Kaynanamin her ay 100 tl istemesi

walla ayın son haftası geldiğinde cebinizde 10 lira kaldığında o 100 lira elinizde olsa ilaç gibi oluyor.
Annenin bu durumunuzu bilip almaması gerekir hatta elinde varsa üstüne size göndermesi gerekir. çünkü siz yeni yuva kuruyorsunuz.
annelik duygusu karşılık beklettirmez. zaten eliniz düzelince siz fazlasıyla onlara yardım eder ihtiyaçlarınızı karşılarsınız.
eşiniz bunu annesine uygun dille anlatmalı anne borcumuz var bitince yollarım diye.
birde 12 saatlik yola gidiyor diye sizde gitmeyin. bizim eşimiz 24 saat nöbet tutuyor hatta göreve gittikleri oluyor elin memleketinde tek başımıza evde oturuyoruz. bence eşinizi evde bekleyin birde yol masrafı vermeyin yazık günah. o para evinize kalır.

siz yeni evlisiniz sanırım bi 10 yıl sonra sizinle tekrardan konuşmak isterdim bu konuyu
selametle.

Hepinize olumlu olumsuz yorumlariniz icin tesekkur ediyorum. Ama bazilarinin gozden kacirdigi seyler olmus sanirim.kaynanama verirken bana da vermesi gerekmez mi. Ya da en azindan ihtiyacim olan birseyi almamasi dogru mu. Neden benim eltim karina bir ayakkabi al diyebilecek duruma getiriyor bizi.bir ay gondermese anasina benim milletin gozune batan ayakkabilarimi yenileyebilir oyle degil mi. Ben 100 lirayi cok gormuyorum elbette. Ama ben neyim burada anlayamiyorum. Ama asla ondan birsey istemeyecegim. Kendi alirsa alir almazsa da kendi bilir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Bir de bu yuzden esinle arani bozma diyenler olmus. Ben konusacak olsaydim 1 sene once yapardim. Ama sukur ki karakterim buna ters. Sende istedigini al diyenler olmus. nasil bir karakterim varsa daha cok geri cekiyorum kendimi. Sunu almam lazim falan asla diyemiyorum.. bu onun isine geliyor olsa gerek ki hicbirsey yapmiyor. Bazen diyorum babam olsaydi keske.. her dedigimi almazdi ama en azindan cekinmeden binturlu sey yapip isteyebilirdim ondan. Bu konuda esimi bi yabanci gibi hissediyorum ne aci bi haldeyim... yazik bana.

Son düzenleme:
Canım annesinin ihtiyacı varsa yapacak bişey yok ama 100 liraylada yardım olur mu bilemem birde diyorsunuz ki altın alır takı alır siz ayın sonunu borçla getirirken bende olsam kayınvailedeme altın alsın diye para göndermeye razı olmazdım ama bunu eşinizin düşünmesi gerekiyor malesef birde annesinin eşi yok mu :26: böyle durumlarda eğer ihtiyaç varsa yardım yapılması taraftarıyım ama bütün kardeşlerin bir kişiye yüklenerek değil tabii ihtiyacım var deyipte altınlarıda kenara koyuyorsa helal değil aldığı para zaten

üzme üzülme, haklı olduğun taraflar var ama haksız olduğun taraflarda var. herkesden herşeyi görmesi bekleme. SEVGİNİN DİLİ diye bir kitap vardı. herkes sevgiyi yada üzüntüyü yada farklı duyguları aynı şekilde gösteremiyor.

yani; eşin seni görmesini ayakkabını yenilemesini bekleme, rica et belki gerçekten atlıyordur. ama rica ettiğin halde almıyorsa o zaman dediklerinde haklısın. herkesin senin hassasiyetinde olmasını bekleme.

annesi para istemesine gelince meblağ aman aman değil göz yum. başımın gözümün sadakası de. bak ilerde yaptığın bütün iyilikler sana geri döner. erkekler bizim gibi ince düşünmezler. emin ol...
ha bu arada bazı arkadaşlar evlilikte tecrübe arayarak yorum yapmamızı istemişler. 15 senelik evliyim tecrübeli sayılırım

Esim istedigim zaman mutlaka alir bu ay alamasa diger ay. Huyum kurusun ben dedikten sonra ne anlami var diyorum. Bak mesela dondurma cok seviyorum oturdugumuz yerde de market yok. Ilceye indigimizde alabiliyoruz herseyi. Giderken soruyor dondurma alayim mi diye. Bende niye soruyorsun ki sevdigimi biliyosun diyorum. Sonra da sehre tasindigimiz zaman alirim herseyi rahat rahat. Burda millet goruyo ayip oluyo diyor.yani bi dondurma almak bile bu kadar zor mu zaten hangi istedigimi aliyor ki ne olur yani gorsun millet ayip bisey mi dondurna almak.beni bi dondurmayi kafaya takacak hale getirdi. Daha ben nasil uzulmeyeyim.

bak sevginizin dili farklı, sen onu yanlış anlama, oda seni. demek ki eşinin iletişimi bu. herkes ister sevdiğimi biliyor alsın düşünsün diye. ama herkes aynı değil.

evlilikte ilk etapta böyle oluyor. zoruna gidiyor ondan para istemek, yada rica etmek. zamanla alışacaksınız birbirinize:) yapma üzülürsün. rica et. sen hatırlat bak ben 15 senelik evliyim. halen hatırlatıyorum.

