evet bence de konu sahibesinde birikmiş bir kin var.Sende kin çokkkkkk bu kadar kin iyi bişey değil o yaşlı kadın mı gelsin senden özür dilesin mutlu mu olacaksın.. Yazık yaaa kendi anneni düşün..
hayatta yapmaz. tam tersi kızını öve öve bitirmez.öyle şakaları herkesin içinde kendi kızına yapsın
hayatta yapmaz. tam tersi kızını öve öve bitirmez.
merhaba; bende 3 yıllık gelinim tabi sorunlar oluyoooo hemde oooooooo.fakat sen zaten bayramda gitmemişsin,konuşmuyorsun,onların istemediği şeyleri yapıp kabullenmelerini istiyorsun.kızına da bakıyorlar mesela ben bırakıp gideyim avm desem kaynanam gelince değil direk giderken bakmam az gezde çoçuğuna bak der.
Sende kin çokkkkkk bu kadar kin iyi bişey değil o yaşlı kadın mı gelsin senden özür dilesin mutlu mu olacaksın..... Yazık yaaa kendi anneni düşün.......kaynananın söylediği şey güzel değil tabi...fakat sen lafını söylemişsin kocanıda yollamışsın,konuşmuyorsunda.......bizim ne dememizi istiyorsun anlayamadım ??????????????????[/QUOTE
senin namusuna laf eden oldumu arkadaşım?
dışardan arkadaş edinmem onların istemediği şey diye onların eksnindemi kalayım????
iyi okuyucu olmadığın belli avm de kızım yanımdaydı bende oooooo biçok şey işittim namusuma laf etti
sizinle benim namus anlayışımız farklı yorum istemiyorum sizden
:)))))))))))) İSTEMEDİĞİNİZ GİBİ YORUM YAZANLARA TEPKİNİZ BÖYLE Mİ OLACAK?????????AYRICA SİZİN YAZINIZI OKUYAN ÇOĞU ARKADAŞIMIZ AYNI ŞEKİLDE ANLAMIŞ.BEN KAYNANANIZIN SÖYLEDİĞİNİ ONAYLAMIYORUM TABİKİ DE YANLIŞ FAKAT TEPKİMİ ONA KIZARAK BELLİ EDERDİM.BELKİ ORDA LAF TARTIŞMAMIZDA OLURDU OLMAZ DEMİYORUM.AMA SEN GECEN BAYRAM GİTMEMİŞSİN KOCANI YOLLAMIŞSIN.KADINA LANLI LUNLU AĞZINA NE GELDİ İSE SÖYLEMİŞSİN....BİDE YAZDIĞIN YAZININ BAŞLIĞINA BAK KAYNANAMIN TERBİYESİZLİĞİ DEMİŞSİN.....BURDA SENDE ONDAN AZ KALMAMIŞSIN.BİZDEN SANA NE DEMEMİZİ İSTİYORSUN GİT YÜZÜNE TÜKÜR KOCANI YOLLAMAMI DİYİM.ZATEN YAPMIŞSIN YAPACAĞINI KOCAN ANNESİNDEN AYRILMAZ SENİN AİLENDE ORDA DEĞİL OLAN SANA OLACAK....BÖYLE 2 AY GEÇMESİNE RAHMEN UNUTAMAYACAKSIN. ET TIRNAKTAN AYRILMAZ.BU DA SANA SON YORUMUN NASIL BİLİYORSAN ÖYLE YAPPPPPPPPPP:)
yalnız dikkat ettin mi koca tepki vermiş lakin aynen ilişkisine devam ediyormuş hiçbir şey olmamış gibi.
