Kaynanamın pisliği :(

Zaten sorun sizin kendi kendinizden mikrop kapmamaniz değil , başkalarının bıraktıkları mikroplardan korunmanız ve başkalarına bulaştırmamaniz. Siz sifonu çektiniz , peki o sifonu daha önce elleri kendi dışkısına , idrarına bulanmış bir insan ellediyse . Kapıyı da mı tutmuyorsunuz , tuvalet kağıdını alırken tutmuyor musunuz. Ay fena olsum

Şimdi ben şunu anlamadım. Siz tuvalet ihtiyacınızı giderdikten sonra suyu açıp öylece duruyor musunuz? Biz gayet elimizle yıkıyoruz. Sadece suyun akmasıyla temizlendiğinizi düşünüyor musunuz gerçekten hele ki büyük abdestten sonra

Hadi diyelim öyle yapıyorsunuz e tuvalet kağıdıyla silerken eliniz illa ki değer. Görünürde bir şey olmaması hijyenik olduğu anlamına gelmiyor ki. Şu Corona sürecinde bari biraz hijyen ya..

Ya kendi kendinden kapmasa bile adı üstünde idrar dışkı. Ne kadar temiz olabilir? Vücudun pis atığı sonuçta. Milyonlarca bakteri mikrop geziyor içinde
Üyenin yorumlarını çok aklı başında bulurdum. İçim kalktı.

Sıçrıyor dediğimiz şey zaten koca koca damlalar değil. Ama dışkı partikülleri aerosol halde, sifonun çekilmesi ile havaya yayılabiliyor. Şehir efsanesi dediğiniz konuda uzmansanız makalelerinizi okuyalım?

Benim de elim bazen o şekilde hicbir yere degmiyor yine de tuvalette sağı solu elledim diye yıkıyorum. Hele bu pandemide zaten nereye dokunsam pis geliyor

ben de yıkıyorum

sadece söylemek istediğim herkes tek kir sanki tuvalette gibi davranıyor

mesela bir başka yorum viledanın paspasını lavaboda yıkamış

yani ayak basılan yer kirli

evet genel kullanımda ben de viledanın paspasını lavaboda yıkamam ama bu neden büyük bir pislik örneği

yani mutfak lavabosu da olsa bir şey yıkayacaksam ya altına kap koyuyorum ya da sadece elimde tutup yıkıyorum

mutfak lavabosunda kirli bir şey yıkanmış olması lavaboyu neden kirli yapar, en fazla lavaboyu da yıkarsın sonra olur biter

lavabo her zaman belirli bir oranda kirlidir içi ellenilmez, içine bir şey koyulmaz

mesela ben lavabonun içerisine sebze meyve kabuğu konulduğunu bakıcıda gördüm

ona kalsa o da çok temizdir, sulu süpürge tuvalete nasıl dökülsün ya ekmek kırıntısı varsa modundadır vs

Şimdi ben şunu anlamadım. Siz tuvalet ihtiyacınızı giderdikten sonra suyu açıp öylece duruyor musunuz? Biz gayet elimizle yıkıyoruz. Sadece suyun akmasıyla temizlendiğinizi düşünüyor musunuz gerçekten hele ki büyük abdestten sonra
Hadi diyelim öyle yapıyorsunuz e tuvalet kağıdıyla silerken eliniz illa ki değer. Görünürde bir şey olmaması hijyenik olduğu anlamına gelmiyor ki. Şu Corona sürecinde bari biraz hijyen ya..

Çok açıkça soracağım

Elinizi nereden sokuyorsunuz

Klozette popo su basıncı ile yıkansın diye yapılmış

Ha ben öyle taharet vs almam ama alanlar cidden alaturka tuvalet gibi elleri ile yıkıyorsa oturur pozisyonda su da akarken eli nereden sokuyorlar

Neyse bu yabancı ülkelerdeki taharet alan aşçının eli temiz mi tartışmasına gider, beni tanımıyorsunuz ama çevrenizde benim gibi poposunu ellemeyenler de olabilir

Tuvalet yapılır , poponu moponu yıkarsın güzelce, sonra klozet kapağını kapatıp sifonu çekersin.. el ile yıkanmadıgı zaman temiz olmuyor bu arada.
Sonra eller güzelce sabunlanır! Ve klozet kapağı asla acik kalmamalı .

