• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanamın ettiği :;(

sizsiniz çirkin aynada bir bakın isterseniz? ben reimden öle gördüm:9:

iyikide yapmamış takmamış oh etmiş..hakediyormuşsun ki kadın yapmamış sana bişey..
ne kadar ayıp ...:20:

"Hizmet" kavramını açmak lazım.

Evimde yaşca benden büyük insanlar varsa tabi ki ben hizmet edeceğim. Ben ailemden böyle gördüm.

Ama çamasırını yıka as ütüsünü yap evini temizle muhabbeti olursa; başka bir mevzuya geçmiş oluruz.

Kendi ailem için yaparım, hatta buna mecburum. Ama eşimin ailesine kendisi bakmak zorunda. Çünkü onun ailesidir, o mecburdur.

Tabi dileyen tüm iyi niyeti ile eşinin ailesine de aynı şekilde davranabilir.

Ancak ben konu sahibi gibi bir durumla karşı karşıya kalsam, görmediğim ilginin karşılığını aynı ilgisizlikle karşılarım. Bir taraf nasıl mecbur değilse, diğeri de mecbur değil.

Nasıl çocukları kendimiz için doğuruyorsak, eş aileleri de muhtemelen gelinleri kendilerine hizmet etmek, baktırmak için almıyordur değil mi?

ilk torunuymuş yapsaymış iyi olurmuş aama yapmamış ben olsam bende kızarım
neden derseniz çünkü değer veriyosnuz anne gibi benimsiyorsunuz sahsen benim öyle oldu ama kadın kızı yerine koymuyaaa
ee napalım ben kendim için söylüyorum yapmassa yapmasın hiçç umrumdada değil param var pulum var kendime isteiğimi alabilirm..
oda benden anne hürmeti görmez bitti gitti.the endd:54:

tamam almak zorunda değil ama en azından oğlunu düşünerek birşeyler yapması gerekirmiş.demekki oğlu da umrunda değil kadının. bi de herşey kaynıma yapıldı onu babaanneye falan yollamışlar dediniz. bilmiyorumki acaba eşiniz öz çocuk değil de bundan haberdar değilmi acaba, uzak bi ihtimal ama böle bi yaklaşıma da bu geldi aklıma doğrusu üvey evlat muamelesi resmen.

zorlami aldircaksiniz arkadasim :1:AL - MI - YOR !!
bitti yani. Goreviydi degildi, kadin yapmiyor.!
onun icin bunu sorun yapmasina gerek yok

Konu sahibi de kırılmış alınmış. ZO-RUN-DA!!
Tepkisini vermeli bir an önce.. Ben kimseyi savunmuyorum BABAANE almak zorunda
Ama sizde sanırım ALTIN dasınız..
Problem altın değil çorapta alsa olurdu.
Ama buraya neden altın değilde çorap aldı deseydi kınardım .
Sizin şuan kayınvalideyi savunmanız saçma geliyor bana çünkü ZORUNDA...
Almıyorsa kendine eder kimseye değil
Yüzsüzlük yapıp illa alacaksın diyecek halim yok ama zorunda bu kadar
Zorunda değil diyen bayanlarıda anlamakta güçlük çektim açıkcası

yok gelmez alakalı değil pek

kim olsa tepki gosterir ozaman babaanne bu ya millet nasıl gozu gibi bakıyor torunlarına kendine birsey almıyor torununa alıyor biz boyle gorduk en azından ama canım dedigim gibi bu tarz duyguları yok ama kızmakda haklısınız kim olsa bu kdr ilgisiz bir kayınvalideye kızardı

zorlami aldircaksiniz arkadasim :1:AL - MI - YOR !!
bitti yani. Goreviydi degildi, kadin yapmiyor.!
onun icin bunu sorun yapmasina gerek yok

Konu sahibi de kırılmış alınmış. ZO-RUN-DA!!
Tepkisini vermeli bir an önce.. Ben kimseyi savunmuyorum BABAANE almak zorunda
Ama sizde sanırım ALTIN dasınız..
Problem altın değil çorapta alsa olurdu.
Ama buraya neden altın değilde çorap aldı deseydi kınardım .
Sizin şuan kayınvalideyi savunmanız saçma geliyor bana çünkü ZORUNDA...
Almıyorsa kendine eder kimseye değil
Yüzsüzlük yapıp illa alacaksın diyecek halim yok ama zorunda bu kadar
Zorunda değil diyen bayanlarıda anlamakta güçlük çektim açıkcası

tamam almak zorunda değil ama en azından oğlunu düşünerek birşeyler yapması gerekirmiş.demekki oğlu da umrunda değil kadının. bi de herşey kaynıma yapıldı onu babaanneye falan yollamışlar dediniz. bilmiyorumki acaba eşiniz öz çocuk değil de bundan haberdar değilmi acaba, uzak bi ihtimal ama böle bi yaklaşıma da bu geldi aklıma doğrusu üvey evlat muamelesi resmen.

valla bana göre kayınvalide denilen şey huzur bozmasın yeter. ne yapıp ne ettiği umrumda bile değil. Allaha şükür elim para tutuyor ona minnetim mi var

Konu sahibi arkadaşım madem gelenek görenek bilmiyoır sendegösterme çocuğunu öyle görmek zorunda değil

peki konu sahibi kayınvalide denilen şeye oğluşunu göstermezse, konu sahibinin kocası bu durumu "madem annem sana altın takmadı, sen de anneme torununu göstermeyerek çok doğru yapıyorsun" mu der, yoksa evde maddiyatla mukayese edilemeyecek derecede büyük çapta bir huzursuzluk mu çıkar?