ben buna biraz takıldım sonuçta azcık kızgın olduğunu belli etmeliydi ne o öyle aynen devam
yine devam ederdin ama bi hafta barı tavırlı dursaydı
sonuçta annen atsan atılmaz ama ben tepkisini yetersiz buldum
hani biri birini şikayet eder tamam ben kızacağım deyip birşey yapmaz ya öğretmenler bazen..onun gibi olmuş.[/QU
Ya anlamadığım bişey var ben mi abarttım kızmı erkeklemi demesine
burda bi çok kişi
bunu normal algıladı ben eski kafalıyım sanırım ama doğru yoldayım
eşime gelince bu lafatan ötürü biraz duruş sergilemeliydi
ama yapmadı bu gün annesi bu lafı kullanabiliyosa yarın çevre elalem neder
sanırım tek başıma mücadelemi vericem evet oğlunun namusuyum ama ilk ben
namusumu düşünürüm
Yok canım hiç abartmamışsın bende olsam hayat boyu konuşmazdım silerdim ne demek evli bir kadına helede gelinine bu lafı söyleyecek namus bu başka şeye benzemez.Bence sen boşver ileri geri yorum yapanları doğru olanı yapmışsın kimseyede gitme gelip senden bunun için gerçekden özür dilemesi lazım öyle kendi oğluna şaka yapmışdımla olmaz gelip en azından sana şaka yapmıştım kızım sen benim kusuruma bakma demeliydi.Bence evinde yanlız otur bazı yanlızlıklar böyle kalabalıklardan iyidir boşver kafanı dinlersin tavrını koyki herkes nerde nasıl davranacağını ne konuşacağını bilsin.
genelde herkes kv. ye bir tepki gösterilmesi gerektiğinde hemfikir.
ben ise sert ve ağır söz ile cevap vermeyi asla hoş görmüyorum.
ben olsaydım : "anne çok teessüf ederim size, bu nasıl soru böyle?" deyip çocuğumun elinden tuttuğum gibi başka da bir söz söylemeden kapıyı çekip çıkar giderdim.
böyle yapınca ne olurdu? kv. ezilir büzülürdü ve o özür dilemek zorunda kalırdı.
fakat şimdi durum ne? haklıyken kendini haksız durumuna düşürmüş bir gelin.. ve bu durumda gelinin özür dilemesi gerekiyor.
slmlar herkese yaklaşık 2 ay önceki olayı şimdi yazma vakti buldum.
nerden konuya girceğimi bilmiyorum öncelikle eşimin ailesiyle
çok sağlıklı bi ilişkim yok elti,görümce,çocuklar daha önce kayınvaldeyle beraber
yaşıyoduk anlaşmazlık yüzünden evi ayırdım klasik problemler ben çıktım eltim taşındı kayınvaldeye
daha sonra çok samimi bir ortam olmasada düşe kalka görüşüyoduk ta ki 2 ay öncesine kadar
ben ailemde 8 saat mesafelik yerde yaşıyorum burda eşimin ailesi dışında
kimsem yok.Eltimde aynı şekilde ..
Ama ben bi çevre edindim ..olması lazım
eltim kaynanam ve görümcem dışında burda kimseyle
görüşmez arkadaşlık etmez buda onların çok hoşuna gider
benim çevrem var diye sinir olurlar bana kimseyle arkadaşlık etmemi istemiyolar.
işte kısaca böyle bide ailenin olmamasını kullanırlar çocukta olunca mecbur gelicek diye
konuya geleyim normal yaşantımız dvm ederken birgün arkadaşımla avm ye gittim
dönüşte kızımı kayınvalideme bırakıp ehliyet derslerime gidicektim
eve girdim hoşgeldin beş gittin muhabbet birde eşimin dayısı orda
eltim hepimiz salondayız
bana nerden geliyosun diye sordu kaynana bende arkadaşla avm ye gittik
dedim.Arkadaşın kim dedi filanca sen tanımazsın dedim.KIZMI? ERKEKMİ? diye sordu düşünebiliyomusunuz aklıma
geldikçe çıldırıyorum orda herkes bu terbiyesizliğe donup kaldık.