üzme kendini.

Aslinda esim de diyor bana bir sey istedigin zaman soyle. Ben dusunemiyorum. Goremiyorum. Gercekten sevgi dilimiz farkli galiba. Ama nasil ogrenecegim bu dili bilmiyorum. Tesekkur ederim yorumun icin..

İşte siz tam olarak isteyememekte hata yapıyorsunuz. . Eşiniz anladığım kadarıyla sizden pek esirgemiyor. . Hem niye esirgesinki o nasıl annesi ise gözü kapalı veriyorsa her ay para sizin içinde verir. . birlikte gezmeye gittğiniz zaman aldırın mutlaka bişeyler . . Olmadı internetten falan sipariş verin ben bunu istiyorum diye

bu dil her gün birbirini tanıdıkça öğreniliyor. şöyle düşün yeni doğan bebeğin dilinden sadece nasıl anne anlar. buda öle birşey. bir kere her söylediğinde artniyet aramama. art niyet ararsan kendi kendini mutsuz edersin. sen onu kocan, aşkın, sevgilin, evin reisi olarak görecek, alınmayacak, paraya yada herhangi bir şeye ihtiyacın oluduğunda rahatça isteyeceksin. sen onu benimseyeceksin ki oda seni benimsesin. sen onu el gibi görüp, hareket edersen oda öyle görecek. biraz sabır, biraz özveri, evliliğin temel prensibi.

Aslında sorun bu
Erkekler bizim gibi hassas değil
Ne ayakkabına dikkat eder, ne başka bir şeye
O senin eşin, madem çalışma durumun yok bazı şeyleri ona söyleyebilmelisin
Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış diye bir laf vardır bizim oralarda, senin kide o misal
Söylesen yardımcı olur neden olmasın
Anlattığın kadarıyla zaten her şey tam olsun diye didiniyor eşin, sana yok olmaz demez ki
Aranızdaki bu mesafeyi kaldırmanız lazım, sen söyleyebilmelisin o da biraz dikkat edebilmeli
Bu zorluğu bende yaşadım, çalışıyor olmama rağmen bazı şeyleri düşünsün ufak tefek gönlümü alsın isterdim ama söyleyemezdim. Eşim bir gün bana dedi ki ; anladım çalışıyorsun da insan kocasından hiç mi bir şey istemez bari bir akşam sigaranı unutta gelirken al diye ara beni dedi. O da istemememi dert etmiş kendine, ancak söylediğinde konuşabildik. Bende meramımı anlattım, ben isteyemem sen gelirken al istemek mi lazım dedim =)) gülüştük, tatlıya bağladık. Ama onca zaman kendi içimde bir burukluk yaşadım, boşa üzmüşüm kendimi. Sende eşinle konuşmayı dene ama annene veriyorsun bana vermiyorsun tarzında değil.

