Kaynanamin yaptigi is mi?

5 yaşında çocuk herşeyin farkında değildir.Onlar çocuk,madem görümcen yetiştiremiyor çocuğunu o zaman oğlunla oynatmayacaksın.

Bilindiği üzre ben cocugun uzerıne fazla bagımlı biriyim , abımın cocukları var bırı oglumla aynı ay dogdu dıgerı 6 yasında okula gıdıyor ama cok yaramaz bılerek vurmaz ama bı oyuncak sevdasına tokatı patlatabılır veya benım en yuregı burkan onu karnından gerı ıttırıp kafasına vurması hıc bır zaman bunu yapan yegenıme vurmadım cokta bagırmadım kolundan tutup kapının onunede koymadım fakat bazen anneler cok rahat olabılıyor yengem mısal rahattır bu konuda bı kac kere artık canıma tak ettıgı ıcın benım cocugumunda bana altıntopu oldugunu bıldıklerınden saka yapıyolardı oglunu dovduruyoruz fılan dıye , ıcten ıce alındım ve yaptıgınızı ıkı uc kere yaptım fakat ben onların evınden hıc bısey demedım ceketımı cantamı alıp cıktım sonra gorustugumde utandım oyle davrandım dıye ama kendımı engellıyemıyorum baska bırıne vurdugunu gorsem ogluma kızarım fakat baska bırı ona vurdugunda aynı hıssı yasamıyorum baska turlu bı ofke oluyor o an karsımdakı cocuk degıl az daha ergen olsa onu orada evıre cevıre döverim .umarım zamanla bu duygularımın abartılı oldugunun farkına varabılırım , buarada bu kadar vuran cocukların yanında oglumda ogrendı 3 yasında ve oda vuruyor tokat atıyor vuruyor ama bunu yaparkende dudakları bukuluyor cunku ılk tepkı hıc ondan gıtmıyor , boyle yapacaklarına hıc gorusmesınler dıye dusunuyorum artık cocugumu bıle bıle ıkı oyun oynucak dıye ıcını burkamam :S

demwdigimi nerden biliyorsunuz ona bile kv gunlerce surat yapti.elden gelen bisey yok.anlamayana ne anlatabilirsiniz ki

Ben nerden bileyim hanımefendi? Eltiniz miyim, kayınvalideniz mi? O halde parça parça anlatmak yerine bütün yolları denedim, sonra care cocuğa defol deyip görümcenin suratına kapadım deseydiniz.

dun oyle yaptim.diger gorumcem gelmisti.herkes yukardaydi.cocugumu yanimdan hic ayirmadim.kaynim birak gitsin vocuklarin yanina dedi ama gondermedim.

1 yaşında çocuk, diğerleri her türlü zarar verebilirler, kendini savunacak kadar büyüdüğü zaman zaten oynar onlarla, bir de dediğim gibi eşinize söyleyin yeri geldiğinde uyarsın, çekinirler ondan, olaya sadece aman çocuk canım olur gözüyle bakmak yanlış, neden zarar görsün ki küçücük bebek madem görüşmek zorundasınız, böyle devam edin..

bende olsam aynısını yapardım. o korkuyla elvadımı düşünürdüm.
5 yasındakı cocuk küçük değil bence. benım kızım 2 yasında bı bakısımla oturur yerıne. kımsenın cocuguna zarar vermez. evıne gıdınce karıstırmaz.
cocuk sureklı senın yavruna aynı seyı yapıyorsa anasının umrunda degıl demekki. ben kzıımın bıkere bıle oyle bısey yaptıgını gorsem kesın bı dille uyarırım.
anasının veremedıgı terbıye belkı senın bu kızışınla aşılanır cocuga da, bı daha kendısınden kucuk cocukla oynarken dıkkatli olur. oyuncak bebek mi o yaaa.

hıc tavrından taviz verme. kaynananı da diğerlerini de sallama. adam gıbı terbıye versın çocuguna önce.

Çocugun canı yanarsa annenin gözü hic birşeyi görmez
Tepkiyi az bile buluyorum.
Görümcede bi çocuguna yapma etme diyemiyor mu?
tam tersi kizim yapppp...

bu kolundan tutup mevzusunu nerden cikariirsunuz anlamadim.sadece bagirdim kapiyi acamayinca da actim.bende cok kalabalik bir aileden geliyorum 30 a yakin sadece dayimlarin ve teyzemlerin cocuu var ama ben hicbirisinde oglum git vur kizim git dusur gormedim....elindeki pyuncak alinmostir ama itilmek mi asla....bile bileyse bi de....

Boşver canım kim kendi kendine küsüyorsa paşa keyfi bilir. Nasıl olsa kapın ayrı kapıları ayrı. Hiç takma bence…

5 yasındaki çocuk çokda bilinçli değildir fakat yetiştirenler de önem taşıyor.Eğer etrafında bu tarz davranıslar yapanlar varsa onu örnek alıyordur.Siz haklısınız sonucta bebeğiniz çok küçük tepki vermekte haklısınız,en iyisi hiç görüşmeyin çocuğunuza zarar veren insanlarla..(suç çocukda değil yetiştirende)
Ayrıca da sanırım o 5 yasındakı çocuğun annesi umursamazmış en sevmediğim ebevyn tipi,çocuk doğurup öyle salarlar etrafa nereyi vurmuş kırmış,ne yapıyor hiç merak etmezler,çocuk birşeye zarar verse umru olmaz...

walla canim benim bizde tek hakli varsa gorumcem ve kizlari....
1 yasindaki cocuktan bahsediyorum ya....5 yasindaki cocuk herseyin farkinda.kiyaslanamaz bir durum.
kp ve kv ye goee kizlar hersekilde hakli ezilen gelinler yasasin gorumceler....

