Kaynanamin yaptigi is mi?

sanki bunları yapan görümcesi değil de konu sahibi gibi davranmışsınız
yapmasa daha iyi olurmuş ama nerdeyse konu sahibi günah keçisi durumuna düştü

Son düzenleme:

Konu sahibinin çocuğu henüz 5 yaşına gelmediği için o yaştaki bir çocuğun yaptıklarını anlayamaması bana doğal geldi. Arkadaşımız demiş ki benim küçücük çocuğum hayır dediğimde sözümü dinliyor, 5 yaşındaki neden dinlemiyor? Evet dinlemiyor. Benim kızım küçükken her dediğimi yaparken, büyüdükçe itiraz etmelere başladı. Bireyselliği tanıyorlar çünkü, kendi başlarına hareket edebileceklerini göstermeye çalışıyorlar çünkü..

Annesine olan kızgınlığınız çocuk ile olan olayda etkili olmuş bence. Annesinin çocuğuna hiç hayır demediğini, ona yanlışda olsa müdahale etmediğini düşünüyorsunuz kanımca.

o bes yasindaki de benim oglumun surekli ezilip dayak yiyip bilerek dusurilmesi.....bence biraz empati kurun.

sonucta ben o kizi ne gorumcemin benim bebegime vurdugu gibi vurdum ne de azarladim.bunlari mi yapsaydim anlamadim.5 yasindaki cocugun psikolojisi var da benim oglumun.
durduk yere hirpalansin ezilmesine gorumcem ve kv tarafindan gozyumulsun sonra da.....
biraz empati kurun sizde gorumcenizi cocugu konusinda surekli uyarin kv nizde gorumcenizde sizi tiye almasin cocugunuza g.kizi vurdugunda kv ve grmce gulsun alissin desin.

evden kovmadan onca sabrinizisinayan cocuga her firsatta aglatan 5 yasindaki bir kiz cocugu olsa.....

allah askina ne yapardiniz.ben onlari benim cocuguma yaptiklarinin binde birini yapmamisim ki sadece bagirmakla kalip kapiyi acamayinca da kapiyi acmisim.....

Siz ne yapardinizzzzz

Elbette çocuğunun zarar görmesine izin vermemeli ve tepki göstermelisin. Annelik görevlerinden biri de korumak kollamak değil mi?
Ancak bence de 5 yaşında çocuğu kovmak, kapı kapatmak hoş olmamış. daha sakin bir şekilde mesafe koymalı ve biraraya gelmemelisin düye düşünüyorum.
Ha bu arada görümcen senin çocuğuna vuramaz, ne münasebet yahu

ben de bunu yazacaktım.1-2 yaşındaki çocukla,4-5 yaşındaki çocuklar aynı değildir.konu sahibi yaşadıkça anlayacak.ayrıca yakın akrabalar.görüşmeme durumu imkansız.o nedenle konu sahibinin yapabileceği tek şey bebeğini korumak

açıkçası yaptırmayacaksın.görümcen vurduğunda niye göz yumdun.çocuğunu önünden alamadın mı.

bir araya geldiğinizde çocuğunu kucağından bırakma.kızın çocuğuna ulaşmasını engelle

Cocugumu acile goturdum.
O kiza bagirdim ve kapiyi acamayinca kapiyi actim.
Gorumcemle surekli konusuyorum ona soyleyecek sozum kalmadi cunku kizi doverde severde.ikaz etmez.uyardik ta ne oldu.1 yildir uyariyorum kizina sadece yapma etme diye ikaz etmisimdir.gorumcem ona bile surat asar kv bile.anlatmakla olmuyor oglum kac kez dustu kac kez dayak yadi ben bunlari anlatmakla uzak durmaya calismakla ugrastim.cocuumun bayilmasi bardagi tasiran son nokta oldu.

bence, cocuğun seni dinleme kaynagi, özel bir annesi oldugun için olabilir. Dayak yiyen bir cocuk, aşağılanan bir cocuk nasıl uslu olabilirki? Ona nasıl davranırsan, oda cevresine bence aynı şekilde davranıyor olmalı. Aynanın diyer tarafı gibi sanırım.

