• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamın tavrı

Ailem zaten destek oldu olduğu kadar ama onların neredeyse çok az birikimi var ve büyük masraflarda abim para veriyor onlara bence zaten ailede olması gereken de bu zaten varsa verilir anne babaya maddi destek olursun onlarda evladına olur.
Yok biz ne desek siz doğru olanı göremeyeceksiniz anca oğlunuz olur evlenir gelininiz arkanızdan sizin malınızı diline doladığında anlar o zaman bize hak verirsiniz.
Ailenin bir birine yardım etmesi iyidir ama siz yardım ve borç kavramını tam anlamammışsınız....

Birikim yapıyoruz diyor yahu bide . Elinde avucunda olmazda hadi zordayız dersiniz yani . Böylelerine vermeyip kötü olacaksın . Hayır sen bu düşüncedesin eşinede yazıklar olsun anacıgının yıllarca ahırda hayvan baktığını bile bile bi tenecik bileziğini çok görmüş o para sizden çıkar amma öyle amma böyle

Ailem zaten destek oldu olduğu kadar ama onların neredeyse çok az birikimi var ve büyük masraflarda abim para veriyor onlara bence zaten ailede olması gereken de bu zaten varsa verilir anne babaya maddi destek olursun onlarda evladına olur.
Hayat devam ediyor ömür birgun değil başınıza daha ne gelir bilemezsiniz tekrar muhtaç olursanız destekte bulamazsınız

Herkes konuyu ne kadar değişik yerlere çekmiş eminim aynı şey başınıza gelse sizde güler yüzle normal karsilamazsiniz, insan bu hayatta ne kazaniyorsa en çok çocuğunun geleceği için yapıyor zaten vermek zorunda deil evet hatta zaten biz de istemedik ama yani insan çocuğuna vermeyecekte o paralar ne için zaten toplanıyor Turkiyede genel manada insanlar hep yatırımları en çok evladı için yapıyor bende öyle yaparım yani, konuyu zaten oğluyla sesli şekilde konuşuyor bende duyuyorum o şekilde haberim var. Şuan elimizde onu yapacak birikim yok sonuçta biz bu parayı elin adamından deil yani ailesi en yakını verdi dışarıdaki bir insan yapsa bu kadar tuhaf gelmez ama bir anne yapınca tuhaf geliyor benim annemin de tek ogluydu ve herseyi yaptılar birde ayriyeten borca bilr girdiler yinede istemediler hiç bir şekilde hatta verselerde almazdı toplayın paranızı çoluk çocuk vs zaten para yetmez diye düşünen bir aileye sahibim belki de ondan tuhaf geliyordur bana , çok büyük bir olaymış gibi niye tepkiler verdiniz anlamadim ben fedakar aileye alıştım sizi bilemem hatta duyduktan sonra ben eşime dedim bir an önce yap dedim sürekli bu konuyla karşılaşmak istemiyorum dedim hatta aklımdan borc alıp vermek bile geçti bu ara zaten hamilelikten dolayı daha fazla duygusal ve alinganim yorumlarınızı da lütfen ona göre yaparsanız sevinirim.

Benim tercihim hiç almamak olurdu. Eksikligini çekeceği tahmin edilebilir birsey. Kimse tek bilezigimi verdim ama 3-4 bilezik satın alacak hayvanım var demez. Muhtemelen hayvanların geliride aileye ait. O kuşağın altınları hep bir yerlere gitmiş zaten. Kolundaki şahsi malı bu kadının. Onu çıkarıp vermiş.

Siz güler yüzle karşılarsınız demişsiniz. Ben almak gibi bir hata etsem o an verecek durumum yoksa bile mahcup olup üzülürüm. Demek ki geçen seneden beri bekliyor daha erken toparlarsınız diye ümit etmiş. Ondada belli bir tarih verir ilk sıraya onu koyduğumuzu söyleriz. Eskiler borcu olan yağlı yemek yemesin derler. Borç meselesi itibardır. Bana yardım etsin ama geride istemesin demek olmaz.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşallah 🙏 Evinizde huzurla oturun.
benim annemin de tek ogluydu ve herseyi yaptılar birde ayriyeten borca bilr girdiler yinede istemediler hiç bir şekilde
Yalnız sizde anne olacaksınız o yüzden anne baba erkek evlada her şeyi yapmalı arkasını da sormamalı düşüncesinden çıkın lütfen, bu çok cinsiyetçi bir yaklaşım.

