- 6 Nisan 2013
- 2.808
- 1.309
- 398
- Konu Sahibi GurratilAyni
-
Eşinize bakan, yemeyip de yediren, giymeyip de giydiren, onun buralara gelmesinde emeği geçen o kutsal anneye bırakın da evlatlık görevini yapsın yavrusu. Eşiniz annesini her gün sırtında da taşısa yine de hakkını ödeyemez. Ki siz elin kızısınız. Sizden önce annesi vardı. Bırakın da ayda 100 lira versin. 100 lira nedir ki.? Bırakın da cenneti ayağının altına alıp da evladını kucağına alan anaya ayda 100 lira versin. Benim eşim 2 haftada bir 150 lira veriyor bazen haftada bir 100 lira veriyor. Ben diyorum versin diye. Alsın anacığı kendisine.. Kurban olduğum kocamı doğurmuş bu kadın. Eziyet çekmiş, bakmış, 9 ay kahrını çekmiş. Birakayim da kocam anasına karşı eli bol olsun. Ben hep derim anasına bakmayan karısına da bakmaz. O yüzden annesine değer veren birisiyle evlenmek istedim ve evlendim de. Sizin de evladınız olur o zaman anlarsınız. Evladınız sizi sormayıp da bi kuruş harçlık vermediğinde 'ah ah elin kızı geldi tüm emeğimin üstüne oturdu yavrumu da aldı benden dersiniz' demem demeyin, dersiniz. Annelere iyi davranın Allah aşkına, analarımıza iyi davranın. Sizin de anneniz var eminim ki eşinizin çalışıp da zorla geçiniyoruz annesine vermesin dediğiniz parayı yeri geliyor annenize harcıyorsunuzdur, eminim, adım gibi eminim. Selametle...
siz yeni evlisiniz sanırım bi 10 yıl sonra sizinle tekrardan konuşmak isterdim bu konuyu
selametle.
Canım annesinin ihtiyacı varsa yapacak bişey yok ama 100 liraylada yardım olur mu bilemem birde diyorsunuz ki altın alır takı alır siz ayın sonunu borçla getirirken bende olsam kayınvailedeme altın alsın diye para göndermeye razı olmazdım ama bunu eşinizin düşünmesi gerekiyor malesef birde annesinin eşi yok mu :26: böyle durumlarda eğer ihtiyaç varsa yardım yapılması taraftarıyım ama bütün kardeşlerin bir kişiye yüklenerek değil tabii ihtiyacım var deyipte altınlarıda kenara koyuyorsa helal değil aldığı para zatenMesajdan da anlasildigi gibi kaynanam her ay esimden 100 lira harclik istiyor.
Evlendigimiz ilk zamanlarda benden gizli gondermisti ben bunu bir sekilde ogrendigim zaman sana soylemeye yuzum yoktu falan dedi. Bende her ne yaparsan yap ama benden gizli yapma bu beni daha cok yaralar dedim. Bu sekilde 3 ya da 4 ay gonderdi.
Bu arada biz yeni evliyiz. Esim memur ben calismiyorum. Maasin yarisi esya taksitlerine gidiyor. Esim her ay memlekette girmesi gereken bi sinav var ikimiz birlikte gidiyoruz mecbur yol parasida her ay 400 gidiyor mutfak elektrik dogalgaz derken genelde borc alarak etiriyoruz. kucuk miktarda olsa. Birde trafik kazasi yaptik onunda masrafi oldu yine borcla hallettik ama ikimizin ailesinin de bu kazadan haberleri yok ama esim o durumdayken annesine para gondermeyi kesmedi bir kere bile yok demedi.
Bunun sebebini de evlenmeden once hep harclik verdigi icin simdi vermezsem senin bana izin vermedigini dusunur ve tavir alir dedi. Hak verdim cunku diger kayinlarim yillardir boyle yapmislar simdi aynisi ondan bekleniyor.
