Kaynanamın şakası

ne yani komik mi şimdi bu derim bozarım ! bi daha da akıllarını başlarına toplarlar ..
olmuş bitmiş olay. bence unutun. bi daha böle saçma şeyler yaparlarsa bozun valla hiç çekinmeyin.

çatlakmıdır nedir, kaynana dediğin az ağır başlı olur ya
ne bu ergenlik yaşındaki ki kız tripleri
bence bahsini bile açma kaynana, yüz göz olma
eşinin durumu şaka yapıyorlar işte diye derin bi hoşgörüyle karşılamasınada şaşırdım açıkcası
:hulya:

seni sinir etmek için yapmışlar madem sen de bu olayı takmayarak, konusunu bile açmayarak onlara umrunda olmadığını göster, bırak onlar sinir olsun

bence sizi tanımıyorlar...belkide sizin kocanıza güveniniz varmı yokmu onu denemişlerdir..yada gerçektende art niyetsiz bir şaka..kendi çaplarında

Benim güvenimi ölçmeye çalışmışsa eğer ben bu konuya hiç kızmamışsam bile şuan acayip kızardım. Benim güvenimi ölçmek kendisine kalmamış.

Beni tanımadıkları kesin canım, tanısa zaten yapmaması gerektiğini ve bundan hoşlanmayacağımı tahmin edebilir. Ama yakında tanışacağız inş.

Zaten en çokta eşime kızıyorum ya. Çok iyidir sağolsun, çokta değer verir bana, ama sanırım annesine daha çok veriyor bazen düşünüyorum. Onlar ne yapsa kesin altında iyi niyet vardır, laf söyletmez. Ve biz hep onlar yüzünden kaç kere kavga ettik haddi hesabı yok. Hep küçük şeyler gibi ama birike birike dağ gibi oluyor.

Madem açtım konuyu içimi dökeyim bari.
Mesela;
En son eşimin tatili nedeniyle kayınvalidemleri ziyarete gittik. Şöyle birşey oldu. Ben salonda kitaplara bakıyordum ve elime evlilikle ilgili bir kitap geçti, onu okumaya başladım. Mutfakta hemen yan tarafta. Kayınvalidemde mutfaktaydı, sonra eşim geldi. Bunlar başladı konuşmaya, bende malesef konuştuklarını duydum. Ben evlendikten sonra bir süreliğine işimi bıraktım, zaten eşimde pek istemedi, ama çalışmada demiyor. Ben de önceki işim gereği devamlı insanlarla uğraştığım için açıkçası şimdi bir süre kafamı dinlemek istedim ve şimdi evdeyim. İşte kayınvalidem eşime soruyor benim için, çalışmak istemiyor mu filan diye. Eşimde yok şimdilik düşünmüyor dedi. Kayınvalidem de o zaman niye okumuş, boşuna mı okumuş dedi. Ve eşim hiçbirşey söylemedi. Ben duyunca şok oldum tabi. Tam da kitapta gelin-kaynana ilişkilerini okuyordum :) Toparladım kendimi hiç bozuntuya vermedim. Huzurlarınıda bozmadım.

Tabi eve geldikten sonra tutamadım içimde ,annen neden karışıyor benim işime gücüme dedim. İşte yok bizim iyiliğimizi düşündüğü için söylemişmiş, sanki ben düşünemiyorum bizim durumumuzu ki, uslubu çok çirkindi. Bir de bana söylemiyor ,eşime söylüyor. Bu yüzden de girdik birbirimize. Ve eşim onları bana savunduğu kadar ağzını açıp tek kelime etmedi. Şöyle ki, aynı şehirde oturuyor olsak biz bu kadar bile evli kalamazdık heralde.

böyle şeyin şakasımı olurmuş... resmen art niyet... ne alaka teyze gelini eşimi arayıp böyle şeyler dicek aratanda kayınvalide olucak... ikisine birdenalsanaalsanasmile

dikkatimi ceken şu oldu siz hamilesiniz yani normalde yapılsa (ki gene de kabul edilir bi tarafı yok ama)hadi bi derece kötü niyet arama ama be kardesim 8 aylık hamile kadın tlfonda fenalassa bişi olsa olur ya can bu sonucta densizlik ötesi pesss

8 aylık evliyim demiş hamileyim dememiş ki.