Anneniz tek oğlu diye her şeyi yapmış gönlüne sağlık ama siz evlat değil misiniz? Kayınvalideniz erkek evlat diye sadece eşinizi mi düşünmeli? Yalnızca erkek evlatlara mı olmalı ailelerin fedakarlığı?

Bence hamilesiniz diye alınganlık yapıyorsunuz, tam tersini düşünün kayınvalideniz sizden kolunuzdaki tek bileziği isteseydi ve 1 yıldır sesi soluğu çıkmasaydı ne düşünürdünüz?

Aile de olsa borç borçtur, herkesin hesabı kitabı kendine göredir, henüz gençsiniz ve sizde ne zor şartlarda ev sahibi olup birikim yapmaya çalışıyorsunuz, daha şimdiden ne kadar zorlanıyorsunuz değil mi? Bir de eşinizin ailesini düşünün, kayınvalideniz 50 yaş üstü bir kadındır, düşünün ki yıllarca hayvancılık yapmışlar çalışmışlar maddi manevi her türlü fedakarlığı yapıp çocuk büyütmüşler, onların yaşına gelince çalışarak kazanılan bir kuruşun bile ne kadar kıymetli olduğunu anlayacaksınız, 1 bilezik diyebilirsiniz ama o 1 bilezik onun için kötü gün yatırımı, eliniz rahatlayınca ödemelisiniz 😌

Son düzenleme:
Bilezigi alirken atiyorum 5 ay sonra geri odeyecegiz diye aldiysaniz ve zamani geldiyse kadinin soylenmesi cok normal. Baska insanlarinin malinin sahibi siz degilsiniz hibe etmesini fedakar olmasini hükmünü vermek size dusmez. Yaz sicaginda kadinla beraber inek 💩u temizlemediyseniz onun malinda da soz sahibi degilsiniz.

** Bunca zaman 1 bileziği geri vermemişsiniz
** 400 bin TL yi zaten vermeyeceksiniz üstüne yatmışsınız şimdi o 400 bin TL 1 milyon TL oldu.
** Yatırım yapıyorsunuz

Kadının tek bir bileziğini vermiyorsunuz.

Gidin, merdiven silin. Ödeyin borcunuzu.

Aksi halde geciktirdiğiniz her gün azabınız katlanacak. Belanın büyüğü sizi bekliyor.
Ödeseniz dahi geciktirdiğiniz ve kendinize hak gördüğünüz için ayrıca artı bela bekliyor haberiniz olsun.
Telafi nasıl edersiniz bilemem.

Yatırıma devam ha ?

"Esim tek oğlu, annemde oğluna yaptı" neden erkek çocuklarına koşulsuz şartsız karşılıksız destek olmak zorundayız ki?

Tek erkek dediğinize göre yüksek ihtimalle kız kardeşleri var. Aynı şeyi görümce yapsa nasıl sinir olursunuz?

Belki sizin masraflarınız, yaşam şekliniz ona fazla lüks gelmiştir. Oda sağa sola dağıtmak yerine bilezik yapın demiştir.

