• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamın kıskançlığı

Çocukları bana vermemesinden korkuyorum. Çocuklarımın travma yaşamasını istemiyorum. Bunlar kaybetmeyi kabullenebilecek insanlar değiller. Ne yapar eder çocuklarımı elimden alırlar
Sürekli küçük düşürülen bir anne travma sebebi olmaz mı peki?

Sürekli küçük düşürülen bir anne travma sebebi olmaz mı peki?
Çocuklarım benim yaşadığım sorunların farkında bile değiller bence, ben durumu olabildiğince ve gereğinden fazla normalleştirdiğim için böyle olması gerektiğini düşünüyorlardır. Aslında tüm sabrım ve toleransımın sebebi onların etkilenmemesi ama haklısınız, sürekli küçük düşürülen bir anne ileride daha büyük travmalara sebep olacak

Çocuklarım benim yaşadığım sorunların farkında bile değiller bence, ben durumu olabildiğince ve gereğinden fazla normalleştirdiğim için böyle olması gerektiğini düşünüyorlardır. Aslında tüm sabrım ve toleransımın sebebi onların etkilenmemesi ama haklısınız, sürekli küçük düşürülen bir anne ileride daha büyük travmalara sebep olacak
Siz öyle sanın. Çocuklar nelerin nelerin farkındalar siz de farketseniz şok olursunuz.
Annem her şeyi güler yüzle karşılayan, her baskıya sözde göğüs geren, çocukları için her şeye katlanan fedakar bir kadındı. Annemin normali buydu.
Tüm ergenliğim annem gibi olmamak adına geçti asilik, başına buyrukluk… Evlendim annem gibi olmayacağım diyerekten dik dik dolandım eşim yazık yavrum ilk sene şok olmuştur eminim. Yemek yapmam yaparsam sen de yapacaksın. Her şeyi eşitlik adına kurdum. Eşim temizlik yaparsa yaptım yapmazsa yapmadım. Her konuda yaparsan yaparımcı oldum.
Neden sizce? Çocuklar emin olun her şeyin farkındalar.
bunu demekten hoşlanmıyorum ama çocuk da sizi ezik, pasif bir anne olarak görüyorsa çocuklar üzerinde de söz hakkınız o kadar az olacak malesefki ve çocuklarınız özellikle kızsa ya sizi normalleştirip o da ilerde sizin gibi olacak, hakkını savunamayan, her şeye boyun eğen. Ya da sizin tam aksiniz olacak asi başına buyruk sizi biletakmayacak.

Bakın kendiniz yazdınız çocuklarım benden çok onu annesi gibi görüyorlar diye
Bu bile o evde ne kadar ezildiğinizin kanıtı
Ve sizce çocuklar farkında olmasa onu anneleri gibi görür mü

Gittiğiniz yerlere onu çağırmamakla işe başlayabilirsiniz soruncada asla açıklama yapmayın eşim öyle yada öyle gerekti dersiniz.

ben durumu olabildiğince ve gereğinden fazla normalleştirdiğim için böyle olması gerektiğini düşünüyorlardır.
Aslında çocuklarınıza çok büyük bir kötülük yaptığınızın bir an önce farkına varırsınız ve bu yanlıştan dönersiniz umarım
Siz yaşadıklarınızı onlar için normalleştirdiğinizden bir gün boşanmak istediğinde "her şey olması gerektiği gibiydi boşanmak nerden çıktı?" tepkisini alırsınız 😔