Ben aslinda boyle seyleri sorun yapan biri degilim. Ama annesine verirken bana verememesi zoruma gidiyor. Her ay diyor su kadar verecegim ama kalmiyor. Ben tutumlu olmaya calisiyorum bazen cok begendigim birsey oluyor alamiyorum. Ama kayinvalidem kendine altin kupeler takilar aliyor. Cok seviyor altini. Bazen bosver sende harca diyorum ama yine yapamiyorum. Esim cok comert ama sirf annem yanlis anlar diye hicbir sey diyemiyor. 100 liradan zengin olmayiz annemin gonlu razi olsun da Allah bize bi kapi acar diyor. Borclar bitince diledigin gibi harca hatta maasi bile sana verecegim diyor.
Bilmiyorum boyle birseyi sorun yapmak dogru mu siz olsaniz ne dusunurdunuz?
Bir de bu yuzden esinle arani bozma diyenler olmus. Ben konusacak olsaydim 1 sene once yapardim. Ama sukur ki karakterim buna ters. Sende istedigini al diyenler olmus. nasil bir karakterim varsa daha cok geri cekiyorum kendimi. Sunu almam lazim falan asla diyemiyorum.. bu onun isine geliyor olsa gerek ki hicbirsey yapmiyor. Bazen diyorum babam olsaydi keske.. her dedigimi almazdi ama en azindan cekinmeden binturlu sey yapip isteyebilirdim ondan. Bu konuda esimi bi yabanci gibi hissediyorum ne aci bi haldeyim... yazik bana.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Esim istedigim zaman mutlaka alir bu ay alamasa diger ay. Huyum kurusun ben dedikten sonra ne anlami var diyorum. Bak mesela dondurma cok seviyorum oturdugumuz yerde de market yok. Ilceye indigimizde alabiliyoruz herseyi. Giderken soruyor dondurma alayim mi diye. Bende niye soruyorsun ki sevdigimi biliyosun diyorum. Sonra da sehre tasindigimiz zaman alirim herseyi rahat rahat. Burda millet goruyo ayip oluyo diyor.yani bi dondurma almak bile bu kadar zor mu zaten hangi istedigimi aliyor ki ne olur yani gorsun millet ayip bisey mi dondurna almak.beni bi dondurmayi kafaya takacak hale getirdi. Daha ben nasil uzulmeyeyim.üzme üzülme, haklı olduğun taraflar var ama haksız olduğun taraflarda var. herkesden herşeyi görmesi bekleme. SEVGİNİN DİLİ diye bir kitap vardı. herkes sevgiyi yada üzüntüyü yada farklı duyguları aynı şekilde gösteremiyor.
yani; eşin seni görmesini ayakkabını yenilemesini bekleme, rica et belki gerçekten atlıyordur. ama rica ettiğin halde almıyorsa o zaman dediklerinde haklısın. herkesin senin hassasiyetinde olmasını bekleme.
annesi para istemesine gelince meblağ aman aman değil göz yum. başımın gözümün sadakası de. bak ilerde yaptığın bütün iyilikler sana geri döner. erkekler bizim gibi ince düşünmezler. emin ol...
ha bu arada bazı arkadaşlar evlilikte tecrübe arayarak yorum yapmamızı istemişler. 15 senelik evliyim tecrübeli sayılırım
Esim istedigim zaman mutlaka alir bu ay alamasa diger ay. Huyum kurusun ben dedikten sonra ne anlami var diyorum. Bak mesela dondurma cok seviyorum oturdugumuz yerde de market yok. Ilceye indigimizde alabiliyoruz herseyi. Giderken soruyor dondurma alayim mi diye. Bende niye soruyorsun ki sevdigimi biliyosun diyorum. Sonra da sehre tasindigimiz zaman alirim herseyi rahat rahat. Burda millet goruyo ayip oluyo diyor.yani bi dondurma almak bile bu kadar zor mu zaten hangi istedigimi aliyor ki ne olur yani gorsun millet ayip bisey mi dondurna almak.beni bi dondurmayi kafaya takacak hale getirdi. Daha ben nasil uzulmeyeyim.
bak sevginizin dili farklı, sen onu yanlış anlama, oda seni. demek ki eşinin iletişimi bu. herkes ister sevdiğimi biliyor alsın düşünsün diye. ama herkes aynı değil.
evlilikte ilk etapta böyle oluyor. zoruna gidiyor ondan para istemek, yada rica etmek. zamanla alışacaksınız birbirinize:) yapma üzülürsün. rica et. sen hatırlat bak ben 15 senelik evliyim. halen hatırlatıyorum.
üzme kendini.
