- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.933
- 798
- Konu Sahibi minikyaramaz
-
ah canim..iki gun once eltimin kizinin elindeki oyuncagi alacam diye dusup burnunu sisirdi.gorumcem eltimi arayip kizini ilk gordugu yerde dovecegini soyluyor.aksam abisiyle kv gilde gorumcemin kizi annesine .... yi doveyimmi diyince annesi yok yalnizken doveceksin diyor ve kvde de tik yok..nihayetinde eltimin kizi iyi bi falakdan geciyor.
kv demin yaninda oglumu ve eltimin cocuklarini defalarca dile fetiren gorumcem kv evdeyken oglumun aglamasindan rahatsiz olup benim bi dunya isim varken susam kv de....Mutlaka öyledir de kovmussunuz neticede kayınvalidenizin tepkisini abartı bulmanız da yersiz.
Peki diger cocuk da sizin cocugunuz olsaydi
yani kardes olsalardi yine evden mi kovardiniz?
Kusura bakmayin cok abartmissiniz
Olay olduğunda önce cocuğun sağlını kontrol edip sonra cocuğun elinden tutup annesine götütüp durumu anlatırdım ve lütfen tekrarı olmasın derdim. Olacaksa da lütfen oynamasınlar gibi.
Kadını kapıda görüyor, suratına kapatıyor, 5 yaşındaki sübyanı kolundan tutup fırlatıyor.
Hepimiz cocuk olduk abartmayın, hepimizin kuzenlerimizin sacını yolduk, dayak yedik.
Abartmışsınız biraz. Kendi çocuğunuzun canı yanabilir evet ama yakan da kendini bilmeyen bir çocuk. Annesi zaten uyarırdı diye düşünüyorum. Ayrıca çocuk onlar bugün vurup kırarlar yarın omuz omuza olurlar.
amin ins. ben ogluma elimden geldigince anneye ah yapilmaz.ona ah yapilmaz diyorum.siz kızın oğlumu dövmek istiyor deiğinizde hoşuna gidiyor demek ki güldüğüne göre.
inşallah biz çocujklarımızı öyle arsız yetiştirmeyiz
valla ben konu sahibine hak veriyorum yasamayan bilemez benim kizlarim 2,5 yas arayla dogdular ben onlari daima yavrum kimseye vurmayin kendinizden kucuklere sakin vurmayin kimsenin canini yakmayin vs ilkeleriyle buyutmeye calisirken ne oldu biliyor musunuz yari yasinda cocuklardan dayak yediler o kadar uzuluyorsunuz ki kalkip mudahale etseniz olmaz bu cocuklarin anneleri inanin zerre kadar umursamiyor ve hatta memnun bile oluyorlar zaten anne oyle olmasa cocuk o davranisi yapmaz ki....uzun lafin kisasi keske bende zamaninda oyle bir tepki verseydim cok cani yandi yavrularimin cunkusonunda bende patladim hemde cok fena ve olan oldu....keske en bastan olsaymis o yuzden konu sahibi hiic uzulmesin ha birde 5 yasinda diyorsunuz ya karsisindakinin canini yakmayi biliyorsa 5 degil 3 yasinda da olsa uyarilmali bence hatta 1 yasinda bile uyrailmali ben hep oyle yetistirdim hamdolsun
herşeyi anladım da olay yine nasıl k.valideye patladı onu anlamadım?
bence kızını şiddet eğilimli yetiştiren ve umursamayan görümcenin ve olayı bu kadar büyütüp 5 yaşındaki bir çocuğun ödünü koparıp görümcesinin suratına kapıyı kapatan bir annenin yaptığı iş mi olmalıydı konu.
çok değişik bir aile..sanki herkez kinini çocuklarından alıyor gibi..o onu sevmiyor çocğundan alıyor gibi..
hiç hış değil..
