Kaynanamin yaptigi is mi?

Kimsenin çocuğa eline dahi olsa vurmaya hakkınız yok, diyelim ki sizin çocuğunuz bir başka çocukla oynarken çocuğun oynadığı oyuncakla oynamak istedi ve çocuk vermedi sizin çocuğunuzda oyuncağı almak için itti ya da vurdu aynı şeyi karşıdaki çocuğun annesi mi yapsın peki sizin oğlunuzun eline mi vursun. Tüm yorumları okudum saçma sapan yorumlar demişsiniz burada herkes kendi doğrusunu savunuyor. Herkesin doğruları aynı olmak zorunda değil bu şekilde yazarak aslı saçmalayan siz olmuşsunuz.

5 Yasindaki cocuga verilen tepkinin az bile oldugunu dusunen arkadaslarin,
ya 5 yasinda cocugu olmamis, ya 5 Yasi cok buyuk bir yas olarak goruyorlar,
ya da cocuk psikolojisinden anlamiyorlar....

Boyle dusunen arkadaslar heralde konu sahibinin 5 yasindaki cocugun suratina iki tane yapistirmasini ,
dovmesini istiyorlar ...

Ama unutmayin ki cocuklar o kadar masum ki, o tepkiye ragmen yine yenge yenge diye konu sahibinin pesinde dolanir...

Son düzenleme:
Beş yaşındaki çocuğu kovmanız hiç hoş bir davranış değil, hadi o çocukken yapmış bir hata, siz koskoca bir anne olarak onu kovarak yapmışsınız ayrı bir hata.

Madem annesi öğretmiyor şiddetin kötü bişey olduğunu, hayrınıza siz öğretin ve öğrettiğiniz için farklı olun.

2 gün sonra sizin çocuğunuzda böyle bir yaramazlık yaptığında ev sahibi tarafından kovulup kapı dışına atılsa ne düşünürsünüz?

Oğlunuzun başındaki şişlik 2 gün sonra geçer, acısıda diner. Peki ya o 5 yaşındaki çocuğun kalbinde bıraktığın yara iyileşir mi?

Benim düşüncelerim bu yönde ama sanmaki evladım yok, 5 yaşında bırakın birini dövmeyi kimseye kötü kelime kullanmayan, aksine okulun ilk senesi sürekli dayak yiyerek eve gelen bir evladım var.

Ben çocuğuma dayak yediği zaman dövmeyi değil, sadece kendisini savunmasını öğretiyorum. Ve inanın bu sene kendisi savunmasını öğrendi, kimseden ne dayak yiyor nede birini dövüyor.

Son düzenleme:
her ne kadar tepkiniz fazla olsada 5 yaşındaki bir çocuğun laftan anlayabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum eğerki aileden öğretilmişse , arkadaşımın kızı 2 yaşında bir şeyi yapma dediğinde kız yapmıyor neden doğduğundan beri annesi onunla koca insan gibi konuşuyor anlatıyor herşeyi , madem ki her şekilde kötü olacaksınız keşke çocuğa tepki vermek yerine görümcenize bir güzel kızsaymışsınız

Size aynen katılıyorum, benim iki tane çocuğum var biri 9 diğeri 4 yaşında, 9 yaşında olan kızım kardeşini çok fazla kıskanıyor ve zaman zaman zararda veriyor. Şimdi ben bir anne olarak 9 yaşındaki kızımın 4 yaşındaki oğluma zarar vermesini mi istiyorum ya da onaylıyorum. Tabii hayır ama değil 5 yaşında 9 yaşında olan kızımda çocuk kızsam bağırsam biliyorum ki daha çok tepki verecek onu seviyorlar ama beni sevmiyorlar bana hep bağırıyorlar diye düşünecek ve belki de daha çok zarar vermeye kalkacak.

buraya kk'nın meşhur sözü çok yakışacak.
kınamayınız,kınadığınız başınızda biter.büyük ihtimalle konu sahibinin oğlu da o yaşa geldiğinde öyle bir çocuk olacak

Ayni durumdayiz arkadasim :)

Benim de oglum 7 yasinda , kizim 2 yasinda :)

Ama tabii bu demek değil ki kızıma hiç tepki vermiyorum konuşuyorum o daha küçük bitanem bazı şeyleri anlayamıyor ama sen daha büyüksün ve beni anlayacak yaştasın diyorum. Kızım kimsenin çocuğuna zarar vermedi bu zamana kadar ama kendi kardeşine yapmadığı kalmıyor. Kardeşini aşırı kıskanıyor, birinci sınıfa giderken derslerini bile etmilemişti okumayı geç söktü. Pedagoga dahi götürdüm kızımı, 4-5 seans pedagogun söylediği şey tamamen kardeş kıskançlığı ve bana söylediği sakın sen büyüksün o küçük demeyin oldu.

yorumlarinizi okudum.herseti ayrintili anlatamam ya da aklima geldikce yazabilirim.
1)cocugumu suya tuttum ve kafasina buz koyduktan sonra acile goturdum zaten.bisey olmadigini soyleddiler.zaten o nedenle kv lere ciktim kv cocugun durumunu hic sormadi diye yazdim zaten.

2)ben kiza o senin kardesin o senden kucuk sen onun ablasisin diyorum anlayan kim?

3)gorumceme surekli ikazda bulunuyorum ama olmuyor anlamiyor arkadaslar.

4)eltimin kizina da ayni sekilde.eltimin kiziyla oynarken kizin elindeki oyuncagi alir e.kizi almak istediginde gorumcemden hem azar isitir hem aglar hemde gorumcem e.kizina vurur kizina da vurdurur.ne ben ne de eltim hicbir zaman oglum kizim sende o kiza vur demeyiz.

