olsun çamurdan olsun diye.
Allah ıslah etsin böyle düşünen herkesi ne deyim.

Benimde 2 kızım var.
Kaynanam,
Bana bişey söylemez ama içinden ne düşünür bilmiyorum.
Eşim de istiyor galiba oğlu olsun.
Aslında ben de istiyorum bir tane de oğlumun olmasını..
Ama kaynanama belli etmiyorum...,

Son düzenleme:
kayınvalidelerin cinsiyeti ne hani bu kadar ısrarla erkek istemelerinin sebebi zamanında kendilerinin istenmemesimi acaba pskolojik olarak etkilenmis bunuda bu sekilde kendi cocuklarına yansıtıyolar sanırım

ben kız hastasıyım.kızları çok seviyorum.kaynanamın da kızı olmamış o da çok meraklıydı kıza ama benimde kızım olmadı.erkek kardeşiminde kızı olmadı.neyse kız kardeşim hamile kaldı inşallah kız olur dedim,abla sağlıklı olsun da ne olursa olsun dedi.bende tabiiki öncelik sağlık ama inşallah kız olır dedim.neyse dr gittiler geldi abla sence ne olacak dedi.sevinçle kız değil mi dedim.hayır erkek dedi.çok üzüldüm.keşke kız olsaydı dedim.yeğenimi çok çok seviyorum.o benim canım.kız olsaydı da farklı olmayacaktı sevgim ama kız işte her şeyi çok hoş.giydir süsle o sana cilve yapsın.maalesef yakınlarımda hiç kız yok.kimin kızı olursa hemen güzel güzel hediyeler alıyorum görmeye gidiyorum.en son arkadaşımın torunu oldu.onu çok seviyorum ama uzaktayız.resimleriyle avunuyorum

bebeğimin cinsiyetini öğrenip eve gelirken komşu ile karşılaştık, sordu?
erkek dedim, üzüldü. kendisinin de iki oğlu var.

- KIZ EVLAT ÖMÜR BOYU EVLAT, ERKEK EVLAT EVLENENE KADAR EVLAT dedi.

benim eşimin kız kardeşi 10 aylıkken vefat etmiş.
ağbisinin oğlu var. önce sağlık tabi ama bizim kızımız olsun çok istediler.

eşimde kızımız olsun istedi.oğlumuz oldu.

eltim ikinci bebeğine hamile kalınca sevindik kız mı geliyor acaba diye? oda erkek oldu.

Allah bahtlarını ve tahtlarını güzel versin. hayırlı evlat versin. en önemlisi bu...

A

İsim koyma mevzusu bu ülkenin kanayan yaralarından birisi

Kesinlikle koyma sonuçta seninde annen baban var onların alınabileceğini düşünmesi gerekiyor ki zaten alınmasalarda ne diye gidip onun adını verecekmişsin hayret doğrusu. Bir daha birşey derse ben olsam öyle söylerdim " benimde annem babam var alınabilirler, onların ismini versem bu seferde siz alınırsınız o yüzden büyüklerin ismini vermeyi düşünmüyorum" diyebilirsin. Ayrıca bu erkek torun mevzusunu da, onunda bayan olmasından yola çıkarak laf çarpabilirsiniz. "Anne sen de kız doğmuşsun şikayetçimisin bak ne güzel anne olmuşsun" tarzı cümlelerle iğneleyebilirsin belki canım

iğrenıyorum böyle kadınlardan,ben k.validemde hamılelıgımde cok üstüme gelmişti erkek olmadıgı icin hep ıssızda benı doldurmaya çalışırdı oğlum kızları hiç sevmez oldum bittim öyle söylerdi sevmez işte,tühh kız oluyor görüyor musun,görümcem başlardı eşimin yanında abiiiiiii sen kızları çok seversinyaaa arkasından kahkaha gıcıklığına böyle söylerdi,neyse ilk kontrolde erkek dedi dr. bunlar başladı iyiki erkek gel sana takı alayım beğen dıye kuyumcuya götürdü,bana bir güzel beğendirdi,doğuma yakın alırım dedi,sonra cinsiyeti kız dedi dr. bu sen oğlan doğuracaksın hiç kız doğuracak gıbı durmuyorsun belirtilerin bunu göstermıyor vs. gibisinden sözler,birtürlü inanmak istemedi,dr. kontrollerıne geldi ultrasonda görücem dıye tutturdu sankı cınsıyetı gözüyle görüp anlıcak akıllı,bırde down sendromu cıkmıstı gebelıkte ben onun acısıyla yanıp tutuşurken bunun bu şekılde üzerime gelmesi tuz bıber oldu resmen,doğuma gittim dışarda annemlerle beklıyorlar kapıya pempe tülle süslemeye başlamışlar hastane odamı,bu hala ben içerde acılar cekerken bu tüller doğumdan sonra mavi olursa şaşırmayın gibisinden laflar edip durmuş,kendısıde kız olacağını bile bile eşimden cocugu soğutmak için bu tarz konusmalar yaptı,doğum oldu kavga esnasında sen hiçbişey haketmıyorsun dedi ne bana ne kızıma hiçbir takı takmadı zaten ondan bırsey bekledıgımde yoktu,işte bende böyle lanet bir kadınla uğraşıyorum...

benimde minik bir kizim olacak Allah izin verirse, ilk bebegim ve cok mutluyum kiz evlat bambaska, hem anneye hem babaya hem evine bagli olur. cok sukur Allah'a bana ilk bebegimi kiz nasip etti. esimde erkek takintisi vardi cogu erkekte oldugu gibi, ama simdi kizinida cok seviyor saglikli olsunda gerisi muhim degilboyle geri dusunenlerden nefret ediyorum ozelliklede kadinlarin boyle dusunmesi daha itici geliyor.