Yok canım, 8 aylık evliyim :) Hamile değilim :) 8 sene gibi ama.

valla çok haklısın ama hiçte eşinin dediği gibi iyiniyetliymiş gibi gelmedi bana da, ama eşin bu konuda tek değil benim gözlemim erkeklerde var bu olay, yani annesinin bariz kötü niyetini örtbast etmeye çalışmak, onu melek gibi göstermeye çalışmak, gayet sinsice bi hareketine bile yazıııık bizi düşünmüş demek. kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
İşin kötü tarafı bu bazen sadece annesine değil diğer herhangi bir kadına karşı da olabiliyor

ama eşlerine gelince bu engiiin iyi niyet ve hoşgörü nedense kayboluverir, eşlerinin olmayan açıklarını bile yakalarlar
zaten bu tip durumlarda kadının kırıldığı aslında kaynanası değil, eşinin onu anlamaması anlamak istememesi olur
napıcaksın canım, kulak arkası et, boşver
:hulya:

ınsanlar ne kadar boşlarki böyle şakalarla uğraşıyor, siz yine ağır olun ve cahilliklerine verin bu yaptıklarını.Ama eşinize de hiç hoşuna gitmediğini belirtin.Ne tuhaflar ya, insan çocuğunun evliliğiyle ilgili böyle bir durumu düşünmek bile istemezken kadın toplamış milleti böyle hassas bir konuda şaka yapıyor.Aklım almadı gerçekten.

bu koca milleti de bir tuhaf.Bizim ailelerimizin yaptığı her hareketten bir art niyet çıkarmayı bilirleri kendi sülalelerine gelince hep iyi niyetli düşünürler.En güzeli bu duruma eşininzin tepki vermesi.Annesine böyle şakalar yapmayın, evliliğim sizin oyuncağınız değil demeliydi.

Keşke sizin başka işiniz yok mu sorusunu arayan hatun kişiye söyleseydin
Bazen bazı şeylere olay yaşanırken tepki vermek gerekiyor
Sanırsam seni denemek istemişler

eşinin teyzesinin gelini de eğlence arıyormuş yani.. kendine yapılsa nasıl tepki verirdi acaba, bir de kalkmış başkasına yapıyor.... saçma ve gereksiz bir durum olmuş. sinir olmakta haklısın ama çok büyütme içinde. salla gitsin.

Haklısın..
Koskoca kadınlar hiç işleri yok da ,oturmuşlar da , geçici olarak da olsa aralarına nasıl kara kedi sokarız..diye mi düşünmişler? Başka işleri yokmuymuş?
Hele ki daha yeni gelin sayılırsın arada resmiyet falan var?
Kayınvaliden nasıl müsade etmiş.

Keşke deseydin o an 'ay hiç işiniz yok da, koca kadınlar orda bizi mi düşünüyorsunuz canım ya, Allah iyiliğinizi versin emi eheheheh falan'' ..

Ben böyle yapıyorum genelde de..
Aklında olsun, bazen şakayla karışık lafı koymak gerekiyor insanlara sıcağı sıcağına..Bu konuda iyiyimdir:) Sonradan içim içimi yiyeceğine o an hallederim anlayana tabii.

Haklısın dediğim gibi ama bu saatten sonra da yapacak birşey yok.
Boşver.
Ama bir daha bu tarz saçma şakalar olursa hafiften belli et tepkini, sakın çekinme..
Her şakayı herkes kaldıramayabilir.
Öğrenmiş olurlar böylece:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…