Belki sürekli dile getirmesi hoş değil ama borcu ödemeniz lazım

Herkes konuyu ne kadar değişik yerlere çekmiş eminim aynı şey başınıza gelse sizde güler yüzle normal karsilamazsiniz, insan bu hayatta ne kazaniyorsa en çok çocuğunun geleceği için yapıyor zaten vermek zorunda deil evet hatta zaten biz de istemedik ama yani insan çocuğuna vermeyecekte o paralar ne için zaten toplanıyor Turkiyede genel manada insanlar hep yatırımları en çok evladı için yapıyor bende öyle yaparım yani, konuyu zaten oğluyla sesli şekilde konuşuyor bende duyuyorum o şekilde haberim var. Şuan elimizde onu yapacak birikim yok sonuçta biz bu parayı elin adamından deil yani ailesi en yakını verdi dışarıdaki bir insan yapsa bu kadar tuhaf gelmez ama bir anne yapınca tuhaf geliyor benim annemin de tek ogluydu ve herseyi yaptılar birde ayriyeten borca bilr girdiler yinede istemediler hiç bir şekilde hatta verselerde almazdı toplayın paranızı çoluk çocuk vs zaten para yetmez diye düşünen bir aileye sahibim belki de ondan tuhaf geliyordur bana , çok büyük bir olaymış gibi niye tepkiler verdiniz anlamadim ben fedakar aileye alıştım sizi bilemem hatta duyduktan sonra ben eşime dedim bir an önce yap dedim sürekli bu konuyla karşılaşmak istemiyorum dedim hatta aklımdan borc alıp vermek bile geçti bu ara zaten hamilelikten dolayı daha fazla duygusal ve alinganim yorumlarınızı da lütfen ona göre yaparsanız sevinirim.
Fedakar aileniz niye sadece oğluna yaptı? Onlar da yardım etseydi size biraz. Tutturmussunuz bi tek oğul kızlar evlat değil mi hakkı yok mu? Valla sizin görümceniz olsam sen kimsin de benim bu yaşta hayvan bakan annemin malının hesabını yapıyorsun hayırdır diye hakettiğinizi verirdim. Burası çok ufkumu açtı benim ya ileride çocuğum evimde otursun arabama binsin ama sağlığımda mal devri yok. Böyle el kızının dilinde dolanıyor sonra mal mülk.

Borc olarak verdiyse hakli altinda aldi badini gidiyor yarin obur gun hic yapamazlar diye dusunuyor olabilir hibe edip sonradan verin diyorsa haksiz ama istedikten sonra hic bir sey yapamazsiniz mecbur vereceksiniz sizin aileniz neden destek olmadi

benim annemin de tek ogluydu ve herseyi yaptılar birde ayriyeten borca bilr girdiler yinede istemediler hiç bir şekilde hatta verselerde almazdı toplayın paranızı çoluk çocuk vs zaten para yetmez diye düşünen bir aileye sahibim belki de ondan tuhaf geliyordur bana

Kuruş koklatmayan aile yüceltiliyor, zor zamanda yetişip ev almaya yardım eden aile kötüleniyor. Kolundaki bileziği bile çıkartıp veren kaynana şeytan, kızı yardıma muhtaçken oralı olmayıp kuruşa kadar erkek evlada yardım eden anne melek olmuş.

Demek aileniz sizi evlattan saymıyor, varımız yoğumuz tek erkek biricik evladımızın demişler. Size niye ev alırken yardım etmedi fedakar aileniz, erkek kardeşinize-abinize yağdırırken yarısı da kızımıza niye demediler? Terk erkek tek erkek, hayırdır kızları evlattan saymıyor musunuz? Kadın bütün parayı değil bileziğini istemiş, kendine ait tek maddi varlığı belki de. Ben onun yerinde olsam gel sen bak hayvanlara ben oturayım evde derdim, kolay mıymış görürdünüz. Ben de çalışayım aile bütçesine destek olayım borcumuzu yavaş yavaş ödeyelim diyeceğinize evde yan gelip yatıp çocuk yapmışsınız

Bebekle hamilelikle ne ilgisi varmış, neyle doğum yapıp bebek eşyası hazırlayacaksınız, yenidoğanın ihtiyaçlarını neyle alacaksınız? Bunlar yetmezmiş gibi eşimin ailesi bebeğime çöp bile almadılar da dersiniz. Gidin ailenize söyleyin bileziğin parasını versinler size borcunuzu ödeyin. Vermezlerse de niye hep oğlunuza yedirdiniz ben evlat değil miyim diye bir sorun.

