Kaynanamın terbiyesizliği..Nasıl bi yol izliceğmi bilmiyorum

KV nin sözü çok ağır olmuş kızmakta sonuna kadar haklısın eşinde arkanda olmuş bu da doğru herkes haddini bilecek.Fakat keşke KV ye LAN demeseydin kızdığını kaba sözlerle belli etmeseydin ki yenilir yutulur bir soru sormamış sana o sinirle belki istemeden dedin ağzından çıktı ama KV bilinçli konuşmuş o arı.Bayramda gitme konusuna gelirsek,eşin gelirmisin derse git ve yüzgöz olma samimi olma el öp nasılsın derse cevap ver ağırdan sat ama saygısızlık yapma.Bayram seyran dışındada gitme ben olsam gitmem o görümceyede pas vermem.

Sende kin çokkkkkk bu kadar kin iyi bişey değil o yaşlı kadın mı gelsin senden özür dilesin mutlu mu olacaksın.. Yazık yaaa kendi anneni düşün..
evet bence de konu sahibesinde birikmiş bir kin var.
sanki patlayacak yer arıyormuş ve bunu bahane edip yüklenmiş kv.ye.
kv.nin yaptığı yanlış ama şu da var ki her sözü bağlamıyla, geçmişiyle değerlendirmek lazım.
o ana kadar neler yaşandı aralarında bilmiyoruz.
kv. kendisi dışarlarda gezmeyi bilmeyen sevmeyen birisiyse, kendi kızına izin vermiyorsa, gelinindeki bu alışkanlığı yadırgayabilir.
herkes herkesi her zaman anlayamaz. hele kuşak farkı buna tipik bir engeldir.
anlayışlı olmak lazım.
velev ki kv. kötü bir niyetle söylemiş olsun, yine de o şekilde karşılık vermek yanlış.
kv. ninki bir yanlışsa, öyle sert bir cevap vermek on yanlış.
böyle sert sözler akraba arasında hiç bir zaman iyi sonuç vermez.
tepki göstermenin başka yolları da vardır.
keskin sirke küpüne zarar derler.
sert söz söyleyen ilkönce kendisi zarar görür.
olayı büyütmekle içindeki yarayı büyütmüş olur.
bakın üstünden iki ay geçmiş ama hala o yara kanıyor.
halbuki şakaya vursaydı veya salağa yatsaydı en fazla iki gün canı sıkılırdı.
konu sahibesi, içinizdeki kini bitirin siz önce.
intikam ve kin duyguları gayrıkamil insanların harcıdır.
ve bayramı fırsat bilip siz özür dileyin.

valla kimse kusura bakmasın,benim namusuma en yakınım dil uzatsın gereken cevabı yer.
o öyle kolay değil. hazmedilecek şeyde değil.

herşeyden önce o sizin büyüğünüz eşinizin annesi böyle yapmamalısınız benimde bi ara kayınvalideyle aramda sorun oldu azçok seni anlayabiliyorum hani derler ya büyüklük sende kalsın sen affet kötü niyetle söylediyse allah a havale et... ki zannetmiyorum oğlunun eşine kötü niyetle söylenmiş biz söz olsun.. sen zaten söyleyeceğini söylemişsin tepkini göstermişsin fazlada uzatma bence

k.validen için belki ağır olacak ama insanın fikri ne ise zikri de odur diyeceğim..lan dememişsin zaten buraya öyle yazmışsın.terbiyesiz demekte de çok haklısın.bu cümleleri milletin içinde gelinine şaka dahi olsa söyleyen biri kaç yaşında olursa olsun terbiyesizlik yapmıştır.

Son düzenleme:
yaw bazıları okadar suclamışki konu sahibini bi düşünün ya kızlar size kayınvalideniz böyle bişey diyo heleki o kadar insan varken bu laf edilir mi çok ayıp bişey. namus var arada belki kayıvalide kendince şaka yaptı ama öteki insanlar ne der aaaa kayınv.si bile bunu diyosa kesin bişey vardır bu gelinde demez mi. valla konu sahibi iyi yapmış gereken tepkiyi koymuş zaten edepsiz bi şekildede lanlı lunluda konuşmamış

Ben olsam hic gorusmezdim.
Bir kayinvalide gelinine o gozle bakabiliyorsa o tur insanlardan hersey beklenir .

Muhtemelen kvden hic kiz arkadasiyla disarida gezmemistir ,
hatta markete pazara bile tek basina gonderilmemistir .
Zaruriyeti gec, sen keyfi geziyorsun diye de kiskanmistir.
Ve ben olsam kiz mi erkek mi dediginde ozellikle imali bir sekilde erkekti der, zihniyetini yuzune vururdum ki patavatsizligini anlasin ...

Kayınvaliden gerçekten kavgada bile söylenmemesi gereken birşey söylemiş..Hele ki oğlunun karısına insan ne olursa olsun söylememeli böyle birşey..

Orda o lafa cevap vermeyen insan evladı tanımıyorum ben..

Aklı yerinde olan herkes bir şekilde, kv filan demez cevabını verir ,vermeli..

Burda..yok kocamı doğuran kadın, yok yaşına saygı falan filan..hikaye okumasın kimse..

Haaa şu var kimi kibarca cevaplar, kimi sert çıkar...O ayrı..

Bu konuda arkadaş iyi yapmış.Zaten..lan ..dememiş yazarken refleks olarak yazdım demiş...yani uslubu da olması gerektiği gibi..

Sadece şu konuda konu sahibine hak vermeyebilirim..