onbeş senelik evliyim, evlendiğimiz ilk günden beri kaynanamın çok garip olduğunu fark ettim. Eşimle birlikte vakit geçirmemize asla tahammülü yok. Balayı hariç gittiğimiz her yere onunla gidiyoruz, imkanı olsa balayına da gelirdi.
Eşimin beni övmesine, bana iyi davranmasına asla katlanamıyor, aramızın iyi olduğunu fark ettiği anda bizi birbirimize düşürecek bir şey atıyor ortaya, mesela eşimin eski sevgililerinden bahsediyor, beni bu şekilde provoke etmeye çalışıyor, tepkisiz kaldığımda daha çok üsteliyor, keşke o kızı alsaydın vs diyor. Yapı olarak son derece sakin ve sabırlı biriyim, eşimle aramın bozulmaması için sürekli içime atıyorum ama çıldırmak üzereyim.
Kendime ne alırsam alayım ertesi gün aynısını onda da görüyordum. Üstelik yaşı benden o kadar büyük olmasına rağmen, tarz olarak birbirimize asla ve asla yakın olmamamıza rağmen, benim aldığım her kıyafet, parfüm, takı ve aksesuarın aynısını o da kendisine aldı ve kullandı. Öyle ki çoğu zaman pişti olduğumuz da oluyor. Sizce bu durum normal mi? Ben mi çok garipsiyorum.
Eski sevgilileri sen bahsederken eşiniz ne tepki verdi

Aslında çocuklarınıza çok büyük bir kötülük yaptığınızın bir an önce farkına varırsınız ve bu yanlıştan dönersiniz umarım
Siz yaşadıklarınızı onlar için normalleştirdiğinizden bir gün boşanmak istediğinde "her şey olması gerektiği gibiydi boşanmak nerden çıktı?" tepkisini alırsınız 😔
Hepiniz o kadar haklısınız ki... Bugüne kadar hep radikal değişikliklerden korktuğum için, aslında sadece konfor alanımda çıkmaktan kokrtuğum için alışılmış ezikliğe tahammül etmeyi tercih etmişim oysa ortada bir konfor alanı bile yok sadece bir "alışılmış" durum var ve ben bunu değiştirecek cesareti bulamamışım kendimde... Bugün bu konuyu burada açarak aslında çok büyük bir adım atmış oldum, kafamda kurup duruyordum bazı şeyleri acaba ben mi abartıyorum diyordum ama hepiniz düşündüğüm şeyi onayladınız. Boşanarak çocuklarıma haksızlık mı etmiş olurum acaba diyordum aslında evli kalarak daha büyük bir haksızlık ve kötülük yapıyormuşum. Tek çarem boşanmak...

Allah sabir versin ne diyeyim once kocanizdan yana. Sonra kv yana. Cocuklariniz bu durumu maalesef farkindadir ve ileride boyle bir ortamda kalmamak icin buyuk bir ugras vereceklerdir.

Konuyu ilk okuduğumda aynı apartmanda oturduğunuzu düşünmüştüm. Bu kadından kurtulmak istiyorsanız ilk iş ayrı ve uzak bir apartmana taşının sonra gerisi gelir. Taşınamadan hiç bir şey değişmez.
Zaten taşınmış orda oturmuyor ki ve onun olayı olmuz bızı birbirimizden uzak düşürdün oy vay dıye.

Hepiniz o kadar haklısınız ki... Bugüne kadar hep radikal değişikliklerden korktuğum için, aslında sadece konfor alanımda çıkmaktan kokrtuğum için alışılmış ezikliğe tahammül etmeyi tercih etmişim oysa ortada bir konfor alanı bile yok sadece bir "alışılmış" durum var ve ben bunu değiştirecek cesareti bulamamışım kendimde... Bugün bu konuyu burada açarak aslında çok büyük bir adım atmış oldum, kafamda kurup duruyordum bazı şeyleri acaba ben mi abartıyorum diyordum ama hepiniz düşündüğüm şeyi onayladınız. Boşanarak çocuklarıma haksızlık mı etmiş olurum acaba diyordum aslında evli kalarak daha büyük bir haksızlık ve kötülük yapıyormuşum. Tek çarem boşanmak...
Ama bosanack misin?

Adamin yaninda anasinida bonus olark almissin beraber oturuyorsjnuz heralde. Baska türlü bu viciklik olamazdi

Ama bosanack misin?
Verilecek en doğru karar bu olacak gibime geliyor. Eşimin değişieceğini düşünmüyorum çünkü.... Daha önce de dediğim gibi, ne zaman olayı çözmek için konuşmaya çalışsam beni susturup suçsuzken suçlu duruma düşürüyor. Konuşarak anlaşılabilecek biri değil.