Orasını bilemem tabi
Ben sizin veya görümcenizin arasında geçenleri bilemem ki
Ne yaşarsanız yaşayın bunu çocuklarınıza aksettirmeyin

Oh benim ki vurdu onun çocuğuna, öcümü aldı gibi düşünülüyor sanırım ama o çocuk ta yeğeni aynı zamanda
Yazık günah
Kan davası gibi nesilden nesile aşılamayın şu olayı..

5 yasındakı cocukta degıl hata onu yetıstıren anne de
cocuga tepkı gostererek ıyı etmemıssınız cunkı o da cok kucuk
bu davranısınız ondada kımbılır ne kadar korku uyandırmısdır
mumkun oldgunca cocugunuzla kuzenını bı araya getırmemeye calısın

2-3 yasindaki cocuktan bahsetmiyoruz ki
5 yasinda kocaman cocuk bu
konu sahibi az bile yapti
ama suc sizdede var
terbiye almamis bir cocukla yanyana birakiyorsunuz bebeginizi
ayrica yanliss anlamadiysam
gorumceniz 1 yasindaki bebeginizin ellerinemi vurmus kizarincaya kadar

siz bu durumlarda mesafe koymazsaniz
yanyana birakirsaniz cocugunuzu o zaman siz suclu olursunuz

( bu arada bayginlik gecirdi diyorsunuz hastahaneye goturmeniz lazimdi
sarsinti gecirebilir beyni zeddelenebilir allah korusun! zaman gecmis olsada goturun lutfen)

Son düzenleyen: Moderatör:
bu tepki banada bıraz fazla geldi bende dayanamam oğluma bi zarar gelse ama yınede 5 yaşındaki çocuk bunu anlamaz bırde o sinirle görümcenıze yaptığınızda ıyıce katmerlemiş olayı sızın kv.denız yıne sadece surat yapmış benımki olsaydı eşimi işten çağırır buyuk olay yaratırdı bence görümcenıze anlatın durumu canını yakıyor üzülüyorum tatlı tatlı oynasınlar sende söyle yoksa bır arada oynamasınlar dersınız küskünlük olmadan çözülür

o anda aynı tepkiyi verebilirdim. çocukda zaten yaptığından memnun bi daha dövecem diye bağırıyormuş.
siz bu konuyu eşinizle paylaştınız mı çocuğum baygınlık geçirse hemen hastaneye götürürdüm.

Vallah o memnun olan annelerden ben şüphe duyarım, herhalde ruh hastaları diye.
Ama cocuklardan cok duydum . Kendilerini korumak iÇin geri döv, yumruk at vs gibi. Bana göre cok yanlış bir şey. 5yaşindaki bir cocuk aslında anliya bilir yanlış bir hareket olduğunu, ha.. Eyer yaramazsa onun dilinde konuşursun, iste 5 dakika boyunca hiç bir şey yapmasına izin vermeden oturup ne yanlış yaptığını düşünmezsini istemek gibi, bu bir nefi ceza! Cok zorlarına gidiyor ceza yemesi:d

doku sayibinin yerinde olsaydım annesinin vermediği terbiyeyi ben verirdim. Yok, olmuyor, gelmezsine musade etmezdim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Görümcenizin suratına kapı mı çarptınız ben mi yanlış anladım?

keşke açıklama yapsaydınız.belki kadının hiç suçu yok.belki kız çok sorunlu bir çocuk.mesela benim kız kardeşin kızı çok kıskanç ve sorunlu.bu duruma kardeşim de dahil herkes üzülüyor.

çocuğum başını çarpıp baygınlık geçirse,diğer çocuğa bağırıp kapıya çıkarmak nhiç aklıma gelmez.baygın çocuğu aldığım gibi hastaneye götürürüm

Haklısın arkadaşım..
Yahu kadın anlatıyo zaten neymiş çocukların arasına girilmezmiş. Neymiş onlar çocukmuş. Maalesef yok öyle bi dünya. O senin parçan düşmüş yerde baygın yatıyo.. baygın yatmasada onun yaşı diğerinden çok küçük belli ki bilerek yapıyo o kadar uyarılmaya rağmen. Annesi desen kızından arsız.!! Hem ortada itip kakıp atmakta yok sizler kalkmış "5 yaşındaki çocuğa tepkiniz fazla" diyorsunuz. Siz olsanız ne yapardınız. Görüşmeyin etmeyin demek kolay. çocuk daha 1 yaşında kendini savunamıyosa yeri gelecek annesi karşıdaki kızın eline bi tane vuracak. Kızın annesi terbiye vermemiş. Belli ki çok şımartılmış.
Ben tepkini yersiz bulmuyorum çok haklısın arkadaşım. o an çocuk yerde yatıyo ben görümcemin kızınımı görcem. gözüm kimseyi görmez. Etrafımda var böyle insanlar çocuğunu bırakır kendisi oturur koltuğa çocuk içerde herşeyi yapar eder bi kalkıp çocuğuma bakayım dur napıyosun diyeyim" demez.
hızımı alamadım valla nerdeyse yorumların tümünü okudum saçma sapan yorumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…