5)etrafinizda 5 yasinda cocuk nasil bilemem ama ben en basiti tv unitemin uzerinde susler var ogluma hayir derim ve oglum gelr.anlatmak istedigim 1 yasindaki cocuk biseylerin farkindaysa ya 5 yasindaki????

6)yanyana getirmemek mi.elimden geldigince getirmemeye calisiyorum ama olmiyor.

7)esimde surekli uyarir gorumceme kizar kv tek cocuk sizde mi senin oglunda yaramaz g.kizindan icin o daha cocuk....

8)dun kv esimi nasil doldurduysa.....olani bugun telde anlattim bana hak verdi cunku g.kizinin nasil bir kiz oldugunu biliyor.

9)kv ogullarinin cocuklarinin yaptigina her zaman bir hata bulur ancak gorumcemler ve cocuklari daima sudan cikmis akkasiktir.

10)kv gorumcemin oglumun elini kizarttiginda bende gorumceme tepkili olunca kv de ne olacak canim alissin demesi.

11)gorumcemin degisik sebeplerle kv lerde tutmamasini kv ye soyleyince sadece suratima gulmesi...

umarim derdimi guzelce toparlayip anlatabilmisimdir.

Sizin cocugunuzun vucudunda bir yara olustu ama siz kucuk bir cocugun ruhunda yara olusturdunuz. Olaya bu acidan bakin.

Yorumlarımızın saçma ve sapan olduğuna siz mi karar vereceksiniz? Karar mercii siz misiniz?

Cocuğu yerde baygın yatan kadın cocuğunu kucağına aldığı gibi hastaneye koşar ambulans cağırır, cocuğu kovup annesinin suratına kapı kapatmaz.

Duşunun yani, daha 2,3 sene önce 5 yaşındaki cocuğun poposunda bez bağlıydı:)
Benim eltim cocuğuma bağırsa, kapı dışarı etse, bir daha onun yüzüne bakmam, gerçi o eltide başka bir cins..

Bu durumda, bana göre haklı iken, haksız duruma düştügünüz için ( yanlış davranmakla) özür dilemek sorundasiniz

Son düzenleyen: Moderatör:

GÜNAH YA çocuğa yavrum benim... karşı taraftan tokat yiyince daha korkudan çocuk karşılık veremezde çünkü onu koruyan annesi olmamış.....
çocuğunuzun eli dövülürken sürekli oğlumu döverken ne dediniz bence hiçbirşey... bırakın görüşmeyin o görümceyle çocuğunuz kendini korumaya başlayncaya kadar

Hic bir bahane bir yetiskinin 5 yasindaki cocuga boyle tepki vermesini hakli cikarmaz

Sanirim siz oglunuz da ayni yasta olsaydi,
oglunuza sen de vur diyecek annelerdensiniz ...

Unutmayin boyle cocuklar buyuduklerinde, okullarda teror estiriyorlar

O nedenle, once igneyi kendimize batiralim da sonra cuvaldizi dusunelim

Sizin cocugunuzun vucudunda bir yara olustu ama siz kucuk bir cocugun ruhunda yara olusturdunuz. Olaya bu acidan bakin.

abartmayın ya... 2 tane çocuğunuz olsa birbiriyle kavga yapsa 2 sinide canmlı cicimli mi uyarırsınız....

ayy ne kadar 5 yaşındaki çocuğa bebek muamelesi yapanlar var ya çocuklar okula gidecek yaşdalar ya... ayrıca bu devirde 5 yaşa bebek demek... anlamadıkları şey yok ya... sırf şımarıklık.... tabi aile terbiyesi çok öenmli.... kadın sahip çıksaymış... kaç defa uyarmış o da anne ocak düştüğü yeri yakar yanii
ne kadar abartmışınız yahu

O kadar anlatmış konu sahibi, nedense 5 yaşındaki çocuğa gıcık kapamıyorum, ama annesine gıcık kaptım eğer gerçekten çocuğunu öyle yetiştiriyorsa....

Yetişkin bir insanın 5 yaşındaki çocuğun davranışlarına alınmasına bozulmasına ben anlam veremiyorum...

tende oluşan yara geçer elbet ya o 5 yaşındaki yavrunun yüreğinde açtığınız yara.???

bu yaşlarda bazı şeyler biliçaltında yer edinir.

Son düzenleme:
Tepki yönünü şaşırmış..
Onlar ne yaptığını farkında değiller, daha çok küçük, sizin yaşınızdaki biri içn bu davranış hiç etik olmamış, görümcenizin yüzüne kapıyı çarpacağınıza konuşabilirdiniz, çocuğunu uyarmasını isteyebilirdiniz, çok zor olmasa gerek..

Eşimin amcasının kızı daha 4 yaşındaydı oğlumda 2 aylık . Kız hışımla oğlumun üzerine atladı ağzını kanattı . . . O sırada içten sinirlensemde kıza bir şey diyemedim. . Oda çocuktu . Onu o hale getirende babaanesiydi. . Çocuğu kapının önüne koymakta ne demek . . Şaşırdım açıkçası . . Keşke çocuğu sakince uyarsaydınız

Ayrıca bu konudan sonra anladımki bazı gelinler ne olursa olsun kayınvalideyi suçluyor. . . Görümceniz kapının önündeyken öfkenizi ona boşaltsaydınız keşke. . .

Şunuda söylemeden geçemicem çocuğumun bayıldığını görsem hemen hastaneye götürürüm. . Siz ise içinizdeki öfkeyi yenemeyip çocuğu kapı dışarı etmişsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…