Adamin yaninda anasinida bonus olark almissin beraber oturuyorsjnuz heralde. Baska türlü bu viciklik olamazdi
Aynı apartmanda yaşıyorduk, çocuklar okula başlayınca biz daha uzak bir yere taşındık ve o zamandan beri de beni sürekli kötüleyip duruyorlar. Bencillik etmişim...

Verilecek en doğru karar bu olacak gibime geliyor. Eşimin değişieceğini düşünmüyorum çünkü.... Daha önce de dediğim gibi, ne zaman olayı çözmek için konuşmaya çalışsam beni susturup suçsuzken suçlu duruma düşürüyor. Konuşarak anlaşılabilecek biri değil.
Ömrüne yazık
Sen kendini feda ettin diyelim cocuklara yazık kızsa da erkekse de sevgi bu sanacaklar normallestirecekler ve ileride
ya birinin altında ömür boyu ezilecekler ya ezecekler.

Sevgiyi her iki durumda da bilmeyecekler
Sımdı ayrılmayı kafaya koymazsan değişir sanırsan aldanirsan inan cocukların ömür boyu kurban olacak

Ana kuzusu koca , Deccal kaynana ve iki çocuk yapan koca yürekli konu sahibi. Ölmesini beklemekten başka çare yok

Çocukları bana vermemesinden korkuyorum. Çocuklarımın travma yaşamasını istemiyorum. Bunlar kaybetmeyi kabullenebilecek insanlar değiller. Ne yapar eder çocuklarımı elimden alırlar
Bu sekilde cocuklariniz etkilenmiyor degil mi birde nasil alacaklar hersey ortadayken

kocam anasına para yedirsin diye çalışıp 2 çocuk yapıp onlara bakıp bi de nazlarını mı çekecem? kocamla aram bozulmasın kısmı şaka falan heralde.

merak etmeyin 2 gün bakmazlar cocuklarınıza ana oğul gecinir giderler

onbeş senelik evliyim, evlendiğimiz ilk günden beri kaynanamın çok garip olduğunu fark ettim. Eşimle birlikte vakit geçirmemize asla tahammülü yok. Balayı hariç gittiğimiz her yere onunla gidiyoruz, imkanı olsa balayına da gelirdi.
Eşimin beni övmesine, bana iyi davranmasına asla katlanamıyor, aramızın iyi olduğunu fark ettiği anda bizi birbirimize düşürecek bir şey atıyor ortaya, mesela eşimin eski sevgililerinden bahsediyor, beni bu şekilde provoke etmeye çalışıyor, tepkisiz kaldığımda daha çok üsteliyor, keşke o kızı alsaydın vs diyor. Yapı olarak son derece sakin ve sabırlı biriyim, eşimle aramın bozulmaması için sürekli içim
Eşimin beni övmesine, bana iyi davranmasına asla katlanamıyor, aramızın iyi olduğunu fark ettiği anda bizi birbirimize düşürecek bir şey atıyor ortaya, mesela eşimin eski sevgililerinden bahsediyor, beni bu şekilde provoke etmeye çalışıyor, tepkisiz kaldığımda daha çok üsteliyor, keşke o kızı alsaydın vs diyor. Yapı olarak son derece sakin ve sabırlı biriyim, eşimle aramın bozulmaması için sürekli içime atıyorum ama çıldırmak üzereyim.
Kendime ne alırsam alayım ertesi gün aynısını onda da görüyordum. Üstelik yaşı benden o kadar büyük olmasına rağmen, tarz olarak birbirimize asla ve asla yakın olmamamıza rağmen, benim aldığım her kıyafet, parfüm, takı ve aksesuarın aynısını o da kendisine aldı ve kullandı. Öyle ki çoğu zaman pişti olduğumuz da oluyor. Sizce bu durum normal mi? Ben mi çok garipsiyorum.
e atıyorum ama çıldırmak üzereyim.
Baş
Başbaşa kalmamıza tahammülü yoktan sonrasını okuyamadım acilen sınır çizmeniz gerekiyor ki o kadın oğlunun 10 yaşında ergen değilde bir ailesi olduğunu idrak etsin Allah yardimciniz olsun

Back
X