Cocuklara vurulan her tokatta melekler lanet edermis vurana. Peygamber efendimiz cocuk artik laftan anlamayacak kadar simarirsa sadece poposuna vurun sakin yuzune kafasina vurmayin der.
Ve anne burda soyle hatali. 5 yasindaki bir cocukla 1 yasindaki cocugu nasil gozetimsiz basbasa birakabilir?
Sizin zihniyetinize gore okulda ogretmenler eline alsin kirbaci simarana indirsin. Bu mudur cozum?

evet çok ciddi zararlar bile verebiliyo çocuklar birbirlerine...
ama adı üstüde çocuk bilinçsiz olarak oluyo bunlar...
görümcenin yüzüne kapıyı çarpmanda o küçücük çocuğu evden kovmanda OLMAMIŞ....

eltimle aynı binadayız, dairelerimiz yan yana...
ikimizin de küçük çocukları var...
kimi zaman benim oğlumun yüzü tırnak izi oluyo, kimi zaman onun kızı benim oğlumu ağalatıyo canını yakıyo..
ama biz tutup da senin oğlun böyle yaptı, benim kızım şöyle yaptı diye asla birbirimizi kırmadık..
halden anladık...
vurma eğilimi olan, çocukla uğraşmak çok zor.. bi dönem geliyo ki, öyle ama biraz zaman geçince düzeliyo... özelikle kalabalık içinde böyle bi durumla karşılaşıldığında anne için çok utanç verici.. kızıyosun, azarlıyosun ama yerin dibine de giriyosun....
ha ne oldu, bu vurma, şiddet alışkanlıkları geçene kadar eskisi gibi sık birbirimize gelip gitmedik.... çok daha dikkatli davrandık...
özellikle onun 4 yaşında ki kızı benim oğluma vurduğu zaman,evde 3 aylık kardeşi yüzünden bunu yaptığını biliyodum..
kızamıyodum..
ama sizin görümcenizin tepkisiz kalması da çok yanlış.. vurma değil belki, ama azarlanmalı, yaptığı şeyin yanlış olduğunu anlamalı....
bizim yaptığımız şey, bize geldiğin de veya aynı ortama geldiğimiz de sürekli yanlarında oluyoduk...

bizim de tanıdıgımızın kızları vardı dayak arsızı, gelip gidip erkek kardesimi cırmalarlardı... annem annesine derdi kadın güler geçerdi... neyse bir gün bu kız ( kız da 7 yasında o zamanlar) kardesime daldı yine cizdi yüzünü, aglattı cocugu... bende o zamanlar 15 yasındaydım... ben kızı parka goturup bir guzel paralamıştım. ha güzel birşey mi değil ama inan olsun o kız bir daha erkek kardesime dokunma dokunamadı...
yani bilemiyorum erkek kardesimin canını yakana nasıl hırslanmıştım ki siz annesiniz ve karsınızda laftan sözden anlamayan bir cocuk ve arsız cocugunun arsızlıgına laf etmeyen bir gorumce var.. kayınvalideniz kendi kızına etsin suratı.

oglum 6 yasındaydı ve bır yasındakı kardesımın ogluna bır saldırmıs yanaklarını sıkmıs bacaklarını sıkmıs sarılmıs cocugun canını bır yakmıskı kucuk bebek nasıl aglamıs kardesımın esı hıc bırsey dememıs, erkek kardesım sormus neden yaptın aglattın dıye oglumda ben gıdıcem ya bır daha goremıycem dıye sıkı sıkı sevdım demıs.

sımdı dusunuyorumda kardesımın esıde sızın gıbı yapsaydı 6 yasındakı koca cocuk 1 yasındakı bebegın canını yaktı dıye kapının onune koysadı kendımı cok kotu hıssederdım herhalde Allah gelınımızden razı olsun rabbım bunaltmasın onu.

bız aılecek annemde bende cocuk severken canı yanar dıye dusunmeyız kendı oglumada yegenlerımede hatta komsu cocuklarına bıle oyleyımdır herkesde bılır amacım can yakmak degıl sevmek oldugunu once bır guzel sever aglatırım sonra gonlunu yaparım

çocuk eğer bunu yapma etme demeye rağmen yapıyosa kızmakta haklısınız tabiki çünkü benimde çocuğum olsa bukadar canını yakan bi çocuğa sabredemezdim sanırım..ama görümcenizin yüzüne kapıyı çarpmanız aşırı tepki olmuş...

