kaynanamın ettiği :;(

cicilii

♥mert'im♥ minik aşkım:)
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2011
459
5
46
İstanbul
oğlum doğdugunda bir iğne bile takmayan kaynanam evini yeni gelin gibi düzmüş dün gördüm şok oldum
halbuki ilk torunuydu sorun birşey takmamasıda değil sorun hiçbirşey yapmaması
benim annemin canı yokmuki?
oğluşumun herşeyini annem yaptı ve halada yapıyor
anam anam canım anam

Kendi annenize canım anammmmm derken ötekini niye dışlıyorsunuz? Yapmak zorunda mı? HAYIR. Kendi evi kendi düzeni; istediğini alır. Sorun birşey takmaması değil demişsiniz bir de; sorununuz altın takmaması.

ne demek yapmak zorundamı ?
tabiki zorunda babane o !

Nasıl bir mantık bu ya?

Evet bu bayanın derdi bir altın takmaması. Aç açık sersefiller 1 altına kalmışlar ondan böyle çemkirip duruyor zaten.

Ben anlamıyorum bu forumda analar babalar birşey yapmak zorunda değil diyenleri ya. Herhalde polis nezaretinde yapmak zorunda olduğu birşey değil di mi? Maneviyat annelik diye birşey var ya. Burdaki sorunun altın olduğunu mu sanıyorsunuz. Kadının ilk torunuymuş, hoş bence 10. da olabilir ama adetler örfler görenekler diye konuşan insanların (size demiyorum kaynanalara annelere babalara diyorum) sonradan altın takmak zorunda mıyım yok öyle birşey takmasam da olur tarzında şeyler söylemesi beni deli ediyor ya. işe gelince örf adet gelmeyince zorunda mıyım zorunda mıyım. Ne ala memleket.

amaaan boşverin yapmasın yaa bu konular çok basit bence can sıkmaya değmez neler var Allah bundan başka dert vermesin

annenin içinden gelmiş yapmış onun gelmemiş demekki ne yapabileceksin ki?kim ne yaparsa ne takarsa kendine

Ya tabi ki insan ilgisizliğe içerler. Buna lafım yok. Ama bu beklenen ilgiyi de zorla alamayız." Ne verisen elin ile o gider senin ile" demişler. Hatun vermemeyi seçmiş. Ne yapabilrisiniz ki? Sinir olup kendinizi üzeceğinize beklentiniz olmasın da üzülmeyin daha iyi. (Vermek filan derken kastım sadece maddi şeyler değil, manevi destek de aynı zamanda.)

Ne münasebet. Değil tabi ki. İçinden gelirse yapar. Bu kadar basit.

Ben aç açıkta muhtaç demedim. Benim fikrim bu. Onaylamak, altını paraflamak zorunda değilsiniz ki.

Yapmak zorunda değiller. Bana göre çiftler ailelere güvenip evlenmesinler, yine onlara güvenip cocuk yapmasınlar.

Beklentiler ne kadar düşük olursa, hayal kırıklığı da o kadar az olur.

tabiki zaten manevi birşeyde görmedik
hani kastım babane oldun yaa gel gör sev hiç değilse bir corap alki babanesi almış diyim

Yapsalar iyi olurdu ama yapmadılar diye de ne diye bilirsiniz ki?
Bogazına bıcak dayayıp adetleri, gelenekleri anlatacak degilsiniz ya hani?
Ayrıca sizin annenizde yapmayabilirdi, önemsemeyedebilirdi, olabilirdi yani..
O zaman anneniz yine canınız olacaktı ama,
İcinden gelen yapsın zorlamayla olacak sey degil bu malesef..

Son düzenleme:
hani kastım babane oldun yaa gel gör sev hiç değilse bir corap alki babanesi almış diyim

demek ki sizin "babanesi almış" deyip dememeniz onun umrunda değil
kendi evinin konfor ve dekorasyonunu umursuyor
herkesin değer yargıları bir olmak zorunda mı?

bu bencede dert edilecek bir şey değil ..
zoraki olacak şeylerde değil içinden gelmemiş yapmamış.
belkide annen kadar sevgini ona göstermediğin içinde olabilirmi...?

İlk defa bu sitede duyduğum bir laf var, ne kadar doğru ne kadar yanlış bir af ona yorum yapamayacağım ama konu içinde "altın" geçince hep o söz aklıma gelir:

"Ne takarsan ona bakarsın"

Bence de mecbur değil bir şey takmaya ya da yapmaya, ortada kanun kural yok. Ama durduk yere ortada bir sebep yokken, durumu iyi olan bir babaannenin torununun doğumunu görmezden gelmesi, bir şeylere heveslenmemesi tabi ki garipseniyor. Çünkü bu bizim geleneğimizde olan bir şey, çocuk doğdu mu çiftlerin ailelerini geçtim arkadaşları bile ufak tefek bir şey getirebiliyor.