Etrafta havlu ve tuvalet kağıdı var, mikroplar üzerine yuva yapıyor işte.

Kızım kakasını yapıyor mesela, önce ıslak mendille siliyorum.
Sonra poposunu yıkıyorum.
Ve ellerimi iyice sabunluyorum

Afedersiniz ama el sabunlanmazsa koku elde kalıyor tabii ki mikroplar da buna dahil. Bunu da mı söyleyelim anlamadım ki!!

Ayrıca ben olsam eşime söylerim
İstediğini düşünebilir umrumda değil. Mide bu yahu!

Direk kendisine soyle. Eşin seni azarlarsa ben kendi anneme soylemezmiyim? Senin anneni kendi annemden ayirmiyorum. Biz neyse de başka yerde yaparsa içeri almazlar bir sonraki sefer soyle. Kimseye soyleyemiyorsan dezenfektant sık ellerine. Virus var tedbir amaçli diyerek. Ah bu erkeklerin annelerine laf ettirmeme huylari yok mu . Sanki gozun ustunde kaşin var dense kufur ediyormuş gibi algiliyorlar

kesinlikle sanki küfür etmiş gibi anlıyorlar sifon muhabbetini eşim bilmiyor mesela elimi yüzüme aldım görümceme söyledim o kenara çekti söyledi annesine öğrenmiş çok şükür artık bir de elini yıkasa

Valla tuvaletten sonra elini yıkamaya üşenen herkesin eli kirlidir. Tuvaletten sonra bile elini yıkamaya gerek görmeyen kişi ne yapınca elini yıkar çok merak ediyorum. Benim annemde de var bu kötü alışkanlık, tuvaletten sonra ellerini yıkamadığında hiç bir yere dokunmadım diye geçip oturuyor. O tuvalete girerken öncelikle kapı kolunu tutuyorsun, lamba tuşuna basıyorsun, klozetin kapağı örtükse onu kaldırıyorsun, sifona basıyorsun. Zaten sırf o sifon tuşu el yıkamak için geçerli bir sebep. Ben böyle şeylerden tiksinen birisi olarak kapı kolunu ve sifonu kullanirken tuvalet kağıdı kullanırım ve ona rağmen ellerimi öncesinde ve sonrasında mutlaka yıkarım. Bir de tuvalet yani bu her şey yeni çamaşır sularıyla dezanfekte edilmis olsa bile yıkanılması gerekir diye düşünüyorum şahsen.

Elinden nasıl yemek yiyorsunuz peki anneniz bir de

sifon çekilirken etrafa bir şeyler sıçradığı da şehir efsanesi
Hayır değil, şimdi bu çirkin konuyu nasıl detaylandırarak anlatırım bilemedim.

Etrafa zaten büyük parçalar halinde sıçramıyor, partiküller halinde dağılıyor. Hani koku var ya, o bile burnumuza gelen partiküllerden dolayı. En basitinden sifon bile çok kirlidir yani. Normalde yorumlarınızı beğenirim ama bu konuyla ilgili fikirlerinize şaşırdım açıkçası.

Ben önden gayet rahat sokabiliyorum elimi. Mantıken arkadan sokamazsınız zaten. Taharet musluğunun basıncının tek başına idrar dışkı kalıntılarını temizleyebileceğine de zerre inanmıyorum. Yıkamayı geçtim tuvalet kağıdını koparmak bile benim için el yıkama sebebidir. Yukarda bir üyenin de dediği gibi tuvaletten sonra yıkamayıp ne zaman yıkayacağız acaba?