:)) bırakın 5 yaşı. 1 yaşındaki çocuk hele bi 2 yaşına gelsin hele bi 2 yaş sendromuna girsin.

burdakiler birazdan sizi dövecek

benim oğlum 1,5 yaşında ama çocuk dövmüyor tam tersi dayak yiyor saftirik
oğlum baygın hale getirecek bende onu evimde saklıcam bence iyi yapmışsınız bir daha evinize almayın oynamaktan çok dövüyor madem...
kvde tipik kızının tarafını tutuyor işte boşverin sizde ona bakmayın çokta tınnnnnnnnn.....

yok tepkinde anormal birşey göremedim ben asıl kaynananınki tuhaf bir tepki o an o telaşla ne yaptığını bilememen normal çocuktan ses çıkmadı diyorsun delirirdim ben herhalde. kaynananınki saçma bir tepki ama anlat böyle böyle oldu diye

ruhunu yaralayacak ne yapti konu sahibi?
yok hani bagirdi ve gitmesi icin kapiyii acti
dovseydi yada bir koseye sikistirip tehtit etseydi
tamam
ama cocugu bayginlik geciren bir anne istem disi bagirir
hem kapiya koydu diyorsunuz altli ustlu oturuyorlar
sokaga atmadi ya

18 aylik kizim bile uc aylik kardesini hirpalama firsatini bulup
elindeki sert oyuncagi uc aylik kizima isabet ettirip attigi zaman
korkumdan sesim yukselmistir ve onlem alip usulunce anlatmaya calistigim halde

konu sahibinin tek sucu onlari yanyana birakmak oldu
o 5 yasindaki cocugun ruhunu yaralayacak tipten olsaydi
o cocuk tek basina konu sahibinin evine gelmezdi
annesi artik nasil arsiz alistirdiysa dahada vuracam diyormus ustelik:26:

kufur ettirmeyi, vurmayi ogreten zihniyettekiler "aman canim ne olur cocuk daha"
diyip onemsemezler
anne dehsete kapilinca utanmadanda surat asarlar
hic eyvallahiiniz olmasin konu sahibi
cocugunuza bir sey olsaydi o zihniyetteki insanlarin gozunde suclu olacaktiniz

Son düzenleyen: Moderatör:
ben hala konu sahıbının haklı oldugunu düşünüyorum.

bu demek degılki orda 2 tokat atsaydı. dövseydi sövseydi.
cocuk o kadar arsız ki, bırakın korkmayı, ruhunda yara acılmasını falan gıderken hala gene dövücem oglunu dıye bagırıyormus.
ayrıca ruhunda yara acıcak bısey yapmamıs

cocuk taciz mı edıldı, altına işeticek kadar dövdümü?

5 yasındakı cocuk küçük degıldir. benım kızım 2 yasında 4 yasında bır kuzenı var, benımde 5.5 yasında dayımın kızı var.
bu 3 örnek cocukta herseyı bılıyorlar ve bılınclı oyun oynuyorlar, bilinçli bir şekilde bırbırlerıne vuruyorlar vs vs.

ayrıca konu sahıbı almıs goturmus cocugu hastaneye. hala daha ona takılmıssınız.
ben cocugun ruhunda yara falan acıldıgını dusunmuyorum, aksine konu sahibının o 5 yasındakı cocuga bu kızışı ıyı olucaktır. en azından kımseden gormedıgı bı tepkıyı gorunce kucuklere zarar verılmemesı gerektıgını ogrenmıs olur. dıger cocuklara yıne zarar verır ama artık konu sahıbının cocuguna dokunamayacaktır annesının tepkısınden korktugundan. guzel guzel oynar herhalde.

ben olsam yanına yaklastırmam ya neyse...

Son düzenleme:
kim ne derse de yaptığınız hata..sonucta karşınızda ki çocuk..bence gidip annesinden özür dilemelisiniz.şokta olduğum için ne yaptığımı bilemedim falan demelisiniz..ayıp yahu kadının yüzüne kapıyı çarpmışsınız.
sonuçta kadın çocugunumu tembihliyor git döv diye..ayrıyetten çocugu şiddete eğilimli ailelerin toplum içinde ne kadar zorlandıklarını biliyorum.ne yapsınlar yani çocuk şiddete eğilimli diye insan içerisine çıkartmasınlarmı yada cıkartsınlar.bir şekilde birileri haddini bildirsin ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…