Mesela bize ne anneannem ne babaannem bir şey takmamış, yalnızca teyzelerimiz ve babamın iş arkadaşlarından ufak tefek şeyler. Zannetmem ki annemin umrunda olsun.Bunlar için canınızı sıkmaya değmez.

Son düzenleme:

Anlıyorum sizi de yapabileceğiniz birşey yok. Oturup kurup kurup mutsuz olacağınıza, "yapmak zorunda değil" diye düşünüp gülümseyip geçin. İçinden gelmeyeni zorla getirtemezsiniz. E sizin de çok daha önemli meseleleriniz olmalı uğraşacak. Siz bir üst perdeden bakın ve tabir-i cizse sallamayın, iplemeyin, önemsemeyin.

Ben de maddi anlamda evlenirken barkalanırken ailelerin destek olmak zorunda olmadığını düşünüyorum. Maddi anlamda tabi. Ama maddi beklenti olmaması, evlenen gelin gelen damat gelen insana, toruna torbaya yokmuş gibi davranılmasını da gerektirmez. Destek olduğu bilinirse zaten desteğin maddi mi manevi mi olduğunun önemi kalmıyor. Sonuçta babaannesi oğlum abir tişört getirdiğinde biz onu sevinerke üç gün çıkarmıyoruz üstümüzden. Bu başka bir konu ailelere çeyiz düzdürmek başka bir konu.
Konu sahibi "bebeğim oldu beşiğini almadı kaynanam" diye konu açsaydı ben de şiddetle karşı çıkardım. Ama burada bahsedilen o değil.

Takma kafana canım bunu kafaya takmak ona değil sana zarar verir. Sağlıklısınız onlara muhtaç değilsiniz bunlara şükredin. Eşin ne diyor bu duruma?

Canım belki o an düşünememiş olabilir. Yada onların orda öyle bi adet yoktur. Ayrıca evini düzmesine gelince bu durumun seni bu kadar öfkelendirmesine gerek yok sonuçta kendi hayatı istediğini yapabilir. Aa torununa altın takmadı gitti evini düzdü ise işin boyutu. Kayınvalidenin durumu iyi olmalı. Şakayla karışık diyebilirsin anne aşkolsun yani oğluşuma doğum hediyesi yok mu hiç babaannesi ağlıyo bak falan gibi sözlerle şakayla karışık ima edebilirdiniz. Belki farkında değildir, aklına gelmemiştir. Olabilir insanlık hali.. Kaynanayı kaynana olarak görmeyin sevdiğiniz adamı doğuran anne olarak görün. Kendinize annenize nasıl davranıyosunuz onada öyle davranmaya çalışın. İnanın hayat daha da kolay olucak. İnsanlar kırıldığı şeyleri susarak surat yaparak anlatmaya çalışır bazen. Bu durumdan hiç hoşlanmıyorum. Bi derdin varsa tatlı dille söylerseniz. Yaparsa yapar yapmazsa yapmaz güzel kardeşim. Yaparsa demek ki aklına gelmemiş unutmuş falan diye düşünürsün yapmazsada demek ki içinden gelmemiştir istememiştir. Konu başlığını görünce çok daha derin zorluklarda bişey düşünmüştüm. Bana göre bunlar çok abartılcak şeyler değil ufak tefek şeyler konuşarak halledilebilir diye düşünüyorum.. Bir de nedense kaynanızı hiç sevmiyomusunuz fakat annenizide tam aksi çok seviyomuşsunuz gibi hissettim yazdığınızı okuyunca. Belki kadın kıskanıyor da olabilir annenize yakınlık duyup oğlunuz siz ve anneniz bir olduğunuzda kıskanıyo ve o yüzdende böyle yapıyo olabilir sizleri tanımıyorum sadece fikirlerimi söyledim ama biraz daha sıcak davranmayı denemelisiniz bence..

Yapmak zorunda mı? Herkes özgür.. diyen bayanlar...;
Evet zorunda bir babaanne bu ve ilk torun.. Bari bir tulum alsaymış kadın altında değilki..
Evini düzmesini biliyor allah allah tepkinize de şaşkın kaldım doğrusu şahsen bana yapılsa bu durum yüzüne direkt çarparım
Cimriliktenmidir nedendir bilemem orasınıda
DÜŞÜNEMEMİŞTİR ne demek yaa?
ALLAH ım sabır

Son düzenleme:
kayınvaliden için cocuk yapmadın sonucta ister altın takmasın ister manevi destek olmasın ister torununu sevmeye gelmesin...onunda torun sevgisi bu kadar işte diyip çık işin içinden süt veriyosun yazık kesilmesin sıkıntıdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…