Madem anaşamıyorsunuz o zaman işin düştüğünde de çocuk baktırmak gibi işlerini gördürmeyeceksin..

yani sevmiyorum anaşmıyorum ama işim düştüğünde de kullanırım..zihniyetinde olursan böyle tatsız olayların yaşanması kaçınılmaz olur..

Muhatap olma araya mesafe koy..

genelde herkes kv. ye bir tepki gösterilmesi gerektiğinde hemfikir.
ben ise sert ve ağır söz ile cevap vermeyi asla hoş görmüyorum.
ben olsaydım : "anne çok teessüf ederim size, bu nasıl soru böyle?" deyip çocuğumun elinden tuttuğum gibi başka da bir söz söylemeden kapıyı çekip çıkar giderdim.
böyle yapınca ne olurdu? kv. ezilir büzülürdü ve o özür dilemek zorunda kalırdı.
fakat şimdi durum ne? haklıyken kendini haksız durumuna düşürmüş bir gelin.. ve bu durumda gelinin özür dilemesi gerekiyor.

oda zaten sadece bu lafın üstüne anne patavatsızlığın üstünde galiba demiş çocuğunu almış çıkmış zaten birşey dememişki başka ama birdahada evinede gitmemiş aramamışda naapsaydıki en azından kayınvaldesinin arayıp kızım kusuruma bakma şaka yapmışdım yersiz oldu demesi gerekmezmiydi bence uslubu arkadaşının hiçde ağır değil

Cok buyuk terbiyesizlik bence .. keske o gun hic kursa gitmeden agzinin payini verip cocugunu alip cikip gitseydin bu gercekten yenilir yutulur bi laf degil .. evde yalniz kalma pahasina olsada gitmezdim ben cocugumu ve esimide mesafeli tutardim .. bence esin normal gidip geldigi icin kayinvaliden umursamiyor .. keske sen biraksaydinda ozurdilemeye gelseydi insanin yasi kac olursa olsun sayet bi hata yapiyorsa ozurdilemeyide bilmeli .. bence bayramda gitme esinde gitsin el opsun karim evde yalniz o orda dururken ben burda kalamam desin ciksin .. mutlaka biri konu acavaktir hala neden gelmiyor falan diye .. esinde anne suan sana cok kirgin ve soyledigin o lafi sindiremiyor zatende hakli desin .. o zaman kayinvaliden muhakkak ozurdileyecektir, sayet ozurdilemezsede esinde araya mesafeyi koysun ...
Of seni o kadar iyi anliyorumki bu arkafad cevre konusunda, ayni dertten muzdaribiz.. benimde ailem ayri bir ulkede biz eltilerimle yakin oturuyoruz kayinvalidemle farkli sehirlerdeyiz ama nerdeyse 2 haftaya bir gorusuruz .. cocuklarina tapan onlardan baska dunyada kimse yokmus gibi davranan bi kadin ... surekli evlatlari bi arada olsun aile icinde kalinsin ister .. benimde burda cok guzel genis bi cevrem var samimi arkadaslarim bir kactanede dostum var .. ve sanki dunyada sorun bitti en buyuk sorunumuz benim cevrem eltilerim genelde sadece ksyinvalidemle ve gorumcemle gorusurler .. ne zaman evden arayip bana ulasamazsa nerdeydin yine kimdeydin sorgulari baslar. Ne zaman aradiginda evde birileri olsa yine kim var hicde bos olmazsin eltinle oturup kalksana insana en zor zamaninda sadece ailesinden fayda vardir der durur .. kac kez uyardim guzellikle soyledim anlamiyor .. hep istiyorki beraber olalim disardan kimseyle gorusmeyelim .. halbuki dogum yaparim ilk arkadaslarim kosar yardimima, tasinirim temizligime, yemegime, toplanmama yetlesmeme kadar herseyime onlar yardim eder .. eltiler uzaktan seyreder sadece .. kayinvalidem kendiside oturdugu yerde hic kimseyle gorusmuyor herkese karsi bi yorum yapiyor insanlara hep onyargili davraniyor .. 10 sene oldu ne kadar takmayayim desemde hala alisamadim bu davranislarina .. allah kolaylik versin hepimize ..

kaynanam bana böyle bir söz söylese o anda cevabını verir,çocuğumu da alır giderim.sonraya bırakmazdım.

bana nerden geliyosun diye sordu kaynana bende arkadaşla avm ye gittik
dedim.Arkadaşın kim dedi filanca sen tanımazsın dedim.KIZMI? ERKEKMİ? diye sordu

Arkadaşının adı ne ? Üniseks olabilecek bir isim mi ?
Belki o yüzden merak etmiştir.

Belki sen onlara ters gelen,daha modern bir hayat tarzına sahip olduğun için,erkek arkadaşlarınla da buluşabileceğini düşünmüştür.
Bir kadının erkek bir arkadaşla görüşmesinin namusuna hakaret olarak algılanması aslında çok acı.

evet nerde kalmıştık?konu sahibesinde kin birikmiş tesbitinde
bulunmuşsunu vayyy be ssence namus olayı bahaneyimi bekler
hiç kinim yok diyelim kinim öfkem yok diye bu lafı sineyemi çekmek lazım
olayı kendi içinde değerlendirlmek gerekirse iyi okumaman senin problemin
kuşak farkına gelelim k.v benden daha çok gezer daha çok süslenir detaya gerek yok
salağa yatmak ne demek ya kendi GAYRIKAMİL FİKRİN sana kalsın ne NEHARRRRRRRRRRRR85

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…