Hepinize olumlu olumsuz yorumlariniz icin tesekkur ediyorum. Ama bazilarinin gozden kacirdigi seyler olmus sanirim.kaynanama verirken bana da vermesi gerekmez mi. Ya da en azindan ihtiyacim olan birseyi almamasi dogru mu. Neden benim eltim karina bir ayakkabi al diyebilecek duruma getiriyor bizi.bir ay gondermese anasina benim milletin gozune batan ayakkabilarimi yenileyebilir oyle degil mi. Ben 100 lirayi cok gormuyorum elbette. Ama ben neyim burada anlayamiyorum. Ama asla ondan birsey istemeyecegim. Kendi alirsa alir almazsa da kendi bilir.
Aslinda esim de diyor bana bir sey istedigin zaman soyle. Ben dusunemiyorum. Goremiyorum. Gercekten sevgi dilimiz farkli galiba. Ama nasil ogrenecegim bu dili bilmiyorum. Tesekkur ederim yorumun icin..
Bir de bu yuzden esinle arani bozma diyenler olmus. Ben konusacak olsaydim 1 sene once yapardim. Ama sukur ki karakterim buna ters. Sende istedigini al diyenler olmus. nasil bir karakterim varsa daha cok geri cekiyorum kendimi. Sunu almam lazim falan asla diyemiyorum.. bu onun isine geliyor olsa gerek ki hicbirsey yapmiyor. Bazen diyorum babam olsaydi keske.. her dedigimi almazdi ama en azindan cekinmeden binturlu sey yapip isteyebilirdim ondan. Bu konuda esimi bi yabanci gibi hissediyorum ne aci bi haldeyim... yazik bana.
25 senelik evliyim,bilgece gibi düşünüyorum
Konu sahibini de anne babası zorluklarla büyütmüştür eminim, onun annesine de verilmeli öyleyse. Ben adaletten yanayım...
Mesajdan da anlasildigi gibi kaynanam her ay esimden 100 lira harclik istiyor.
Evlendigimiz ilk zamanlarda benden gizli gondermisti ben bunu bir sekilde ogrendigim zaman sana soylemeye yuzum yoktu falan dedi. Bende her ne yaparsan yap ama benden gizli yapma bu beni daha cok yaralar dedim. Bu sekilde 3 ya da 4 ay gonderdi.
Bu arada biz yeni evliyiz. Esim memur ben calismiyorum. Maasin yarisi esya taksitlerine gidiyor. Esim her ay memlekette girmesi gereken bi sinav var ikimiz birlikte gidiyoruz mecbur yol parasida her ay 400 gidiyor mutfak elektrik dogalgaz derken genelde borc alarak etiriyoruz. kucuk miktarda olsa. Birde trafik kazasi yaptik onunda masrafi oldu yine borcla hallettik ama ikimizin ailesinin de bu kazadan haberleri yok ama esim o durumdayken annesine para gondermeyi kesmedi bir kere bile yok demedi.
Bunun sebebini de evlenmeden once hep harclik verdigi icin simdi vermezsem senin bana izin vermedigini dusunur ve tavir alir dedi. Hak verdim cunku diger kayinlarim yillardir boyle yapmislar simdi aynisi ondan bekleniyor.
Ben aslinda boyle seyleri sorun yapan biri degilim. Ama annesine verirken bana verememesi zoruma gidiyor. Her ay diyor su kadar verecegim ama kalmiyor. Ben tutumlu olmaya calisiyorum bazen cok begendigim birsey oluyor alamiyorum. Ama kayinvalidem kendine altin kupeler takilar aliyor. Cok seviyor altini. Bazen bosver sende harca diyorum ama yine yapamiyorum. Esim cok comert ama sirf annem yanlis anlar diye hicbir sey diyemiyor. 100 liradan zengin olmayiz annemin gonlu razi olsun da Allah bize bi kapi acar diyor. Borclar bitince diledigin gibi harca hatta maasi bile sana verecegim diyor.
Bilmiyorum boyle birseyi sorun yapmak dogru mu siz olsaniz ne dusunurdunuz?
Su an okulun bitmesini bekliyorum. Tek basima kalamacagim icin 12 saatlik mesafe ne de olsa o yuzden birlikte gitmek zorundayiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?