anneler en kıymetlimizdir, onlara ayda 100 lira hediye etmek cok mu acaba?yapmayın arkadfaslar o anne oglum beni düşünüyor desin ne olmus.konu sahibine gelince neden dıs mandal gibi hissediyo anlamadım.esi ona sakla diye veriyorda ihtiyacını alsa konu sahibi,kocası niye aldın diye kıyamet koparacak gibi durmuo acıkcası.asıl sorun bence kocasından ihtiyacı olanı istemeye utanan kadındadr, annenn sucu ne acaba.kadınlar evlenince istiyorki kocanın maası tek kurusuna kadar kendine evine ihtiyaclarına ait olsun istiyor ben buna cok kızıyorum erkekler evlenince sadece karısınımı mutlu etmek zorunda, aileye artık maddi anlamda karısmamak zorundamı.konu sahibi ayakkabıdan bahsedio annesine ayakkabı almıs ona almamısmı sanki harclık verio die karısının ihtiyaclarını listelemek zorundamı anneme veriom karımada sunu mu alim desin.bence sorun askım ayakkabım kötü görünüo bi ara alalım bana demeyen estedir benim düsüncemde olan kişileri görmek cok mutlu etti beni.26 yasındayım ve 2 cocugum var bize fazladan eksigimizi gideren kocama aaskım annenin sunu yok onada onu alalım diyen bi esim cok sükür ve esim bu huyumdan dolayı herzaman gurur duydugunu ve iyiki evlendigini dillendrr.cünki esim ve annesinn arasına girmeye degil bende onlardan olmaya geldim yuva kurdum.ki 5 yıldr evliyim alt üst oturuoz ev kp in ama benimki 2 oda küçük olmasına ragmen hala sesimi cıkarmıyorum elaleme degil annesine yardım edio sonucta.esimden büyük 2 ablası bekardı kaynana görümce 4 kişi olan ailesine bakıyordu elektrk su beraberdi biz ödüyorduk.eve ekmek dahi alsak onlarada alıyordu onlara para verip bana idare et dedigi zaman cok oldu.üzüldüm ama onların geliri yoktu .bana verse ben alısveris yapsamm onlar yapmazsa üzülecegimi düsündüm ve kendimi bi sekil vicdanımı dinledim simdi bi görümce evlendi. kv kp maasları artık var onlarda rahat etti bizzde ama asla esime kızmadım kendimi dıs mandal hissetmedim belkide esimin sayesinde hissetmedim ama benim kocam her ihtiyacımıda karsılardı allah var.diceksiniz geliri iyimiydi hayır aldıgı maas 1200 tl ydi ev kira vermedigimiz için dişimizi sıktık. düşünün artık ne zor yasamısız 3 sene .sadece sabrettim ve sonunda rahata erdik ama simdide onlar bize destek cıkıyor dükkanı artık kiraya verdiler ücretini bize verio kv.ve ben hala bişi görsem onlarında ihtiyacı varsa alırım.kv de ailesinide cok seviyorum.diceksiniz cok mu iyiler yoo kalbimi kaynanam dısında kıran görümcelerim vardı sürekli ama demdikleride kalmamıstr ama öfkeyle ama asla kin tutmadım onlarda benim iyi oldugumu görünce onlarda beni cok seviyor artık.lütfen esiniz annesinin gönlünü hos tutmasına karsı olmayı lütfen

Konu sahibini de anne babası zorluklarla büyütmüştür eminim, onun annesine de verilmeli öyleyse. Ben adaletten yanayım...

Olabilir.fakat parayı kazanan beyi olduğuna göre verebilir eşi ailesine verebilmesi için beyinin izni gerekir.bazı erkekler eşlerinin ailesine değil kendi kazandıklarını bayanın kazandığından dahi harcamıyor duyduk şahit olduk

Kayınvalidenizin size yardım etmesi gerekirken siz bir de para mı gönderiyorsunuz? Kimse kusura bakmasın ama 100 lira nedir esirgenir mi anneden diyenler konuyu okumamış sanırım. Düşünüldüğünde 100 lira çok büyük bir para değil lakin eşinden esirgiyor ise bu olmaz. Gönlünden geçer verir ama anne bunu istiyorsa bu hiç olmaz. Gurur yapıyorsunuz hak veriyorum ama nereye kadar? Eminim bu eşinizin hoşuna gitmiyor, işine geliyor. Eşinize, gerekirse annesine durumu anlatın. 100 lira ay sonunu getiremeyenler için iyi bir paradır. Hiç değilse ayakkabı alırsınız.

Su an okulun bitmesini bekliyorum. Tek basima kalamacagim icin 12 saatlik mesafe ne de olsa o yuzden birlikte gitmek zorundayiz

12 saatlik yolsa yol.neden yalnız kalamıyorsunuz çocuk musunuz? Siz gitmeseniz 400 değil 200 masraf olur 200de cebinize kalır kadına verdiği 100 lira gözünüze batmasın.

100 lira çok para değil diyen zengin arkadaşlara sadece şunu söylemek istiyorum, ben ayın 1inde maaş alıyorum eşim 15inde. eşimin maaşı tamamen borca harca kiraya vs. gittiği için sadece benim maaşımla kredi kartları, mutfak, faturalar, yol parası karşılanıyor. ayın 20sinden beri ikimizin cebindeki toplam para 100 lira ve ben maaş alana kadar da bunla idare ediyoruz. bazı arkadaşlar parayı nasıl kazanıyor da bu kadar değersiz buluyor anlamıyorum ama 100 lira borcu olan, henüz geçim işini rayına tam oturtamamış yeni evli insanlar için çok para...

Eşin bir ay desin ki anne bu ay sıkışık durumdayim az yolluyorum ondan iki ay sonra desin ki bu ay 50 yolluycam böyle arada bir yaparsa çok goze batmaz annesi de biraz durumdan anlar diye düşünüyorum

12-01-2015 ♥

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…