Son düzenleme:
Şimdi arkadaşlar konuya açıklık getirelim. Burada tırun doğdu, düğün oldu şunu şunu almadılar diye konu açanlara kızanların en başında be varım hep. ama arkadşaın derdi o değil. Kayınvalide arayıp sormuyor da. Hatta bebeğin amcası yeğenini hiç görmediği halde odasından çıkmamış ziyarete gititklerinde. Ve arkadaşın eşini babaannesi büyütmüş. Ortada normal olmayan ilişkiler var. Kızcağız kaç kere söyledi çorap örse de olurdu diye. Beklentisi maddi değil bence.

Ama konu sahibine de şunu diyorum. Ortada ailevi bir sorun varsa zaten bu işin normallleşeceği yer torun değil ki. Baştan böyle gelmiş. Sorun torunla ilgili değil. Takmayın o zaman.

oğlum doğdugunda bir iğne bile takmayan kaynanam evini yeni gelin gibi düzmüş dün gördüm şok oldum
halbuki ilk torunuydu sorun birşey takmamasıda değil sorun hiçbirşey yapmaması :30:
benim annemin canı yokmuki?
oğlu:30:şumun herşeyini annem yaptı ve halada yapıyor :29:
anam anam canım anam :16:

canım hiç kafana takma
tabiki biz kimse bişey getirsin diye doğurmuyoruz
ama insan içerleniyo
benim kayınvalidede hiç doğuma bile gelmedi mevlüte çağırdık
ozaman teşrif etti
oda sallana sallana
insan merak eder
bi adettir gelenektir
kız annesşiyle ortak üst baş yatak bişeyler alınır
mevlütte dağıtılacaklara negeliyosa elinden yardım edilşir demi yok
hanım anne geldi yarım bi altın getirmiş okunur okunmaz mevlüt çıktı gitti
kaynata meydendea yok çocuk 2 yaşına gelince gördü
herneyse
ama eşim diyo ablamın çocukları olurken annem beşiğin en güzelini aldırdı babama
neler aldı neler
abimin çocuklarınada aynı şekilde herşeyler aldı
şimdi kaynımın
ilk bebeği olacak aynı şekilde onada alacakmış
2.000tlde para vermiş doğumu var diye
eşimde annesine anne ben kimim bana geldimi yok abime ablama küçük abime var
yoksa beni buldunuzmu
allah var yukarda hakk yiyosun haberin olsun demiş kaynana sus pus
ama sanada altın getirdim demiş
ya allahım sanki altın çok matah
bana kızım
halin hatrın nasıl ağrın sızın varmı
doğuma gelemicem
ama sen
hastaneden çıkınca gelcem de oda yok
valla eşim allahtan herşeyi ayırt ediyoda
zamanın gelince lafı söylüyo

sizsiniz çirkin aynada bir bakın isterseniz? ben reimden öle gördüm:9:

aaaaaaa ne kadar ayıp, harbi ayıp. Arkadaş hoş bir hatun ama olmasa ne yazar ruhu güzel olsun, fiziksel özellik nedir Allah aşkına. Kimlerle yazışıyoruz, kimlerle fikir alışverişi yapıyoruz. Fikirler uyuşmayabilir ama fiziksel olarak birşeyler yazmak hakarete girer. Arkadaşı tanır mıyım tanımam, ben burada kimseyi tanımam çünkü nick ezberlemem, yoruma fikre bakarım. Herkese eşitim ama bu gerçekten şık olmamış.

Muhtemel odadan çıkmadı dediğiniz kaynınızda ergen bi çocuktur bunuda diyeyim içimde kalmasın. Ben gözlük takıyorum istersen bana da dört göz de.

Böyle düşündüğünüz için mutsuz olup her gün konu açıyorsunuz burda. Kayın-ailem bana şunu dedi, kocam beni desteklemedi, ağzını açmadı, ben de hüngür hüngür ağladım.

Beklentilerinizi düşürün, siz çekirdek ailenizde mutlu olun gerisinin bir önemi yok yahu.

Almıyorsa almasın boşver canımmm

Eli olmayanın dilide olmaz

Alıp çene yapacağına almasın daha iyi :27:

Zaten ortada manevi bir durumda yok
Bakın; Altın'la çorabı bir tutamazsınız.
Altın alması zorunda kesinlikle DEĞİL!!!
Ama bir gönlü hoş tutulsun babaanne görevidir bu bişey örsün bişey alsın bunu anlamakta zorluk çekmeyin lütfen.
Ne demek ister alır ister almaz?
Maddiyatta değil ki konu sahibi.

konu tamamen maddiyat üzerine açılmış,
kayınvalide toruna bir altın almayıp,kendi evini düzmüş.......
burda tamamen maddiyat zoruna gitmiş konu sahibinin,
herzaman ki gibi tepkiler gelmeye başlayınca olay çoraba ,maneviyata döndürülmüş.

sizsiniz çirkin aynada bir bakın isterseniz? ben resimden öle gördüm:9:

Kişilik yavaş yavaş ortaya çıkıyo sanırım :44:
Birazdan daha iyi anlıycaz gibime geliyo neden kaynın ve kayınvalidenin böyle yaptığını :52:

Back
X