Benim ex kayinvalide de oyleydi
Salakmışım onun pislettiği tuvaleti yıkardım..
Neyseki artık ex..
Kimseye birşey öğretilmez o yaştan sonra.
Ya katlanacaksın ya katlanacaksın.
Ben şahsen Kimsenin pisliğine tahammül etmem artık.

Elinden nasıl yemek yiyorsunuz peki anneniz bir de
Söyleye söyleye alıştı artık, bir de pandemi süreci el yıkamaya üşenen veya gereksiz gören çoğu kişiye el yıkamayı ögretti. Yani daha çok korku unsuru sayesinde böyle bir alışkanlık edindiğinu söyleyebiliriz. Ama babam için aynı şeyi söyleyemem malesef. Daha dün onlardaydım mesela tuvalletten çıkıp elini yıkamadığını görünce "tuvaletten sonra ellerimizi yıkıyoruuuuz" dedim. O da karşılık olarak "telefonları da tutuyoruuuz, kumandaları da tutuyoruuuuz" dedi. Nasıl yani diyince de. Telefonlarda ve kumandalarda da mikrop var ona bakarsan dedi. Ben de; kişisel eşyalarımı sıklıkla dezanfekte ettiğimi, onları kullandıktan sonra gıdasal hiç bir maddeye dokunmadığımı, idrar ve dışkı pisligiyle bu tür aletler üzerindeki mikropların zarar ziyan derecelerinin aynı olmadığını fln söyledim ama nafile tabi ki. Yapacak bir şey yok dün balık yapmıştı mesela yiyemedim, bazen salata yapıyor yemek istiyorum ama yiyemiyorum haliyle. En azından mutfağa çok nadir giriyor, bazen o bişey yapmaya yeltenince "sen otur baba ben hallederim" diyorum. Yapacak bir şey yok valla siz kayınvalidenize ne kadar söylerseniz söyleyin bir yıkar iki yıkar sonra bırakır. Alışkanlık denilen şeyler zor kazanılıyor malesef bir de anlattığım gibi onlar kafalarında üşengeçliklerine bir mantık otutturmuşlar biz ne desek boş malesef.

Son düzenleme:
Yahu taharet musluğuyla el dokunmadan temizlik yapmak da nedir zaten. O suyu tazyikli açtığında klozetin ickndeki pislik orana burana sıçrıyor. Bu arada ben elimi arkadan sokabiliyorum, kilolu olunmadığı müddetçe mümkün tabi ki, neden olmasın? :))

Kendi annem babam olsa daha kolay söylerdim herhalde rahatsızlığımı arada eş olunca anasına sanki küfür etmişiz gibi parlıyorlar ne kıymetli anaları var

Birsey sorabilir miyim? Ben anlamadim. Siz mutfak bezini banyoda kullaniyor musunuz?
Ya da banyodaki birseyi mutfak lavabosunda yikiyor musunuz?

Kendi annem babam olsa daha kolay söylerdim herhalde rahatsızlığımı arada eş olunca anasına sanki küfür etmişiz gibi parlıyorlar ne kıymetli anaları var
Valla bizimkiler de az küsüp alınganlıklar yapmadıklar. Ne zaman uyarı yeseler homur homur söylediler ama gerçekten bu tarz şeylere dikkat eden insanlar için çok zor bir durum. Şöyle düşününce dışarda da Allah bilir kimlerin ellerinden neler yiyoruz ama işte göz görmeyince gönül katlanır mantığıyla rahatsız olmuyoruz belki. Ama bu şekilde olunca göz göre insan, elinin pis veya kirli olduğunu düşündüğü birisinin yaptığı bir şeyi yiyemiyor. Eşiniz size kızacağına olaya el atsa iyi olur tabiki.

Kilom yok da ağaç kütüğü ne kadar esnekse benim belim de o kadar esnek, arkadan soksam ne şekle girerim bilemedim. Bir de önden daha yakın mesafe ya zaten hafif öne eğik oturuyoruz arkadan gereksiz dolanırsın. Ay konuya bak bi gülme geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…