4-5 yaşlarındaki çocuklar birbirlerine oyun zannedip zarar verebiliyorlar..bunun eğitiminide anne bana verecelti..ne zararlı ne değil öğreteceklerdir..
ama çocuğa bağırarak kağı kapatarak bir harekette bulunursan o çocuk dahada kinleşir hırçınlaşır..çok yalnış
eğer görümcen çocuğuna şiddeti öğretiyorsa hiç kızmıyorsa uyarmıyorsa çocuğu evine hiç alma.böylelikle kimseyle kötü olmamış olursun.sonuçta 5 yaşındaki çocuğu evden kovmak görümcenin yüzüne kapı çarpmak hoş değil.bunun yerine en baştan çocuğun benim çocuğa zarar veriyor sürekli dövüyor beraber oynamalarını istemiyorum demen daha kibarca olur
Selam kizlar.
Dun gorumcemin 5 yasindaki kizi bize geldi oglumla oynarken surekli canini yakiyor.ben tatli dille de soylesem kizsamda yapacagini yapiyor.bardagi tasiran noktaysa kiz oglumu itikledi ve basi masanin kenarina vurdu.bi baktim oglumdan ses soluk cikmiyor.bu kizi bagirarak kovdum bi baktim kapinin onunde gorumcem kapiyi carptim yuzune oglumda kucagimda zavallim.aldim suya tuttum kendine geldi.baltim basi sis. buz frlan tuttum.aradan zaman gecti kv nin yanina ciktim.surat bes karis.neyin suratini yapiyorsa hic cocuuda sormadi.bende indim eve.
anlayamadigim ne var simdi bundaaa
bence çok ama çok abartmışssınız.
madem görümceniz kızına bu terbiyeyi vermiyor. siz de bu konuya vakıfsınız. o zaman tatlı dille annesine diyeceksiniz 'kızını oynamaya göndermeyecek". sizde bu durumla yüze kalmayacaksınız.
nasıl olurda iki tane çoçuk arasına koskoca kadın girerseniz. sizinki çoçukta o değilmi. ne istersiniz 5 yaşındaki çoçuktan da kapıya koyarsınız.
ha bu arada eltiniz yada görümcenizin suratına kapı çarpmakta ne oluyor. vallahi tamamen siz hatalısınız.
dediğim gibi edepe ve terbiyesi sizin çoçuğunuz ile oynamaya uygun değilse hiç evinize almayacaksınız.
ben kaynananızın yerinde olsam sizi burakın surat asmayı eve bile almam...
çoçuk arasına girilmez.
sinirle bir tepki vermişsiniz doğal tabiki kim çocuğunun başka bir çocuk tarafından ezilmesini isterki.. sürekli görüşüyorsanız, o çocukla çocuğunuzun oynamasını engelleyin, oynamanız yasak çünkü kavga ediyorsunuz deyin, karşı taraf da alınmamış olur, çocuğunuz yakınınızda olsun kendi oyuncaklarıyla oynsın, yaklaştırmayın o kızı valla ben sinir oldum, 5 yaşındaki çocuk gayet bilerek zarar verebilir
olmuyor olmuyor....
kiz cok arsiz.x sen odanda oyna desem sanane sen kimsin sen alda oglunu git.der.gorumcem ve kv de guler...daha cok sey var da ....
Ailecek bi enteresanlık mevcut
Çocuk yahu bu onun çocuğu bunun çocuğu denilende hep yeğenleriniz oluyor
Nedir bu benim ki onunkini dövsün ama onlarınkiler benimkine dokunmasın
Benim 3 ablam var, bir araya gelince çocukları kavga ediyor evet
Ama ablamın oğlu haklı ise bile ablam kendi oğluna kızar, onlar senin kardeşin teyzenin çocukları der mesela..
Anneler bence birbirine hınçlı olmasa çocuklarına da doğruyu öğretir..
Kaldı ki ben komşu çocuğuna bile kıyamam..
olmuyor olmuyor....
kiz cok arsiz.x sen odanda oyna desem sanane sen kimsin sen alda oglunu git.der.gorumcem ve kv de guler...daha cok sey var da ....
valla canım çocuğunu yanından ayırmayacaksın, oynamayacak onunla, çocuk ne derse desin tepki verme, eşine de söyle durumu amcası olarak yeri gelince uyarsın, sadece çocuğunu korumalısın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?