Borç varken çocuk yapmak süper fikirmiş. İnsanlar o kadar para vermiş, belki o kısım hibedir bilmiyorum ama bilezik borçmuş belli ki. Kadın size hiçbir şeyini hibe etmek zorunda değil.

Ailelerin kız çocuklarına farklı, erkek çocuklarına farklı davranması normalde çok üzüyor beni. Ama sizin gibi insanlara üzülemiyorum.
Kendi ailesinden evlat olarak göremediği ve talep edemediği değeri benim kocam errrrkek, benim kocam tek errrrkek diyerek kocası üzerinden elde etmeye çalışan kadınlara gram saygı duyamıyorum.

Görümceniz var mı bilmiyorum ama eşim tek erkek dediğinize göre var büyük ihtimalle.
Umarım eşinizin ailesi eşitlik kavramıyla tanışmıştır da sizin aileniz gibi sadece oğullarına yapmıyorlardır o fedakarlıkları.

Merhaba kızlar geçen sene ev aldık eksik vardı para olarak ve eşimin ailesi 400 bin civarı para yardımı yaptılar, bu para içinde kaymanamın bileziği de vardı yani bileğindeki bir tane tek olan bileziği bozdurmustu, ve geçen seneden beri sürekli bileziğini yapmamızı söylüyor sürekli istiyor ve tek oğlu var masrafları yok hayvanları falanda var yani hatta senede birkaç tane satıp yatırımlik altın da yapıyorlar ama ısrarla sürekli bileziğinin konusunu istemesi normalmi benim zoruma gidiyor artik yani. Elimizde hiç birsey yok sayılır yavaş yavaş toparlanıp birikim yapıyoruz ihtiyacı olmadığı halde istemesinden artık ondan soğumaya başladım. Yorumlarınızı bekliyorum benmi çok abartıyorum haklimiyim
Biz de 2. Evi alırken kayınvalidem 2 bileziğini verdi. Kendisi teklif etti ancak eşim alırken mevcut kredimiz bitince alacağımızı onun öncesinde talep ederse veremeyeceğimizi söyledi.

Her kayınvalide yorumunda olduğu gibi yine belirteceğim kayınvalidemi sevmem (şahsi olaylar yaşadım) ama yaptığı iyiliği/iyilikleride unutmam adalet aile ilişkilerinde şarttır. Sizde durumunuz var ise alın yok işle durumunuzu anlatıp alacağınız tarihi net olarak belirtip o gün geldiğinde de sözünüzü tutun. Size göre ihtiyacı olmaya bilir, bir tek oğlu olduğunu belirtmişsiniz kadının kız çocuğu yok mu?

Belki yardım adı altında vermişlerdir 400 bini borç aldık yazmamış sanırım.
Köy taraflarında var bu destek çıkma durumu.
Ben öyle anladım o dönem 400 ü tamamlamak için kadının bileziği de eklenmiş onunda sonradan içi kaldırmamış diye anladım.
Bazı aileler var böyle çevremde baştan ev alırken size yardım etçez bilmem ne diye sözler veriyorlar yardım edebilen de edebiliyor.

400 bin borcun içinden sadece bilezigi ödemenizi istiyor muhtemelen. Ayda bir ceyrek kenara atarak 1 sene icerisinde ödenebilirdi sanki ya da en azindan yarisi odenirdi belli ki kadin onu guvence olarak goruyor. Ama sizi de anliyorum muhtemelen ay sonunu odemelerinizden zor getiriyorsunuz. Kisabildiginiz yerden kesip biran once odemeye çalışın

Benim eşimin ailesinin de durumları iyi ama aşırı cimriler. Bir ara biz de çok acil şekilde borçlanmıştık kaynanam bilezik vermişti.

Verirken de eşime çok zoruma gitti bileziğimi istemen demişti şok olmuştuk.hala unutamıyorum ben. O zor anımız da yüzümüze karşı böyle söylediği için geri ödemeyi hiç istemiyorum (ödeyeceğiz tabi orası ayrı da )

Bir annenin evladından daha önemli bir şey olmamalı. Konu sahibine hak veriyorum

Son düzenleme:
Back
X