Bu ne demek ya ben sadece patavatsızlığn üstünde heralde diyip
kendimi zor dışarı attım.kendie geldiğimde eşimi aradım
aynını anlattım oda çok şaşırdı.ben konuşucm dedi
ben kurs biitiminde kızımı almak için onlara gittim patlamayı bekliyorum sadece ve olduda bana şaka yapmışş .
Lan ben snin namusunum Bu lafı bana nasıl kullanırsın nasıl yakıştırırsın diye epey saydım ve çıktım
gerisi eşime kalmıştı.
ertesi gün eşim konuşmuş annesiyle senden gelip özür dilicek dedi
bende yaşı var diye kabul etmedim hatasını bilsin terbiyesiz yeter dedim
velhasıl o günden beri gitmiyorum sadece eltimle tlfnlaşıyoruz bu konu açılmaz ama
kaynanam ne geldi ne özür diledi anlamsız bir şekilde kızıda konuşmuyo .terbiyesizler
kızım onlara düşkün olduğu için gidip geliyo 4 yaşında.Ama ben görüşmeyi düşünmüyorum
geçtiğimiz bayramda gitmedim şimdi kurban bayramı geliyo tiksindim gitmek istemiyorum.
eşim zorlamıyo.Ailem olmadığı için çok yanlız kalıyorum bi aile ortamı yok geçen bayramı eşim
çalıştığı için yanlız evde geçirdik ama sabrediyorum bu lafı yutmak istemiyorum
bu arada eşim görüşüyo annesiyle gayet normaller şimdi ben napayım bi fikir istiyorum
nasıl bir yol izlemeliym onlarda adım atmıyo
evet bence de konu sahibesinde birikmiş bir kin var.
sanki patlayacak yer arıyormuş ve bunu bahane edip yüklenmiş kv.ye.
kv.nin yaptığı yanlış ama şu da var ki her sözü bağlamıyla, geçmişiyle değerlendirmek lazım.
o ana kadar neler yaşandı aralarında bilmiyoruz.
kv. kendisi dışarlarda gezmeyi bilmeyen sevmeyen birisiyse, kendi kızına izin vermiyorsa, gelinindeki bu alışkanlığı yadırgayabilir.
herkes herkesi her zaman anlayamaz. hele kuşak farkı buna tipik bir engeldir.
anlayışlı olmak lazım.
velev ki kv. kötü bir niyetle söylemiş olsun, yine de o şekilde karşılık vermek yanlış.
kv. ninki bir yanlışsa, öyle sert bir cevap vermek on yanlış.
böyle sert sözler akraba arasında hiç bir zaman iyi sonuç vermez.
tepki göstermenin başka yolları da vardır.
keskin sirke küpüne zarar derler.
sert söz söyleyen ilkönce kendisi zarar görür.
olayı büyütmekle içindeki yarayı büyütmüş olur.
bakın üstünden iki ay geçmiş ama hala o yara kanıyor.
halbuki şakaya vursaydı veya salağa yatsaydı en fazla iki gün canı sıkılırdı.
konu sahibesi, içinizdeki kini bitirin siz önce.
intikam ve kin duyguları gayrıkamil insanların harcıdır.
ve bayramı fırsat bilip siz özür dileyin.
canım ben kimseyi suçlamıyorum.kaynananın söylediğini tabikide onaylamıyorum.fakat gelinde elinden geleni yapmış zaten.bide arası iyi değil kadın dışarı çıkmasını istemiyor,yazan arkadaşımızda çoçuğu bırakıp gidiyooo.çoçuğunu alıp gitse idi bu lafa maruz kalmazdı bence...........![/QU
ZARUTELCİKK çocuğu bırakıpp gidiyoooooooooooooooo demişsin alıp gitse idi bu lafa maruz kalmazdı senceeeeeeeee yazmışsın
şimdi iyi OKUUUUUUUUUUU çocuığuda yanımda götürdüm şimdi neye maruz kaldım ZARUTELLLLLLLLLLLLLLLLLL
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?