Hayırlı ve sağlıklı bir bebeğiniz olur inşaallah.

Çok sinirlenecek bir durum değil bence.. Kafanızda fazla büyütmeyin.

Olabilir, bazı insanların bu takıntıları vardır; siz aldırmadan, ''hayırlı ve sağlıklı olsun'' cümlesini kurun her defasında.

Ne cevaba nede kendinizi üzüp sinirlenmenize gerek yok bence.

uf bu takinti illaki oluyor onlarda
daha dogrusu cok zitlar illa herseye muhalefet olacaklar ya
benimde ilk bebisim oglusum ..evliligimizin 8. senesi dunyaya geldi
cinsiyetini ogrendigimizde epey heyecanlanmistik
sonucta ne olursa basimin taciydi sadece cinsiyetinin ne olacagini ogrenecegim icin heyecanliydim
4. ayinda doktorumuz kiz gibi ama emin degilim dedi ..
kayinvalideme telefonda heyecanli heyecanli anlatiyordum kiz gibiymis ama tam emin olamadi doktor diye
ay tuh erkek olsaydi keske dedi
bir an dondum kaldim .. cok bozuldum
saglikli olsun da erkegi kizimi var cahiliye devrindemi yasiyoruz dedim cok sert bi sekilde .. neyse sustu
sonra 6. ayda doktorum % 98 erkek dedi
bu sefer yuzyuzeydik ee belli oldumu cinsiyeti dedi
bende insallah erkekmis dedim
ay kiz olsaydi keske ilki sana iyi olurdu dedi
buyur burdan yak
cvp vermedim cunku ne desem bos
asla mutlu olmayacak asla memnun olmayacak .. degisik insanlar gercekten cok degisikler ..
dusunuyorumda hamileyken hic bir seyimi paylasamadim onunla
herseye bi laf etti
ne aldiysam israf oldu
neyi gereksiz bulup almadiysam alsaydin keske niye almiyorsun bilmem ne bir suru laf etti .. gercekten her sevincim kursagimda kaldi
sezeryanla dogum yaptim
cok yeseydinde sende elalem gibi normal dogursaydin dedi
ben hamileligimde cok dikkatli ve saglikli beslendim toplam 8 kilo aldim ama bebisim 4 kilo dogdu ve cati kemigimin darligi nedeniyle sezeryan oldum yemeyle alakasi yok yani
yani ne yaparsan yap asla mutlu olmazlar asla memnun edemezsin ..

yukarıda anlttığımı geline yapmayayım bari,yoksa yanlış anlamalar olacak demekki

bendede var öle bi kayınvalide üstelik annemide 1.5 yıl oluyo kaybedeli. hani inanın anne demek bile koyuyor ona. hamile oldugumu öğrenir öğrenmez OĞLAN dedi. neymiş soyun devamıymış. bi hayırlısı neyse o olsun yok. rüyamda kız bebek gördüğümü söylüyorum tersi çıkar diyor. canım irmik hlvası istedi diyorum.ne dedim ben oğlan işte bak diyor. ben anlarım diyor. sanırım jinekoloji üzerine master yaptıda haberim yok. inanın 12 haftalık hamileyim bu stres yüzünden kendimi yiyorum . Allah hepimize sabır versin....

insanlarımız çok cahil
hayırlı ve sağlıklısını istemek yerine yok kız olsun yok oğlan olsun.
tabiki herkesin bi istediği vardır mutlaka ama bunu dillendirip anne adaylarını üzmek neden?

ben ilk çocuğuma hamileyken kaynana cinsiyetini sorduğunda kız olcak dediğimde "yalan" dedi ve şok oldum neyse ses etmedim.
şimdi hala cinsiyeti belli değil ama görümcemlere eşim hamile olduğumu söylerken telefonda büyük görümcemin oğlunuz olur busefer inşallah dediğini söyledi eşim. hayırlısı sağlıklısı olsun deseydinya dedim seslenmedi çünkü kendiside erkek çocuğu için yanıp tutuşuyor.
kayınvalideye doktor kız gibi dedi dediğimzde tepkisi aynen şu oldu: daha erken belli olmaz erkektir o
cinsiyetini sorana belli değil dediğimde herkes inşallah erkek olur busefer diyorlar bende hayırlsıı sağlıklısı ikiside kabulümüz diyorum hem bi kıza bi kız kardeş lazım büyüyüynce diyorum susuyorlar.
hayırlısı olsun diyorum.
allah akıl fikir versin.
oysa canım annem hiç yorum yapmaz sadece hayırlısını sağlıklısını iste kızım der. cinsiyeti belli değil diye beyaz sarı yeşil örüyo yelekleri falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…